Ηχοσύστημα Φοιτητή

Οκ, άρα επόμενος σταθμός το μαγαζί του Νάκα σε λίγες μέρες με ένα stickάκι με μουσική από διάφορα είδη...

Ευχαριστώ

Εάν ο κύριος σκοπός σου είναι ν' ακούς καλά μουσική σ' αυτά τα χρήματα μία πολύ καλή επιλογή πιστεύω είναι αυτά:
Samson Media One 4A περίπου στα 140 Ευρώ.

Αντιπρόσωπος ο Στόλλας
Καταστήματα στη Θεσσαλονίκη θα βρείς εδώ:

Φρόντισε να τ' ακούσεις, ώστε να σχηματίσεις δική σου γνώμη...

Ευχαριστώ πολύ Sonus Naturalis ! Συγχωρέστε με αν πώ καμιά κοτσάνα αλλά αυτά δεν έχουν "πηγή" ; Θέλω να πώ, αυτά που έχω τώρα έχουν μία βάση η οποία έχει το volume, bass κτλ. και τα ηχεία συνδέονται πάνω σε αυτή. Χρειάζεται να πάρω κάτι ακόμα εκτός από αυτά τα Samson... ;

Last edited:
Πηγή είναι ο υπολογιστής. Η συσκευή / συσκευές που διαβάζουν την πληροφορία και στέλνουν το σήμα στον ενισχυτή.

Όσον αφορά την τοποθέτηση χρειάζεται απόσβεση για να μη χάνει ενέργεια το ηχείο (ειδικές βάσεις ή υλικό απόσβεσης στο γραφείο)
και
όσον αφορά το volume έχουν αυτόνομο όλα τα active speakers, αλλά και οι software players που θα χρησιμοποιήσεις.

Αυτό με την απόσβεση δεν το 'πιασα, μπορείς να με παραπέμψεις κάπου ή άμα είναι απλό να μου το εξηγήσεις...

Μία απο τις ακριβές λύσεις για ηχεία γραφείου: http://www.auralex.com/

Για τις βάσεις δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Απλά όταν κινείται ένα ηχείο χάνει ενέργεια προσπαθώντας να ισορροπήσει και να κάνει τη δουλειά του με αποτέλεσμα κακό ήχο (μπερδεμένο, σκληρό κτλ) και όταν μεταβιβάζει τις μικροδονήσεις στο πάτωμα αυτές μεταφέρονται και στα υπόλοιπα μέρη του συστήματός εππηρεάζοντας επίσης τη λειτουργία τους.
θα το καταλάβεις εύκολα απο εδώ http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/17542-Οι-Υποτιμημένοι-Κραδασμοί

Γενικά όσους περισσότερους παράγοντες της αναπαραγωγής ελέγξεις, τόσο καλύτερα θα ακούς.

Πρώτα από όλα, να έχεις το νου σου στις αγγελίες.
Μπορεί να βρεις αξιόλογα πραγματάκια!

Πέρα από τις εύστοχες προτάσεις των φίλων,
ενισχυτής και ηχεία για κοντινή απόσταση, χωρίς πολύ υψηλές εντάσεις και έντονα μπάσα:
http://www.tnt-audio.com/ampli/scythe_sda1100_e.html
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807522

http://www.tnt-audio.com/casse/scythe_krocraft_e.html
http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.807567

Αν βρεις και κανένα φθηνό υπογούφερ...

Καμιά άποψη για την πρόταση του Σταύρου;

Θές να μου υποδείξεις ένα υπογούφερ, να έχω κάτι στο νού μου...

Και γω είμαι της άποψης ότι το sub είναι απαραίτητο φίλε μου.Αν θες να πάρεις ενεργά monitors πρέπει να βάλεις κανα 150άρι αργότερα,όταν μπορείς για sub.
Αλλιώς πήγαινε σε κανα all in one imho

Όποιο subwoofer και να βρώ, θα μπορεί να συνδεθεί με αυτά τα ηχεία; Τα scyther ή τα samson;

Για τα ενεργά πρέπει το sub να έχει line in για να πάει το σήμα και line out για να φύγει προς τα ηχεία.
Για τα παθητικά ηχεία πρέπει το sub να έχει high level inputs για να πάει το σήμα και high level outputs για να φύγει προς τα ηχεία

sub120_black_amp.jpg

Όλα αυτά ξεμπερδεύονται εφόσον έχεις πολυκάναλη κάρτα ήχου οπότε από τον υπολογιστή πας στα ηχεία ή στον ενισχυτή καί στο sub

Πηγή είναι ο υπολογιστής. Η συσκευή / συσκευές που διαβάζουν την πληροφορία και στέλνουν το σήμα στον ενισχυτή .............. όσον αφορά το volume έχουν αυτόνομο όλα τα active speakers, αλλά και οι software players που θα χρησιμοποιήσεις.
Προσοχή! Νίκο, διάβασε σε παρακαλώ εδώ που αφορά το ίδιο θέμα...

