Ιερισσός 2013......Μια "χρυσή" ματιά στο μέλλον...

16:55 "Αχαρακτήριστο γεγονός. Ας το κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος. Για πρώτη φορά στην Ελλάδα δύο Ελληνες πολίτες απολογήθηκαν μέσα στο αστυνομικό μέγαρο" τόνισε, πριν από λίγο, ο συνήγορος των 2 κρατουμένων κ. Καπερνάρος και συμπλήρωσε: "Η δικαστική εξουσία υποχώρησε στην αστυνομική. Εχουμε 4ο Ράιχ. Σ' αυτή την υπόθεση έγιναν δικονομικά έκτροπα αφού κατηγοριοποιήθηκαν μάρτυρες".

16.47 "Γιώργο και Βασίλη είμαστε μαζί σας, ας είναι η φωνή μας η δύναμή σας" φωνάζουν, συνεχώς, οι συγκεντρωμένοι έξω από το αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης αμέσως μόλις έγινε γνωστή η απόφαση για την προφυλάκισή τους. Οι δικηγόροι τους δεν έχουν βγει ακόμη από το κτίριο. Οι συγγενείς του 44χρονου ενημερώθηκαν, τηλεφωνικά, ενώ οι συγγενείς του 33χρονου, που βρίσκονται έξω από την αστυνομική διεύθυνση, στο άκουσμα της απόφασης, ξέσπασαν σε κλάμματα.

16.42 Προφυλακιστέοι κρίθηκαν, με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή και οι δύο συλληφθέντες της Ιερισσού.

http://www.thesstoday.gr/koinonia/30-society/13861-ierissos.html

Τα...αποδειχτικά στοιχεία,είναι ότι ο ένας έχει στην κατοχή του δίκαννο και του άλλου υποτίθεται ότι βρέθηκε σκούφος του σε απόσταση 1 χιλιόμετρου απο τον τόπο της σύγκρουσης...

Μ' αυτά τα σαθρά στοιχεία προφυλακίστηκαν...

Είναι ευνόητο,ότι με τέτοια 'στοιχεία" θα αθωωθούν,αλλά δεν ενδιαφέρει αυτό τους κρατικούς μηχανισμούς.Τους ενδιαφέρει η τρομοκράτηση των υπόλοιπων,το σπάσιμο κάθε αντίστασης.

Γιά εμένα ακόμα και εάν ήσαν υπαίτιοι για την επίθεση πάλι αθώοι είναι

σκέψεις αφορμές και οπτικές που καταλήγει η κεφάλα μου

αθώοι !

Τα...αποδειχτικά στοιχεία,είναι ότι ο ένας έχει στην κατοχή του δίκαννο και του άλλου υποτίθεται ότι βρέθηκε σκούφος του σε απόσταση 1 χιλιόμετρου απο τον τόπο της σύγκρουσης...

Μ' αυτά τα σαθρά στοιχεία προφυλακίστηκαν...

Είναι ευνόητο,ότι με τέτοια 'στοιχεία" θα αθωωθούν,αλλά δεν ενδιαφέρει αυτό τους κρατικούς μηχανισμούς.Τους ενδιαφέρει η τρομοκράτηση των υπόλοιπων,το σπάσιμο κάθε αντίστασης.

Ειδικά αυτό με τον σκούφο (και με αίμα, έστω) και το 1 χλμ μου έκανε τρομερή εντύπωση.

Re: Απάντηση: Ιερισσός 2013......Μια "χρυσή" ματιά στο μέλλον...

Ποιά διαπλοκή ρε παιδιά;

Πούλησαν πάνω απο 300.000 πολύτιμα στρέμματα κι εγκαταστάσεις ,μαζί με τα δικαιώματα εκμετάλλευσης για...11 εκατ ευρό!!!!!!!!!!!!!!!!!
Η πρώτη Καναδική εταιρεία πούλησε στην σημερινή "ιδιοκτήτρια",τα ίδια περουσιακά στοιχεία για...2,2 δίς...

Ούτε κάν για κρατικά δικαιώματα δεν φρόντισαν-τώρα κάτι υποτίθεται ότι κάνουν,κάτω απο την κατακραυγή...Αφήνουμε στην άκρη τα περιβαλλοντολογικά(μεγαλύτερο αίσχος)...

Διαπλοκή λέγεται αυτό;Εθνικό έγκλημα και δωρεάν παραχώρηση λέγεται...

Δεν εχω διαβασει τα της μεταβιβασης. Εμαθα ομως απο ανθρωπο που δουλευει μεσα στην Eλντοραντο σε μονιμη βαση οτι η καναδικη εταιρεια πληρωσε 1.5 δισ ευρω στον Μπομπολα για να εξαγορασει σχεδον ολο το ποσοστο του. Κρατησε νομιζω μονο ενα 5%. Κυριως γιατι φανταστειτε αντιδρασεις αν την δουλεια αυτην πηγαινε να την κανει μονος του ο Μπομπολας. .....

84361709ce6990c44b45a248a97cecc0_XL.jpg

Kisladag στην Τουρκία...

