iFi iDSD Nano

Τρια πραγματακια.
1)Και ομως το πετυχα και ειμαι αναβαθμισμενος!
2)Τελικα δεν μου το εγκαθιστα απο την αρχη ....ακουστε τι μου εκανε στο δικο μου κομπιουτερ...τα εγκαθιστουσε σε ΚΑΘΕ μια θυρα που το συνεδεα ξεχωριστα...τωρα οπου και να το βαλω (usb3 συμπεριλαμβανομενης) θεριζει!!
3)Ποσο κανει ο jriver ?? (γιατι ο τσαμπα που εχω εγω ,ο 14, δεν φτουραει μια ...ουτε wasapi δεν εχει).

Κάνει 50 ευρώ και στο δίνει δοκιμαστικά για ένα μήνα δωρεάν. 14 ? έχει φτάσει 19 χα χα χα

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Πέτρο,το σωστό στήσιμο του Foobar,είναι τίποτα μπροστά στο σωστό στήσιμο του Jriver.
To ότι το βάζει κανείς και παίζει κατευθείαν,δεν λέει απολύτως τίποτα.

Το foobar είναι παιχνιδάκι συγκριτικά.
Η μόνη διαφορά,είναι πως στο foobar πρέπει κανείς να εγκαταστήσει όποια δυνατότητα θέλει κι αυτό δεν είναι αναγκαστικά κακό.

Αν μη τι άλλο ξέρει κανείς απολύτως τι του γίνεται,πράγμα που με το Jriver ξέρεις μόνο αν ασχοληθείς αρκετά.
Όχι βέβαια πως είναι δύσκολο κι αυτό...

Και φυσικά το foobar είναι με διαφορά το πιό ελαφρύ και απροβλημάτιστο player.

Δέν ξέρω αν μιάμε για το ίδιο πράγμα αλλα το Jriver το έκανα να παίξει dsd μέσα σε πέντε λεπτά ψάχνοτντας στις προτιμήσεις ενώ το Foobar ακόμα "το παλεύω" η μέλλον σταμάτησα να ..την παλεύω και το έχω προ πολού εγκαταλείψει. Για εμένα η χρηστικότητα και η απολότητα στο στήσιμο και την χρήση μοιράζονται την κορυφή των προτεραιοτήτων μου μαζί με την απόδωση και στις δύο πρώτες το Foobar με έχε πληρως απογοητεύσει..

Για εμένα η χρηστικότητα και η απολότητα στο στήσιμο και την χρήση μοιράξονται την κορυφή των προτεραιοτήτων μου μαζί με την απόδωση και στις δύο πρώτες το Foobar με έχε πληρως απογοητεύσει..

+1 ακριβώς τα ίδια νιώθω, η απόδοση του jriver με ικανοποιεί απόλυτα και η ευκολία του με "χαλάρωσε".

Συμφωνώ και με τους δυο σας το foobar λόγο πιο ανοιχτού λογισμικού ,βάλε βγάλε ,είναι πιο δύσκολο για κάποιον που ξεκινάει πρώτη φορά ....όχι πως αντιμετωπίζω κανένα πρόβλημα με dsd απλά το j river είναι πιο απλό πιο ολοκληρωμένο ,περί ορέξεως όμως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Δέν ξέρω αν μιάμε για το ίδιο πράγμα αλλα το Jriver το έκανα να παίξει dsd μέσα σε πέντε λεπτά ψάχνοτντας στις προτιμήσεις ενώ το Foobar ακόμα "το παλεύω" η μέλλον σταμάτησα να ..την παλεύω και το έχω προ πολού εγκαταλείψει. Για εμένα η χρηστικότητα και η απολότητα στο στήσιμο και την χρήση μοιράζονται την κορυφή των προτεραιοτήτων μου μαζί με την απόδωση και στις δύο πρώτες το Foobar με έχε πληρως απογοητεύσει..

Θα το ξαναπάω άλλη μία...

Το Foobar,είναι απείρως απλότερο,αρκεί να μπεις στην φιλοσοφία του ότι πρέπει να εγκαθιστάς components ανάλογα την χρήση που το προορίζεις.
Και αυτό το κάνει ελαφρύ και εύκολο φορτίο για οποιοδήποτε υπολογιστή.
Η ειρωνεία βέβαια είναι πως αυτό το θέτουν ως προαπαιτούμενο οι κατασκευαστές του jriver.

Και λένε και ξαναλένε πως η μικρή κατανάλωση πόρων σε έναν υπολογιστή συμβάλει πολύ στο SQ.
Ακόμα όμως δεν έχουν πετύχει να είναι ελαφρότεροι.

Και δεν χρειάζεται κανείς να απορεί για το γιατί.
Φυσικά,φυσικότατα,είναι επειδή η εμπορική φύση του Jriver του επιβάλλει να τα έχει όλα φορτωμένα από την αρχή.
Και θέλει πολύ καλό καθάρισμα από τα περιττά για να φτάσει να παίξει όπως πρέπει.

Κι αν μιλάμε για ευκολία,το foobar από την στιγμή που θα στηθεί το ξεχνάς.
Το Jriver θέλει συνεχή απασχόληση.
Και ας μην μιλήσω για ευκολίες,στίχους,βιογραφικά,κλπ.,όλα αυτόματα σε real time.

