iFi dsd micro

Ισως τοτε περιμενω να μαζευτει μεγαλυτερο μπατζετ και να παω σε μεγαλυτερη κατηγορια ακουστικων οπως το σκεφτικα και πριν...ισως κανενα grado. Αν και τα philips απο οτι διαβαζω και σε ξενα σαιτ εχουν φοβερες κρητικες και περιγραφες, πρεπει να ειναι πραγματικα value for money.

Τα Philips δεν τα έχω ακούσει ...
Τα grado 125 ήταν μια ευχάριστη έκπληξη στην έκθεση όπως και τα Audio Technica ad700x για διαφορετικούς λόγους το κάθε ένα!
Συμφωνώ πώς ο εν/της του micro είναι ανώτερος από τα ακουστικά που έχεις (συνολικά το μηχανάκι αυτό βέβαια είναι σούπερ)!

Για τα grado μόνο καλά λόγια έχω ακούσει και ενώ βέβαια η ναυαρχίδα τους είναι σε τιμή απαγορευτική τα 325 είναι σε τιμή που πλησιάζετε. Αλλά από ότι καταλαβαίνω τα ακουστικά που ήδη έχω δεν αφήνουν τον ενισχυτή του micro να δείξει τις ικανότητες του οπότε και ίσως με μια αναβάθμιση ακουστικών να φανεί ότι δεν χρειάζεται καν αναβάθμιση στον ενισχυτή.

Όχι αλλά είναι μέσα στο όριο των χρημάτων που θα μπορούσα να διαθέσω..

Από αυτό που άκουσα από τα 125 θα έλεγα μην απορίψεις τα φθηνότερα μοντέλα πριν ακούσεις αν γίνεται... Αν βέβαια σου κάνει ο ηχητικός χαρακτήρας της εταιρίας !!!

Έχω το Micro εδώ και ένα χρόνο περίπου. Το έχω δοκιμάσει με διάφορα ακουστικά. Το καλύτερο δηλαδή πιό ισορροπημένο, διαυγή, δυναμικό και διασκεδαστικό ήχο τον πήρα απο τα Senheiser Momentum On Ear.

Τα ακουστικά αυτά έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό του ντάκ αυτού (όχι πως ακούγεται ποτέ δυσάρρεστο) χωρίς να ξεζουμίζουν τον ενισχυτή ακουστικών του, αφου στις 12.00' περίπου του ποντεσιομέτρου σε "ξεκουφαίνουν" χωρίς να παραμορφώνουν σε βαθμό που να αρχίσω να λιγουρεύομαι τα μεγάλα Momentum τα οποία σίγουρα θα χτυπήσω κάποια στιγμή.

Μπορεί να δείχνουν λίγο lifestyle και να δημιουργούν καχυποψία στο χαιφιντελάδικο ένστινκτο όμως πραγματικά παίζουν εξαιρετικά και με το Συγκεκριμένο ντάκ-ενισχυτή ακουστικών και βγάζουν τον καλύτερο εαυτό του χωρίς να είναι Οverkill.

Mεν ολίγοις τα Momentum τα συστήνω "με κλειστά μάτια" που λένε..

Τέλος επειδή Grado είχα για πολλά χρόνια και μάλιστα συγκεκριμένα τα SR-125 Έχω να πώ οτι δεν είναι καλύτερα απο τα Momentum σε καμία περίπτωση ενώ είναι ιδιότροπα και γενικά ευπαθή όπως όλα τα Grado που περάσαν απο τα χέρια μου. Προσωπικά αν ενδιαφέρει η άποψη μου θα έλεγα μακριά..

Last edited:
Έχω το Micro εδώ και ένα χρόνο περίπου. Το έχω δοκιμάσει με διάφορα ακουστικά. Το καλύτερο δηλαδή πιό ισορροπημένο, διαυγή, δυναμικό και διασκεδαστικό ήχο τον πήρα απο τα Senheiser Momentum On Ear.

