iFi iDSD Nano

Εδω και κανα διωρο ακουω και γω το μικρακι,
Αυτο που εχω να πω ειναι οτι για τα λεφτα που κανει ειναι κλοπη....
παιζει απιστευτα καλα,αξιζει μεχρι και το τελευταιο σεντς.
Ολη η λεπτομερεια εκει,μπασα αρκετα εκτεταμενα,εκει που χανει ειναι στο τρισδιαστατο και στο ευρος σκηνης,
αλλα αν συνυπολογισουμε οτι τρεχει τον τελικο μου απευθειας χωρις προ απ το ποτενσιομετρο του μονο ειναι και πολυ αυτο που δινει.
Βεβαια δεν συγκρινεται με θηρια που εχουν περασει κατα καιρους απο δω,αλλα αυτα καναν και τα δεκαπλασια και εικοσαπλασια.
Η τεχνολογια εχει αρχισει και κλεινει την ψαλιδα,
βεβαια ξαναλεω για να μην παρεξηγηθω οτι σε ενα low budget συστημα παει περκετι,μετα παμε αλλου.

Δοκίμασες να το συνδέσεις μέσω προενισχυτή με την ένταση του στο 100%;;
Πάρα το ότι η έξοδος του είναι variable (ένα από τα μειονεκτήματα του για εμένα) νομίζω πως δεν είναι ικανό να οδηγήσει όπως πρέπει έναν τελικό... Δεν νομίζω πως τίθεται θέμα υπεροδήγησης του προενισχυτή!!
 
σε πληροφορω πως με το volume στο μισο εφτανε 98 db ποιοτικο ηταν το θεμα και οχι οδηγησης.
ενταξει με ενα καλο προ θα παιξει καλυτερα και με το volume τερμα στο bypass αλλα δεν εχω :)
αλλα και σαν ενισχυτης ακουστικων ειναι δυνατο τα sony τα κουναει εκωφαντικα και απαραμορφωτα μεχρι τωρα δεν εχουν παιξει ξανα ετσι απο τις παραδοσιακες θυρες του πισι και του μακ και του iphone
 
Σιγουρα αμα ειναι ενεργος ο προενισχυτης θα δωσει λιγο root παραπανω.Η εξοδος του ειναι χαμηλη σε σχεση με cd player και με το παλίο μου dac (vdac mf).Θελει ενισχυτη με γκαζια.Δεν κανει για λαμπατους τοσο.Αλλα η ποιοτητα της εξοδου σαν ηχος ειναι πολυ καλη ποιοτικη και χωρις παραμορφωση ακομα και σε δυνατες εγραφες.Μπορεις να δωσεις 2-3 db gain απο το foobar εαν θες σε χαμηλες ηχογραφησεις.
 
Δεν κανει για λαμπατους τοσο.Αλλα η ποιοτητα της εξοδου σαν ηχος ειναι πολυ καλη ποιοτικη και χωρις παραμορφωση ακομα και σε δυνατες εγραφες.
Σε μικρό λαμπάτο yarland όντως θέλει να γυρίζω την ένταση και στον ενισχυτή και στο dac, όχι όμως κάτι αρνητικό γιατί βρίσκω επίπεδο έντασης που με καλύπτει. Ο ήχος βέβαια είναι πολύ γλυκός και όμορφος. Ενισχυτής και ντακ αγοράστηκαν από το ιδιο αντιπρόσωπο (παλιότερα ο ενισχυτής) και έδεσαν πολύ καλά. Να κάνω μια ερώτηση; γιατί αρχεία mp3 320 16/44.1 ακούγονται πολλές φορές πιο δυνατά από flac 24/96, 24/192 είναι θέμα εγγραφής ή κάτι άλλο;
 
Ευχαριστώ για την απάντηση, ευτυχώς που δεν είναι θεμα του ντακ, τα άλλα βρίσκονται :-)
 
τιποτα δεν εχει το dac.Για τα λεφτα του δεν υπαρχει ανταγωνισμος νομιζω προς το παρων!
 
Καντε λιγη υπομονη και σε λιγο θα γινει συγκριτικο .....γατακια με θηρια.
Εχω μαζεψει 3-4 φτηνα εγω, εχει ενα mytek ο Sonus ,το mambo ο Σωκ.....θα τα τεσταρουμε ολα αυτα στο συστημα του Μιχαλη ή του Σωκ. (αναλογα που θα μας βγαλει ο δρομος) και θα σας γραψουμε την ταπεινη μας γνωμη.
 
Χθες απεκτησα κ γω το πραματακι αυτο. Το ηθελα για χρηση με υπολογιστη κ φορητες συσκευες. Μετα σκεφτηκα να το χρησιμοποιω μεταξυ του Apple Airport Express και του ενισχυτη μου σαν dac. Ομως το A.P.E. εχει μονο μια εξοδο ηχου, ταυτοχρονα αναλογικη κ oπτικη. Aυτη δεξια.
http://media.engadget.com/img/product/4/37s/apple-airport-express-4gl-800.jpg
Γνωριζετε αν υπαρχει καλωδιο συνδεσης της οπτικης εξοδου με την ψηφιακη εισοδο του nano;
Φανταζομαι οτι δεν γινεται, γιατι καπως θα πρεπει να μετατρεπεται το σημα.
Καθε βοηθεια δεκτη. Κριμα που δεν εχει μια ακομα εισοδο το idsd...
Ευχαριστω
 
Καταρχης το rca ειναι εξοδος ψηφιακη και οχι εισοδος.Η μονη εισοδος ειναι η usb και εκει θα το συνδεσεις με hub εαν εχεις και κατι αλλο πανω του.Δεν χρειαζεται ανταπτορας οπτικης σε coaxial
 
Ευχαριστω για τον χρονο σου να απαντησεις αλλα μαλλον καπου μπερδευτηκες ή δεν απαντουσες σε μενα.
Επαναλαμβανω οτι ρωτω αν υπαρχει τροπος να συνδεσω πηγη με οπτικη εξοδο (οπως αυτη του Apple Airport Express) με την ψηφιακη εισοδο του idsd.
 
Ευχαριστω για τον χρονο σου να απαντησεις αλλα μαλλον καπου μπερδευτηκες ή δεν απαντουσες σε μενα.
Επαναλαμβανω οτι ρωτω αν υπαρχει τροπος να συνδεσω πηγη με οπτικη εξοδο (οπως αυτη του Apple Airport Express) με την ψηφιακη εισοδο του idsd.

Δεν υπάρχει, το idsd έχει μόνο μία είσοδο, τη usb.
 
Φιλε μου μαλλον ολοι σου λεμε το ιδιο και εσυ καταλαβαινεις λαθος.Δεν υπαρχει εισοδος αλλη απο την usb.δεν ξερω εαν συνεργαζεται με το apple airport αυτο θελει ψαξιμο.Το idsd δεν κανει μετατροπη απο coaxial ή optical σε αναλογικη που απο οτι καταλαβαινω οτι θες.