Ιερισσός 2013......Μια "χρυσή" ματιά στο μέλλον...

Θα διακινδυνευσω μια πρόβλεψη (πείτε το και ευχή): ΔΕΝ θα τους βγει στις Σκουριές, θα χάσουν.
Η Ελλάδα της επαρχίας, όπως έχουμε συνηθίσει να την αποκαλούμε, δεν είναι ίδια με την Ελλάδα των πόλεων. Στην επαρχία ο κόσμος αισθάνεται τον τόπο δικό του με έναν ιδιάιτερο τρόπο, θα κάνει τα παντα να τον προστατέψει σε αντίθεση με τις πόλεις που οι κάτοικοι αισθάνονται δικό τους μόνο το σπίτι τους, τις δουλειές τους και τις καταθέσεις τους.

Από κει που οι "πρωτευουσιάνοι" έβλεπαν και βλέπουν αφ' υψηλού την λεγόμενη "επαρχία" (και μόνο η λέξη είναι ... ρατσιστική γιατί σημαίνει κάτι δευτεροκλασσάτο), φτάσαμε τώρα σε σημείο να περιμένουν να τους σώσει η επαρχία γιατί οι πρωτευουσιάνοι τα παράτησαν!

Βασικά για τις Σκουριές θα έπρεπε να ξεσηκωθούν οι Θεσσαλονικιοί, αλλά και οι Αθηναίοι. Γιατί εκεί παίρνονται οι αποφάσεις. Τι έκαναν μέχρι τώρα;

Re: Απάντηση: Ιερισσός 2013......Μια "χρυσή" ματιά στο μέλλον...

Νίκο, πες αλεύρι, ο Κάστρο στον ύπνο σου σε γυρεύει.

Λες, ε;;;

Με γυρεύει όταν κοιμάμαι;
Πάντως θα απογοητευτεί ο φουκαράς γιατί εγώ τον έχω γραμμένο! :flipout:

Εντάξει παιδιά δεν χρειάζεται να εκφράζετε τον έρωτά σας και την αγωνία σας για την Κούβα και την Β. Κορέα σε κάθε νήμα. Το πιάσαμε ότι έχετε μεγάλο ντέρτι για τις δύο αυτές χώρες. Που φουντώνει όποτε δείτε κάτι που να σας τις θυμίζει. Προτείνω να πάτε στο νήμα για την κοσμολογία και την κβαντομηχανική που ταιριάζει περισσότερο στα όνειρά σας. Εδώ μιλάμε για κάτι πιο σοβαρό

Ελα ρε φίλε τώρα... Εχουμε και μεις ένα χούι και βάλθηκεσ να μας ξεμπροστιασεις τόσο άκαρδα;

Λες, ε;;;

Με γυρεύει όταν κοιμάμαι;
Πάντως θα απογοητευτεί ο φουκαράς γιατί εγώ τον έχω γραμμένο! :flipout:
Η άρνηση στην περίπτωση σου δείχνει αμηχανία, που μπορεί να πηγάζει από φόβο, αγάπη, πάθος, ανεκπλήρωτο έρωτα..... ΛΕΣ?

Πέρα απ την πλάκα, το θέμα με τις Σκουριές, δεν είναι να αποδείξεις αν μια φωτογραφία είναι αληθινή ή όχι, ούτε το ενδιαφέρον να πέφτει μόνο στο περιβάλλον και στο άμεσο μέλλον.
Αλλά τι λέω τώρα, ο καπιταλισμός που τόσο λατρεύεις θα στα λύσει όλα. Αρκεί να είναι μακρυά απ τον ποπό σου. Στο κάτω κάτω, καλύτερα να σε μαμάει καπιτάλας παρά κομούνι.

Στο κάτω κάτω, καλύτερα να σε μαμάει καπιτάλας παρά κομούνι.

A,ολα κι ολα...:grandpa:

Ο καπιταλας θα σε ποτησει και Ντον Περινιον για να σε ριξει.
Το κομμουνι το πολυ πολυ να αναψει κανα ρεσω μεσα σε κονσερβοκουτι για ατμοσφαιρα...

@NikosGX, στη φωτο επάνω πρέπει να είναι το Στρατώνι, μερικά χιλιόμετρα βορειότερα της Ιερισσού. Το οποίο έχει υποτίθεται γαλάζια σημαία (τεχνικά τον κόλπο Ιερισσού και τον Στρυμονικό δεν τους θεωρούμε "θάλασσες της Χαλκιδικής")

Η άρνηση στην περίπτωση σου δείχνει αμηχανία, που μπορεί να πηγάζει από φόβο, αγάπη, πάθος, ανεκπλήρωτο έρωτα..... ΛΕΣ?

Πέρα απ την πλάκα, το θέμα με τις Σκουριές, δεν είναι να αποδείξεις αν μια φωτογραφία είναι αληθινή ή όχι, ούτε το ενδιαφέρον να πέφτει μόνο στο περιβάλλον και στο άμεσο μέλλον.
Αλλά τι λέω τώρα, ο καπιταλισμός που τόσο λατρεύεις θα στα λύσει όλα. Αρκεί να είναι μακρυά απ τον ποπό σου. Στο κάτω κάτω, καλύτερα να σε μαμάει καπιτάλας παρά κομούνι.

Η Χαλκιδική είναι από τα ωραιότερα μέρη του κόσμου. Αυτό που γίνεται είναι βλακώδες. Και για τον καπιταλισμό και για οποιοδήποτε πολίτευμα.

Άσχετο, αλλά και ο κομουνισμός από οικολογικές καταστροφές έχει μπόλικες, δυστυχώς. Το παρόν θέμα δεν έχει σχέση με καπιταλισμό-κομουνισμό.

Μάλιστα...Εχει να κάνει με φιλάνθρωπους,που θέλουν να δώσουν δουλειά σε άνεργους και να...αξιοποιήσουν το περιβάλλον.

Όντως η Χαλκιδική είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας... και δεν το λέω επειδή είναι δίπλα.

Τώρα με τι έχει να κάνει το έγκλημα που τελείται.... δεν ξέρω εάν εντάσσεται σε κάποιο οικονομικό σύστημα, πάντως με διαπλοκή έχει να κάνει σίγουρα. Η διαπλοκή πού εντάσσεται;

Όντως η Χαλκιδική είναι από τα ωραιότερα μέρη της Ελλάδας... και δεν το λέω επειδή είναι δίπλα.

Τώρα με τι έχει να κάνει το έγκλημα που τελείται.... δεν ξέρω εάν εντάσσεται σε κάποιο οικονομικό σύστημα, πάντως με διαπλοκή έχει να κάνει σίγουρα. Η διαπλοκή πού εντάσσεται;

Που εντάσσεται η διαπλοκή?
Κατά τη γνώμη μου σε κάποιο είδος επικίνδυνης ψυχοπάθειας!
Ξεκινάει από μια τερατώδη διόγκωση του εγώ που λέει στο τέρας: "ΕΓΩ δικαιούμαι περισσότερα από τους άλλους, ΕΓΩ τα θέλω ΟΛΑ και θα κάνω τα πάντα για να τα αποκτήσω, ΕΓΩ δεν δίνω δεκάρα για κανέναν άλλο εκτός από ΕΜΕΝΑ, ΕΓΩ να περνάω καλά και ας πνιγούνε ΟΛΟΙ"

Ενδεικνυόμενη θεραπεία? ΠΟΛΥ ΞΥΛΟ! Μα πάρα πάρα πολύ ξύλο!
Και μετά μια λοβοτομή!

http://left.gr/news/mia-analytiki-k...-epiptoseon-tis-exoryxis-hrysoy-sti-halkidiki

''Θα υπάρξει μόνο Φυσικός ή και Οικονομικός θάνατος της Θεσσαλονίκης, της Χαλκιδικής, του Κιλκίς και της Θράκης από τις εξορύξεις χρυσού;

Δεν υπάρχει κανείς που να αμφισβητεί τις καταστροφές που θα γίνουν στο Φυσικό Περιβάλλον της Χαλκιδικής και των άλλων νομών όπου υπάρξει εξόρυξη χρυσού. Η διαφορά είναι ότι η εταιρία υποστηρίζει ότι μπορεί να αποκαταστήσει το περιβάλλον μετά την καταστροφή του, ενώ οι ανεξάρτητοι επιστημονικοί φορείς, όπως είναι το Αριστοτέλειο

Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τεχνικό Επιμελητήριο της Ελλάδας με πορίσματά τους καθιστούν σαφές ότι οι καταστροφές θα είναι τεράστιες και μη αναστρέψιμες μετά τα 7, 20 και 30 χρόνια (όσο θα διαρκέσουν οι εργασίες εξόρυξης) συνεχών επεμβάσεων και τοξικών ρυπάνσεων όλων των ειδών. Η άλλη μεγάλη διαφορά είναι ότι η μελέτη δεν καταπιάνεται καθόλου με τις επιπτώσεις της αέριας τοξικής ρύπανσης γιατί θεωρεί ότι θα είναι ένα τοπικό φαινόμενο, λες και η ατμόσφαιρα έχει διοικητικά όρια ή ότι η μετεωρολογική υπηρεσία μπορεί να κατευθύνει την ένταση και την κατεύθυνση των ανέμων , που θα μεταφέρουν τη τοξική σκόνη και θα δημιουργήσει τεράστιες καταστροφές μακριά από τον τόπο εξόρυξης.''

Ποιά διαπλοκή ρε παιδιά;

Πούλησαν πάνω απο 300.000 πολύτιμα στρέμματα κι εγκαταστάσεις ,μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για...11 εκατ ευρό!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η πρώτη Καναδική εταιρεία πούλησε στην σημερινή "ιδιοκτήτρια",τα ίδια περουσιακά στοιχεία για...2,2 δίς...

Ούτε κάν για κρατικά δικαιώματα δεν φρόντισαν-τώρα κάτι υποτίθεται ότι κάνουν,κάτω απο την κατακραυγή...Αφήνουμε στην άκρη τα περιβαλλοντολογικά(μεγαλύτερο αίσχος)...

Διαπλοκή λέγεται αυτό;Εθνικό έγκλημα και δωρεάν παραχώρηση λέγεται...

Last edited:
Για να πουληθεί 11 εκ. ευρώ (σημειωτέον όταν μιλάμε για κοιτάσματα τουλάχιστον, ως εκτιμάται, 240 τόνων χρυσού, τρέχουσας αξίας -και με τις τώρα φθίνουσες τιμές- περί τα 12 δις $ -και πόσο πια να είναι αυτό το κόστος εξόρυξης?) τι άλλο θα υπήρξε, παρά διαπλοκή; Το εθνικό έγκλημα που λες είναι το αποτέλεσμα της διαπλοκής αυτής.

Για να πουληθεί 11 εκ. ευρώ (σημειωτέον όταν μιλάμε για κοιτάσματα τουλάχιστον, ως εκτιμάται, 240 τόνων χρυσού, τρέχουσας αξίας -και με τις τώρα φθίνουσες τιμές- περί τα 12 δις $ -και πόσο πια να είναι αυτό το κόστος εξόρυξης?) τι άλλο θα υπήρξε, παρά διαπλοκή; Το εθνικό έγκλημα που λες είναι το αποτέλεσμα της διαπλοκής αυτής.

Μην είσαι απόλυτος Τάσο!
Μπορεί και να μην ήταν διαπλοκή! μπορεί να ήταν...πως το έλεγε ο Σημίτης...πως το έλεγε.....
Α! το θυμήθηκα! "δημιουργική λογιστική"! :flipout:

Πολλοί υποθέτουν ότι κάποιοι λαδώθηκαν για να γίνει αυτή η πώληση.

Ακόμη και αν υποθέσουμε ότι δεν λαδώθηκε κανείς (λέμε τώρα...) τότε αυτοί που πήραν την απόφαση πώλησης ήταν παντελώς ανίκανοι, και κακώς είχαν θέσεις που τους επέτρεπαν να πάρουν τις αποφάσεις αυτές.

Και στις δύο περιπτώσεις είναι υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής.

Επιπλέον ότι κανείς εισαγγελέας δεν κυνηγά όσους πήραν τις αποφάσεις αυτές και κανείς δημοσιογράφος δεν μας λέει ποιοι ακριβώς αποφάσισαν και ποιοι υπόγραψαν και γιατί, και δεν τους παίρνουν συνεντεύξεις να εξηγήσουν το "σκεπτικό τους" (λέμε τώρα...) και δεν ερευνούν τα περιουσιακά τους στοιχεία, είναι και αυτό διαφθορά και διαπλοκή.

Δεν πρόκειται για θέμα καπιταλισμού-σοσιαλισμού. Διαφθορά και διαπλοκή υπάρχουν σε όλα τα πολιτεύματα. Απλώς σε τριτοκοσμικές χώρες είναι πιο συνηθισμένα.

chile-pascualama-thumb-medium.jpg

Οι «Σκουριές» της Χιλής...

https://antigoldgreece.wordpress.com/2013/04/11/pascua-lama/