Τα ακουστικά αυτά έβγαλαν τον καλύτερο εαυτό του ντάκ αυτού (όχι πως ακούγεται ποτέ δυσάρρεστο) χωρίς να ξεζουμίζουν τον ενισχυτή ακουστικών του, αφου στις 12.00' περίπου του ποντεσιομέτρου σε "ξεκουφαίνουν" χωρίς να παραμορφώνουν σε βαθμό που να αρχίσω να λιγουρεύομαι τα μεγάλα Momentum τα οποία σίγουρα θα χτυπήσω κάποια στιγμή.

Μπορεί να δείχνουν λίγο lifestyle και να δημιουργούν καχυποψία στο χαιφιντελάδικο ένστινκτο όμως πραγματικά παίζουν εξαιρετικά και με το Συγκεκριμένο ντάκ-ενισχυτή ακουστικών και βγάζουν τον καλύτερο εαυτό του χωρίς να είναι Οverkill.

Mεν ολίγοις τα Momentum τα συστήνω "με κλειστά μάτια" που λένε..

Τέλος επειδή Grado είχα για πολλά χρόνια και μάλιστα συγκεκριμένα τα SR-125 Έχω να πώ οτι δεν είναι καλύτερα απο τα Momentum σε καμία περίπτωση ενώ είναι ιδιότροπα και γενικά ευπαθή όπως όλα τα Grado που περάσαν απο τα χέρια μου. Προσωπικά αν ενδιαφέρει η άποψη μου θα έλεγα μακριά..

Ετσι να μαθαινουμε και οι νεοι τι ακουστικα να παρουμε που να ταιριαζουν με το ifi...Βεβαια εγω εχω το idac2 ας ελπισουμε οτι ειναι παρομοιος ο χαρακτηρας στα ακουστικα...Πετρο τοσο ευχαριστημενος λοιπον.....Εγω εχω τα Beyerdynamic Dt660...Βεβαια δεν εχω μεγαλη εμπειρια...αλλα απο την αλλη μαλλον λεω αλλα αντι αλλων αφου τα δυο DACs ειναι μερα με τη νυχτα οσον αφορα τον ενισχυτη ακουστικων.....

Ετσι να μαθαινουμε και οι νεοι τι ακουστικα να παρουμε που να ταιριαζουν με το ifi...Βεβαια εγω εχω το idac2 ας ελπισουμε οτι ειναι παρομοιος ο χαρακτηρας στα ακουστικα...Πετρο τοσο ευχαριστημενος λοιπον.....Εγω εχω τα Beyerdynamic Dt660...Βεβαια δεν εχω μεγαλη εμπειρια...αλλα απο την αλλη μαλλον λεω αλλα αντι αλλων αφου τα δυο DACs ειναι μερα με τη νυχτα οσον αφορα τον ενισχυτη ακουστικων.....

Άκη μου σαφώς και δεν είναι τα καλύτερα ακουστικά του πλανήτη αλλα ούτε το Micro έχει και τον καλύτερο ενισχυτή ακουστικών του πλανήτη, αν και έχει έναν πάρα πολύ καλό. Πιστεύω οτι σε λογικό βαλάντιο δίνουν τον καλύτερο ήχο με το συγκεκριμένο.
Εάν είχα την οικονομική άνεση ευχαίστως θα αγόραζα τα Αudeze EL8 σαν ιδανικό ταίρι αλλα πέρα απο οτι έχουν 750 ευρώ δεν νομίζω οτι με τον ενισχυτή ακουστικών του ιDac2 που έχεις θα αξιοποιούνταν ιδανικά. Αντιθέτως τα Momentum On Ear νομίζω οτι θα τα χαρείς με το συγκεκριμένο.

Έχω και τα AKG K272HD τα οποία και αυτά παίζουν εξαιρετικά αλλα όχι τόσο διασκεδαστικά. Με τον ενισχυτή ακουστικών του ολοκληρωμένου μου ενισχυτή λόγω ισχύος και μεγαλύτερων Ρευμάτων παίζουν σαφώς ακόμα καλύτερα αλλα δεν θα τα έλεγα τα ιδανικά για το Micro χωρίς να παίζουν όμως και άσχημα (προσωπικά τα προτιμώ απο τα Grado SR125).

