Ideon Audio: Ayazi Dac

Δεν είναι λίγο misleading να μιλάει ο κατασκευαστής για dsd στα specs του DAC και στην ουσία να πρέπει ο player να το κάνει pcm;
Ελπίζω να μην με παρεξηγείτε δεν θέλω να μειώσω το μηχάνημα σε καμία περίπτωση άλλωστε προσωπικά 99% pcm ακούω, αλλά γιατί να δίνεται η εντύπωση πως παίζει dsd ενώ στην ουσία δεν το κάνει;

δεν εχω τις τεχνικες γνωσεις για να το αιτιολογησω
το ayzi παιζει πολυ πολυ καλυτερα απο το v3 παντως . (στο δικο μου συστημα παντα)

To Ayazi έχω ευτυχίσει να το ακούω (ανα διαστήματα) από τότε που ήταν πλακέτες ακόμα πάνω σε μια ξύλινη επιφάνεια. Από τότε έπαιαζε καλύτερα από το V3.

Kάτι απολύτως λογικό αφου το Αyazi έχει επιπλέον ασύγχρονο USB receiver, βελτιωμένο clock κατηγορίας fempto και προσεγμένη τροφοδοσία πράγματα που έλειπαν απο την πλακέτα του Mambo. Όλα αυτά δεν αναιρούν το προφανές της προέλευσης του Ayazi απο το Mambo.
To Mambo ήταν μιά χαρά ηχητικά αλλα προσωπικά 280 ευρώ για μιά πλακέτα σκέτη νέτη πάνω στην οποία για να χτιστεί κατι ολοκληρωμένο και πρακτικά αξιποιήσιμο ήθελε άλλα τόσα ήταν κατα την γνώμη μου κάτι που προκαλούσε προβληματισμό.

Αυτό που με προβληματίζει στην προκξειμένη περίπτωση είναι και πάλι το χιλιάρικο για ένα ντάκ απο μια καινούρια Ελληνική εταιρία που κάνει τα πρώτα της βήματα στον χώρο και δίνει ως αντάλαγμα μια συσκευή που δέν προσφέρει πράγματα αυτονόητα στην τιμή (όπως ενισχυτή ακουστικών και πραγματικό όχι "μαιμού" DSD) απο ανταγωνιστικές συσκευές που στοιχίζουν εώς και τα μισά χρήμματα και που πολύ φοβάμαι θα παίζουν πάνω κάτω τα ίδια.

Τέλος πάντων με καλή προαίρεση το τελικό μου σχόλιο είναι οτι και να παίζει στα λεφτά του θα πρέπει τουλάχιστον να πωλείται 150 με 200 ευρώ κάτω για να κάνει το μπάμ και να βοηθήσει την κατασκευάστρια εταιρία να αναδειχτεί. Είναι άγρια ζούγκλα η αγορά των ντάκ την σήμερον ημέρα οπου ο δυνατότερος επιβιώνει και νομίζω οτι έχει κάποιες αδυναμίες το συγκεκριμένο με μεγαλύτερη δυστυχώς την τιμή του που μάλλον θα λειτουργήσει αποτρεπτικά..

δικηγόρος του διαβόλου εδώ:

Θα ήθελα λίγη περισσότερη ενθάρρυνση προς τον Έλληνα δημιουργό-παραγωγό.

Αν ήταν κανα audio note η έλλειψη balanced εξόδων και επεξεργασίας dsd θα χαρακτηρίζονταν απλά....μινιμαλιστική (και δε θα έπαιζε καθόλου ρόλο η τιμή της συσκευής).

Οι εγγλέζοι ξέρετε γιατί πήγαν μπροστά στο audio? όχι επειδή είχαν ΤΑ μυαλά, αλλά επειδή είχαν ΤΗΝ ξιπασιά και κατάφεραν να περάσουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι έχουν δημιουργήσει...σχολή γεμίζοντας την αγορά με πολλές άθλιες συσκευές.

Για τον ίδιο λόγο εμείς είμαστε εδώ που είμαστε σαν λαός.

ΥΓ:παρδών για τα εκτός θέματος του μυνήματός μου
ΥΓ2:Μήτσο πακετάρισε το και έλα μια βόλτα να δούμε τι κάνει το εργαλείο!

