Συπτωματικά μολις πριν 5 μερες επεσα στο συγκεκριμένο άρθρο .Ρίξτε μια ματιά στην έρευνα. Τα ελληνικά ΜΜΕ (στο σύνολό τους όχι μόνο τα κρατικά) θεωρούνται τα πιο αναξιόπιστα μεταξύ των 38 χωρών που αφορα η έρευνα. Μας ακολουθεί η Νότια Κορέα, προσοχή Νότια όχι η Βόρεια, αφού φαίνεται ότι βλέπουμε την Βόρειο, αλλά φαίνεται ότι και στη Νότια Κορέα η προπαγάνδα πάει σύννεφο και η Ισπανία.
http://www.pewglobal.org/2018/01/11...-divided-on-whether-their-news-media-deliver/
Προσωπικά δεν νιώθω καθόλου περήφανος. Το συζητούσα τον Μάρτιο που μας πέρασε με ιδιοκτήτη μεσαίας εφημερίδας που συμμετέχει και σε ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο και η απάντησή του ήταν λίγο έως πολύ "στα αρχ... μου". Αυτά σε ιδιωτικό επίπεδο, δημοσίως κι αυτός ανησυχεί και μπλά, μπλά.. και ότι πρέπει όλοι....
Δεν είναι ακριβώς έτσι. Όντως οι περισσότεροι είναι απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ κυρίως γιατί εχει "χαλάσει την πιάτσα". Αλλά κι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρκετά φιλικά προς αυτόν μέσα ενημέρωσης. Δεν ειναι "αδικημένος".
... .
;Διότι στο 2011-2013 τα ελληνικά ΜΜΕ πουλούσαν παραμύθι κι όχι πραγματική ενημέρωση στους Έλληνες.
Και ποιός αριστεροταλιμπάν τα λέει αυτά;
Οι reporters without borders https://rsf.org/en/greece
Κυρίως IPTV και Ιντερνετ σάιτς
Δεν ισχύει αυτό που γράφεις. Ο δείκτης αυτός δεν μετράει την ποιότητα της παρεχόμενης ενημέρωσης:
https://rsf.org/en/world-press-freedom-index
It is a snapshot of the media freedom situation based on an evaluation of pluralism, independence of the media, quality of legislative framework and safety of journalists in each country. It does not rank public policies even if governments obviously have a major impact on their country’s ranking.*Nor is it*an indicator of the quality of journalism*in each country.
Έχεις το link? Έχω κλείσει το laptop.ρίξε μια ματιά στο σημείωμα του 2012 και θα καταλάβεις. Εκεί στην 7η παράγραφο.
ρίξε μια ματιά στο σημείωμα του 2012 και θα καταλάβεις. Εκεί στην 7η παράγραφο.
@ΒΛΑΣΙΔΗΣ, ναι εντάξει. Ο δείκτης αυτός όμως δεν μετράει την ποιότητα της δημοσιογραφίας όπως γράφεις πιο πάνω.
Το 2012 με μια γρήγορη αναζήτηση βρήκα άρθρα για 3 επιθέσεις σε δημοσιογράφους (Πάσχο Μανδραβέλη, Μπογδάνο, αθλητικό ρεπόρτερ του MEGA Αντώνης Καλκαβούρα), επιθέσεις των ΜΑΤ σε δημοσιογράφους που κάλυπταν τα επεισόδια, κοκ.
Έχουμε και τις αγωγές από κυβερνητικούς να πέφτουν βροχή στα ΜΜΕ για δυσφήμιση δεν θέλει και πολύ.
Έχω δει με τα μάτια μου 3 πορείες με σκοπό να σπάσουν το ΣΚΑΙ. Πάλι καλά που τους σταμάτησε η αστυνομία.
Δηλαδή το κύριο πρόβλημα είναι που ο Παπάς δεν μπόρεσε να βάλει σε καθεστώς νομιμότητας τα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Και μη πει κάποιος ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στραγγαλίζει τα ΜΜΕ (που κι εγώ νιώθω ότι είναι εχθρικός απέναντί τους) ενώ οι προηγούμενοι ήταν καλύτεροι. Δείτε την εξέλιξη του ranking.
Η αντίδραση στον Παπά δεν ήταν ποτέ φυσικά το γεγονός ότι πήγε να βάλει σε καθεστώς νομιμότητας τα τηλεοπτικά ΜΜΕ. Η αντίδραση είναι ότι το έκανε αυτό ορίζοντας μέγιστο αριθμό που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, και μάλιστα χρησιμοποίησε δήθεν τεχνικούς λόγους γι'αυτό (και μέχρι και το ΜΙΤ τον διέψευσε).
Το ότι από την όλη ιστορία έμεινε ότι "όλοι αντιδρούσαν που ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε να βάλει τάξη στα κανάλια", ήταν άλλη μια επιτυχία της γνωστής γκεμπελσικής μηχανής του κόμματος.
Ερώτηση: Τι εννοείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατά του τα κανάλια; Τελευταία φορά που κοίταξα, τα μόνα κανάλια που ευθέως έβαλλαν τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν το MEGA και ο ΣΚΑΪ. Και το ένα απ'τα δυο είναι ήδη καιρό τώρα παρελθόν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το ότι οι Συριζαίοι τα'χουν βάλει με τον ΣΚΑΪ μόνο και κανένα άλλο κανάλι.
Τα υπόλοιπα ιδιωτικά απλά κάνουν την πάπια. Για κάτι Έψιλον κλπ δεν έχω άποψη. Ο Άλφα δε, δεν είναι αυτός που φιλοξενούσε τον ανεκδιήγητο Λαζόπουλο και την προπαγάνδα του;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.