Σχετικά με το Sub:
Οι προτάσεις που έχουμε κάνει πιο πάνω έχουν γίνει με τον περιορισμό του προϋπολογισμού που τέθηκε αρχικά και είναι στα 100-150 Ευρώ. Το ποσόν αυτό είναι ομολογουμένως πολύ χαμηλό, αλλά εφ' όσον τίθεται έτσι, οφείλουμε να το τηρούμε.

Εάν υπάρχει περίπτωση αναβάθμισης με μελλοντικό Sub αυτό σημαίνει προσθήκη στο αρχικό κόστος των ηχείων και του κόστους του Sub, δηλαδή 200-300 Ευρώ επιπλέον, τουλάχιστον.

Στην περίπτωση αυτή πρέπει να δούμε τα εξής: Επιλογή του αρχικού ζεύγους των ηχείων κατά τρόπο ώστε εξ αρχής να ταιριάζει με το Sub που έχουμε σκοπό να χρησιμοποιήσουμε μελλοντικά. Για το σκοπό αυτό διαλέγουμε ενεργά ηχεία και Sub του ίδιου κατασκευαστή και της ίδιας οικογένειας, ώστε να έχουμε τα λιγότερα δυνατά -ή και καθόλου- προβλήματα ταιριάσματος και εγκατάστασης.

Ένας τέτοιος συνδυασμός θα μπορούσε να είναι ο εξής:
Ηχεία Yamaha HS-50Μ Studio Monitor με YAMAHA HS-10W Subwoofer

Ένας άριστος συνδυασμός κατά τη γνώμη μου είναι ο παρακάτω:
Ηχεία Fostex PM-04 N με Fostex PM0.5 SUB MkII

Σε όλες τις περιπτώσεις το κόστος ανεβαίνει στα ύψη, θέλουμε δε θέλουμε.

Άλλη λύση είναι να διαλέξουμε ηχεία που να είναι πιο ολοκληρωμένα και να μη χρειάζονται Sub. Π.χ. τα Adam A5X στα 660 Ευρώ περίπου, ή τα Fostex PM1 MK2 στα 550 Ευρώ περίπου.

Και δεν λαμβάνουμε υπ' όψιν το κόστος μίας καλής κάρτας ήχου (ή DAC) που επίσης θα χρειαστεί.

Οπότε με τον δεδομένο περιορισμό κόστους:
α) Είτε διαλέγουμε κάποια από τις προτάσεις που έχουν ήδη γίνει σ' αυτά τα χρήματα ή

β) Διαλέγουμε κάποιο οικονομικό γενικής χρήσης mini οικιακό ηχοσύστημα με CD Player, ραδιόφωνο και ηχεία από κάποια αλυσίδα καταστημάτων, συνδέουμε πάνω του σε κάποια είσοδο τον υπολογιστή μας (όπως είναι) και πορευόμαστε μ' αυτό ώσπου να φτιάξουν τα οικονομικά μας! :cool:

Τhanx Μιχάλη! :2thumb22sup:

Eίχα στο μυαλό μου τα Μ Audio AV 30 που ενδιέφεραν και μένα.

SP_AV40_AV30.jpg

AV30-Back.jpg

To volume λοιπόν δεν είναι έντασης, αλλά gain?

Παρεμπιπτόντως σχεδόν όλα τα ενεργά γραφείου που θυμάμαι να είιχα (τύπου altec, logitech) είχαν vοlume έντασης κανονικό.
Προφανώς μόνο στα επαγγελματικά υπάρχει αυτός ο κανόνας, όπως λες. Ή ούτε σε αυτά?

:ernaehrung004:

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ, ήσασταν πολύ βοηθητικοί... Πραγματικά μένω έκπληκτος πόσο "βαθύ" είναι το θέμα του ήχου και πόσες γνώσεις έχετε επ' αυτού...

Για να τελειώνουμε, αποφάσισα, επειδή μάλλον δεν θα βρώ τον χρόνο και την όρεξη να ψαχτώ στο μέλλον, να συμβιβαστώ με κάτι έτοιμο:Klipsch ProMedia 2.1 Computer Speakers.

Last edited:
Tελικά μάλλον είχα δίκιο, όταν κατάλαβα ότι προτεραιότητα έχει να γεμίσει ο χώρος και οχι η ακρίβεια της αναπαραγωγής...

(5%ΤHD τα klipsch...)

Αν δεν κανω λαθος η klipsch ειχε παλιοτερα και καποιες καλλιτερες σειρες ηχειων για p.c Ετυχε να ακουσω πριν χρονια καποια ηχεια της -δεν θυμαμαι μοντελο] και πραγματικα ηταν αξιοπρεπεστατα.

Re: Απάντηση: Ηχοσύστημα Φοιτητή

πιό πολύ οικονομικό θα είναι το πρόβλημα φίλε Dalanik... Σαν φοιτητής, δεν νομίζω να έχω λεφτά για ξόδεμα σε δραστηριότητες...

Αυτό ήταν όλο.