Ιδιωτικοποίηση ?

Απάντηση: Re: Ιδιωτικοποίηση ?

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Το επάγγελμα δεν κάνει τον άνθρωπο ούτε τεμπέλη ούτε διεφθαρμένο.
Η απουσία ελέγχου, η ατιμωρησία και η έλλειψη κινήτρων τον κάνει.
Ποιος βρίσκεται στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των δημοσίων υπαλλήλων; Ποιοι τον έβαλαν εκεί;

Αλλά δεν ευθύνονται μόνο οι δημόσιοι υπάλληλοι για το χάλι της χώρας. Οι εργατικοί ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρηματίες κατακλέβουν το κράτος καθημερινά. Πόσοι από αυτούς αποδίδουν το ΦΠΑ που πρέπει; Κατά τη δική τους ερμηνεία της κοινωνικής δικαιοσύνης αφού το κράτος δεν τους παρέχει αυτά που πρέπει τα παίρνουν από μόνοι τους. Ποιος ευθύνεται για τη φοροδιαφυγή; Αυτός που ευθύνεται και για τους δημόσιους υπαλλήλους.

Κατά τα άλλα στη χώρα με τους χαμηλότερους μισθούς στην Ευρώπη και τις ακριβότερες τιμές προϊόντων και με τόση φοροδιαφυγή οι επιχειρήσεις δε βγαίνουν.

Ποιοι την πληρώνουν λοιπόν σε αυτή τη χώρα; Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι.

Αντί λοιπόν να κατηγορούμε την κατηγορία εργαζομένων που δεν ανήκουμε ας κοιτάξουμε λίγο και την καμπούρα μας.



Δημητρη εχεις καποιοδικιο σε οτι αφορα την μη αποδωση φορων απο τον Ελευθερο επαγγελματια ...... αλλα οταν ο Ελ,Επαγγελματιας παρει δημοσιο εργο πχ. ο αδερφος μου .. του ζητανε προκαταβολικα το ΦΠΑ χωρις να εχει παρει φραγκο.......

ε πως λοιπον να μην φοροκλεψει ο καθεις στην πρωτη ευκαιρια αφου το δημοσιο δεν σεβεται τιποτα ;;;;;

και τελος να πω οτι στην παρεα μου και τους γνωστους μου στα Γιαννενα εχουμε 6 Ατομα που ειναι στο Δημοσιο και μπηκαν με ΜΕΣΟ και απο τα 4 δουλευει και η Γυναικα στο Δημοσιο επισης χωμενη με ΜΕΣΟ !!!!

εμ πως να μη κολοβαρανε αφου το μεσο γ@....ει και δερνει !!!!!!!!

εμενα προσωπικα ηρθαν καποτε στο μαγαζι μου εφοριακοι και ηθελαν κατι ......
αλλα λογω της τραγικης οικονομικης καταστασης μου τοτε!! ..
καταλαβαν πως δεν εχει φαι η υποθεση και δεν τους ξαναδα........


αυτοι οι κυριοι ηταν ΚΑΛΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ !!! με τα λεφτα τα δικα μου και τα δικα σου ...

βεβαιως το επαγγελμα απο μονο του δεν κανει τιποτα ......

απλα δινει τη δυνατοτητα να απλωσει χερι καποιος στο μελι..
 
Καλα αφου το ιδιο το δημοσιο μας μαθαινει πως να κλεβουμε !
Ο πρωτος διδαξας!
 
να πω την ιστορια μου για την εφορια
παω μια πεμπτη και παιρνω 1 χαρτι που ηθελα
αλλα ξεχασε να μου βαλει τη στρογγυλη σφραγιδα
και παω τη παρασκευη να μου βαλουν τη στρογγυλη σφραγιδα
αλλα οπως ξερετε την παρασκευη δεν εχουμε συνναλαγη με το κοινο :twoguns:
 
Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

Δημήτριος Ντοκατζής said:
γουστάρω ...μέσα ...πουλήστε τα όλα ... και τα ασημικά μαζί ...κι έπειτα το καινούργιο αφεντικό θα απολύσει το 50% ως πλεονάζον προσωπικό και η ανεργία θα φτάσει το 40% ...τρελλαίνομαι ...και πως μ'´αρέσουν οι κοινωνικές αναταραχές

μηπως το 50% ειναι ΟΝΤΩΣ, ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ προσωπικο? Γιατι αμα η συντριπτικη πλειοψηφια τα ξυνει (εκτος αν διαφωνεις και εδω οπου θα διαφωνησουμε και μαζι), τοτε η ιδια ποσοτητα δουλειας μπορει να γινει με τους μισους ανθρωπους αμα αυτοι εργαζονται κανονικα (οχι με μαστιγιο, απλα χωρις να τα ξυνουν), σωστα?
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

kacey said:
μηπως το 50% ειναι ΟΝΤΩΣ, ΠΛΕΟΝΑΖΟΝ προσωπικο? Γιατι αμα η συντριπτικη πλειοψηφια τα ξυνει (εκτος αν διαφωνεις και εδω οπου θα διαφωνησουμε και μαζι), τοτε η ιδια ποσοτητα δουλειας μπορει να γινει με τους μισους ανθρωπους αμα αυτοι εργαζονται κανονικα (οχι με μαστιγιο, απλα χωρις να τα ξυνουν), σωστα?

α) Ατυχώς στην Ελλάδα ο δημόσιος τομέας χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον ως εργαλείο πολιτικής και δη μικροπολιτικής . Επειδή η ανάπτυξη ήταν περιορισμένη , οι επενδύσεις ανύπαρκτες κλπ , υπήρχε πάντοτε πρόβλημα εργασίας . Για να το αντιμετωπίσουν οι κυβερνήσεις προτιμούσαν την εύκολη λύση : Πάρτε τους στο δημόσιο για να μην είναι άνεργοι" και έτσι προσελάμβαναν αθρόως , πελονάζον , όντως προσωπικό . Επίσης ο χώρος λειτούργησε και ως υποδοχέας υποσχέσεων και ρουσφετιών.

β) Η άνοδος του ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981 , πέραν των όποιων θετικών στοιχείων , έφερε και έναν νέο παράγοντα στα πράγματα : την διάλυση του κοινωνικού ιστού , της κοινωνικής συνοχής , μέσω της κολακείας των πιό ταπεινών στοιχείων του έλληνα με αποτέλεσμα , ο δημόσιος υπάλληλος να μην εμφορείται από την βεμπεριανή ηθική κατά την εκτέλεση των εργασιών του , αλλά από ωχαδελφισμό , αδιαφορία , και νοοτροπία εύκολου πλουτισμού

γ) ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα χρησιμοποιήθηκε από τον ιδιωτικό για να βγάλει ο τελευταίος χρήματα , χωρίς κόπο , μέσω προμηθειών , λοβιτούρας κλπ και χωρίς να προσφέρει ουσιαστική ανάπτυξη και επιενδύσεις

Ολα αυτά δεν σημαίνουν ότι η έννοια του δημόσιου τομέα είναι εμπεριέχει την φαυλότητα ως απαραίτητο συστατικό της εννοίας του , αλλά μάλλον ότι για μία ακόμη φορά το ελληνικό δαιμόνιο έκανε το θαύμα του προτιμώντας τον εύκολο δρόμο .
 
Επανέρχομαι.
Μεγάλη εταιρία του ευρύτεροι δημόσιου τομέα ( άλλα στοιχεία για ευνόητους λόγους δεν δίδονται ) , έχει μεταξύ άλλων δύο θυγατρικές με παρεμφερές αντικείμενο.
Κάποια στιγμή , η μία εξ αυτών έχει τεράστιο έλλειμα ( "μαύρη τρύπα" ) , το οποίο την καθιστά έτοιμη προς κλείσιμο. Εάν όμως κλείσει θα έχουν πρόβλημα το σύνολο των εργαζομένων της οι οποίοι θα μείνουν χωρίς δουλειά.
Επειδή δεν υπάρχει κάποιος που να θέλει να την αγοράσει , επειδή το κλείσιμο θα έχει κοινωνικό κόστος και επειδή καλόν είναι να μην μαθευτεί που οφείλειται η μαύρη τρύπα , προκρίνεται η λύση της συγχώνευσης με την άλλη παρεμφερή θυγατρική . Ακούγονται και γράφονται διάφορα επικά περί δημιουργίας κολοσσού , περί μεγάλης δύναμης στον χώρο κλπ . Οσο διαρκούν οι διεργασίες συγχώνευσης , η πρωτη εταιρία - αυτή με την μαύρη τρύπα - με την προοπτική της συγχώνευσης προσλαμβάνει νέο προσωπικό , γιά να βολευθούν και κάποια άλλα παιδιά . Στο τέλος το σύνολο του προσωπικού της , όταν πραγματοποείται η συγχώνευση είναι χ( αρχικό ) + χ/2 ( νεοπροσληφθέν για να βολευθούν διάφοροι ) .
Αποτέλεσμα ,η εταιρία που προκύπτει μετά την συγχώνευση έχει απίστευτα μεγάλο προσωπικό ( ψ της μιάς εταιρίας , και χ+ χ/2 της άλλης ) , το οποίο δεν της χρειάζεται διότι δεν συνοδεύεται από αντίστοιχη αύξηση των εργασιών της , και κληρονομιά ένα τεράστιο έλλειμα . Αρα βουλιάζει σιγά σιγά και η δεύτερη .
Η πορεία που ακολουθήθηκε εδώ , είναι ενδεικτική του πως το ελληνικό κράτος αντιλαμβάνεται τον δημόσιο τομέα και την λειτουργία του . Ο ελληνικός δρόμος γιά την εφαρμογή κεϋνσιανής πολιτικής . Πατενταρισμένη αποτυχία . Αλλά εδώ δεν φταίει ο δημόσιος τομέας ως έννοια .
 
Νομίζω ότι είναι διαφορετικό πράγμα η συμπεριφορά που εισπράτει ο πολίτης στη συναλλαγή του με τις δημόσιες υπηρεσίες, και διαφορετικό πράγμα η αντιμετώπιση του Δημοσίου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Τα προβλήματα είναι άλλα σε κάθε περίπτωση.

Να ρωτήσω όμως εγώ κάτι; Πόσοι από αυτούς που σήμερα βρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους, έχουν σεφτεί -έστω και ελαφρά- να γίνουν και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι; Λέμε ότι οι σημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν, και πολλές φορές αυτό ισχύει. Αλλά πόσες είναι οι φορές που αυτό γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά αν για μια περίοδο δεν υπάρχει τρομερή δουλειά ή έχουμε έλλειψη projects σε μια εταιρία. Βέβαια εκεί η πολιτική που ακολουθείται από τις εταιρίες ακρετές φορές είναι διαφορετική. Απολύσεις, μείωση μισθών, αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών και άλλα μέτρα που μόνο την εργοδοσία εξυπηρετουν και όχι τους εργαζομένους. Αλλά αυτό έχει βαφτιστεί παραγωγικότητα, και έχουμε φτάσει στο σημείο ο εργαζόμενος τις περισσότερες φορές να πληρώνει τις κακές επιλογές κάποιων διοικητικών συμβουλίων. Και το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος έχει υιοθετήσει τις απόψεις της εργοδοσίας για το ποιες πρέπει να είναι οι εργασιάκες συνθήκες και σχέσεις. Δηλαδή θεωρούμε φυσιολογική την κατάργηση του 8ώρου στον ιδιωτικό τομέα, την μη πληρωμή των υπερωριών, την μετατροπή του εργαζόμενου σε απασχολήσιμο και άλλα τέτοια περίεργα που όταν υπήρχε εργατικό κίνημα ο εργοδότης που θα τα ξεστόμιζε θα έτρωγε το ξύλο της χρονιάς του. Και τώρα έχουμε φτάσει στο σημειο να τα ξεστομίζουν οι συνδικαλιστές. Και αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι επειδή αυτά τα δικαιώματα τηρούνται στο έπακρο στο δημόσιο, θεωρούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται. Ναι κάποιοι (αρκετοί) κάθονται γιατί αντί να δουλέψουν τις 7.5 ώρες που ορίζει ο κανονισμός εργασιας (και που θα έπρεπε να καθιερωθεί παντού και όχι μόνο στο δημόσιο), δουλεύουν 6 ώρες -ή και σε ακραίες περιπτώσεις και καθόλου (δεν πατάνε στην υπηρεσία δηλαδή). Αλλά μια γυναίκα που θα πάρει 9 μήνες άδεια εγγυμοσύνης, και όχι 3 (και αυτές με πολλά παρακάλια στον εργοδότη της, και με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά της πολλές φορές) δεν κάθεται. Κάνει χρήση ενός αναφαίρετου εργασιακού δικαιώματός της. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο. Και αντί να κοιτάει ποια είναι τα προνόμια στο δημόσιο, να δει ποια είναι τα χάλια στον ιδιωτικό τομέα, και να παλέψει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και εκεί.

Και μέσα στα χάλια του ιδιωτικού τομέα, ας βάλουμε επιτέλους στη συζήτηση και την ουσιαστική ανυπαρξία του. Γιατί αν τα δούμε ψυχρά τα πράγματα, ο ιδιωτικός τομέας δεν παράγει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Εμπόριο έχουμε μόνο και υπηρεσίες. Παραγωγική διαδικασία μηδέν. Box movers ολοι. Και το κερασάκι στην τούρτα; Οι πραγματικά μεγάλοι θα ήταν νάνοι χωρίς το δημόσιο και τις κρατικές προμήθειες. Αυτός είναι ο περιβόητος ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα. Τον οποίο θέλουμε να τον κάνουμε και πρότυπο. Να έχουμε δηλαδή μια ΔΕΗ, που δεν θα παράγει ρεύμα αλλά θα το εισάγει και θα το πουλάει. Έναν ΟΤΕ που θα έχει τη λογική της κάθε mediatel. Μια ΕΡΤ που θα πρέπει να παίξει Λαμπίρη και Ευαγγελάτο για να κάνει νούμερα στην AGB. Και όχι ότι αυτό δεν γίνεται και τώρα σε κάποιο βαθμό. Αλλά αυτό αποτελεί και αποτέλεσμα αν θέλετε της μερικής ιδιωτικοποίησης ή της υιοθέτησης λογικών που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Πείτε μου, όμως αυτό πόσο το θέλουμε πραγματικά;
 
Όταν για μια αλλάγή λάμπας σε μια κολώμα, η ΔΕΗ στέλνει 5 άτομα με ένα τζιπάκι και τρώνε όλη τη μέρα γι´αυτό, δεν μου έρχεται άλλη λέξη από το "κοπρόσκυλα".
Είχα γράψει και παλιά για ένα τέτοιο συμβάν όπου τα 5 άτομα πήγανε για την αλλαγή λάμπας, ήπιανε καφέ το πρωί, έκαναν βόλτες στα θερμοκήπια δίπλα, το μεσημέρι πήγαν και πήραν από το λιμάνι μπακαλιάρο και ρετσίνες, έφαγαν, ήπιαν, κοιμήθηκαν κάτω από τα δέντρα και το απόγευμα έφυγαν κατά τις 5 η ώρα, έχοντας κάνει και υπερωρίες.
Η λάμπα αλλάχτηκε βεβαίως αλλά θα μπορούσαν να αλλάξουν άλλες 3 ή 4 δεν ξέρω.
Τους ελέγχει κανείς; Όχι.
Τους απειλεί κανείς; Όχι.
Mετά λέει ο διευθυντής της ΔΕΗ ότι δεν φτάνει το προσωπικό και θέλουμε κι άλλους. Για να δικαιολογήσει τυχόν μπλακάουτ από την μεγάλη χρήση κλιματιστικών το καλοκαίρι.
Τότε έπρεπε να είχαμε μια κάμερα. Αλλά δεν είχαμε. Κρίμα.
 
Αυτή είναι η μια όψη, για τις συνθήκες εργασίας στη ΔΕΗ. Η άλλη όψη είναι στην πτολεμαϊδα. Πήγες από εκεί καμιά βόλτα; Πάρε και κάμερα αν θες. Αλλά μη μείνεις και πολύ καιρό, γιατί δεν είναι και το πιο υγειινό πράγμα στον κόσμο, να δουλεύεις κάτω από τη γη, μέσα στην καρβουνόσκονη, και όταν επιτέλους βγαίνεις στην επιφάνεια να μυρίζεις και να αναπνέεις τον καθαρό αέρα που περιλαμβάνει και ότι βγάζει το φουγάρο του ατμοηλεκτρικού εργοστασίου.

Μη μιλήσουμε για πιο "ανώδυνες" υπηρεσίες και επιχειρήσεις που ο καρκίνος είναι πιο αόρατος...

Αλλά για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους. Ένα συνεργείο εξωτερικών μεταδόσεων της ΕΡΤ, αποτελείται συνήθως από 4-5 άτομα κάθε ένα και μιας ειδικότητας (δημοσιογράφος, καμερα μαν, οδηγός, link, ηχολήπτης, και ρυθμιστής εικόνας). Αυτοί συνήως δουλευουν μια βάρδια, αλλά αν παραστεί αναγκη κάθονται παραπάνω (και πληρώνονται) για όσες ώρες χρειαστεί για να βγει ένα θέμα.

Υπαρχουν και κάποια ανεξάρτητα συνεργεία που συνήθως τραβάνε ρεπορτάζ σε κασέτα, που αποτελούνται από 2 άτομα. Τον καμερα μαν, και τον άθρωπο για όλες τις άλλες δουλειές. Αυτοί δουλέυουν από το πρωϊ μέχρι το βράδυ και πουλάνε τις κασέτες που έχουν τραβήξει σε όσους δώσουν τα περισσότερα. Τελικά ομως δεν βγάζουν πολύ περισσότερα από όσα βγαζουν οι ΕΡΤατζήδες. Εσύ τί από τα δύο θεωρείς πιο υγειές;
 
Last edited:
Το πρώτο μήνυμα του Ντοκ. τα λέει όλα.

Κάποτε , σε κάποια αίθουσα διδασκαλίας, ο Καθηγητής μου στο Μάρκετινγκ, μέσα από ένα κείμενο 10 σειρών, έδωσε με απόλυτο τρόπο τη λύση για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τα εργασιακά.
Από τη στοχοθέτηση μιας εταιρείας, μέχρι την αναπτυξιακή πολιτική μίας χώρας.
Ήταν ένα κείμενο που μιλούσε για την αγάπη. Μέσα από την Αγία Γραφή.
Η κοντόφθαλμη οπτική ορισμένων με αναγκάζει να μην κάνω τον κόπο να το μεταφέρω.
Καλημέρα.
 
Ένα μόνο πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω...

Πως γίνεται ένα ποσοστό 90% του πληθυσμού της χώρας να δίνει κ@λο για να μπεί στο δημόσιο αλλά ταυτόχρονα όλοι οι δημόσιοι να είναι κάθε δυο και τρείς στους δρόμους... απεργίες κ.λ.π κ.λ.π

Κακά τα ψέματα ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά τι γίνεται στο δημόσιο...
Όπως πολύ καλά ξέρουμε οτι το δημόσιο είναι το μεγαλύτερο μπουρδέλο της χώρας!!

Αυτά είναι κατάλοιπα και ουσιαστικά κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις...
Δεν θα το συνεχίσω παραπέρα γιατί θα μπλέξουμε σε πολιτική-κομματική συζήτηση και θα χαθεί η μπάλα...

Η νοοτροπία μας όμως είναι αυτή και είναι δεδομένη!
Δυστυχώς...

Οι έννοιες που διέπουν τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν στον δημόσιο.
Έχουν πεθάνει εδω και είκοσι περίπου χρόνια!
 
Απάντηση: Re: Ιδιωτικοποίηση ?

Photis said:
Νομίζω ότι είναι διαφορετικό πράγμα η συμπεριφορά που εισπράτει ο πολίτης στη συναλλαγή του με τις δημόσιες υπηρεσίες, και διαφορετικό πράγμα η αντιμετώπιση του Δημοσίου από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Τα προβλήματα είναι άλλα σε κάθε περίπτωση.

Να ρωτήσω όμως εγώ κάτι; Πόσοι από αυτούς που σήμερα βρίζουν τους δημοσίους υπαλλήλους, έχουν σεφτεί -έστω και ελαφρά- να γίνουν και οι ίδιοι δημόσιοι υπάλληλοι; Λέμε ότι οι σημόσιοι υπάλληλοι τα ξύνουν, και πολλές φορές αυτό ισχύει. Αλλά πόσες είναι οι φορές που αυτό γίνεται και στον ιδιωτικό τομέα, ειδικά αν για μια περίοδο δεν υπάρχει τρομερή δουλειά ή έχουμε έλλειψη projects σε μια εταιρία. Βέβαια εκεί η πολιτική που ακολουθείται από τις εταιρίες ακρετές φορές είναι διαφορετική. Απολύσεις, μείωση μισθών, αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών και άλλα μέτρα που μόνο την εργοδοσία εξυπηρετουν και όχι τους εργαζομένους. Αλλά αυτό έχει βαφτιστεί παραγωγικότητα, και έχουμε φτάσει στο σημείο ο εργαζόμενος τις περισσότερες φορές να πληρώνει τις κακές επιλογές κάποιων διοικητικών συμβουλίων. Και το χειρότερο είναι ότι ο κόσμος έχει υιοθετήσει τις απόψεις της εργοδοσίας για το ποιες πρέπει να είναι οι εργασιάκες συνθήκες και σχέσεις. Δηλαδή θεωρούμε φυσιολογική την κατάργηση του 8ώρου στον ιδιωτικό τομέα, την μη πληρωμή των υπερωριών, την μετατροπή του εργαζόμενου σε απασχολήσιμο και άλλα τέτοια περίεργα που όταν υπήρχε εργατικό κίνημα ο εργοδότης που θα τα ξεστόμιζε θα έτρωγε το ξύλο της χρονιάς του. Και τώρα έχουμε φτάσει στο σημειο να τα ξεστομίζουν οι συνδικαλιστές. Και αυτό που με εκνευρίζει είναι ότι επειδή αυτά τα δικαιώματα τηρούνται στο έπακρο στο δημόσιο, θεωρούμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι κάθονται. Ναι κάποιοι (αρκετοί) κάθονται γιατί αντί να δουλέψουν τις 7.5 ώρες που ορίζει ο κανονισμός εργασιας (και που θα έπρεπε να καθιερωθεί παντού και όχι μόνο στο δημόσιο), δουλεύουν 6 ώρες -ή και σε ακραίες περιπτώσεις και καθόλου (δεν πατάνε στην υπηρεσία δηλαδή). Αλλά μια γυναίκα που θα πάρει 9 μήνες άδεια εγγυμοσύνης, και όχι 3 (και αυτές με πολλά παρακάλια στον εργοδότη της, και με κίνδυνο να χάσει τη δουλειά της πολλές φορές) δεν κάθεται. Κάνει χρήση ενός αναφαίρετου εργασιακού δικαιώματός της. Αυτό πρέπει να γίνει συνείδηση στον κόσμο. Και αντί να κοιτάει ποια είναι τα προνόμια στο δημόσιο, να δει ποια είναι τα χάλια στον ιδιωτικό τομέα, και να παλέψει να διεκδικήσει τα δικαιώματά του και εκεί.

Και μέσα στα χάλια του ιδιωτικού τομέα, ας βάλουμε επιτέλους στη συζήτηση και την ουσιαστική ανυπαρξία του. Γιατί αν τα δούμε ψυχρά τα πράγματα, ο ιδιωτικός τομέας δεν παράγει τίποτα σε αυτή τη χώρα. Εμπόριο έχουμε μόνο και υπηρεσίες. Παραγωγική διαδικασία μηδέν. Box movers ολοι. Και το κερασάκι στην τούρτα; Οι πραγματικά μεγάλοι θα ήταν νάνοι χωρίς το δημόσιο και τις κρατικές προμήθειες. Αυτός είναι ο περιβόητος ιδιωτικός τομέας στην Ελλάδα. Τον οποίο θέλουμε να τον κάνουμε και πρότυπο. Να έχουμε δηλαδή μια ΔΕΗ, που δεν θα παράγει ρεύμα αλλά θα το εισάγει και θα το πουλάει. Έναν ΟΤΕ που θα έχει τη λογική της κάθε mediatel. Μια ΕΡΤ που θα πρέπει να παίξει Λαμπίρη και Ευαγγελάτο για να κάνει νούμερα στην AGB. Και όχι ότι αυτό δεν γίνεται και τώρα σε κάποιο βαθμό. Αλλά αυτό αποτελεί και αποτέλεσμα αν θέλετε της μερικής ιδιωτικοποίησης ή της υιοθέτησης λογικών που επικρατούν στον ιδιωτικό τομέα, σε επιχειρήσεις κοινής ωφελείας. Πείτε μου, όμως αυτό πόσο το θέλουμε πραγματικά;


πιστευω οτι εχεις απολυτο δικιο !!!!!


αλλα ομως δεν παυει το τελικο αποτελεσμα και η εντυπωση που βγαινει απο την συμπεριφορα των υπαλληλων του δημοσιου να ειναι η αδιαφορια τους και πολλες μα πολλες φορες η αγενεια να μην πω καφριλα τους .....

παραδειγματα !!!!!! ΑΠΕΙΡΑ τουλαχιστοπν εγω προσωπικα τα εχω δει ολα .......

η τελευταια επαφη με το δημοσιο ( μετα απο 2 χρονια )ηταν τον ιουνιο που μας περασε οταν πηγαμε να βγαλουμε ταυτοτητα γιατι εληξε το Διαβατηριο και μας ειπαν πως η ταυτοτητα βγαινει πιο γρηγορα για τη Γυναικα μου !!!

κολησαμε στο χαρτι που επρεπε να ερθει απο το Λιξιαρχειο Αθηνων και η συγκεκριμενη υπαλληλος επειδη της ειπα αν μπορει να κανει πιο γρηγορα δηλ, να ζητησει ενα ΦΑΧ ....γιατι φευγουμε σε 10 μερες μου ειπε : ΑΑΑΑΑΑΑΑ ΟΧΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΟΥ ΝΑ ΜΕ ΖΑΛΙΣΕΙΣ ΕΜΕΝΑ ;;;;;;;;;;;;;;;;

αφου της ειπα πως αυτο που κανει ειναι αισχρο γιατι στην Γερμανια στις Δημοσιες υπηρεσιες εξυπηρετησε αμεσα και χωρις μα μου !!!!!!!

και πως θα μπορουσε να μας εξυπηρετησει με το να ζητησει ενα ΦΑΧ αφου θα φευγαμε χωρις ταυτοτητα και Διαβατηριο τελικα .......


πηγα την επομενη μερα παιδια μηπως βρω καποιον αλλον και εξηπηρετηθω αλλα και να προσκομισω και το Πιστοποιητικο που θελανε ...

ε λοιπον !!!!!!! η Κυρια ειχε παει στην ΑΔΕΙΑ της !!!!!! 20 ημερη !!

Εμενα που πηγαινα στην Πατριδα μου μετα απο 2 χρονια για 15 μερες μου την επεσε και νευριαζε που δεν ηθελα να χαλασω την αδεια μου με τη γραφειοκρατια !!!!!




τελικα ταξιδεψαμε χωρις ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ και ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ και βγαλαμε Διαβατηριο στο Αμβουργο .........
 
Last edited:
Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

Μελίδης Μιχάλης said:
Όταν για μια αλλάγή λάμπας σε μια κολώμα, η ΔΕΗ στέλνει 5 άτομα με ένα τζιπάκι και τρώνε όλη τη μέρα γι´αυτό, δεν μου έρχεται άλλη λέξη από το "κοπρόσκυλα".
Είχα γράψει και παλιά για ένα τέτοιο συμβάν όπου τα 5 άτομα πήγανε για την αλλαγή λάμπας, ήπιανε καφέ το πρωί, έκαναν βόλτες στα θερμοκήπια δίπλα, το μεσημέρι πήγαν και πήραν από το λιμάνι μπακαλιάρο και ρετσίνες, έφαγαν, ήπιαν, κοιμήθηκαν κάτω από τα δέντρα και το απόγευμα έφυγαν κατά τις 5 η ώρα, έχοντας κάνει και υπερωρίες.
Η λάμπα αλλάχτηκε βεβαίως αλλά θα μπορούσαν να αλλάξουν άλλες 3 ή 4 δεν ξέρω.
Τους ελέγχει κανείς; Όχι.
Τους απειλεί κανείς; Όχι.
Mετά λέει ο διευθυντής της ΔΕΗ ότι δεν φτάνει το προσωπικό και θέλουμε κι άλλους. Για να δικαιολογήσει τυχόν μπλακάουτ από την μεγάλη χρήση κλιματιστικών το καλοκαίρι.
Τότε έπρεπε να είχαμε μια κάμερα. Αλλά δεν είχαμε. Κρίμα.

Ένα από τα κοπρόσκυλα που αναφέρεις σκοτώθηκε στη Σύμη της Δωδεκανήσου πριν δύο μήνες, όταν έπεσε από στύλο προσπαθώντας να αλλάξει μια λάμπα εκτός υπηρεσίας. Είχε γυναίκα και δύο παιδιά.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Ένα από τα κοπρόσκυλα που αναφέρεις σκοτώθηκε στη Σύμη της Δωδεκανήσου πριν δύο μήνες, όταν έπεσε από στύλο προσπαθώντας να αλλάξει μια λάμπα εκτός υπηρεσίας. Είχε γυναίκα και δύο παιδιά.

Μάλλον έφταιγε ο δημόσιος τομέας που δεν του παρείχε τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ενώ αν είχε ιδιωτικοποιηθεί η ΔΕΗ ....
 
Το πρόβλημα για εμένα εστιάζεται στην συμπεριφορά αρκετών υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Εκεί η αλήθεια είναι ότι 9 στις 10 φορές, θα έχεις πρόβλημα αν αποφασίσεις να πας στα ίσια και δεν δείξεις μια δουλικότητα απέναντι στον υπάλληλο. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι επιεικώς απαράδεκτο για να μην πω μια πιο βαριά κουβέντα. Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που ο κόσμος πάει σε ένα γκισέ και δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για να συμπληρώσει μια αίτηση. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό πάντως που σε όσες συναλλαγές έχω με το δημόσιο, δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, που να μην λύνεται εύκολα. Οπως επίσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη συμπεριφορά υπαλλήλου απέναντί μου.

Εδώ όμως πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Δημόσιος τομέας είναι σαν το παγόβουνο. Το κοινό συναλλάσεται με ένα μικρό μέρος του δημοσίου. Αλλά σχηματίζει εικόνα από αυτό και χαρακτηρίζει έτσι όλο το δημόσιο.
 
Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

Τα παρακάτω δεν απευθύνονται προσωπικά στον Petran απλά παίρνω αφορμή από τα γραφόμενα του.

Ένα μόνο πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω...

------------------------------------------------------------------------
Πως γίνεται ένα ποσοστό 90% του πληθυσμού της χώρας να δίνει κ@λο για να μπεί στο δημόσιο αλλά ταυτόχρονα όλοι οι δημόσιοι να είναι κάθε δυο και τρείς στους δρόμους... απεργίες κ.λ.π κ.λ.π

--------------------------------------------------------------------------
Πολύ απλά επειδή τα εργασιακά δικαιώματα αναγκαστικά τηρούνται στον δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό είσαι έρμαιο της ασυδοσίας και του εκβιασμού του εργοδότη. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μπαίνουν στο δημόσιο δεν πρέπει να ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας; Και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα ήθελαν να το κάνουν αλλά τους έχουν στον εκβιασμό οι εργοδότες. Αλλά ποιος να μιλήσει για εκβιαστές και φοροκλέφτες εργοδότες εδώ μέσα; Ξέρετε πολλούς hiendάδες υπαλλήλους; Με τι λεφτά; Τα καλά και συμφέροντα. Του κάθε ενός ο κλάδος του Άγιος και οι άλλοι τεμπέληδες, άχρηστοι κλπ. αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα. Βρίζουμε το δημόσιο και μετά το κλέβουμε και καλά για εκδίκηση, όχι για το συμφέρον της τσέπης μας και μετά βγαίνουμε και κατηγορούμε τους άλλους. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να δουλέψει το δημόσιο με επαγγελματισμό; Για ξανασκεφτείτε το. Αν η εφορία δούλευε όπως πρέπει πολλοί θα έκλαιγαν εδώ μέσα.


-------------------------------------------------------------------------
Κακά τα ψέματα ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά τι γίνεται στο δημόσιο...
Όπως πολύ καλά ξέρουμε οτι το δημόσιο είναι το μεγαλύτερο μπουρδέλο της χώρας!!
-------------------------------------------------------------------------
Δυστυχώς υπάρχουν και ιδιωτικά μπουρδέλα και μάλιστα με χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Μπουρδέλλο στην κυριολεξία ήταν μια πολυεθνική που δούλευε η γυναίκα μου και έπρεπε να πηδήκει ο ένας τον άλλο σε διάφορες συνθέσεις για να πάρεις προαγωγή.

Μπουρδέλλο είναι πολλές επιχειρήσεις που πληρώνουν 300 ευρώ το μήνα τον υπάλληλο, κλέβουν την εφορία έχουν εξωφρενικές τμές, βγάζουν εκατομμύρια και λένε και στους υπαλλήλους ότι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι

Μπουρδέλλο είναι να σου απαγορεύει ο εργοδότης να κάνεις παιδί

Μπουρδέλλο είναι να πρέπει να είσαι γυναίκα, νέα, όμορφη για να μπορείς να δουλέψεις σε καφετέρια.

Μπουρδέλλο είναι να σε προσλαμβάνουν για μηχανολόγο σε εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών και μετά να σε βάζουν να ταίζεις ψάρια και να βάφεις τοίχους.

Μπουρδέλλο είναι να δουλεύεις υποχρεωτικές υπερωρίες και σαββατοκύριακα και να μην τις πληρώνεσαι.

Αυτοί δεν είναι λόγοι απεργίας; Αλλά αφού τα μπουρδέλλα τα κόμματα και τα πουλητάρια οι συνδικαλιστές (μελλοντικοί υπουργοί) έχουν κόψει τα πόδια του εργαζόμενου τί να κάνει; Αναγκαστικά το δημόσιο του μένει για να μπεί. Όσοι μπορούν μπαίνουν (είτε το αξίζουν είτε όχι και με κάθε τρόπο. Είναι αγώνας επιβίωσης. Οσοι δεν μπορούν βρίζουν αυτούς που είναι εκεί μέχρι να μπουν και να τους βρίζουν οι άλλοι.


---------------------------------------------------------------------------
Αυτά είναι κατάλοιπα και ουσιαστικά κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις...
---------------------------------------------------------------------------
Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αν δεν ξυπνήσουν οι ψηφοφόροι. Ή μήπως τους συμφαίρει και αυτούς το ρουσφάτι και η πελατειακή σχέση. Όταν μας εξυπηρετεί ο βουλευτής νοιάζεται για τον πολίτη, όταν εξυπηρετεί το γείτονα κάνει ρουσφέτι.

---------------------------------------------------------------------------
Οι έννοιες που διέπουν τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν στον δημόσιο.
Έχουν πεθάνει εδω και είκοσι περίπου χρόνια!
---------------------------------------------------------------------------

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Αλλά όπως τα βλέπω σε λίγο και στο Δημόσιο τα ίδια θα γίνουν.

Αυτή είναι η ευχαρίστηση του Έλληνα. Αφού δεν μπορώ να έχω τις ίδιες καλές συνθήκες με τον άλλο, ας έχει τουλάχιστον αυτός τις ίδιες κακές συνθήκες με εμένα.

Διαίρει και βασίλευε. Η Ελληνική νοοτροπία είναι βούτυρο στο ψωμί του μεγάλου κεφαλαίου για να την εκμεταλλευτεί.

Έτσι μπράβο, να φωνάζετε για τα προνόμια τον άλλων και θα έρθει η σειρά σας να γίνετε οι άλλοι.....
 
Μια ερώτηση... Στην Αγγλία τα τρένα και ο αντίστοιχος ΕΛΤΑ έχουν ιδιοτικοποιηθεί ή κάνω λάθος;
Ρωτάω επειδή πρίν λίγο καιρό άρχισα να έχω συχνές δοσοληψίες μ´αυτούς με τρομερά προβλήματα καθυστέρησης.
Όταν ρώτησα κάποιο γνωστό Άγγλο τι συμβαίνει και μια επείγουσα επιταγή, (πληρωμένη με 32 Ευρώ παρακαλώ για door to door), καθηστερούσε τόσο, αν και ήμουν σίγουρος οτι φταίνε τα ΕΛΤΑ, μου απάντησε οτι το πρόβλημα δεν είναι στα ΕΛΤΑ αλλά εκεί. Έχουν οικτρά παράπονα.
Βέβαια αυτό δεν μπορώ να το επιβαβαιώσω, δεν έψαξα να δώ που πραγματικά οφείλεται και γι αυτό ρωτάω. Μπορεί να φταίμε κι εμείς.
Η προηγούμενη εμπειρία μου πάντως απο τα ΕΛΤΑ είναι τραυματική. Μέχρι και το νάυλον απο τη συσκευασία των περιοδικών σκίζανε για να "σουφρώσουν" το δώρο... Διαμαρτηρήθηκα αλλά άντε να βγάλεις άκρη. Απο το ταχυδρομείο της γειτονιάς μου μέστέλναν στην Ιπποκράτους που ανήκουν κι απο κεί στα κεντρικά στην Κωνσταντινουπόλεως..
Κάτι ανάλογο βέβαια κάνουν και με τα DVD που παραγγέλνουμε απο το play.com σε σημείο που τους ανάγκασαν να αλλάξουν την πολιτική τους και πάνω απο ένα συγκεκριμένο όριο τιμής πλέον δεν κάνουν αποστολή σε Ελλάδα.
 
Απάντηση: Re: Απάντηση: Ιδιωτικοποίηση ?

Δημήτρης Αντωνόγλου said:
Τα παρακάτω δεν απευθύνονται προσωπικά στον Petran απλά παίρνω αφορμή από τα γραφόμενα του.

Ένα μόνο πράγμα δεν μπορώ να καταλάβω...

------------------------------------------------------------------------
Πως γίνεται ένα ποσοστό 90% του πληθυσμού της χώρας να δίνει κ@λο για να μπεί στο δημόσιο αλλά ταυτόχρονα όλοι οι δημόσιοι να είναι κάθε δυο και τρείς στους δρόμους... απεργίες κ.λ.π κ.λ.π

--------------------------------------------------------------------------
Πολύ απλά επειδή τα εργασιακά δικαιώματα αναγκαστικά τηρούνται στον δημόσιο τομέα. Στον ιδιωτικό είσαι έρμαιο της ασυδοσίας και του εκβιασμού του εργοδότη. Αυτό σημαίνει ότι όσοι μπαίνουν στο δημόσιο δεν πρέπει να ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας; Και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι θα ήθελαν να το κάνουν αλλά τους έχουν στον εκβιασμό οι εργοδότες. Αλλά ποιος να μιλήσει για εκβιαστές και φοροκλέφτες εργοδότες εδώ μέσα; Ξέρετε πολλούς hiendάδες υπαλλήλους; Με τι λεφτά; Τα καλά και συμφέροντα. Του κάθε ενός ο κλάδος του Άγιος και οι άλλοι τεμπέληδες, άχρηστοι κλπ. αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα. Βρίζουμε το δημόσιο και μετά το κλέβουμε και καλά για εκδίκηση, όχι για το συμφέρον της τσέπης μας και μετά βγαίνουμε και κατηγορούμε τους άλλους. Είστε σίγουροι ότι θέλετε να δουλέψει το δημόσιο με επαγγελματισμό; Για ξανασκεφτείτε το. Αν η εφορία δούλευε όπως πρέπει πολλοί θα έκλαιγαν εδώ μέσα.


-------------------------------------------------------------------------
Κακά τα ψέματα ξέρουμε όλοι πάρα πολύ καλά τι γίνεται στο δημόσιο...
Όπως πολύ καλά ξέρουμε οτι το δημόσιο είναι το μεγαλύτερο μπουρδέλο της χώρας!!
-------------------------------------------------------------------------
Δυστυχώς υπάρχουν και ιδιωτικά μπουρδέλα και μάλιστα με χειρότερες συνθήκες εργασίας.

Μπουρδέλλο στην κυριολεξία ήταν μια πολυεθνική που δούλευε η γυναίκα μου και έπρεπε να πηδήκει ο ένας τον άλλο σε διάφορες συνθέσεις για να πάρεις προαγωγή.

Μπουρδέλλο είναι πολλές επιχειρήσεις που πληρώνουν 300 ευρώ το μήνα τον υπάλληλο, κλέβουν την εφορία έχουν εξωφρενικές τμές, βγάζουν εκατομμύρια και λένε και στους υπαλλήλους ότι πρέπει να είναι και ευχαριστημένοι

Μπουρδέλλο είναι να σου απαγορεύει ο εργοδότης να κάνεις παιδί

Μπουρδέλλο είναι να πρέπει να είσαι γυναίκα, νέα, όμορφη για να μπορείς να δουλέψεις σε καφετέρια.

Μπουρδέλλο είναι να σε προσλαμβάνουν για μηχανολόγο σε εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών και μετά να σε βάζουν να ταίζεις ψάρια και να βάφεις τοίχους.

Μπουρδέλλο είναι να δουλεύεις υποχρεωτικές υπερωρίες και σαββατοκύριακα και να μην τις πληρώνεσαι.

Αυτοί δεν είναι λόγοι απεργίας; Αλλά αφού τα μπουρδέλλα τα κόμματα και τα πουλητάρια οι συνδικαλιστές (μελλοντικοί υπουργοί) έχουν κόψει τα πόδια του εργαζόμενου τί να κάνει; Αναγκαστικά το δημόσιο του μένει για να μπεί. Όσοι μπορούν μπαίνουν (είτε το αξίζουν είτε όχι και με κάθε τρόπο. Είναι αγώνας επιβίωσης. Οσοι δεν μπορούν βρίζουν αυτούς που είναι εκεί μέχρι να μπουν και να τους βρίζουν οι άλλοι.


---------------------------------------------------------------------------
Αυτά είναι κατάλοιπα και ουσιαστικά κληρονομιά που μας έχουν αφήσει οι εκάστοτε κυβερνήσεις...
---------------------------------------------------------------------------
Και θα συνεχίσουν να υπάρχουν αν δεν ξυπνήσουν οι ψηφοφόροι. Ή μήπως τους συμφαίρει και αυτούς το ρουσφάτι και η πελατειακή σχέση. Όταν μας εξυπηρετεί ο βουλευτής νοιάζεται για τον πολίτη, όταν εξυπηρετεί το γείτονα κάνει ρουσφέτι.

---------------------------------------------------------------------------
Οι έννοιες που διέπουν τον ιδιωτικό τομέα δεν υπάρχουν στον δημόσιο.
Έχουν πεθάνει εδω και είκοσι περίπου χρόνια!
---------------------------------------------------------------------------

Δυστυχώς για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα.
Αλλά όπως τα βλέπω σε λίγο και στο Δημόσιο τα ίδια θα γίνουν.

Αυτή είναι η ευχαρίστηση του Έλληνα. Αφού δεν μπορώ να έχω τις ίδιες καλές συνθήκες με τον άλλο, ας έχει τουλάχιστον αυτός τις ίδιες κακές συνθήκες με εμένα.

Διαίρει και βασίλευε. Η Ελληνική νοοτροπία είναι βούτυρο στο ψωμί του μεγάλου κεφαλαίου για να την εκμεταλλευτεί.

Έτσι μπράβο, να φωνάζετε για τα προνόμια τον άλλων και θα έρθει η σειρά σας να γίνετε οι άλλοι.....


Αν και εφόσον το δημόσιο ήταν όπως έπρεπε και δούλευε όπως έπρεπε όλα αυτά που γράφεις φίλε συνονόματε -που συμφωνώ με τα περισσότερα αν όχι όλα- θα είχαν βάση...

Τώρα όμως??
 
Photis said:
Το πρόβλημα για εμένα εστιάζεται στην συμπεριφορά αρκετών υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή με το κοινό. Εκεί η αλήθεια είναι ότι 9 στις 10 φορές, θα έχεις πρόβλημα αν αποφασίσεις να πας στα ίσια και δεν δείξεις μια δουλικότητα απέναντι στον υπάλληλο. Αυτό κατά τη γνώμη μου είναι επιεικώς απαράδεκτο για να μην πω μια πιο βαριά κουβέντα. Από την άλλη δεν είναι λίγες οι φορές που ο κόσμος πάει σε ένα γκισέ και δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για να συμπληρώσει μια αίτηση. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό πάντως που σε όσες συναλλαγές έχω με το δημόσιο, δεν έχω αντιμετωπίσει πρόβλημα, που να μην λύνεται εύκολα. Οπως επίσης δεν είχα ποτέ πρόβλημα με τη συμπεριφορά υπαλλήλου απέναντί μου.

Εδώ όμως πρέπει να διευκρινιστεί ότι ο Δημόσιος τομέας είναι σαν το παγόβουνο. Το κοινό συναλλάσεται με ένα μικρό μέρος του δημοσίου. Αλλά σχηματίζει εικόνα από αυτό και χαρακτηρίζει έτσι όλο το δημόσιο.

Έχεις απόλυτο δίκιο σε ότι γράφεις. Τη νοοτροπία αυτή την έχουν συνήθως οι παλιότεροι υπάλληλοι που είναι πτυχιούχοι δημοτικού και δεν έχουν ιδέα ούτε από καλούς τρόπους, ούτε από υπολογιστές ούτε από εξυπηρέτηση. Δυστυχώς όμως όλοι αυτοί έχουν βαθμό Α' λόγω παλαιότητας. Ποιος να τους αγγίξει. Υπήρξε ποτέ στην Ελλάδα, σοβαρή και υπεύθυνη κυβέρνηση; Έλεγχος του κράτους για την ποιότητα προσφοράς στον Πολίτη;

Αξιοκρατικές προαγωγές. Αν δεν είσαι γραμμένος στο κόμμα δεν παίρνεις. Μπορεί να είσαι στη δουλειά 3 χρόνια και να έχεις PhD και να σε διοικεί ο απόφοιτος του δημοτικού. Μπορείς εκεί να αναπτύξεις προτωβουλία. Μπορείς να δουλέψεις σε 386 με Windows 3.11; Θα προαχθείς όσο άξιος και να είσαι αν ο άλλος έχει πιο πολλά χρόνια απο εσένα;

Μπορείς να βγάλεις τη δουλειά 3 συναδέλφων σου που είναι κομματόσκυλα, έρχονται στις 10 και φεύγουν στις 11 ή δεν έρχονται καθόλου;

Μπορείς να δακτυλογραφείς όλη μέρα όλα τα έγραφα της υπηρεσίας επειδή οι άλλοι δεν ξέρουν κομπιούτερ και δεν τους υποχρεώνει κανείς να μάθουν;

Τα πράγματα είναι απλά. Δεν υπάρχει έλεγχος, δεν υπάρχουν κυρώσεις και δεν υπάρχουν κίνητρα. Μόλις διορθωθούν αυτά τα τρία (μάλλον ποτέ) ολους αυτούς τους άχρηστους θα τους δεις να γίνονται υποδείγματα
 
Βασικά η αλήθεια πάντα είναι κάπου στη μέση.

Φυσικά και δεν είναι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι έτσι όπως περιγράφονται από τους συμφορουμίτες μας, όπως δεν είναι και έτσι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Δηλαδή όταν μιλάμε για ιδιωτικό τομέα, δε μιλάμε για τη ΦΑΓΕ (αυτή μου ήρθε τώρα) αλλά για την αποκαλούμενη "μικρομεσαία επιχείρηση" η οποία εκφράζει το μεγαλύτερο ποσοστό του. Μάλιστα, από το σύνολο των επιχειρήσεων αυτών, οι περισσότερες είναι επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενες (δηλαδή αυτός που πληρώνει το ΤΕΒΕ του είναι και ο μόνος...εργαζόμενος).
Αυτές τις "κουτσουλιές επιχειρήσεις" οι οποίες και τραβάνε όλο το ζόρι δε μπορούμε να τις συγκρίνουμε με τους μεγαλοκαρχαρίες, οι οποίοι απειλούν με απολύσεις αν δεν τους γίνει έκπτωση στις εισφορές του ΙΚΑ κλπ κλπ κλπ...

Πάντως αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι οι οποίοι κατηγορούν έτσι αδιάκριτα τους δημοσίους υπαλλήλους (πολλές φορές κι εγώ το κάνω) θα ήθελαν πολύ να βρίσκονται στη θέση τους.

Όπως και να το κάνουμε, το "μήνας μπαίνει-μήνας βγαίνει" δε συγκρίνεται με τίποτα...