ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΞΟΔΟΣ BENZ ACE.

Δεν είπα ότι το αμφισβητώ, αλλά ότι μου κάνει εντύπωση!
Μου κίνησες την περιέργεια, σίγουρα θα περάσω να ακροαστούμε μουσική
και να τα πούμε, κάποια στιγμή.
Αν είμαι ευπρόσδεκτος.

Υ.Γ. 2: Μήπως να άλλαζες και phono, σιγά σιγά; Καλό το Creekάκι, αλλά μου φαίνεται λίγο...

Πολύ θα μου άρεσε όμως τον προηγούμενο μήνα έδωσα 2000 ζεστά και μετρητά για το PERFORMANCE προγραμματισμένα και τώρα θα αναγκαστώ όσο ευχάριστο
να είναι αυτό για τα αυτάκια μου να δώσω αλλα 500 τουλάχιστον για κεφαλή απρογραμμάτιστα αυτή την φορά.
Νομίζω πως δέν χρειάζεται να πώ αλλα για να καταλάβεις γιατί προς το παρόν η αναβάθμιση phono είναι εκτός πραγματικότητας.Εκτος φυσικά εάν ξαφνικα γίνω Ελληνας κροίσος ιδιοκτήτης νησιού (Ρε γυναίκα! ποιός να ειναι;....)

Σε τι ακριβώς υπερέχει η glider?

H GLIDER στο μονο που διαφερει ειναι στην πιο γλυκεια μεσαια περιοχη, πουθενα αλλου δεν υστερει η ειναι ανωτερη απο την ACE.

Γιατί αφου πήρες το clearaudio δεν ακούς κάποια ομόσταυλη κεφαλή που θα ταιριάζει και με τον βραχίονα και να ξεμπλέξεις;. Υπολόγισες ενδοτικοτητες για την Ace ή πας στα τυφλά. Δεν είναι μόνο η έξοδος που μας ενδιαφέρει σε μία κεφαλή., αλλά και η συχνότητα συντονισμού του συστήματος κεφαλής-βραχίονα να είναι ιδανικά κάτω απο τα 9-10Hz. Οσο για την υπεροδήγηση θέλει καλό ψάξιμο, το δικό μου phono The groove του Tom Evans που έχει είσοδο 0,5mv, ταίριαξε με την Sigma gold 0,5mv, δεν ταίριαξε όμως ούτε με 0,4 ούτε και με 0,7 όσο και να μου άρεσαν κάποια άλλα πράγματα. Πολλές φορές χάνονται προτερήματα κεφαλών λόγω λάθους προσαρμογής ή τοποθέτησης.

H BENZ είναι μια μάρκα που προτείνουν σχεδόν όλοι οι dealer της Clearaudio στο εξωτερικό σαν εναλλακτική των Clearaudio για πιό γλυκό ήχο άρα θέμα συμβατότητας με τον βραχίονα δεν υπάρχει.
Eπίσης για να πάρω μία καλή mc Clearaudio πρέπει να "ξεπουπουλιαστώ" και εδώ όπως βλέπεις πάω να κάνω κάποιο έξοδο απρογραμμάτιστο που όσο και θέτικό να είναι για το πικάπ μου θα "πονέσει".
Ο ήχος της BENZ είναι κάτι που στοιχειώνει τα όνειρα μου εδώ και χρόνια,όχι πως δέν μου άρεσε η Clearaudio Maesrto Wood όταν άκουσα το πικάπ μου demo στον ορφέα αλλα αυτή είναι mm και ακριβότερη απο την ΑCE.
Τέλος η συμβατότητα με το phono είναι και ο λόγος αυτού του topic και απο ότι κατάλαβα εως τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκτώς ίσως οτι θα μπορούσα και καλύτερα όμως μήν λεμε τα ίδια και τα ίδια.

Σήμερα η Dynavector DV10X5 μου τα έπαιξε πολύ πριν την ώρα της δυστυχώς.
Τέλος πάντων έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα αποφάσισα να ολοκλήρώσω το όνειρο μου (το πρώτο βήμα ήταν το CLEARAUDIO PERFORMANCE) και να πάρω μια πραγματικά καλή κεφαλή και σίγουρα πιο αντάξια του πικάπ και ελπίζω πιο αξιόπιστη..
Απο τότε που είχα μια BENZMC20E2 της οποίας τον ήχο ακόμα θυμάμαι με λαγνεία μου έτραχαν τα σάλια για την ACE.
To ερώτημα μου είναι πιά έξοδος απο τις τρείς που δίνει η εταιρία θα είναι η ιδανική για το phono μου το CREEK OBH15.
H ελάχιστη είσοδος του phono σύμφωνα με τισ προδιαγραφές του είναι 0,5 mv και η πιό χαμηλοέξοδη ACE την οποία και θα προτιμούσα είναι στα 0,4 mv μετά η μεσαία που είναι στα 0,8mv φοβάμαι μήν υπεροδηγήσει το mc στάδιο πάντως σίγουρα θα προτιμούσα λιγο παραπάνω δυναμισμό απο λίγη παραπάνω λεπτομέρεια αν η έξοδος της low είναι τσίμα τσίμα.
Φυσικά και είμαι ανοικτός και σε άλλεςπροτάσεις όμως με προυπολογισμό 600 ευρώ ΜΑΧ και με την αλλαγή του phono αδύνατη για οικονομικούς λόγους.
Ευχαριστώ.