Πέτρο εμένα τα 125 με εξέπληξαν ευχάριστα στην έκθεση έχοντας από πίσω βέβαια το τέρας τον Bryston!
Όμως και με το δικό μου φορητό σεταπ iDSD Nano/O2/N5 (Hiby player) έπαιξαν πολύ καλά!
Ιδιαίτερα αλλά πολύ ικανοποιητικά για τα γούστα μου! Το κύριο χαρακτηριστικό τους ήταν οτι σου έβαζαν όλη τη μουσική ΜΕΣΑ στο κεφάλι αυτό εμενα μου αρέσει.. Σε άλλους όχι, θέλουν πιο ολογραφική και laid back παρουσία. Ηχοχρωματικά μου φάνηκαν αρκετά σωστά στο λίγο που τα άκουσα...

Για εμενα τα grado γενικως (δεν ειχα μονο τα 125) ειναι σαν και εκεινη την πρωην που στριβεις αμα την πετυχεις στον δρομμο και κρυβεσαι. Οι κακες στιγμες μαζι τους ηταν μακραν περισσοτερες απο τις καλες ποτε ξανα, αυτα..

Για να πω και εγώ την γνώμη μου για τα grado, είναι ιδιαίτερα ακουστικά που είτε θα τα αγαπήσεις είτε θα τα αποφύγεις. Έχουν ένα χαρακτήρα ζωντανό και ορμητικό νομίζω αν και δεν είναι και πολύ άνετα ακουστικά. Πάντως για κάποια είδη μουσικής και σε καλό συνδυασμό με σωστό ενισχυτή δίνουν καλό αποτέλεσμα. Δεν ξέρω αν τελικά θα ταιριάζουν με τον ενισχυτή του micro αλλά θα ήμουν ευχαριστημένος με ένα test drive αν θα μπορούσα να κάνω. Για μένα το επόμενο βήμα θα είναι ένα ακουστικό από 600 euro και πάνω οπότε μπορεί να πάω και σε ένα ποιο ακριβό της sennheiser. Γενικά μου αρέσει το ψάξιμο και όταν έρθει η ώρα θα το ψάξω πολύ.
Αφού αποφάσισα και εγώ ότι για την ώρα το σύστημα θα μείνει ως έχει μέχρι να μαζευτεί το μπατζετ για μεγαλύτερα ακουστικά :ernaehrung004:

Το έχω από χθες στα χέρια μου ,με εκπλήσσει ευχάριστα
Εγινε μια πρώτη ακρόαση τόσο με τις αναλογικές εξόδους του ,όσο και με τη ψηφιακή έξοδο πού τροφοδότησε το βουβάλι ,οι εντυπώσεις πολύ ενδιαφέρουσες ,θα τις γράψω αφού ολοκληρωθούν κάποιες ακροάσεις και από άλλους

Για εμενα τα grado γενικως (δεν ειχα μονο τα 125) ειναι σαν και εκεινη την πρωην που στριβεις αμα την πετυχεις στον δρομμο και κρυβεσαι. Οι κακες στιγμες μαζι τους ηταν μακραν περισσοτερες απο τις καλες ποτε ξανα, αυτα..

+1 :flipout: δεν έχω ακούσει ακόμα Grado ακουστικό που να μου αρέσει...

Re: Απάντηση: iFi dsd micro

Το έχω από χθες στα χέρια μου ,με εκπλήσσει ευχάριστα
Εγινε μια πρώτη ακρόαση τόσο με τις αναλογικές εξόδους του ,όσο και με τη ψηφιακή έξοδο πού τροφοδότησε το βουβάλι ,οι εντυπώσεις πολύ ενδιαφέρουσες ,θα τις γράψω αφού ολοκληρωθούν κάποιες ακροάσεις και από άλλους
Σιγουρέψου οτι έχεις το τελευταίο Firmware εγκατεστημένο.

Απάντηση: Re: iFi dsd micro

Κοίτα τον να δεις που θα ψάχνει usb drivers. Οι κατάρες μου πιάσανε τόπο. Πέτρο πότε θα το ακούσουμε?

Xα,χα σε γελάσανε όσοι έχουν αούνια έχουν τέτοια προβλήματα
Επαιξε αμέσως χωρίς drivers,στο squeeze συνδέθηκε αμέσως ,για το μακ φυσιολογικό