Ιδιο διλημμα ξανα και ξανα.Αναβαθμιση ή κατι αλλο;

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Οκ ευχαριστω. Δεν θελω να ακουσω αυτο μονο αλλα τι θα αναβαθμιζε σημαντικα το υπαρχον συστημα. Αν οι αποστασεις ειναι πολυ μακρινες και θελει ηχεια μεγαλα και ενισχυτη με σημαντικα ρευματα σημαινει 2500. Βαλε και ενα καλο sub παμε 3500 με 4 . Ειναι αρκετα αν μη τι αλλο

Για να καταλάβω.
Δεν χρειαζεται να καταλαβεις. Ειναι σαφες οτι δεν προκειται. Συνεχως αναφερεις επισκεψεις σε οφθαλμιατρους ως συνεπεια της αποστασης θεασης. Κατι εχεις ακουσει καπου και απλα το αναπαραγεις χωρις να ξερεις αν ισχυει η οχι και χωρις να το εχεις επιβεβαιωσει ποτε.

Οκ ευχαριστω. Δεν θελω να ακουσω αυτο μονο αλλα τι θα αναβαθμιζε σημαντικα το υπαρχον συστημα. Αν οι αποστασεις ειναι πολυ μακρινες και θελει ηχεια μεγαλα και ενισχυτη με σημαντικα ρευματα σημαινει 2500. Βαλε και ενα καλο sub παμε 3500 με 4 . Ειναι αρκετα αν μη τι αλλο
Δεν αρκει να προσδιορισεις το μπατζετ και κατοπιν να προχωρησεις στα τυφλα σε μια αγορα σε αυτα τα χρηματα. Τα ΧΧΧΧ χρηματα δεν θα σου φερουν αυτοματα το επιθυμιτο αποτελεσμα.

Χωρις πληροφοριες για τον χωρο, οτι και να σου πουμε ειναι απλα υποθεσεις.

Δεν χρειαζεται να καταλαβεις. Ειναι σαφες οτι δεν προκειται. Συνεχως αναφερεις επισκεψεις σε οφθαλμιατρους ως συνεπεια της αποστασης θεασης. Κατι εχεις ακουσει καπου και απλα το αναπαραγεις χωρις να ξερεις αν ισχυει η οχι και χωρις να το εχεις επιβεβαιωσει ποτε.
OK!Εγώ παραθέτω γεγονότα βάσης λογικής.Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.Προς Θεού.Αν θέλει ο φίλος να πάρει κάτι από το φόρουμ,πιστεύω ο καλύτερος είναι σίγουρα και πιο ειδικος είναι ο billpepas.Με έχει βοηθήσει και μένα στο παρελθόν, όπως και άλλοι.Εδω όλοι μαθαίνουμε όταν κάποιοι εκ επαγγέλματος γνωρίζουν και περισσότερα.Απλα φίλε μου να έχεις υπόψιν σου ότι καλό είναι στο μισό μέτρο να μην έχεις κανένα ηχειο!!Όπως και στο μέγεθος οθόνης αναφέρθηκα στο υπερβολικό μέγεθος και όχι σε μέγεθος μπου μπορεί κάποιος να κάνει θέαση,ιδίως αν είναι πρωτοξεκινητος στο χόμπι.Εγω αντέχω μετά από 25 χρόνια σε πανι και μεγαλύτερη, ο φίλος όμως δεν ξέρω τι εμπειρία είχε προηγουμένως.Ολα αυτά λοιπόν τα λέω φιλικά και με ειλικρίνεια γιατί μια ζημιά από ωρλ θέμα, σαν χομπιστας την έχω πάθει και έχω ενημερωθεί κιόλας για το τι πρέπει!Καλή συνέχεια λοιπόν στον φίλο και πράγματι αν δεν πει διαστάσεις χώρου, αποσταση θεασης και μπάτζετ είναι δύσκολο να πάρει οδηγίες.Απλα του λέω να μην αγχώνεται.Με ένα ενισχυτή και μια 5 αδα ηχείων θα είναι φουλ ευχαριστημένος σαν rookie.Μετα θα ψάχνει το παραπάνω, όσο μυειται στο χόμπι.Και ναι εδώ χρειάζεται ο επαγγελματίας ώστε να σου ποιο μηχάνημα είναι future proof ώστε να είσαι μέσα στο παιχνίδι σε περίπτωση, αναβάθμισης.

