iFi dsd micro

Θεωρητικά (και πρακτικά τις πιο πολλές φορές) αυτά τα φίλτρα είναι πιο ακουστά στις πιο χαμηλές δειγματοληψίες, γιατί εκεί έχουν να κάνουν την "πιο πολλή δουλειά". Όταν παίζει κανείς στα 96Κ και πάνω η πιο πολλή δουλειά του φίλτρου έχει ήδη γίνει, είτε στο PC (αν κάνει αυτό upsampling) είτε στο στούντιο που είχε γίνει η ηχοληψία (native 96Κ ή και παραπάνω).

Στο DSD παίζουν άλλα.. Αναλόγως το DAC.. Συνήθως γίνεται εσωτερικά μετατροπή σε PCM πριν γίνει η μετατροπή σε αναλογικό, οπότε εκεί υπάρχουν κι άλλοι έξτρα αλγόριθμοι.

Δημητρης σε ευχαριστω βεβαια μου γεννιουνται αλλα ερωτήματα ομως οκ.

Απάντηση: Re: iFi dsd micro

αναφερθηκα και για FLAC και εσεις μου λετε αμα ακους mp3 ειναι σαν να κοσκινιζεις με διχτυ ψαρα και αλλα τετοια.

αρα εξαρταται απο το συστημα.αυτο ηθελα να μαθω. οποτε δοκιμαζεις και οτι γινει.θερμα ευχαριστω :)

Οι περισσότεροι δεν διαθέτουν την υποδομή (ακοή & σύστημα) για να ακούσουν τις πολυ μικρές διαφορές ανάμεσα σε MP3 @320Kbps και σε FLAC ή WAV, κι όμως συνεχίζουν να ξοδεύουν χρήματα και χρόνο με το αγαπημένο τους χόμπυ, δεν είναι καθόλου ντροπή !

4 ερωτησεις

1) στο foobar ...menu-file-prefences-output...εκει που λεει device τι βαζετε; ΑSIO2_foo_dsd_asio ή ΑSIO2 Q ifi (by amr) HD USB audio?!

2) στο prefences-οutput-asio....καπου λεει use 64bit asio drivers....υπαρχουν και asio drivers 64bit?!εαν ναι απο που θα τους κατεβασω;

3) στο prefences-advance...χρειαζεται να κανω παραιτερω ρυθμισεις;

4) εχετε κατεβασει το fw 5.2...εαν ναι πιο να βαλω 5.2 ή 5.2b?

(το pcm τι ειναι;ακομα δεν καταλαβα....μπορει να μου πει καποιος; )

Καλα,το ASIO2 που το βρήκες και το έβαλες,δεν είπαμε πως ειναι ακομα πειραματικό;
Ασε που χρειάζεται ρυθμίσεις που ούτε προχωρημένος.
Βγάλτο κι ακολούθησε πιστά τον οδηγό που εχουμε (εκτός των DSD ρυθμίσεων,εκεί θα βάλεις οτι λέει ο κατασκευαστης σου) .

ενταξει το αφηνω για τωρα...αλλα ακουσα διαφορα...γι αυτο μ αρεσε.

Απο κει και περα για τις ερωτησεις 2 και 4;ξερει κανεις να μου απαντησει;

και για το pcm επισης.

ευχαριστω

εκανα καποιες δοκιμες και ειπα να τις αναφερω.

δοκιμασα αυτο το διπλο ifi gemini.... μια δοκιμη σκετο μια δοκιμη με iusb nano 3.0. διαπιστωσα πως χαλαει τον ηχο καπως.

μετα εβαλα αυτο της kimber παλι με 2 δοκιμες και καταλαβα οτι μου κοβει χαμηλες συχνοτητες....

δοκιμασα μετα με τα καλωδια που ειχε στο κουτι...και ειπα ωπα. Επιτελους επαιξε σωστα.και τοσο καιρο εψαχνα να βρω τι ειναι...Θεωρουσα δεδομενο οτι ηταν καλυτερα καλωδια αυτα που ειχα αγορασει. Με το iusb 3.0 εχει πιο αναλυση αλλα σκετο ειναι πολυ γλυκο ειδικα σε χαμηλες συχνοτητες.Οποτε εκει θα καταληξω μαλλον.Θα κανω δοκιμες και σε πιο ψηλες εντασεις και θα δω

Απο κει και περα θα δοκιμασω την διαφορα με καλωδια απο το λαπτοπ στο iusb nano 3.0....

Σε εμένα πάντως με ένα ξεχασμένο τροφοδοτικό που έχω που μου το είχε φτιάξει ένα μέλος του φόρουμ για την prodigy cube παίζει πιο καλά...

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk

τροφοδικο εννοεις στο iusb nano 3.0?!

τι διαφορα παρατηρησες;και πιο τροφοδοτικο; :)

Όχι.. τροφοδοτικό στο micro!
Δεν έχω iusb!
Με "σφαγμένο" USB καλώδιο που παίρνει data από τον υπολογιστή κ ρεύμα από το τροφοδοτικό!
Το τροφοδοτικό όπως είπα είναι diy!
Παρατήρησα λίγο πιο καλή ροή κ ησυχία! Κ ίσως λίγο πιο μεγάλα σώματα...
Όπως κ να έχει μιλάμε για μικρές, αλλά αισθητές, διαφορές!
Δεν το περίμενα πως θα δουλέψει είναι η αλήθεια! Με την cube δεν δούλευε πάντα! Με το micro μια χαρά!

Πάμε πάλι.... είναι DIY! Μου το έφτιαξε φίλος εδώ στο φόρουμ...
Ήταν για μία παλιά κάρτα ήχου που είχα αλλά τελικά είδα πως λειτουργεί καλά κ με το Micro!!

Έχω κάποιες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο μηχανάκι:
1) Συνεργάζεται με τις περισσότερες android συσκευές; Εννοώ να παίζει ήχο παντού (native support) όχι με συγκεκριμένους players.
2) Η οπτική σύνδεση πώς γίνεται, υπάρχει συγκεκριμένος αντάπτορας; Αν ναι, αυτός παρέχεται στη συσκευασία;
3) Όταν παίζει μέσω οπτικής σύνδεσης, γίνεται να τροφοδοτείται εξωτερικά και να μην τρώει μπαταρία;
4) Ο ήχος του από την έξοδο των ακουστικών έχει τρελά αυξημένο μπάσο, midbass and upper bass hump ή ήταν ιδέα μου δυο φορές που το άκουσα στα πεταχτά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :-)

Έχω κάποιες ερωτήσεις για το συγκεκριμένο μηχανάκι:
1) Συνεργάζεται με τις περισσότερες android συσκευές; Εννοώ να παίζει ήχο παντού (native support) όχι με συγκεκριμένους players.
2) Η οπτική σύνδεση πώς γίνεται, υπάρχει συγκεκριμένος αντάπτορας; Αν ναι, αυτός παρέχεται στη συσκευασία;
3) Όταν παίζει μέσω οπτικής σύνδεσης, γίνεται να τροφοδοτείται εξωτερικά και να μην τρώει μπαταρία;
4) Ο ήχος του από την έξοδο των ακουστικών έχει τρελά αυξημένο μπάσο, midbass and upper bass hump ή ήταν ιδέα μου δυο φορές που το άκουσα στα πεταχτά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας :-)

1) από Android 5 κ πάνω αν δεν κάνω λάθος. Βέβαια η εμπειρία μου είναι μόνο με nexus συσκευές
2) Ναι και Ναι
3) με συγκεκριμένο firmware
4) νομίζω πως όχι. Μήπως ήταν ενεργό το xbass;;

1) Συνεργάζεται εφόσον έχουν οtg λειτουργία. Το χρησιμοποιώ με S6 edge plus και παίζει ήχο παντού. Spotify, Tidal, Youtube oτι παίζει το κινητό παίζει μέσω micro. To μόνο θέμα που μου κάνει είναι ότι δεν κλειδώνει σε native 44,1 αλλά κάνει για κάποιο λόγο upsampling (ανάβει το κίτρινο led που αν θυμάμαι καλά αντιστοιχεί σε 192) Plug n Play όλα αυτά
2)Υπάρχει αντάπτορας, παρέχεται στη συσκευασία.
3)Για αυτό δεν γνωρίζω αλλά αν γίνεται λογικά θα πρέπει να χρησιμοποιείται και το iusb τροφοδοτικό της εταιρείας. H μπαταρία του κρατάει πολλές ώρες πάντως
4)Δεν ξέρω αν είναι θέμα της εξόδου των ακουστικών η του ίδιου του dac (μάλλον το δεύτερο...)(τον ενισχυτή ακουστικων θα το χαρακτήριζα λίγο ξερό και λεπτόηχο τουλάχιστον στις ανώτερες συχνότητες) αλλά όντως υπάρχει ένας θερμός χαρακτήρας. Δεν θα το χαρακτήριζα τρελά αυξημένο πάντως. Μάλλον ευχάριστο. Εξαρτάται με τι ακουστικά ματσάρεις. Αμα ήταν θερμά ακουστικά τύπου philips x1/x2 τότε ναι δεν είναι καλό ματς

1) (τον ενισχυτή ακουστικων θα το χαρακτήριζα λίγο ξερό και λεπτόηχο τουλάχιστον στις ανώτερες συχνότητες) αλλά όντως υπάρχει ένας θερμός χαρακτήρας. Δεν θα το χαρακτήριζα τρελά αυξημένο πάντως. Μάλλον ευχάριστο. Εξαρτάται με τι ακουστικά ματσάρεις. Αμα ήταν θερμά ακουστικά τύπου philips x1/x2 τότε ναι δεν είναι καλό ματς
+1.
Σίγουρα τα philips ακούγονται καλύτερα με το fiio και ακόμα καλύτερα με κάποιο που θα έχει σαυράκι υλοποίηση. Τα ακούω με το edac που έχει και αρκετά μεγάλη αντίσταση εξόδου και πάλι καλύτερα παίζουν απ ότι με το ifi και νομίζω ότι με κάποια περιποιημένη κατασκευή με σαύρα θα παίζουν και καλύτερα απότι με το fiio.
Το μπάσο με τα 702 ακουγότανε πολύ περίεργο. Σα πέτρα χωρίς σώμα χωρίς τίποτα. Ενώ με τα sennheiser 650 ήταν όσο μπαμπάτσικο χρειάζεται.

Σ' ευχαριστώ DomieMic!

Έχω τα Fidelio X1 που είναι μπασάτο ακουστικό. Μάλλον έτσι είναι, δεν κάνει καλό match με το idsd micro. Το όλο αποτέλεσμα είναι πολύ μπασάτο.

Panoramix, σε ποιό Fiio αναφέρεσαι;