H BENZ είναι μια μάρκα που προτείνουν σχεδόν όλοι οι dealer της Clearaudio στο εξωτερικό σαν εναλλακτική των Clearaudio για πιό γλυκό ήχο άρα θέμα συμβατότητας με τον βραχίονα δεν υπάρχει.
Eπίσης για να πάρω μία καλή mc Clearaudio πρέπει να "ξεπουπουλιαστώ" και εδώ όπως βλέπεις πάω να κάνω κάποιο έξοδο απρογραμμάτιστο που όσο και θέτικό να είναι για το πικάπ μου θα "πονέσει".
Ο ήχος της BENZ είναι κάτι που στοιχειώνει τα όνειρα μου εδώ και χρόνια,όχι πως δέν μου άρεσε η Clearaudio Maesrto Wood όταν άκουσα το πικάπ μου demo στον ορφέα αλλα αυτή είναι mm και ακριβότερη απο την ΑCE.
Τέλος η συμβατότητα με το phono είναι και ο λόγος αυτού του topic και απο ότι κατάλαβα εως τώρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα εκτώς ίσως οτι θα μπορούσα και καλύτερα όμως μήν λεμε τα ίδια και τα ίδια.
To Σάββατο βρήκα χρόνο και έστησα την καινούρια μου Benz Glider S-L (η οποία αντικατέστησε μια Dynavector DV20XL που άντεξα μόνο για 20 ώρες) και ακόμη παραμιλάω!
Δεν ξέρω τι λέτε για τις Benz ότι βγάζουν γλυκό (άρα χρωματισμένους) ήχο, αλλά στο setup μου (αυτοσχέδιο Πλατώ ανάρτησης / Rega RB300 με καλωδίωση VDH και αυτοσχέδιο MC προενισχυτή κεφαλής ενός φίλου) η Glider κυριολεκτικά πετάει και βγάζει ταυτόχρονα και σπίθες! :music-smiley-005:
Έχει απίστευτη ταχύτητα, φοβερά δυναμικά και μια φλατ απόκριση από τα χαμηλότερα μπάσα μέχρι τα ψηλότερα πρίμα.
Το γράφημα της με την απόκριση συχνότητας (μετρημένο για κάθε μια κεφαλή) που είναι στο κουτί, θυμίζει CD player αφού έχει λιγότερη απόκλιση από +/- 1db από 20Ηz-20KHz!
Της έχω ρίξει από Vivaldi, Dire Straights, Tracy Chapman, μέχρι και Metallica και κελαηδάει με οποιοδήποτε είδος μουσικής.
Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι θα την βρήτε υπερβολικά φωτεινή στα ψηλά πρίμα, αλλά για μένα είναι τέλεια. Μου θυμίζει σε χαρακτήρα τις ακριβές Ortofon αλλά ταυτόχρονα έχει καλύτερο Tracking, καλύτερο "αέρα" και καλύτερη ανάλυση στις πολύ ψηλές συχνότητες από τις Ortofon.
H (μακαρίτισσα) Ortofon MC25 με Van Den Hul Βοron Cantiliver και tip που είχα πριν ακουγόταν "βρώμικη" σε σύγκριση με την Glider και η Dynavector ψώφια και μουντή.
Είμαι κατενθουσιασμένος! Δεν έχω ακούσει ποτέ ξανά το πικαπ μου να παίζει τόσο καλά! :Banane0: