iFi dsd micro

Απάντηση: Re: Απάντηση: iFi dsd micro

Σιγουρέψου οτι έχεις το τελευταίο Firmware εγκατεστημένο.

Πέτρο ,οι τύποι είναι απαράδεκτοι ώς αφορά τις οδηγίες Προσωπικά ποτέ δε διαβάζω οδηγίες ,εκτός αν συναντήσω πολύ δύσκολο πρόβλημα ,αλλά αυτοί ούτε μέσω ιντερνετ έχουν οδηγίες
Για πές ,σε παρακαλώ ,από πού το βλέπουμε ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Στο squeeze μέσω usb το συνεδεσες;

Ναί,και από τη ψηφιακή spdif πήγαινε στο βουβάλι

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iFi dsd micro

Πέτρο ,οι τύποι είναι απαράδεκτοι ώς αφορά τις οδηγίες Προσωπικά ποτέ δε διαβάζω οδηγίες ,εκτός αν συναντήσω πολύ δύσκολο πρόβλημα ,αλλά αυτοί ούτε μέσω ιντερνετ έχουν οδηγίες
Για πές ,σε παρακαλώ ,από πού το βλέπουμε...

E όχι και τόσο... έχουν αναλυτικές οδηγίες για Mac & Win!
http://ifi-audio.com/steps-firmware-upgrade-2/

Για να δεις στο Mac ποιο f/w έχεις πας "System report" - USB, επιλέγεις το ifi και πιο κάτω στο ίδιο παράθυρο φαίνεται πιο fw έχει.

Σε win δεν ξέρω ακριβώς πως το βλέπεις γιατί -για κάποιο δικό τους περίεργο λόγο και χαζό συνάμα- στον τελευταίο driver 2.26 (controler) έχουν καταργήσει το tab που έλεγε τις πληροφορίες αυτές ενώ στον 2.4κάτι υπήρχε!!

EDIT: μόλις είδα οτι φαίνεται στο εργαλείο αναβάθμισης του firmware!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: iFi dsd micro

E όχι και τόσο... έχουν αναλυτικές οδηγίες για Mac & Win!
http://ifi-audio.com/steps-firmware-upgrade-2/

Για να δεις στο Mac ποιο f/w έχεις πας "System report" - USB, επιλέγεις το ifi και πιο κάτω στο ίδιο παράθυρο φαίνεται πιο fw έχει.

Σε win δεν ξέρω ακριβώς πως το βλέπεις γιατί -για κάποιο δικό τους περίεργο λόγο και χαζό συνάμα- στον τελευταίο driver 2.26 (controler) έχουν καταργήσει το tab που έλεγε τις πληροφορίες αυτές ενώ στον 2.4κάτι υπήρχε!!

EDIT: μόλις είδα οτι φαίνεται στο εργαλείο αναβάθμισης του firmware!!

Δεν εννοούσα αυτό ,π.χ τη μπαταρία πώς τη φορτίζουμε με το ποντεσιόμετρο στο ον ή στο οφφ ή είναι αδιάφορο ; Το ενδεικτικό λαμπάκι πότε δείχνει ότι είναι πλήρως φορτισμένη ,υποθέτω όταν είναι πράσινο ,αλλά όταν ανοίγει παίρνει ενα παράξενο χρωματάκι πρός το μώβ

Την αναβάθμιση μόλις την έκανα

όταν είναι στο οφφ και ανάβει το μπλε φωτάκι σημαίνει πως φορτίζει
όταν το ανάψεις (από το ποντεσιόμετρο) πριν το συνδέσεις στον υπολογιστή τότε είναι σε battery mode και καταναλώνει μπαταρία
αν έχεις το 5.0 Vanilla firmware μετά από κάποια λεπτά χωρίς σήμα μπαίνει σε mode φόρτισης και αν δεχτεί σήμα "ξυπνάει". Στο 5.0Β firmware δεν μπαίνει ποτέ σε sleep mode
αν το συνδέσεις σε κινητό ή τάμπλετ πρέπει να το έχεις σε battery mode και όχι usb power mode
το χρωματάκι προς το μωβ σημαίνει πως η μπαταρία είναι πολύ πεσμένη

Αν διαβάσεις ΟΛΟ το manual (και τα ψιλά γράμματα :) :) ) θα δεις πως τα πιο πολλά από τα παραπάνω τα λέει...

Αν είναι καινούριο εντελώς άστο να φορτίσει αρκετές ώρες ... έχει στη συσκευασία ένα χαρτάκι που το λέει...

Απάντηση: Re: iFi dsd micro

όταν είναι στο οφφ και ανάβει το μπλε φωτάκι σημαίνει πως φορτίζει
όταν το ανάψεις (από το ποντεσιόμετρο) πριν το συνδέσεις στον υπολογιστή τότε είναι σε battery mode και καταναλώνει μπαταρία
αν έχεις το 5.0 Vanilla firmware μετά από κάποια λεπτά χωρίς σήμα μπαίνει σε mode φόρτισης και αν δεχτεί σήμα "ξυπνάει". Στο 5.0Β firmware δεν μπαίνει ποτέ σε sleep mode
αν το συνδέσεις σε κινητό ή τάμπλετ πρέπει να το έχεις σε battery mode και όχι usb power mode
το χρωματάκι προς το μωβ σημαίνει πως η μπαταρία είναι πολύ πεσμένη

Αν διαβάσεις ΟΛΟ το manual (και τα ψιλά γράμματα :) :) ) θα δεις πως τα πιο πολλά από τα παραπάνω τα λέει...

Αν είναι καινούριο εντελώς άστο να φορτίσει αρκετές ώρες ... έχει στη συσκευασία ένα χαρτάκι που το λέει...

Ευχαριστώ πολύ ,οχι δεν είναι καινούργιο -αγοράσθηκε από μέλος του φόρουμ

Καλημέρα!

Περίεργο αυτό που λες, γιατί από την ανακοίνωση δεν προκύπτει κάτι. Τι ακριβώς παρατήρησες;

Εχεις και εσυ το micro idsd και μετα το νεο firmware δεν παρατηρησες καμια διαφορα;

Όχι δεν το έχω. Μια απλή ερώτηση έκανα από περιέργεια διαβάζοντας το changelog:

- All-new XMOS ‛deep-core processes’ software for different behaviour of SPDIF (after XMOS previously modified the USB section).
- Enables DSD256 for 48kHz based sample rates up-conversion when using DSD256 in DoP mode.
- Fixed issues surrounding DoP standard; including ‛clicks’ when changing tracks and sonic differences to native DSD and other minor bug fixes.• Minor updates/fixes

Last edited:
Xωρίς να μπορώ να τεκμηριώσω κάτι μιάς και δεν είμαι ..τεχνικός.. μετα την αναβάθμιση του firmware διαπίστωσα ευχάριστα έκπληκτος σαφή βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς της αναπαραγωγής. Μετα από επικοινωνία με άλλο μέλος-φίλο-κάτοχο του micro (για να βεβαιωθώ ότι δεν είμαι τρελλός) που και ο ίδιος ήταν ενθουσιασμένος με το νέο firmware και είχε κάνει αντίστοιχες παρατηρήσεις βρήκα το θάρρος να κάνω το αντίστοιχο σχόλιο.

Όχι δεν το έχω. Μια απλή ερώτηση έκανα από περιέργεια διαβάζοντας το changelog:

"sonic differences to native DSD" λένε, οπότε φαίνεται να είχαν κάποιο bug που έκανε το DoP να ακούγεται διαφορετικά από το native DSD.

Ίσως τα παιδιά που άκουσαν βελτίωση να έπαιζαν με DoP.. ή με native DSD (ή τελοσπάντων με όποιο από τα 2 είχε το πρόβλημα).

Ίσως αυτό το "xmos deep core processes" να έχει γενικότερο αντίκτυπο στην ήχο.
Επιβεβαιώνω κ εγώ την βελτίωση...

Aυτό το fw αφορά μόνο τα dsd ;
Ή έχει εφαρμογή γενικά (πχ σε .flac 24ρια που έχω αρκετά) ;
(το nano έχω)

Το firmware update αφορα το ντακ γενικως και απο τα λιγα που καταλαβα αναβαθμιζει την λειτουργια του XMos receiver με βαση νεο λογισμικο απο την κατασκευαστρια εταιρια του τσιπ μεταξυ αλλων μικροβελτιωσεων στην γενικοτερη λειτουργια.

Αυτα που καταλαβαν τα ταπεινα αυτια μου ειναι ξεκαθαρη βελτιωση στο soundstaging στην εστιαση τον "αερα" αλλα και στην αναλυση και τα δυναμικα. Χωρις να μπορω να πω οτι ειναι σαν να αλλαξα ντακ σιγουρα ειναι σαν να το αναβαθμισα πολυ αισθητα και μαλιστα δωρεαν. Απο εκει και περα δεν μπορω να επεκταθω μιας και ο καθενας αναλογα με τα κριτηρια του αξιολογει τις διφορες διαφορετικα. Προσωπικα ενθουσιαστηκα και ενιωσα ικανοποιηση με την επιλογη μου.

Πέτρο Νικολαίδη μήπως το δικό σου το φοράει ήδη?
Γιατί το soundstaging, η εστίαση και ο αέρας ήταν ούτως ή άλλως τα δυνατά σημεία του dac.

Όχι. Αυτό βγήκε στις 18. Εσύ έκανες update στις 9. Άντε να δουμε :)

Απάντηση: Re: iFi dsd micro

Πέτρο Νικολαίδη μήπως το δικό σου το φοράει ήδη?
Γιατί το soundstaging, η εστίαση και ο αέρας ήταν ούτως ή άλλως τα δυνατά σημεία του dac.

Όχι. Αυτό βγήκε στις 18. Εσύ έκανες update στις 9. Άντε να δουμε :)

Θα μπεί σήμερα το καινούργιο .
Εσύ προχώρα σύμφωνα με την κοινή απόφαση πού πάρθηκε προχθές ....
Από το μηχανάκι το μόνο πού λείπει είναι η μετατροπή από usb to i2s Αν φορούσε διαφορετικό xmos ,ίσως μας έβγαζε και i2s ,έχει λίγο χώρο στα πλάγια για μία έξοδο για i2s ...