billpeppas
Supreme Member
Η αποσταση απο την θεση ακροασης λαι παρακολουθησης στα ηχεια ειναι 3,2 μετρα μετρημενα σε ευθεια
Πάρε ενισχυτή.
Αφού αυτό θες να ακούσεις.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
Η αποσταση απο την θεση ακροασης λαι παρακολουθησης στα ηχεια ειναι 3,2 μετρα μετρημενα σε ευθεια
Δεν χρειαζεται να καταλαβεις. Ειναι σαφες οτι δεν προκειται. Συνεχως αναφερεις επισκεψεις σε οφθαλμιατρους ως συνεπεια της αποστασης θεασης. Κατι εχεις ακουσει καπου και απλα το αναπαραγεις χωρις να ξερεις αν ισχυει η οχι και χωρις να το εχεις επιβεβαιωσει ποτε.Για να καταλάβω.
Δεν αρκει να προσδιορισεις το μπατζετ και κατοπιν να προχωρησεις στα τυφλα σε μια αγορα σε αυτα τα χρηματα. Τα ΧΧΧΧ χρηματα δεν θα σου φερουν αυτοματα το επιθυμιτο αποτελεσμα.Οκ ευχαριστω. Δεν θελω να ακουσω αυτο μονο αλλα τι θα αναβαθμιζε σημαντικα το υπαρχον συστημα. Αν οι αποστασεις ειναι πολυ μακρινες και θελει ηχεια μεγαλα και ενισχυτη με σημαντικα ρευματα σημαινει 2500. Βαλε και ενα καλο sub παμε 3500 με 4 . Ειναι αρκετα αν μη τι αλλο
OK!Εγώ παραθέτω γεγονότα βάσης λογικής.Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.Προς Θεού.Αν θέλει ο φίλος να πάρει κάτι από το φόρουμ,πιστεύω ο καλύτερος είναι σίγουρα και πιο ειδικος είναι ο billpepas.Με έχει βοηθήσει και μένα στο παρελθόν, όπως και άλλοι.Εδω όλοι μαθαίνουμε όταν κάποιοι εκ επαγγέλματος γνωρίζουν και περισσότερα.Απλα φίλε μου να έχεις υπόψιν σου ότι καλό είναι στο μισό μέτρο να μην έχεις κανένα ηχειο!!Όπως και στο μέγεθος οθόνης αναφέρθηκα στο υπερβολικό μέγεθος και όχι σε μέγεθος μπου μπορεί κάποιος να κάνει θέαση,ιδίως αν είναι πρωτοξεκινητος στο χόμπι.Εγω αντέχω μετά από 25 χρόνια σε πανι και μεγαλύτερη, ο φίλος όμως δεν ξέρω τι εμπειρία είχε προηγουμένως.Ολα αυτά λοιπόν τα λέω φιλικά και με ειλικρίνεια γιατί μια ζημιά από ωρλ θέμα, σαν χομπιστας την έχω πάθει και έχω ενημερωθεί κιόλας για το τι πρέπει!Καλή συνέχεια λοιπόν στον φίλο και πράγματι αν δεν πει διαστάσεις χώρου, αποσταση θεασης και μπάτζετ είναι δύσκολο να πάρει οδηγίες.Απλα του λέω να μην αγχώνεται.Με ένα ενισχυτή και μια 5 αδα ηχείων θα είναι φουλ ευχαριστημένος σαν rookie.Μετα θα ψάχνει το παραπάνω, όσο μυειται στο χόμπι.Και ναι εδώ χρειάζεται ο επαγγελματίας ώστε να σου ποιο μηχάνημα είναι future proof ώστε να είσαι μέσα στο παιχνίδι σε περίπτωση, αναβάθμισης.Δεν χρειαζεται να καταλαβεις. Ειναι σαφες οτι δεν προκειται. Συνεχως αναφερεις επισκεψεις σε οφθαλμιατρους ως συνεπεια της αποστασης θεασης. Κατι εχεις ακουσει καπου και απλα το αναπαραγεις χωρις να ξερεις αν ισχυει η οχι και χωρις να το εχεις επιβεβαιωσει ποτε.
Σιγουρα δεν εχουμε να χωρισουμε κατι.OK!Εγώ παραθέτω γεγονότα βάσης λογικής.Δεν έχουμε να χωρίσουμε κάτι.Προς Θεού.Αν θέλει ο φίλος να πάρει κάτι από το φόρουμ,πιστεύω ο καλύτερος είναι σίγουρα και πιο ειδικος είναι ο billpepas.Με έχει βοηθήσει και μένα στο παρελθόν, όπως και άλλοι.Εδω όλοι μαθαίνουμε όταν κάποιοι εκ επαγγέλματος γνωρίζουν και περισσότερα.Απλα φίλε μου να έχεις υπόψιν σου ότι καλό είναι στο μισό μέτρο να μην έχεις κανένα ηχειο!!Όπως και στο μέγεθος οθόνης αναφέρθηκα στο υπερβολικό μέγεθος και όχι σε μέγεθος μπου μπορεί κάποιος να κάνει θέαση,ιδίως αν είναι πρωτοξεκινητος στο χόμπι.Εγω αντέχω μετά από 25 χρόνια σε πανι και μεγαλύτερη, ο φίλος όμως δεν ξέρω τι εμπειρία είχε προηγουμένως.Ολα αυτά λοιπόν τα λέω φιλικά και με ειλικρίνεια γιατί μια ζημιά από ωρλ θέμα, σαν χομπιστας την έχω πάθει και έχω ενημερωθεί κιόλας για το τι πρέπει!Καλή συνέχεια λοιπόν στον φίλο και πράγματι αν δεν πει διαστάσεις χώρου, αποσταση θεασης και μπάτζετ είναι δύσκολο να πάρει οδηγίες.Απλα του λέω να μην αγχώνεται.Με ένα ενισχυτή και μια 5 αδα ηχείων θα είναι φουλ ευχαριστημένος σαν rookie.Μετα θα ψάχνει το παραπάνω, όσο μυειται στο χόμπι.Και ναι εδώ χρειάζεται ο επαγγελματίας ώστε να σου ποιο μηχάνημα είναι future proof ώστε να είσαι μέσα στο παιχνίδι σε περίπτωση, αναβάθμισης.
Καθομαι εδω στο PC και βαριεμαι και λεω δεν ριχνω μια ματια στα υπολοιπα νηματα που εχεις ανοιξει να δω τι γινεται? Μπορει καπου να εχεις γραψει κατι για το χωρο σου και να μπορεσω να σε βοηθησω να βγαλεις ακρη.Ενταξει ευχαριστω
O χωρος θεασης των 35τμ και της αποστασης θεασης/ακροασης των 3.5μ εχει αμεση σχεση με την επιλογη ηχειων και τηλεορασης/οθονης αν το ζητουμενο ειναι η κινηματογραφικη αισθηση.Δςν ξερω αν οντως δεν το εχω πει αλλα ο χωρος θεασης ειναι 35μ2 . Το δωματιο ειναι πολυ μεγαλυτερο. Προφανως ειναι ορθογωνιο παραλληλεπιπεδο. Αρα ειναι μεγαλος. Τωρα τι σχεση εχει το μεγεθος της τηλεορασης που εχω πραγματικα δεν καταλαβαινω. Για ηχο μιλησα. Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Οσον αφορα την οθονη, μπορει να μην εχει σχεση με τον ηχο, αλλα εχει σχεση με την κινηματογραφικη αισθηση που παιρνουμε σαν συνολο απο ενα home cinema. Δεν εχει και πολυ νοημα να εχουμε μεγαλο ηχο σε ενα μεγαλο σαλονι και να βλεπουμε τα τεκταινομενα σε μια μικρη οθονη γιατι ετσι χανεται η κινηματογραφικη αισθηση. Το σωστο μεγεθος οθονης ειναι το ιδιο σημαντικο με το σωστο μεγεθος των ηχειων και το σωστο μεγεθος ειναι αυτο που μας δινει γωνια θεασης 40-55μοιρες.Τωρα τι σχεση εχει το μεγεθος της τηλεορασης που εχω πραγματικα δεν καταλαβαινω. Για ηχο μιλησα.
Ξεχνας YPAO εντελως. To Audyssey ειναι λιγο καλυτερο, βελτιωνεται αρκετα ακομα με το A1 Evo Acustica αλλα την μεγαλη διαφορα κανει το Dirac. Ενα βημα καθε φορα και θα δεις μονος σου μεχρι που θα χρειαστει να φτασεις.Και αν το dsp την yamaha οντως δινει κατι καλο σε cinema dsp αλλα το audessey ενσωματωνει καλυτερα το μπασο απο το Ypao και αυτα με ενδιαφερου.
Αν ειχες ανεβασει μια δυο φωτογραφιες του χωρου απο την αρχη, θα ειχες γλυτωσει και χρηματα και κοπο. 3 μετρα απο τον πισω τοιχο σημαινει μηδεν room gain αρα ακομα πιο αυξημενες απαιτησεις απο τα ηχεια και τα subwoofer αλλα ταυτοχρονα πολυ πιθανον να υπαρχουν και αλλα θεματα που δεν γνωριζουμε ακομα οπως π.χ. υπαρξη τοιχου πισω απο τη θεση ακροασης.Το εχω κανει και δεν διαφωνω οτι η αισθηση ειναι πολυ διαφορετικη. Αλλα δυστυχως δεν γινεται. Επισης πισω απο την τβ δεν εχει τοιχο σε λιγοτερο απο 3 μετρα. Οποτε audessey καρφι. Παντως η εντυπωση που αποκομιζω ειναι οτι πρεπει να χωσω πολλα για να εχω κατι σχετικα καλο. Και μετα σκεφτομαι για να εχω αυτα που θελω πρεπει να πληρωσω ενα ταλιρο. Πολλα ειναι. Να μην πω παρα πολλα. Κσι ενω ειμαι σινεφιλ οι αγαπημενες μου ταινιες ειναι ανεξαρρητες και οχι μπλοκμπαστερ με πολλα εφε. Οποτε...μηπως τελικα δεν αξιζει τον κοπο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.