Ideon Audio: Ayazi Dac

To Ayazi έχει μιά πολύ καλή εξωτερική κατασκευή και απ´ότι είδα και από φωτό εξ ίσου προσεγμένη εσωτερική .
Θεωρώ ότι οπωσδήποτε πρέπει να μπει στη λίστα των υποψήφιων προς ακρόαση dac ,αν κάποιος ψάχνει για dac σ αυτές τις κατηγορίες τιμής [πάνω -κάτω]
Όπως και να έχει αξίζουν συγχαρητήρια στο δημιουργό του και εύχομαι και καλή εμπορική πορεία

Απάντηση: Re: Ideon Audio: Ayazi Dac

Προσωπικά το ifi (χωρίς το iusb) το βρήκα πιο λεπτοηχο και πιο ζεστό το οποίο δεν είναι απαραίτητα θετικό. Σε κάποια φαση ίσως κουράσει. Μου έκατσε όμως πιο ζωντανο. Καλό είναι να ακουσεις στο σύστημα σου τι σου κανει το κλικ.

Η δική μου εντυπωση είναι οτι ενω αρχικά το ayazi κερδίζει τις εντυπώσεις έναντι του ifi ανευ iusb η περισσότερο μακρόχρονη ακρόαση επιδρά αρνητικά. Σαν σύνολο θα διαλεγα το ifi για προσωπική ακρόαση αν ποτε αλλαζα το βουβαλι μου...

Aυτά τα δύο είναι αντίθετα....
Τα συγκρίνατε μαζί και στο ίδιο σύστημα, με ισοστάθμιση και ίδια i/c?

Επίσης Δημήτρη δεν αναφέρεις το χαρακτηριστικό του ayazi που σε έκανε να πιστέψεις ότι δεν σου κάνει για μακρόχρονη συμβίωση. Ποιο είναι αυτό?

Αναμενόμενο ήταν, αλλά θα ήθελα να ξέρω και το δικό του λόγο.
Εσύ διέγνωσες κάτι απο αυτό που άκουσες και το έγραψες, καταλαβαμε. Ο υπέρηχας όχι ακόμα.
και όσο να ναι είναι λίγο κάπως απο μια σύντομη ακρόαση, ενός γλυκόηχου dac, να προβάλεις στο μέλλον έτσι εύκολα την άρνηση συμβίωσης... ειδικά όταν η "πρώτη εντύπωση" είναι άλλη.
Θα ήθελα να ξέρω.

(ισοστάθμιση και i/c τα προσέξατε?)

O Θανάσης θά έχει σε μισή ώρα στην <αυλή> του ,δύο σαύρες καί ένα Β.Β ,οπότε θά μας τα περιγράψει αναλυτικά -αν δεν τον χωρίσει η Όλγα

Re: Απάντηση: Re: Ideon Audio: Ayazi Dac

Aυτά τα δύο είναι αντίθετα....
Τα συγκρίνατε μαζί και στο ίδιο σύστημα, με ισοστάθμιση και ίδια i/c?

Επίσης Δημήτρη δεν αναφέρεις το χαρακτηριστικό του ayazi που σε έκανε να πιστέψεις ότι δεν σου κάνει για μακρόχρονη συμβίωση. Ποιο είναι αυτό?

Νομίζω είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην πρέπει να ταιριάζουν δυό απόψεις δυό διαφορετικών ατόμων.
Συνήθως δεν συμφωνώ με τις επιλογές του Θανάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλές.
Είναι καθαρά θέμα του τι σημασία δίνει κάποιος στις λεπτομέρειες και σε ποιές.
Ούτε είπα ότι το άκουσμα ήταν για πέταμα.
Ήταν μια μικρή ακρόαση τριών dac σε σχετικά γνώριμο χώρο και με αντίστοιχα γνωστό σύστημα με τα ίδια κομμάτια και λοιπά ντεσού.
Και πάνω κάτω με το γενικό συμπέρασμα που έβγαλα για τον εαυτό μου υπήρξε συμφωνία με τουλάχιστον άλλον έναν ακροατή.
Το χαρακτηριστικό ήταν μια σκληράδα στις μεσουψηλές, που κατά την ακρόαση χαρακτήριζα "τσίμπημα", "άρπαγμα", "επιθετικότητα" ή "αμεσότητα" σε συνδυασμό με στένεμα της σκηνής.
Αρχικά αυτό το χαρακτηριστικό με έκανε να πω ότι ήταν καλύτερο από το ifi.
Αρκούσαν όμως 3 κομμάτια σε εναλλαγή για να καταλήξω ότι τελικά με κούραζε.

Εντάξει μια μικρή εμπειρία ακροάσεων έχω, οπότε μπορώ να ξέρω από τα πρώτα 10 λεπτά αν κάτι μου αρέσει ή όχι.
Φυσικά στο σπίτι μου και σε συνθήκες μακροχρόνιας ακρόασης (2μηνου 3μηνου) θα με οδηγούεσε σε πιό ασφαλή συμπεράσματα.
Ίσως να φταίει το ότι έχω κατασταλάξει εδώ και αρκετά χρόνια σε σεταπ που δεν αλλάζω και ότι αυτό βασίζεται σε τελικό στάδιο SRPP που ίσως το συνήθισα.
Βέβαια ακούω και πολύ συχνά από πιό ευτελές σύστημα.

Όμως σε καμμιά περίπτωση το χαρακτηριστικό αυτό δεν καταδικάζει ή προβιβάζει κάποιο από τα dac.
Όλα παίξανε πολύ όμορφα, πήρα μια ιδέα και την μετέφερα στο σχετικό νήμα.
Θεωρώ ότι οι αναγνώστες είναι ενήλικες και αρκετά σωφρονες ώστε να μην σκάσουν έτσι εύκολα ποσά γύρω στο 1000 χωρίς ιδιαίτερη ακρόαση.
Μια ιδέα έδωσα.

υγ επίσης στα διαλείματα είχα την ευκαιρία να ακούσω τα fidelio του Θανάση που μου άρεσαν.
υγ2. με το Θανάση διαφωνούμε σε αρκετά πράγματα (και με τον Πέτρο και με άλλους....ξέρω όμως σε τι ακριβώς με τον καθένα)

Βασικά ξύσιμο ακουσες που άλλαξε πολύ όταν έφυγε το σουπρα ρεύματος. Επίσης δεν ξέρω αν το ifi επαιζε απο mac η απο windows 10 - jriver. Απο mac και τα δυο και χωρίς επικασσιτερωμενα στη μέση ειλικρινά δεν ξύριζε. Το αντίθετο.

Mα δεν μου φάνηκε παράξενο ότι διαφωνήσατε! Τους λόγους της διαφωνίας δεν έγραψες, δηλ έστω και μια απλή διατύπωση, γι αυτό ρώτησα.

Οπότε η δική σου εντύπωση ήταν ότι στο αγιάζι υπάρχει "σκληράδα στις μεσουψηλές, που κατά την ακρόαση χαρακτήριζα "τσίμπημα", "άρπαγμα", "επιθετικότητα" ή "αμεσότητα" σε συνδυασμό με στένεμα της σκηνής."

Να ρωτήσω για τρίτη φορά και τελευταία. Χρησιμοποιήσατε τα ίδια ιντερκονεκτ? κάνατε ισοστάθμιση?

από όσο έβλεπα, διότι δεν τα άλλαζα εγώ, όλα ήταν jriver με τα ίδια καλώδια.
Κάποιες στιγμές είδα ότι μεταφέρθηκαν κάποια αρχεία με στικάκι και πήγαν στον μακ, και εννοείται πιό πριν είχαμε ακούσει μόνο με τον μακ.
Ισοστάθμιση αν εννοείς ταίριασμα στάθμης, και μάλιστα με ντεσιμπελόμετρο, όχι. Όμως τη φέρναμε στο ίδιο επίπεδο από μνημης.

Και προς Θεού.
Μια φιλική ακρόαση έγινε, αντί για καφέ (με καφέ πάντα).
Γράφτηκαν εντυπώσεις. Ακόμα και εγώ, παρά τα όσα έγραψα, αν ήθελα να αγοράσω ντακ στα 1000 ευρώ θα τα κοίταζα όλα ξανά όσο μπορούσα.
Να μην μπούμε σ αυτή τη στείρα αντιπαράθεση, πως το ακούσατε, και αν τα καλώδια ήταν ιδίου μήκους και προσανατολισμού.
Κάνουμε συζήτηση για ένα dac. Δόθηκε ευκαιρία, το ακούσαμε, γράψαμε. τέλος.
Αλλιώς ο καθένας μοναχός του όπως γινότανε πριν 20 χρόνια.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και εν κατακλείδι, αν μετά από 40 χρόνια ακουσμάτων δεν μπορούμε να διατυπώσουμε μια γνώμη.... τον ήπιαμε κανονικά.
Τουλάχιστον στον χώρο αυτό επί 15 σχεδόν χρόνια όταν γράφω μια άποψη 20-30 άτομα ξέρουν πάνω κάτω τι εννοώ.

Δεν είμαι σίγουρος για το τί κάνατε, πως το κάνατε, ούτε καν αν χρησιμοποιήσατε τα ίδια λειτουργικά ή τα ίδια μουσικά κομμάτια για την άτυπη σύγκριση... και τελικά ούτε τι ακούσατε,,, όμως ότι περνάτε καλά είμαι σίγουρος :D

Ωραία όλα αυτά που μεταφέρετε στο νήμα (και στο κάθε νήμα) αλλά εντυπώσεις χωρίς φώτο είναι σαν σουβλάκι χωρίς πίτα και κρέας... :)

Re: Απάντηση: Ideon Audio: Ayazi Dac

Δεν είμαι σίγουρος για το τί κάνατε, πως το κάνατε, ούτε καν αν χρησιμοποιήσατε τα ίδια λειτουργικά ή τα ίδια μουσικά κομμάτια για την άτυπη σύγκριση... και τελικά ούτε τι ακούσατε,,, όμως ότι περνάτε καλά είμαι σίγουρος :D

.......

το πισί ήταν ένα
8άρια έτρεχε ή 10άρια....
Δεν μπήκα στο control panel.
Τα κομμάτια ήταν το caravan του Harry James
το April in Paris με την Ella και τον Armstrong
το γνωστό Πασπαλάδικο, Ain't no sunshine
και το πρώτο από το drum record.

καλά περάσαμε....
Ιδίως με τα ακουστικά... -bye-

Ωραία όλα αυτά που μεταφέρετε στο νήμα (και στο κάθε νήμα) αλλά εντυπώσεις χωρίς φώτο είναι σαν σουβλάκι χωρίς πίτα και κρέας... :)

αν δεν κάνω λάθος είμαστε στη Σαρακοστή.... :idea:

Απάντηση: Re: Ideon Audio: Ayazi Dac

Κάνουμε νηστεία ,οπότε βολευτήκαμε με τυροπιτάκια ...

Είχαμε και τον Έκτορα πού μας μιλούσε για κοντοσούβλια ,άντε να αγιάσουμε...Μόνο ο Σάββας έμεινε πιστός στις αρχές του