• Like
Reactions: #@george@#
OK!Εγώ παραθέτω γεγονότα βάσης λογικής.Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.Προς Θεού.Αν θέλει ο φίλος να πάρει κάτι από το φόρουμ,πιστεύω ο καλύτερος είναι σίγουρα και πιο ειδικος είναι ο billpepas.Με έχει βοηθήσει και μένα στο παρελθόν, όπως και άλλοι.Εδω όλοι μαθαίνουμε όταν κάποιοι εκ επαγγέλματος γνωρίζουν και περισσότερα.Απλα φίλε μου να έχεις υπόψιν σου ότι καλό είναι στο μισό μέτρο να μην έχεις κανένα ηχειο!!Όπως και στο μέγεθος οθόνης αναφέρθηκα στο υπερβολικό μέγεθος και όχι σε μέγεθος μπου μπορεί κάποιος να κάνει θέαση,ιδίως αν είναι πρωτοξεκινητος στο χόμπι.Εγω αντέχω μετά από 25 χρόνια σε πανι και μεγαλύτερη, ο φίλος όμως δεν ξέρω τι εμπειρία είχε προηγουμένως.Ολα αυτά λοιπόν τα λέω φιλικά και με ειλικρίνεια γιατί μια ζημιά από ωρλ θέμα, σαν χομπιστας την έχω πάθει και έχω ενημερωθεί κιόλας για το τι πρέπει!Καλή συνέχεια λοιπόν στον φίλο και πράγματι αν δεν πει διαστάσεις χώρου, αποσταση θεασης και μπάτζετ είναι δύσκολο να πάρει οδηγίες.Απλα του λέω να μην αγχώνεται.Με ένα ενισχυτή και μια 5 αδα ηχείων θα είναι φουλ ευχαριστημένος σαν rookie.Μετα θα ψάχνει το παραπάνω, όσο μυειται στο χόμπι.Και ναι εδώ χρειάζεται ο επαγγελματίας ώστε να σου ποιο μηχάνημα είναι future proof ώστε να είσαι μέσα στο παιχνίδι σε περίπτωση, αναβάθμισης.
Σιγουρα δεν εχουμε να χωρισουμε κατι.
Ωστοσο μπορουμε να παραμενουμε στα πραγματικα γεγονοτα και οχι σε αυτα που φανταζομαστε η υποθετουμε.
Πουθενα δεν αναφερθηκε ηχειο στο μισο μετρο , πουθενα δεν αναφερθηκε απο τον ενδιαφερομενο οτιδηποτε που να εχει σχεση με την οθονη, και τελος, καμια αποσταση θεασης δεν αποτελει κινδυνο για την υγεια των ματιων μας ωστε να χρειαζομαστε οφθαλμιατρο αν επιλεξουμε "λαθος" μεγεθος οθονης, και πουθενα δεν αναφερθηκε τουλαχιστον απο εμενα καποιο υπερβολικο μεγεθος οθονης. Τα μεγεθη που ανεφερα ειναι τα προτεινομενα κατα THX για κινηματογραφικη αισθηση και βγαινουν απο την ιδανικη γωνια θεασης που ειναι μεταξυ 40 και 55 μοιρων. Τα μικροτερα μεγεθη ειναι για να βλεπεις ειδησεις, εκπομπες, Ελληνικες σειρες κτλ. Οταν το ζητουμενο ειναι ο οικιακος κινηματογραφος το ελαχιστο που θα πρεπει να στοχευουμε ειναι οι 40 μοιρες.
Καλο ειναι λοιπον να λεμε πραγματα που ισχυουν και και να μην κανουμε λογικα αλματα που δεν εχουν νοημα και δεν βοηθουν τη συζητηση.
Ο δε ενδιαφερομενος εχει ηδη ενισχυτη και 5αδα ηχειων καθως και sub τα οποια εχει βαλει για πωληση γιατι προφανως δεν ειναι καταλληλα για το χωρο και τις απαιτησεις του. Αν δεν βρεθουν δυο τρεις ανθρωποι να τον καθοδηγησουν σωστα, θα πεταξει για αλλη μια φορα τα χρηματα του και δουλεια δεν θα κανει οποτε κακως του λες να μην αγχωνεται γιατι αυτο μπορεις να το κανεις μονο οταν εχεις απεριοριστο μπατζετ η λεφτα για πεταμα.
Στο μεταξυ, για καποιο αγνωστο λογο ο νηματοθετης συνεχιζει να μην αναφερει τις διαστασεις του χωρου του... ειναι μαλλον κρατικο μυστικο.

Ενταξει ευχαριστω
Καθομαι εδω στο PC και βαριεμαι και λεω δεν ριχνω μια ματια στα υπολοιπα νηματα που εχεις ανοιξει να δω τι γινεται? Μπορει καπου να εχεις γραψει κατι για το χωρο σου και να μπορεσω να σε βοηθησω να βγαλεις ακρη.
Εχεις ανοιξει λοιπον για το ιδιο θεμα, αλλα 3 νηματα. 1) Αλλες μαρκες ηχειων για 5.1 2) Magnat RS12 subwoofer 3) να αναβαθμισω η οχι?
Παρ ολο που σου εχει γινει κι αλλες φορες η ερωτηση, μαλλον δεν εχεις δωσει την δεουσα προσοχη και δεν εχεις κατανοησει την σημασια που εχει η απαντηση σου, και δεν εχεις αναφερει πουθενα τις διαστασεις του χωρου σου. Παρ ολα αυτα εχεις παρει πολλες προτασεις που ομως καμια δεν βασιζεται σε ρεαλιστικα δεδομενα που εχουν αμεση σχεση με την επιλογη.
Ο μονος που εχει επιμεινει καπως στο θεμα ειναι ο billpeppas ο οποιος με εμμεσο τροπο εχει αναφερει πολλες φορες τη σημασια που εχει ο χωρος, αλλα εσυ αντι να δωσεις επιτελους αυτη την τοσο σημαντικη πληροφορια, την κρατας επτασφραγιστο μυστικο και παιρνοντας αμυντικη σταση λες οτι τον χωρο δεν μπορουμε να τον αλλαξουμε ενω τα μηχανηματα μπορουμε, λες και σου ζητησε κανεις η θα σου ζητησει κανεις να αλλαξεις τον χωρο σου η να γκρεμισεις κανενα τοιχο.
Αυτο που απο οτι φαινεται δεν εχεις καταλαβει ειναι οτι αλλα ηχεια θα παιξουν σωστα στο χωρο σου αν τα ηχεια θα πρεπει να ειναι κολλημενα στις γωνιες, αλλα αν θα μπορουν να εχουν αποστασεις απο τους τοιχους, αλλα αν θα ακους στα 2μετρα, αλλα αν θα ακους στα 3.5 μετρα, αλλα αν ο χωρος ειναι 15τμ, αλλα αν ο χωρος ειναι 45τμ, και ουτω καθ εξης. Να σε βοηθησουμε να κανεις σωστη επιλογη θελουμε οχι να παρεις ηχεια με καλα review που ομως δεν κανουν για τον χωρο σου και τις αναγκες σου.
Ανεφερες δε οτι καπου σε καποιο σπιτι φιλου ακουσες συστημα sonos που επαιζε καλυτερα απο το δικο σου. Ναι, ειναι πιθανο. Αν οι δυο χωροι ειναι πανομοιοτυποι και οι αποστασεις παρομοιες τοτε σιγουρα κατι δεν παει καλα. Αν ομως οι δυο χωροι ειναι σημαντικα διαφορετικοι πχ 20τμ ο ενας 45 ο αλλος, Ορθογωνιος ο ενας Γ ο αλλος κτλ κτλ, τοτε εξηγειται πολυ ευκολα αυτη η διαφορα. Αυτο ομως δεν σημαινει οτι αν βαλεις κι εσυ sonos θα ακουσεις καλυτερα απο οτι τωρα.
Τελος, ειδα καπου οτι τα ηχεια που σου αρεσαν περισσοτερο ηταν κατι Triangle Borea. Εμενα προσωπικα μου φαινονται πολυ πριμαριστα αλλα αυτο ειναι θεμα γουστου και για να σου αρεσουν τα Dali μαλλον σου αρεσουν τα πριμαριστα ηχεια οποτε περι ορεξεως κολοκυθοπιτα. Δες τα Triangle Borea BR09 που ειναι προς πωληση στο αλλο site στα 900 ευρω. Ειναι πολυ πιθανο να σου κανουν (κατι που για να μπορω να το πω με σιγουρια πρεπει να ξερω τις διαστασεις και τη διαταξη του χωρου)