Λοιπόν, Emilot, επειδή το θέμα με ενδιαφέρει πολύ και επειδή γενικά είμαι δύσπιστος, μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις την πηγή της φωτογραφίας και την τοποθεσία και το χρόνο λήψης της φωτογραφίας; Θέλω να τη στείλω σε κάποιους γνωστούς, αλλά θα ήθελα πρώτα κάποια στοιχεία. Ευχαριστώ.

Για όταν ξαναγυρίσεις.....

Ουφ, ανακουφίστηκα! Η ρύπανση δεν είναι στις Σκουριές, είναι 5 χλμ μακρυά! (φωτογραφίες)

http://antigoldgreece.wordpress.com/2013/04/20/5klm-away-from-skouries/

Υ.Γ Η φωτογραφία δεν είναι περυσινή, αλλά του 2010.... Δείτε και τις υπόλοιπες, για να πάρετε μια ιδέα.....μιας και τα ΜΜΕ δεν θα τις δείξουν ΠΟΤΕ.

Ρε συ Αιμίλιε,ούτε παραγγελία να σου το είχα κάνει!Τώρα μπορώ να το τυπώσω και να το τρίψω στή μούρη ενός φασιστοειδούς που είναι και απο τη Χαλκιδική τρομάρα του και γύρισε προχτές με υφάκι και μου είπε ότι ήταν πλημμύρα και οτι τάχα μου τη φωτογραφία την έχουν παραποιήσει οι αναρχοάπλυτοι ακροαριστεροί.Τη Δευτέρα θα γίνει της π...νας.
Ευχαριστώ τα μέγιστα!

Ρε συ Αιμίλιε,ούτε παραγγελία να σου το είχα κάνει!Τώρα μπορώ να το τυπώσω και να το τρίψω στή μούρη ενός φασιστοειδούς που είναι και απο τη Χαλκιδική τρομάρα του και γύρισε προχτές με υφάκι και μου είπε ότι ήταν πλημμύρα και οτι τάχα μου τη φωτογραφία την έχουν παραποιήσει οι αναρχοάπλυτοι ακροαριστεροί.Τη Δευτέρα θα γίνει της π...νας.
Ευχαριστώ τα μέγιστα!

Αυτός είναι ένας απο τους λόγους ύπαρξης τέτοιων νημάτων Νικόλα... Να βάζουμε στην θέση τους μερικούς ηλίθιους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας...και δεν το λέω ως "έξυπνος".

Να σαι καλά...και χαίρομαι που προσφέρω αυτά τα ολίγα....

Eιναι τρελο παντως να σου καταστρεφουν το περιβαλλον και πολυ πιθανον τα παιδια σου να υποστουν τις συνεπειες και συ να κοιτας να κανεις το μαυρο ασπρο για να την πεις σε αναρχοαπλυτους,ενω δεν χρειαζεται καν να δεις φωτογραφιες, διαβαζεις απλα πως γινεται σε αλλα ορυχεια στον κοσμο πχ. ( τα ορυχεία της Νότιας Αφρικής καταιβαίνουν σε βάθος 3.676 μέτρα και φτάνουν σε θερμοκρασίες 54.5 βαθμούς Κελσίου. Για να παραχθεί μια ουγγιά χρυσού απαιτούνται 38 εργατοώρες, 5299 λίτρα νερού, αρκετή ηλεκτρική ενέργεια για να λειτουργήσει ένα μεγάλο σπίτι για δέκα μέρες και χημικές ουσίες όπως κυάνιο, οξέα, μόλυβδος, βόρακας και ασβέστης. Για να εξάγεται στη Νότια Αφρική μια ετήσια παραγωγή 500 τόνων χρυσού, πρέπει να σκαφτούν και να αλεθούν 70 εκατομμύρια τόνοι χώμα)και που να βαλουμε και στην εξισωση οτι το μεγαλυτερο μερος του κερδους παει στους μεγαλοκαρχαριες..

Η κατασταση που φαινεται στη φωτο μπορει να προερχεται και μετα απο καταρακτωδη βροχη.Αν θυμασθαι καλα πριν 2-3 χρονια στο Στρατωνι [απ οπου ειναι η φωτο] ειχε κατεβει ολοκληρο το βουνο λογω νεροποντης.Οι κλιματολογικες συνθηκες στη περιοχη ειναι ιδιαιτερες,και μπορει στο Παλιοχωρι[μερικα χιλιομετρα πριν] να εισαι με αλυσιδες και με δυσκολια να προχωρας και στο Στρατωνι να ειναι ανοιξη.
Αυτο βεβαια σημαινει οτι θα πρεπει να ληφθουν ιδιαιτερα υπ οψιν οι κλιματολογικες συνθηκες γιατι ειναι εξαιρετικα ευκολο να μολυνθει το περιβαλλον ευρυτατα.
Η εικονα αυτη της παραλιας του Στρατωνιου ειναι εξαιρετικα συνηθισμενη ,την εχω δει δεκαδες φορες ετσι,εξ αιτιας των βροχοπτωσεων.

Ευχαριστώ τα μέγιστα!
Αν εξαιρεσεις το κομματι περι παραποιησης και αναρχοαπλυτων ακροαριστερων, δικιο ειχε το φασιστοειδες. Απο πλημμυρα ειναι η φωτογραφια.

Απο πλημμυρα ειναι, το λεει και το ιδιο το αρθρο. Αυτα συνεβαιναν και θα συμβαινουν.

Το θεμα ειναι τι κατεβαζει η πλημμυρα, αυτο τουλαχιστον λεει το αρθρο και διαβαζει οποιος μπηκε στον κοπο να το διαβασει.

Απο πλημμυρα ειναι, το λεει και το ιδιο το αρθρο. Αυτα συνεβαιναν και θα συμβαινουν.

Το θεμα ειναι τι κατεβαζει η πλημμυρα, αυτο τουλαχιστον λεει το αρθρο και διαβαζει οποιος μπηκε στον κοπο να το διαβασει.

Αναρχοάπλυτε...τι διαβάζεις?? Λασπούλα είναι.....υγιεινή....

Μην μπερδευετε την σημερινη κατασταση μ αυτη που επαγγελονται οτι θα κανουν.Η λασπη που κατεβηκε[ολοκληρο βουνο] ηταν οτι κατεβαινει σ ολα τα βουνα της Ελλαδας και πιθανον πιο καθαρη ,γιατι δεν υπαρχουν καλλιεργειες και επομενως φυτοφαρμακα και αλλα τετοια <ωραια>.Η περιοχη ολοκληρη εχει αναδασωθει μετα την πυρκαγια του 1963[αν θυμαμαι καλα γιατι την εζησα ] και ειναι παρθενα σχετικα.Κατι τσομπανηδες ,υλοτομια ,μελισια κλπ και φυσικα οι εγκαταστασεις της <ελληνικος χρυσος>,αυτη η σημερινη κατασταση δεν εχει καμμια σχεση με τα επερχομενα.
Και κατι που θα το επαναλαβω για νιοστη φορά: τη φυση και την οικολογια την εχουν χ....η σχεδον ολοι τους στη περιοχη,απλα οταν γεμισει η τσεπη του ενος θα αδειασει του αλλου.

Last edited:
Νικο , οι μελετες και απο τις δυο πλευρες ειναι κατα παραγγελια.Τωρα αν θεωρεις ηλιθιους τους κατοικους του Στρατωνιου να κανουν μπανιο μπροστα στο σπιτι τους σε μια μολυσμενη θαλασσα ,ουδεν σχολιον.
Τα ορυχεια στη σημερινη τους μορφη και λειτουργια δεν αποτελουν προβλημα σοβαρο,αυτο το εργο που θελουν να κανουν αποτελει σοβαροτατο κινδυνο.
Αν τα νερα ηταν μολυσμενα τοτε θα ειχαν μολυνθει και τα ψαρια και θα υπηρχαν σχετικες αναφορες,εκτος αν αυτοι που ψαρευουν μπροστα στο Στρατωνι ,εχουν τασεις αυτοκτονιας

Re: Απάντηση: Ιερισσός 2013......Μια "χρυσή" ματιά στο μέλλον...

Νικο , οι μελετες και απο τις δυο πλευρες ειναι κατα παραγγελια.Τωρα αν θεωρεις ηλιθιους τους κατοικους του Στρατωνιου να κανουν μπανιο μπροστα στο σπιτι τους σε μια μολυσμενη θαλασσα ,ουδεν σχολιον.
Τα ορυχεια στη σημερινη τους μορφη και λειτουργια δεν αποτελουν προβλημα σοβαρο,αυτο το εργο που θελουν να κανουν αποτελει σοβαροτατο κινδυνο.
Αν τα νερα ηταν μολυσμενα τοτε θα ειχαν μολυνθει και τα ψαρια και θα υπηρχαν σχετικες αναφορες,εκτος αν αυτοι που ψαρευουν μπροστα στο Στρατωνι ,εχουν τασεις αυτοκτονιας

Καλά Πέτρο και στην Ελευσίνα ξέρω κάποιους που πάνε και ψαρεύουν...... Ελα και στο Λαύριο να δεις τι γινόταν παλιά απο το "κάρβουνο" που έβγαινε και μόλις έπιανε αέρας δυνατός γέμιζε ο τόπος με μαυρίλα...

Αιμιλιε, δεν νομιζω οτι διαφωνουμε για την μελλοντικη <επενδυση> ,αλλα απλα επισημαινω τις <ιδιαιτεροτητες> της σημερινης καταστασης και της περιοχης.
Τωρα αν η Βασω Αργυρου, φαρμακοποιος στο Στρατωνι εχει τασεις αυτοκτονιας και κανει μπανιο χειμωνα καλοκαιρι [ειναι χειμερινη κολυμβητρια] και το φαρμακειο της ειναι απεναντι απο την εισοδο του κεντρου υγειας Στρατωνιου[επομενως εχει τη σχετικη ιατρικη πληροφορηση],και τα <γραφει> ολα ...,τα δικα μου λογια περιτευουν.Και ζει στο Στρατωνι παρα παρα πολλα χρονια,επομενως ....

Last edited: