Ήχος σε ταβέρνα

Νάσος Αγραφιώτης

AVClub Addicted Member
29 May 2007
1,420
Northwest
Φίλες και φίλοι καλησπέρα και καλό φθινόπωρο σ' όσους επέστρεψαν.

Ήχος σε ταβέρνα λοιπόν το θέμα, υπό διαμόρφωση η ταβέρνα φίλου, ο οποίος απευθύνθηκε στον "ειδικό" τρομάρα μου. Τα έξοδα, ειδικά τώρα στην αρχή, πολλά και οι οικονομικοί περιορισμοί απαραίτητοι. Ο χώρος εστίασης και συνεπώς και ακρόασης είναι περίπου 50 τ.μ.

Πρόχειρα μού' ρθε στο μυαλό μια λύση και παρακαλώ πολύ για τα σχόλιά σας. Η πηγή να είναι laptop για λόγους ευχρηστίας και τα ηχεία Logitech z-5500.

Είναι εφικτή μια τέτοια λύση; Αν όχι τί άλλο προτείνετε χωρίς να αυξήσουμε κατά πολύ το κόστος;

Σας ευχαριστώ, Θανάσης.

Καλησπέρα φίλε,

Για τέτοια εφαρμογή ειναι καλύτερα να εμπιστευθεις εταιρεία με επαγγελματικό εξοπλισμό. Θα πρότεινα πχ 2 ζευγάρια Behringer MS-40 αν φθάνουν 4 ηχεία, ή 3 ζευγάρια Behringer MS-20. Kόστος 250 ευρώ στην πρώτη, περίπου 300 ευρώ στην δεύτερη περίπτωση. Τα Logitech ειναι για πολυκάναλη αναπαραγωγή που δεν χρειάζεσαι.

Μπα όχι δεν κάνει τέτοια λύση για ταβέρνα,τα συγκεκριμένα ηχεία δεν καλύπτουν καλά-καλά ούτε 20m2,πρέπει να περάσει σε επαγγελματικό σύστημα.

Προτείνω να πάρει 4 ηχεία jbl 115,και δύο δικάναλους ενισχυτές,με πηγή pc με playlist τραγουδιών,ή ένα tuner με ένα cd changer (αναλόγως τι θα παίζει).

Βέβαια επειδή ταβέρνα είναι θα παίζει σε λογικές εντάσεις,καλύτερα να πάει σε κάτι πιο μικρό,ηχεία οροφής ας πούμε ίσως καλύπτουν.

Πάντως καλύτερα να βρείτε κάποιον ειδικό για να προτείνει σύστημα και παράλληλα να κάνει την εγκατάσταση.

Φιλε Johnson, είπαμε να μεινουμε στα 250-300 ευρώ που λεει ο φίλος στην αρχη του thread. Aν είναι για πολύ περισσότερα, υπάρχουν κι αλλες λυσεις σαν αυτη που λες.

Απ δεν πρόσεξα το χωρίς να αυξήσουμε κατά πολύ το κόστος.

Στα 250ε με 300 δεν βλέπω να παίρνει κάτι που να καλύπτει ταβέρνα,εκτός από κάνα δικάναλο hifi ή τα BEHRINGER που προτείνεις παραπάνω τα οποία τα βλέπω πολύ μικρά σε υσχή και παράλληλα δεν θα χρειάζεται τόσο η ποιότητα τους σε ταβέρνα.-bye-

Μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για ταβέρνα... Η μουσική πρέπει να γεμίζει απλά τον χώρο, έτσι ώστε να μπορεί να φάει κάποιος και να συζητήσει.

Πολλές ταβέρνες παίζουν με compact συστηματάκια, οπότε προσωπικά, δεν βλέπω για ποιό λόγο να μην μπορεί να κάνει την δουλιά του κάποιος με τα logitech. Το βασικό τους μειονέκτιμα είναι ότι το sub κατά πάσα πιθανότητα θα ενοχλεί τους πελάτες, αλλά αν ρυθμιστεί σωστά... γιατί όχι...

Αν ειναι καλη η μπριζολα δεν θα απασχολησει κανεναν απο που παιζει η μουσικη και τι μουσικη παιζει.....

Δεν ξέρω τι λέτε εσείς για τις ταβέρνες αλλά εγώ πηγαίνω σε μια μπυραρία στο Χαιδάρι που έχει ενισχυτή αυτόν και ηχεία αυτά:worshippy:

Πολύ ωραίο φαίνεται.

Βλέπω το μισό Avclub μαζί και τον εαυτό μου να κατεβαίνουμε μια βόλτα από το Χαϊδάρι.

Εγώ αν κόλαγα σε αυτά τα χρήματα θα έπαιρνα ενισχυτή 5.1 κατηγορίας 200 ευρώ για να παίζει σε matrix όταν βάλει 4 ηχεία (δηλαδή front και surround το ίδιο) και για αρχή 1 ζευγάρι ηχεία με 100 ευρώ

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Παρατηρώ όμως δύο διαφορετικές προσεγγίσεις από τους Busoni και Ge0rge. Αγαπητοί φίλοι, εμμένετε στις απόψεις σας;

Πάντως nasosto αν o φίλος σου δε χρειάζεται πολύ υψηλές στάθμες,
ένας καλός hi-fi stereo Ραδιο-ενισχυτής που μπορεί να οδηγήσει 2 ζευγάρια ηχείων και 4 ήχεία βάσης στους τοίχους-να μη σου πω 2-είναι υπεραρκετά για 50 τετρωγωνικά.

Π.χ
http://nireas.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/Assets/Product_Attachments/rx797.pdf
στα 360 περίπου Ευρώ

Και ηχεία
http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=389&Itemid=28

http://www.odes.gr/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.browse&category_id=376&Itemid=28

σε πολύ προσιτές τιμές το ζεύγος...

Last edited: