Re: Απάντηση: Re: Ideon Audio: Ayazi Dac
Aυτά τα δύο είναι αντίθετα....
Τα συγκρίνατε μαζί και στο ίδιο σύστημα, με ισοστάθμιση και ίδια i/c?
Επίσης Δημήτρη δεν αναφέρεις το χαρακτηριστικό του ayazi που σε έκανε να πιστέψεις ότι δεν σου κάνει για μακρόχρονη συμβίωση. Ποιο είναι αυτό?
Νομίζω είναι απόλυτα φυσιολογικό να μην πρέπει να ταιριάζουν δυό απόψεις δυό διαφορετικών ατόμων.
Συνήθως δεν συμφωνώ με τις επιλογές του Θανάση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλές.
Είναι καθαρά θέμα του τι σημασία δίνει κάποιος στις λεπτομέρειες και σε ποιές.
Ούτε είπα ότι το άκουσμα ήταν για πέταμα.
Ήταν μια μικρή ακρόαση τριών dac σε σχετικά γνώριμο χώρο και με αντίστοιχα γνωστό σύστημα με τα ίδια κομμάτια και λοιπά ντεσού.
Και πάνω κάτω με το γενικό συμπέρασμα που έβγαλα για τον εαυτό μου υπήρξε συμφωνία με τουλάχιστον άλλον έναν ακροατή.
Το χαρακτηριστικό ήταν μια σκληράδα στις μεσουψηλές, που κατά την ακρόαση χαρακτήριζα "τσίμπημα", "άρπαγμα", "επιθετικότητα" ή "αμεσότητα" σε συνδυασμό με στένεμα της σκηνής.
Αρχικά αυτό το χαρακτηριστικό με έκανε να πω ότι ήταν καλύτερο από το ifi.
Αρκούσαν όμως 3 κομμάτια σε εναλλαγή για να καταλήξω ότι τελικά με κούραζε.
Εντάξει μια μικρή εμπειρία ακροάσεων έχω, οπότε μπορώ να ξέρω από τα πρώτα 10 λεπτά αν κάτι μου αρέσει ή όχι.
Φυσικά στο σπίτι μου και σε συνθήκες μακροχρόνιας ακρόασης (2μηνου 3μηνου) θα με οδηγούεσε σε πιό ασφαλή συμπεράσματα.
Ίσως να φταίει το ότι έχω κατασταλάξει εδώ και αρκετά χρόνια σε σεταπ που δεν αλλάζω και ότι αυτό βασίζεται σε τελικό στάδιο SRPP που ίσως το συνήθισα.
Βέβαια ακούω και πολύ συχνά από πιό ευτελές σύστημα.
Όμως σε καμμιά περίπτωση το χαρακτηριστικό αυτό δεν καταδικάζει ή προβιβάζει κάποιο από τα dac.
Όλα παίξανε πολύ όμορφα, πήρα μια ιδέα και την μετέφερα στο σχετικό νήμα.
Θεωρώ ότι οι αναγνώστες είναι ενήλικες και αρκετά σωφρονες ώστε να μην σκάσουν έτσι εύκολα ποσά γύρω στο 1000 χωρίς ιδιαίτερη ακρόαση.
Μια ιδέα έδωσα.
υγ επίσης στα διαλείματα είχα την ευκαιρία να ακούσω τα fidelio του Θανάση που μου άρεσαν.
υγ2. με το Θανάση διαφωνούμε σε αρκετά πράγματα (και με τον Πέτρο και με άλλους....ξέρω όμως σε τι ακριβώς με τον καθένα)