Δςν ξερω αν οντως δεν το εχω πει αλλα ο χωρος θεασης ειναι 35μ2 . Το δωματιο ειναι πολυ μεγαλυτερο. Προφανως ειναι ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο. Αρα ειναι μεγαλος. Τωρα τι σχεση εχει το μεγεθος της τηλεορασης που εχω πραγματικα δεν καταλαβαινω. Για ηχο μιλησα. Ευχαριστω για τις απαντησεις.

Μάλλον δεν μας έχεις προσδιορίσει τι ακριβώς θέλεις να φτιάξεις! Η αποσταση θεασης-ακροασης είναι πρωταρχικός, εάν θες να ξεκινήσεις.Βεβαια αν δεν θες να έχεις feeling home cinema και τα βλέπεις ανεξάρτητα κομμάτια τον ήχο και την οθόνη,μάλλον θα βγει ολίγον αχταρμάς.Τι να σου πω.Αν το βλέπεις φλου τότε γιατί σκοτιζεσαι τι να αγοράσεις?Άνοιξε ίντερνετ και πάρε ότι να ναι φτάνει να έχεις την ικανότητα στο budget.Αν όμως θες κάποια στάνταρ,τότε ακολουθείς την νόρμα που λέει όσο πιο κοντά στην οθόνη τόσο πιο immersive θέαση και τα ηχεία είναι και πιο φθηνά(με την εννοια οτι οσο απλωνονται στον χωρο ζητας δυναμη απο αυτα ,αρα και περισσοτερο χρημα).. Όμως δεν ξέρω επειδή το σαλόνι σου 35 τμ τι διάταξη θα ακολουθήσεις.Ολα παίζουν ρόλο λοιπόν να τα πεις στον ειδικό.Ακομα και η ακουστική παίζει ρόλο,γιατί μπορεί ένα sub σε τέτοιο χώρο μόνο του να σου κάνει μπουμαρισματα και θέλεις μίνιμουμ δύο τέτοια.Αρα αρχικά σκέψου τι θέλεις τελικά.Home cinema νόρμα ή κάτι λίγο από όλα?