καλημερα! τον ιδιο προβληματισμο εχω κ εγω με το creek obh 9se kαι θελω να αγορασω μια ortofon rondo blue...!
παντος εαν θελεις και εισαι Αθηνα μπορω να σου δανεισω μια denon dl 103 να την ακουσεις.
η κεφαλη που εχω τωρα ειναι η ortofon mc 15 super mk2.θεωρω οτι ειναι καλητερη απο την denon!-bye-

H BENZ είναι μια μάρκα που προτείνουν σχεδόν όλοι οι dealer της Clearaudio στο εξωτερικό σαν εναλλακτική των Clearaudio για πιό γλυκό ήχο άρα θέμα συμβατότητας με τον βραχίονα δεν υπάρχει.
Eπίσης για να πάρω μία καλή mc Clearaudio πρέπει να "ξεπουπουλιαστώ" και εδώ όπως βλέπεις πάω να κάνω κάποιο έξοδο απρογραμμάτιστο που όσο και θέτικό να είναι για το πικάπ μου θα "πονέσει".
Ο ήχος της BENZ είναι κάτι που στοιχειώνει τα όνειρα μου εδώ και χρόνια,όχι πως δέν μου άρεσε η Clearaudio Maesrto Wood όταν άκουσα το πικάπ μου demo στον ορφέα αλλα αυτή είναι mm και ακριβότερη απο την ΑCE.
Τέλος η συμβατότητα με το phono είναι και ο λόγος αυτού του topic και απο ότι κατάλαβα εως τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκτώς ίσως οτι θα μπορούσα και καλύτερα όμως μήν λεμε τα ίδια και τα ίδια.
To Σάββατο βρήκα χρόνο και έστησα την καινούρια μου Benz Glider S-L (η οποία αντικατέστησε μια Dynavector DV20XL που άντεξα μόνο για 20 ώρες) και ακόμη παραμιλάω!
Δεν ξέρω τι λέτε για τις Benz ότι βγάζουν γλυκό (άρα χρωματισμένους) ήχο, αλλά στο setup μου (αυτοσχέδιο Πλατώ ανάρτησης / Rega RB300 με καλωδίωση VDH και αυτοσχέδιο MC προενισχυτή κεφαλής ενός φίλου) η Glider κυριολεκτικά πετάει και βγάζει ταυτόχρονα και σπίθες! :music-smiley-005:
Έχει απίστευτη ταχύτητα, φοβερά δυναμικά και μια φλατ απόκριση από τα χαμηλότερα μπάσα μέχρι τα ψηλότερα πρίμα.
Το γράφημα της με την απόκριση συχνότητας (μετρημένο για κάθε μια κεφαλή) που είναι στο κουτί, θυμίζει CD player αφού έχει λιγότερη απόκλιση από +/- 1db από 20Ηz-20KHz!

Της έχω ρίξει από Vivaldi, Dire Straights, Tracy Chapman, μέχρι και Metallica και κελαηδάει με οποιοδήποτε είδος μουσικής.

Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα την βρήτε υπερβολικά φωτεινή στα ψηλά πρίμα, αλλά για μένα είναι τέλεια. Μου θυμίζει σε χαρακτήρα τις ακριβές Ortofon αλλά ταυτόχρονα έχει καλύτερο Tracking, καλύτερο "αέρα" και καλύτερη ανάλυση στις πολύ ψηλές συχνότητες από τις Ortofon.

H (μακαρίτισσα) Ortofon MC25 με Van Den Hul Βοron Cantiliver και tip που είχα πριν ακουγόταν "βρώμικη" σε σύγκριση με την Glider και η Dynavector ψώφια και μουντή.

Είμαι κατενθουσιασμένος! Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά το πικαπ μου να παίζει τόσο καλά! :Banane0:

βαλε και παλια βινυλια να δεις πως θα τα χαρεις και πως εξαφανιζει τα χρατσ. Εχει και μια μελωδικοτητα που σε σφιγγει σαν πενσα. Και η καραμελα εχει παραπανω ζαχαρη, αλλα τι με νοιαζει αφου ειναι γλυκια.

mhn kourazestai me tis kefales mia einai kai pataei kai megathiria to mono oti thes poly kalo phono stage gia na paiksei swsta denon-dl304