Δέν είπε κανείς οτι είναι μάπα το καρπούζι ή μακριά μην το αγοράζει ο κόσμος. Το θέμα στην προκειμένη περίπτωση είναι η δεδομένη και για τουλάχιστον την επόμενη πενταετία κατάσταση στην χώρα και ο δεδομένος ανταγωνισμός στην κατηγορία λαμβάνοντας ταυτόχρονα υπόψη οτι το προιόν που συζητάμε απευθύνεται κατα 99% στην ντόπια αγορά.
Με λίγα λόγια έλατε στην θέση του Έλληνα καταναλωτή που με θυσίες και χιλια ζόρια καταφέρνει να διαθέσει αυτό το ποσό ματώνωντας οικονομικά και μην έχοντας πολλά περιθώρια για παιχνίδια και έχει για παράδειγμα να διαλέξει μεταξύ του Ayazi και του TEAC UD 503 http://everythingaudionetwork.blogspot.gr/2016/01/audiophile-dac-review-teac-ud-503-da.html .Εσείς ποιό θα διαλέγατε στην θέση αυτού του ανθρώπου;

H μόνη ελπίδα να έχει κάποια ευκαιρία το Ayazi θα ήταν να ήταν αισθητά φτηνότερο κάτι και λογικό αφου προσφέρει και απτώς λιγότερα.. Εκτός και αν στην Ideon ποντάρουν στον... αλτρουισμό του Έλληνα καταναλωτή..

Re: Απάντηση: Ideon Audio: Ayazi Dac

δικηγόρος του διαβόλου εδώ:

Θα ήθελα λίγη περισσότερη ενθάρρυνση προς τον Έλληνα δημιουργό-παραγωγό.

Αν ήταν κανα audio note η έλλειψη balanced εξόδων και επεξεργασίας dsd θα χαρακτηρίζονταν απλά....μινιμαλιστική (και δε θα έπαιζε καθόλου ρόλο η τιμή της συσκευής).

Οι εγγλέζοι ξέρετε γιατί πήγαν μπροστά στο audio? όχι επειδή είχαν ΤΑ μυαλά, αλλά επειδή είχαν ΤΗΝ ξιπασιά και κατάφεραν να περάσουν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο ότι έχουν δημιουργήσει...σχολή γεμίζοντας την αγορά με πολλές άθλιες συσκευές.

Για τον ίδιο λόγο εμείς είμαστε εδώ που είμαστε σαν λαός.

ΥΓ:παρδών για τα εκτός θέματος του μυνήματός μου
ΥΓ2:Μήτσο πακετάρισε το και έλα μια βόλτα να δούμε τι κάνει το εργαλείο!

Συμφωνώ απόλυτα. Ο κατασκευαστής αποφάσισε να φτιάξει ένα μηχάνημα που είναι αποκλειστικά dac. Απευθύνεται σε κοινό που θέλει ντακ και τίποτα άλλο. Δικαίωμά του και πρέπει να κριθεί έτσι, για την ποιότητα αυτών που προσφέρει, όχι για τα features που ΔΕΝ προσφέρει. Ακόμη και το περίφημο Yggdrasil είναι αποκλειστικά DAC και όχι μόνο δεν αναπαράγει DSD αλλά η ανάλυσή του φτάνει μόνο μέχρι τα 24/192. Και κανείς δεν παραπονείται. Όλοι το λένε "άποψη του κατασκευαστή". Επί τη ευκαιρία, η Schiit δε βάζει ποτέ στο ίδιο σασί ενισχυτή ακουστικών και DAC, για πολλούς και διάφορους λόγους. Και άλλες εταιρείες το ίδιο...

χωρις να το εχεις ακουσει λες τα δικα σου
εχει ανθρωπους που το εχουμε διαλεξει
γιατι δεν πηραμε το teac η το aune s16?

Σταύρο, δείξε λίγο οίκτο με το Hugo!!!! :bigcry: Αναφέρεσαι σε DAC το οποίο απ' ότι βλέπω συνεχίζει να ζητά ένα σεβαστό ποσό παραπάνω από το ayazi.

Ας επανέλθουμε στην κουβέντα μας για το dac του θέματος λοιπόν!

Βασικά πλάκα κάνω. Δε μιλάω σοβαρά...

Μην ανησυχείς Σταύρο τα ευκόλως ενοούμενα μπορούν και να παραλείπονται..

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Παιδιά τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ότι και να λέμε έχω μια εντύπωση πως στην τιμή που προσφέρεται το Ayazi δεν πιστεύω οτι θα πάει μακριά. Ο έχων ώτα μπορεί να ακούει αλλα ο έχων μάτια επίσης βλέπει ο έχων πορτοφόλι πληρώνει και ο έχων μυαλό κρίνει..

Ούτε διαβάζουν όλοι τα φορουμ ούτε δίνουν όλοι καλώς για εμένα μεγάλο βάρος στις απόψεις που γράφονται απο όλους μας γιατί απλά την ώρα που βγαίνει το χιλιάρικο ή η κάρτα απο την τσέπη όλα επισκιάζονται απο την πραγματικότητα και το να αποχωριστεί κάποιος χίλια ευρώ για ντάκ στην Ελλάδα του 2015 είναι ακόμα και εκτός της δικής του πραγματικότητας... Πόσο μάλλον για ένα ελλιπές προιόν μιας καινούριας εταιρίας χωρίς αναγνωρισμένη πορεία στον χώρο. Ναι το Mambo έπαιζε.. αλλα για να παίξει στην χειρότερη περίπτωση ζήταγε 40 τοις εκατό λιγότερα απο την εμπορική του μετάλλαξη.

Καλό χρυσό μεν αλλα σε λάθος τιμή.. Άν δέ υπάρχει πιθανότητα παζαρέματος σε κατ ιδίαν συννενόηση με τον κατασκευαστή-πωλητή τότε μιλάμε για μεγάλο αυτογκόλ αφου θα είναι μια άμεση παραδοχή οτι το προιόν είναι υπερκοστολογημένο με ...ανατολίτικο τρόπο..

Last edited:
Πλάκα πλάκα με τέτοια ονομασία κάνει άνετα καριέρα στην γείτονα χώρα.

Δεν νομίζω ότι ο δημιουργός του περιμένει την αναγνώριση από το εσωτερικό. Σίγουρα θα το έχει προωθήσει κατάλληλα στο εξωτερικό...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Tochipaki το εμπεδώσαμε. Σ' αυτή την τιμή, μόνο μεταχειρισμένο Mytek.

Σταύρο νομίζω οτι πρέπει να ανανεώσεις και την "χιουμοριστική" φαρέτρα σου μεταξύ άλλων..

Και προχωράω στο τελικό μου συμπέρασμα.
Συμέρασμα; 'Oχι οι Έλληνες δεν πάσχουμε ούτε απο έμπνευση ούτε απο δημιουργικότητα.. Πάσχουμε σοβαρά στο Marketing την οργάνωση και την Έρευνα αγοράς πράγματα που πρέπει να μελετώνται διεξοδικά πρίν κάν ξεκινήσει ο σχεδιασμός ενός προιόντος. Πρώτα κοιτάμε σε ποιά αγορά απευθυνόμαστε, ποιός είναι ο ανταγωνισμός και πώς αυτά ορίζουν την τιμή τις προδιαγραφές και με τι περιθώρια κέρδους και μετά ορίζουμε τις προδιαγραφές και ξεκινάμε την σχεδίαση. Όχι παίρνουμε μία DIY πλακέτα, την εξελίσουμε σε κάτι το εμπορικά εκμεταλλεύσιμο βαράμε μια τιμή, βουρ στον πατσά και βλπέπουμε ποντάροντας στην επιτυχία της πλακέτας τιμολογώντας την συσκευή με "το μάτι"..

Καλά ρε Πέτρο. Πως τα συμπέρανες όλα αυτά βλέποντας τις φώτο και τα στοιχειώδη specs?

Τι τιμή δηλαδή θα του έβαζες?

750 με 800 ευρώ, και δεν χρειάζεται να είναι κάποιος να είναι ο Αιντστάιν για να κάνει μια τέτοια εκτίμηση ούτε ο Fremer των ψηφιακών.. Μια στοιχειώδης έρευνα αγοράς στην κατηγορία είναι αποκαλυπτική του που βρίσκεται το συγκεκριμένο σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Εκτός αν κάποιος δεν έχει ιδέα και πάει βουρ και το πάρει ή που το άκουσε και έκρινε οτι παίζει τόσο καλά που οι όποιες ελείψεις του σε βασικά features επισκιάζονται απο τον ήχο του και δικαιολογούν την τιμή του που τότε μεγειά του και χαρά του.

Σταύρο δεν θέλει τρελό μάτι για να δείς ότι απο πλευράς marketing δεν έχει υπάρξει σωστή υποδομή.
Δεν θα επεκταθώ διότι μπορεί πολύ απλά να μην υπάρχει ακόμα η οικονομική δυνατότητα για να γίνει σωστό marketing ή, ή, ή...

Όπως και να έχει, καλή επιτυχία στην συσκευή.
Είναι εγχώρια προσπάθεια και πρέπει να την χειροκροτήσουμε.

Η πορεία της θα δείξει αν υλοποιήθηκε σωστά ή αν τιμολογήθηκε σωστά ή αν πλασαρίστηκε σωστά....