Δςν ξερω αν οντως δεν το εχω πει αλλα ο χωρος θεασης ειναι 35μ2 . Το δωματιο ειναι πολυ μεγαλυτερο. Προφανως ειναι ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο. Αρα ειναι μεγαλος. Τωρα τι σχεση εχει το μεγεθος της τηλεορασης που εχω πραγματικα δεν καταλαβαινω. Για ηχο μιλησα. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
O χωρος θεασης των 35τμ και της αποστασης θεασης/ακροασης των 3.5μ εχει αμεση σχεση με την επιλογη ηχειων και τηλεορασης/οθονης αν το ζητουμενο ειναι η κινηματογραφικη αισθηση.
Ωστοσο για την επιλογη subwoofer, δεν λαμβανεται υποψην ο χωρος θεασης αλλα ολοκληρος ο χωρος που οριζεται απο τα τοιχωματικα ορια ολοκληρου του χωρου.
Αν οπως λες ο συνολικος χωρος ειναι πολυ μεγαλυτερος απο τα 35τμ του χωρου θεασης, καλο θα ηταν να μας πεις ποσα ειναι αυτα.
Aν ο χωρος συνολικα ειναι διπλασιος, δηλαδη 70τμ+ τοτε βρισκεται στην κατηγορια THX Dominus και ετσι ενδεικτικα, τα μονα subwoofer που καλυπτουν τις προδιαγραφες για τοσο μεγαλο χωρο ειναι τα μεγαλα sub της ακριβης σειρας της perlisten. Μιλαμε για subwoofers της κατηγοριας 4.500-9.000 ευρω το τεμαχιο.
Πρακτικα, σε ενα τοσο μεγαλο χωρο για να κρατηθει σε λογικα επιπεδα το μπατζετ, ξεχνας την πρωτη οκταβα εντελως και επικεντρωνεσαι στη δευτερη και την τριτη που ετσι κι αλλιως ειναι οι περιοχες με τις μεγαλυτερες απαιτησεις και ταυτοχρονα με την μεγαλυτερη μεριδα σε περιεχομενο τοσο σε ταινιες οσο και σε μουσικη. Μην παρεξηγηθω, και η πρωτη οκταβα ειναι πολυ σημαντικη, ειδικα στο Home Cinema, αλλα το κοστος σε τοσο μεγαλο χωρο ειναι υπερβολικα μεγαλο και θεωρω ειναι προτιμοτερο να μην επιχειρηθει καν η αναπαραγωγη της (ετσι κι αλλιως τα Sonos που σου αρεσαν, δεν πλησιαζουν καν την πρωτη οκταβα).

Οι προτασεις που μπορω να σου κανω εξαρτωνται απο το κατα ποσο μπορεις να τοποθετησεις τα ηχεια σε αποσταση τουλαχιστον 1.2μ απο τον πισω τοιχο η οχι.
Αν ναι, τοτε για εμενα η καλυτερη επιλογη για L/R ηχεια ειναι τα Polk R700. Αν δεν μπορουν να τοποθετηθουν στο 1.2μ και τοποθετηθουν πιο κοντα, θα μπουμαρουν και θα χρειαζεται να τα κοψεις με παρεμβαση απο το Audyssey η το Dirac. Γενικα ειναι προτιμοτερο οι οποιες επεμβασεις απο το προγραμμα καλιμπραρισματος να ειναι περιορισμενες.
Αυτη τη στιγμη υπαρχει ενα ζευγαρι μεταχειρισμενα στα 1600ευρω.
Αν σου πεφτουν ακριβα, μπορεις να πας στα Triangle που σου προτεινα πιο πανω τα οποια μπορει να σηκωνουν τοποθετηση πιο κοντα στον πισω τοιχο. (δυστυχως δεν εχω βρει καπου μετρησεις των Triangle και δεν ξερω αν η αποκριση τους στο χαμηλο ζητα τοποθετηση κοντα η μακρια απο τον πισω τοιχο)
Αυτη κατα τη γνωμη μου πρεπει να ειναι η πρωτη αναβαθμιση που πρεπει να κανεις.
Η δευτερη ειναι ενας Denon AVC X3900H η εστω ενας 3800H αν τον βρεις κατω απο 1000 ευρω.
O λογος που προτεινω τον 3900 σαν πρωτη επιλογη ειναι γιατι τα Polk οπως και τα περισσοτερα καλα ηχεια αυτης της κατηγοριας, κατεβαινουν αρκετα χαμηλα σε εμπεδηση και εχουν αυξημενες απαιτησεις απο τον ενισχυτη και ειναι πολυ πιθανο στο αμεσο μελλον να θελεις να αναβαθμισεις το συστημα με καποιον εξτρα τελικο εστω για τα εμπρος καναλια, και εδω η διαφορα του 3900 απο τον 3800 ειναι πολυ μεγαλη με σαφως καλυτερα DAC στις εξοδους προενισχυσης.
Ηδη βρισκομαστε στα 3000 ευρω χωρις κεντρικο, χωρις subwoofer, χωρις surround και χωρις atmos.
Αν πας για τα Triangle και τον 3800 το κοστος κατεβαινει στα 2000 ευρω περιπου.
H επομενη αναβαθμιση ειναι τα subwoofer.
Θα χρειαστεις τουλαχιστον 2 15ιντσα και η μοναδικη αξιοπρεπης επιλογη που γνωριζω που σε καλυπτει ειναι ενα ζευγος Wharfedale SW15 που στα 550ευρω το ενα ειναι χωρις αντιπαλο.

Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas
Τωρα τι σχεση εχει το μεγεθος της τηλεορασης που εχω πραγματικα δεν καταλαβαινω. Για ηχο μιλησα.
Οσον αφορα την οθονη, μπορει να μην εχει σχεση με τον ηχο, αλλα εχει σχεση με την κινηματογραφικη αισθηση που παιρνουμε σαν συνολο απο ενα home cinema. Δεν εχει και πολυ νοημα να εχουμε μεγαλο ηχο σε ενα μεγαλο σαλονι και να βλεπουμε τα τεκταινομενα σε μια μικρη οθονη γιατι ετσι χανεται η κινηματογραφικη αισθηση. Το σωστο μεγεθος οθονης ειναι το ιδιο σημαντικο με το σωστο μεγεθος των ηχειων και το σωστο μεγεθος ειναι αυτο που μας δινει γωνια θεασης 40-55μοιρες.
Στην προκειμενη περιπτωση με τα 3.5 μετρα αποσταση θεασης, η σωστη διασταση ειναι 115 ιντσες για 40 μοιρες και με 98 ιντσες πεφτει στις 35 μοιρες που ηδη ειναι οριακο μεγεθος για κινηματογραφικη αισθηση.
Η δικη μου προταση ειναι να κανεις μια προσπαθεια να μειωσεις την αποσταση θεασης εστω στα 3 μετρα. Θα σου δωσει καλυτερη αισθηση τοσο στον ηχο οσο και στην εικονα με μηδενικο κοστος.

Last edited:
  • Like
Reactions: billpeppas
Σε 115 ιντσες το και καλα hd της nova ή της cosmote θα φαινεται μαπα. UHD και 4κ εχουν κυριως αλλες streaming πλατφορμες και καποιες λιγες παραγωγες της cosmote. Οποτε πανω απο 75 απορριπτονται. Δεν βλεπω μονο ταινιες στην τβ αλλα και αθλητικα και αλλα. Και με sony τηλεοραση που κανει καλο upscaling.

Επισης επειδη ρωταει και ο φιλος πιο πανω. Θελω το κακυτερο απο ολα. Μια με απο ολα δηλαδη και οχι home cinema νορμα. Δηλαδη θελω και καλο οχι τελειο home cinema και καλη οχι τελεια μουσικη και καλο οχι τελειο immersion και καλη αισθηση γηπεδου οχι τελεια οραν βλεπω αθλητικα. Και ενσωματομενο streamer και καλο οχι τελειο μπασο. Αυτα

Και αν το dsp την yamaha οντως δινει κατι καλο σε cinema dsp αλλα το audessey ενσωματωνει καλυτερα το μπασο απο το Ypao και αυτα με ενδιαφερου.

Και αν το dsp την yamaha οντως δινει κατι καλο σε cinema dsp αλλα το audessey ενσωματωνει καλυτερα το μπασο απο το Ypao και αυτα με ενδιαφερου.
Ξεχνας YPAO εντελως. To Audyssey ειναι λιγο καλυτερο, βελτιωνεται αρκετα ακομα με το A1 Evo Acustica αλλα την μεγαλη διαφορα κανει το Dirac. Ενα βημα καθε φορα και θα δεις μονος σου μεχρι που θα χρειαστει να φτασεις.
Επισης με τα νεα δεδομενα, (TV 75") θα σου ελεγα να δοκιμασεις να δεις μια ταινια, βαζοντας στα προχειρα μια καρεκλα η μια πολυθρονα στα 2.5 μετρα και τα ηχεια που ηδη εχεις επισης στα 2.5 μετρα σε ισοπλευρο τριγωνο. Με μηδενικο κοστος θα παρεις μια ιδεα για τι πραγμα μιλαμε.

Το εχω κανει και δεν διαφωνω οτι η αισθηση ειναι πολυ διαφορετικη. Αλλα δυστυχως δεν γινεται. Επισης πισω απο την τβ δεν εχει τοιχο σε λιγοτερο απο 3 μετρα. Οποτε audessey καρφι. Παντως η εντυπωση που αποκομιζω ειναι οτι πρεπει να χωσω πολλα για να εχω κατι σχετικα καλο. Και μετα σκεφτομαι για να εχω αυτα που θελω πρεπει να πληρωσω ενα ταλιρο. Πολλα ειναι. Να μην πω παρα πολλα. Κσι ενω ειμαι σινεφιλ οι αγαπημενες μου ταινιες ειναι ανεξαρρητες και οχι μπλοκμπαστερ με πολλα εφε. Οποτε...μηπως τελικα δεν αξιζει τον κοπο;

Το εχω κανει και δεν διαφωνω οτι η αισθηση ειναι πολυ διαφορετικη. Αλλα δυστυχως δεν γινεται. Επισης πισω απο την τβ δεν εχει τοιχο σε λιγοτερο απο 3 μετρα. Οποτε audessey καρφι. Παντως η εντυπωση που αποκομιζω ειναι οτι πρεπει να χωσω πολλα για να εχω κατι σχετικα καλο. Και μετα σκεφτομαι για να εχω αυτα που θελω πρεπει να πληρωσω ενα ταλιρο. Πολλα ειναι. Να μην πω παρα πολλα. Κσι ενω ειμαι σινεφιλ οι αγαπημενες μου ταινιες ειναι ανεξαρρητες και οχι μπλοκμπαστερ με πολλα εφε. Οποτε...μηπως τελικα δεν αξιζει τον κοπο;
Αν ειχες ανεβασει μια δυο φωτογραφιες του χωρου απο την αρχη, θα ειχες γλυτωσει και χρηματα και κοπο. 3 μετρα απο τον πισω τοιχο σημαινει μηδεν room gain αρα ακομα πιο αυξημενες απαιτησεις απο τα ηχεια και τα subwoofer αλλα ταυτοχρονα πολυ πιθανον να υπαρχουν και αλλα θεματα που δεν γνωριζουμε ακομα οπως π.χ. υπαρξη τοιχου πισω απο τη θεση ακροασης.
Εν πασει περιπτωσει αν τα 5000 σου φαινονται πολλα μην πας για τα Polk γιατι αν και ειναι η καλυτερη επιλογη, στο συνολο μαζι μετα υπολοιπα θα ξεπερασει κατα πολυ τα 5χιλιαρικα.
Πηγαινε στα Triangle. Μια χαρα θα ειναι και ενα πληρες 5.2 με τα 15" Wharfedfale θα βγει κατω απο 3000 ευρω χωρις τον ενισχυτη.

Last edited:
ΝΑ στο κανω ακομη πιο δυσκολο. Τζαμι πισω απο τις θεσεις θεασης. Τζαμι αριστερα απο τον χωρο θεασης