Αυτά σαν παρένθεση μιας κι ενδιαφέρουν.
Τα υπόλοιπα στα νήματα του foobar και του jriver,τέλος off topic.

Last edited:
Οταν παιζει σε pcm το λαμπακι ειναι πρασινο,οταν παιζει σε dsd το λαμπακι γινεται μπλε και σε dxd ασπρο.Αυτος ο οδηγος δουλευει μια χαρα απο αυτο το site.

H αναβαθμιση firmware δεν μου γινοτανε γιατι το ειχα σε θυρα usb 3.0.Μολις το κουμπωσα σε 2.0 πηρε το 4.02

Μετα ακολουθηστε το link και παιζει μια χαρα.Το foobar δουλευει αψογα και με dsd και με flac mp3 χωρις αλλαγες στις ρυθμισεις
http://www.audiostream.com/content/how-play-dsd-file-using-foobar2000

Πέτρο μου προφανώς έχεις στήσει to JRMC να παίζει μέσω DoP. Έτσι παίζει όντως πολύ εύκολα και σαφώς bit perfect όλα τα φορτματ... όλη η κουβέντα γίνεται για την δυνατότητα που έχουν τα dacακια μας να παίζουν πλέον ΚΑΙ "native" dsd (όχι πως το DoP έχει κανένα θέμα δλδ). Επίσης ξαναλέω πως ο όρος "native" DSD ίσως και να μην είναι απόλυτα σωστός, αφού και στο DoP δεν υπάρχει κανενός είδους μετατροπή στο αρχείο οπότε και αυτό είναι native... το σωστό θα ήταν ίσως Non-DoP!!!!!

Last edited by a moderator:
Οταν παιζει σε pcm το λαμπακι ειναι πρασινο,οταν παιζει σε dsd το λαμπακι γινεται μπλε και σε dxd ασπρο.Αυτος ο οδηγος δουλευει μια χαρα απο αυτο το site.

H αναβαθμιση firmware δεν μου γινοτανε γιατι το ειχα σε θυρα usb 3.0.Μολις το κουμπωσα σε 2.0 πηρε το 4.02

Μετα ακολουθηστε το link και παιζει μια χαρα.Το foobar δουλευει αψογα και με dsd και με flac mp3 χωρις αλλαγες στις ρυθμισεις
http://www.audiostream.com/content/how-play-dsd-file-using-foobar2000

Τελικα το πηρες ε?????

Εμενα που μου εκανε την αναβαθμιση μεσω usb3 ,λες να μην εγινε σωστα??
Γιατι και στο site τους λεει να το συνδεσετε σε usb2.
Να την ξανακανω αραγε??

Τελικα το πηρες ε?????

Εμενα που μου εκανε την αναβαθμιση μεσω usb3 ,λες να μην εγινε σωστα??
Γιατι και στο site τους λεει να το συνδεσετε σε usb2.
Να την ξανακανω αραγε??

Aνοιξε το εικονιδιο του ifi driver κατω δεξια και δες την καρτελα info πρεπει να λεει 4.02 εαν το εχει παρει.Ναι το πηρα και ειμαι καταευχαριστημενος πουλαει σαν τρελλο λεει ο αντιπροσωπος!

No. Version Date Description
1. 4.02 (Latest) 16 May 2014 Bug fixes
• Correctly reports 32bit instead of 24bit.
2. 4.00 12 May 2014 New Features
• Quad-Speed DSD (DSD256, 11.2/12.4MHz).
• Support for ASIO 2.2 (DSD native).
Improvements
• Further optimization on the “Star-Clocking” technology inside the XMOS.
• Further optimization of XMOS (8 Cores) load distribution.
Bug fixes
• Fixed USB 3.0 incompatibility issue for some systems.
• Fixed various small bugs.
3. 3.30 1 Sep 2013 Original release.

Αυτα κανει η 4.02.

No. Version Date Description
1. 4.02 (Latest) 16 May 2014 Bug fixes
• Correctly reports 32bit instead of 24bit.
2. 4.00 12 May 2014 New Features
• Quad-Speed DSD (DSD256, 11.2/12.4MHz).
• Support for ASIO 2.2 (DSD native).
Improvements
• Further optimization on the “Star-Clocking” technology inside the XMOS.
• Further optimization of XMOS (8 Cores) load distribution.
Bug fixes
• Fixed USB 3.0 incompatibility issue for some systems.
• Fixed various small bugs.
3. 3.30 1 Sep 2013 Original release.

Αυτα κανει η 4.02.

Χμμμ άρα θα την περάσω...
Μερσί

Ενημερωσα σημερα τον αντιπροσωπο να βαλουνε την Ελλαδα στο product registration για να μπορουμε να εχουμε ενημερωσεις κτλ.Μολις εχω νεα θα ποσταρω.

Στο ifi driver εχω μικροκοψιματα οταν κανω δουλειες στο pc που να παιξω το latency και το buffer;

Φιλε soulfree εγω εκανα registration βαζοντας χωρα την Ιταλια και γραφοντας καμμια 10αρια φορες το Greece και στις παρατηρησεις το εγραψα και εκει!!
Τωρα ...εχει κανενας καμμια ιδεα που βαζουμε το asio buffer και το usb κατι που βγαζει το εικονιδιο??