iFi iDSD Nano

Δεν ειμαι λιγο ...ειμαι πολυ:flipout:.
Μιχαλη φιλε, το μοναδικο μηχανακι που ειχα και το συνεδεες και ΤΕΛΟΣ, ηταν η Prodigy cube.
Για εναν εξοικειωμενο με τα κομπιουτερ, αυτα οντως ειναι τριχες.
Αν ομως το καλοσκεφτεις και βαλεις στον παραγοντα χρηστη τον αρχαρειο,αυτα που ειναι αστεια αρχιζουν και γινονται βασανο.
Κατεβασε drivers,ενημερωσε λογισμικο ψαξε βρες με ποια settings εχεις βελτιστη αποδοση ,δεν ειναι ο ορισμος του pnp.
Το ολο θεμα φυσικα το κανει ακομα πιο δυσκολο, η ιδιαιτεροτητα που εχει καθε εταιρεια για το πως αντιλαμβανεται την ευκολια.
Αν δεις τι μ@λ@κια κολπο εχει η Samsung για τις αναβαθμισεις της, θα τους βλαστημας ....μεχρι νεωτερας.
Τες παντων ....οποιος φοβαται παει και κοιμαται:flipout:

Χα χα χα... Οκ το καταλαβαίνω από την μία αλλά μια φορά θα το κάνεις και τέλος!
Από Samy δεν έχω ιδέα...
Οκ η cube ήταν όπως λες αλλά η απόδοση του idsd είναι έτη φωτός μπροστά!!

Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Πέτρο μου προφανώς έχεις στήσει to JRMC να παίζει μέσω DoP. Έτσι παίζει όντως πολύ εύκολα και σαφώς bit perfect όλα τα φορτματ... όλη η κουβέντα γίνεται για την δυνατότητα που έχουν τα dacακια μας να παίζουν πλέον ΚΑΙ "native" dsd (όχι πως το DoP έχει κανένα θέμα δλδ). Επίσης ξαναλέω πως ο όρος "native" DSD ίσως και να μην είναι απόλυτα σωστός, αφού και στο DoP δεν υπάρχει κανενός είδους μετατροπή στο αρχείο οπότε και αυτό είναι native... το σωστό θα ήταν ίσως Non-DoP!!!!!

Mιχάλη μου χωρίς παρεξήγηση νομίζω τι η εμμονή με τεχνικούς όρους και διαδικασίες που ούτε πολυ καταλαβαίνουμε, ούτε πολυακούμε είναι τραγικά επουσιώδης..

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους της παρέας αλλα εγώ συζυγος εργαζόμενης Μητέρας-Εργαζόμενος κιεγώ πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν έχω καμία όρεξη ούτε να μου τα σπάσω για ναστήσω κάποιο ανοικτό λογισμικό, ούτε να κάτσω να χάσω τον ύπνο μου αν αυτό που ακούω είναι DOP η native DSD απο την στιγμή που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα dsd..

Έγραψε και ο Σωκράτης κάτι οτι το Jriver είναι πιο απαιτητικό απο τον υπολογιστή. Ok.. Εκτός και αν μιλάμε για κάννα χρέπι ή κάννα νετμπούκ της πλακός δεν νομίζω οτι αυτο το θέμα είναι τόσο ουσιαστικό η απασχολεί την πλειοψηφία των χρηστών.

Αυτό που ξέρω οτι απασχολεί πολύ κόσμο όπως και εμένα είναι οτι θέλω να ακούσω μουσική εύκολα, γρήγορα-αμεσα και ποιοτικά και να μην σπαταλήσω την μία ωρίτσα που μετα βίας βρήκα να ακούσω ένα άλμπουμ ψάχνοντας να βρεί τι έγινε πάλι και το foobar δεν ανοίγει τα dsd, γιατι πάλι το μεταρρέπει σε pcm; ποιός driver χτύπησε πάλι και δεν παίζει, τί στο καλό συνέβη πάλι και το latency πήγε στον θεό (χρτσ χρτσ στο dsd 192/24);
κπλ κλπ που πρίν να το κατλάβω καλά καλά πέρασε η ωρίτσα! και οχι απλά δεν άκουσα μουσική αλλα ακόμα να "το ψάχνω".

Αυτά είναι τα "καλά" των ανοικτών λογισμικών, ουσιαστικά σου δίνουν μια βάση και το πρόγραμμα το στήνεις μόνος σου έχοντας μόνιμο πονοκέφαλο. Προσωπικά προτιμώ να ακούω μουσική στον λίγο χρόνο που έχω.

Φυσικά για να εξηγηθώ ούτε θεωρώ οτι το foobar δεν παίζει ωραία (όταν παίζει) ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με όσους το προτιμούν για τους δικούς τους λόγους.

Απλά ελπίζω να ξεκαθάρισα τους λόγους που δεν το συμπαθώ που απο ότι βλέπω στο νήμα υπάρχουν και άλλοι σαν κι'εμένα.

Αυτά και συγνώμη για το ημι off topic..

Last edited:

Mιχάλη μου χωρίς παρεξήγηση νομίζω τι η εμμονή με τεχνικούς όρους και διαδικασίες που ούτε πολυ καταλαβαίνουμε, ούτε πολυακούμε είναι τραγικά επουσιώδης..

Δεν ξέρω για τους υπόλοιπους της παρέας αλλα εγώ συζυγος εργαζόμενης Μητέρας-Εργαζόμενος κιεγώ πατέρας δύο μικρών παιδιών δεν έχω καμία όρεξη ούτε να μου τα σπάσω για ναστήσω κάποιο ανοικτό λογισμικό, ούτε να κάτσω να χάσω τον ύπνο μου αν αυτό που ακούω είναι DOP η native DSD απο την στιγμή που ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα dsd..

Έγραψε και ο Σωκράτης κάτι οτι το Jriver είναι πιο απαιτητικό απο τον υπολογιστή. Ok.. Εκτός και αν μιλάμε για κάννα χρέπι ή κάννα νετμπούκ της πλακός δεν νομίζω οτι αυτο το θέμα είναι τόσο ουσιαστικό η απασχολεί την πλειοψηφία των χρηστών.

Αυτό που ξέρω οτι απασχολεί πολύ κόσμο όπως και εμένα είναι οτι θέλει να ακούσει μουσική εύκολα, γρήγορα-αμεσα και ποιοτικά και να μην σπαταλήσει την μία ωρίτσα που μετα βίας βρήκε να ακούσει ένα άλμπουμ ψάχνοντας να βρεί τι έγινε πάλι και το foobar δεν ανοίγει τα dsd, γιατι πάλι το μεταρρέπει σε pcm; ποιός driver χτύπησε πάλι και δεν παίζει;
κπλ κλπ που πρίν ν το κατλάβεις τσ´κ πέρασε η ωρίτσα! και οχι απλά δεν άκουσες μουσική αλλα ακόμα το ψάχνεις..

Αυτά είναι τα "καλά" των ανοικτών λογισμικών ουσιαστικά σου δίνουν μια βάση και το πρόγραμμα το στήνεις μόνος σου έχοντας μόνιμο πονοκέφαλο. Προσωπικά προτιμώ να ακούω μουσική στον λίγο χρόνο που έχω.

Φυσικά για να εξηγηθώ ούτε θεωρώ οτι το foobar δεν παίζει ωραία (όταν παίζει) ούτε έχω κάποιο πρόβλημα με όσους το προτιμούν για τους δικούς τους λόγους.

Απλά ελπίζω να ξεκαθάρισα τους λόγους που δεν το συμπαθώ που απο ότι βλέπω στο νήμα υπάρχουν και άλλοι σαν κι'εμένα.

Εννοείται πως δεν υπάρχει κανένα θέμα!

Τελικά το jriver είναι πολύ πιο εύκολο από τον foobar μετά το update του driver και του firmware όπως λέει και ο MakisM πιο πάνω... Απλά εγώ έκανα λάθος και είχα μπερδευτεί! Ε, στο μεταξύ έστησα και τον foobar
Τώρα όσον αφορά τα τεχνικά μιας και το έχω το νανάκι λίγο από εδώ λίγο από εκεί τα μαθαίνεις... Δεν βλέπω το κακό αν κάποιος θέλει να το ψάξει!

Φυσικά κι δεν είναι κακό το ψάξιμο. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βγεί και κάννα λαυράκι για εμάς τους πιο "τεμπέληδες".. :grinning-smiley-043

Αυτό που ξέρω οτι απασχολεί πολύ κόσμο όπως και εμένα είναι οτι θέλω να ακούσω μουσική εύκολα, γρήγορα-αμεσα και ποιοτικά και να μην σπαταλήσω την μία ωρίτσα που μετα βίας βρήκα να ακούσω ένα άλμπουμ ψάχνοντας να βρεί τι έγινε πάλι και το foobar δεν ανοίγει τα dsd, γιατι πάλι το μεταρρέπει σε pcm; ποιός driver χτύπησε πάλι και δεν παίζει, τί στο καλό συνέβη πάλι και το latency πήγε στον θεό (χρτσ χρτσ στο dsd 192/24);
κπλ κλπ που πρίν να το κατλάβω καλά καλά πέρασε η ωρίτσα! και οχι απλά δεν άκουσα μουσική αλλα ακόμα να "το ψάχνω".

Αυτά είναι τα "καλά" των ανοικτών λογισμικών, ουσιαστικά σου δίνουν μια βάση και το πρόγραμμα το στήνεις μόνος σου έχοντας μόνιμο πονοκέφαλο. Προσωπικά προτιμώ να ακούω μουσική στον λίγο χρόνο που έχω.

+1 συμφωνώ απολύτως για όλα και ειδικά για το θέμα ευχρηστίας. Συγγνώμη για το δικό μου off topic

Παιδια με τον οδηγο που ειχα στειλει το στηνεις και δεν ξανασχολεισε το foobar.Μιχαλη σε low latency μεχρι standard σχεδον ειχα ψιλοκοψιματα με 2048 samples.Οταν κανω δουλειες στο pc oxi μονο μουσικη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

Ο Σωκράτης έγραψε κάτι τελείως διαφορετικό,που δεν έχει να κάνει με την ικανότητα του υπολογιστή.

Έγραψα πως ακόμα και οι ίδιοι οι κατασκευαστές του jriver εδώ,,θεωρούν την μικρή χρήση πόρων εκ των ουκ άνευ,έστω και με επιφυλάξεις.
Και φυσικά το foobar είναι πρωταθλητής σε αυτό,μπορεί κανείς να το διαπιστώσει πανεύκολα.

Και είναι λογικό φυσικά,σε αυτό το χόμπι παλεύουμε με άλλα,απείρως μικρότερα,δεν νομίζω πως πρέπει να προσπερνούμε κάτι που είναι κουκιά μετρημένα τόσο εύκολα.
Ή για να το πω πιο σωστά,καλύτερα ας το ξέρουμε κι ας το ξεπεράσουμε εν γνώση μας.

Φυσικά τίποτα από όλα αυτά δεν είναι δεσμευτικό,είναι απολύτως προσωπική η επιλογή του καθενός.

*Βεβαίως και οι ίδιοι παρακάτω το συζητούν,αλλά παρ' όλα αυτά διαφημίζουν την χρήση του 1%.(Που απέχει πολύ από την αλήθεια πολλές φορές.).

Last edited:
Φυσικά κι δεν είναι κακό το ψάξιμο. Ποτέ δεν ξέρεις, μπορεί να βγεί και κάννα λαυράκι για εμάς τους πιο "τεμπέληδες".. :grinning-smiley-043
Οταν έχω την δυνατότητα με πιάνει ένα κάτι να θέλω να πετύχω όλες τις επιλογές... Και κολλάω!!

τελικα τα παντα εχετε πει για players το πιο σημαντικο για το μηχανακι δεν το εχετε πει,
το ποτενσιομετρο κανονιζει ενταση μονο για το headphones out ή και για τις rca L+R.

Απάντηση: Re: iFi iDSD Nano

τελικα τα παντα εχετε πει για players το πιο σημαντικο για το μηχανακι δεν το εχετε πει,
το ποτενσιομετρο κανονιζει ενταση μονο για το headphones out ή και για τις rca L+R.

Το είπε ο Μιχάλης (mdvq),εδώ.
Είναι ρυθμιζόμενη,ναι.

Παρε ρε Θοδωρη κανα τηλ. να μαθεις απο πρωτο χερι:flipout:

Να σε πω....λες να στο δανεισω και να σε στεναχωρησω??????:flipout:

να σου πω θα το θελα να παρω μια γευση αμα μπορεις στειλε ενα πμ να το κανονισουμε.

Αν έχεις και άλλους drivers εγκαταστημένους θέλει ίσως λίγο προσοχή... Ειδικά αν είναι xmos. Στις οδηγίες λένε ότι πρώτα πρέπει να απεγκαταστήσεις όλους τους drivers που έχεις από πριν...

Εγω εχω αρκετα κοψιματα και clicks οταν ανοιγω προγραμματα σελιδες κτλ.Εχω βαλει το foobar σε real time αλλα τιποτα!

Εγω εχω αρκετα κοψιματα και clicks οταν ανοιγω προγραμματα σελιδες κτλ.Εχω βαλει το foobar σε real time αλλα τιποτα!

Μήπως πρέπει να παίξεις με τα settings του driver;;
Σε εμένα μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει ποτέ..
Ο υπολογιστής σου έχει αρκετή ram;;

Αυτό μάλλον είναι κάποιο θέμα του υπολογιστή σου.
Με τι παίζεις;Λαπ,σταθερό;

Έχεις απενεργοποιήσει όλες τις εξοικονομήσεις ενέργειας,κλπ;
Μήπως παίζουν πάρα πολλές υπηρεσίες στο παρασκήνιο;

Ναι ψαχνομαι με το latency στις usb και βλεπω γυρω στα 100ms.Πολλοι λενε να βαλεις το dac σε usb καρτα pci με nec chipset να μην ειναι πανω στην mobo.Παιζω με σταθερο.Μεχρι και στο ifi driver παιζω με streaming mode :standard και buffer 4096 και εκει οταν φορτωνει κατι το pc μου την κανει.Εαν θελετε αναφερεται με τι ρυθμισεις παιζεται.Εννοειται οτι οταν παιζει μονο το χωρις να κανω κατι παιζει μια χαρα.Οταν κανω αλλες δουλειες browsing και μεταφορες αρχειων κανει αυτο και ειναι σπαστικο!

Ναι ψαχνομαι με το latency στις usb και βλεπω γυρω στα 100ms.Πολλοι λενε να βαλεις το dac σε usb καρτα pci με nec chipset να μην ειναι πανω στην mobo.Παιζω με σταθερο.Μεχρι και στο ifi driver παιζω με streaming mode :standard και buffer 4096 και εκει οταν φορτωνει κατι το pc μου την κανει.Εαν θελετε αναφερεται με τι ρυθμισεις παιζεται.Εννοειται οτι οταν παιζει μονο το χωρις να κανω κατι παιζει μια χαρα.Οταν κανω αλλες δουλειες browsing και μεταφορες αρχειων κανει αυτο και ειναι σπαστικο!

Ελάφρωσε τον υπολογιστή σου από περιττές υπηρεσίες και διεργασίες και από προγράμματα που δεν χρειάζεται να τρέχουν.
Αν δεν ξέρεις τον τρόπο,δοκίμασε κάτι σαν το Fidelizer ΠΡΙΝ ανοίξεις το πρόγραμμα αναπαραγωγής,αν και δεν είναι ότι καλύτερο.

Πόση Ram έχει ο υπολογιστής σου;

Εχω 6gb ram και συνηθως ανοικτο εχω μονο τον firefox.Αυτο το fidelizer κανει optimize και δινει προτεραιοτητα στο foobar;Τι ρυθμισεις το εχετε;

Εχω 6gb ram και συνηθως ανοικτο εχω μονο τον firefox.Αυτο το fidelizer κανει optimize και δινει προτεραιοτητα στο foobar;Τι ρυθμισεις το εχετε;

Το fidelizer κλείνει πολλές από τις υπηρεσίες που τρέχουν στο παρασκήνιο και "κλέβουν" μνήμη και επεξεργαστική ισχύ.
Στη πιο ελαφριά ρύθμιση,αρκεί.

Ram,έχεις υπεραρκετή... κάτι άλλο τρέχει.

Μπορείς να πας στον πίνακα ελέγχου,στις επιλογές ενέργειας να μας πεις που είναι ορισμένο;
Κι αν μπορείς να το ορίσεις για μέγιστες επιδόσεις;