Περί μπαταρίας. Αρχικές δυσκολίες και πρώτη δοκιμή του iFi iDSD Nano
Μπορεί και να γίνεται κ από μόνος σου...
Το ασφαλέστερο είναι να αλλαχτεί στην αντιπροσωπεία.
Μέχρι τότε όμως θα εχει περάσει πολύ καιρός οποτε στο μεταξύ βρες ένα καλό πρόγραμμα αναπαραγωγής,στήστο σωστά και ευχαριστήσου τις μουσικές σου.
Το μήνυμά μου προς την iFi-Audio.com (10-02-2017):
Hello from Greece.
3 days ago I purchased the iFi-nano iDSD unit directly from your distributor and representative in Greece, Audio Soul Ultra. I had the opportunity to deal with the unit just today and I discovered that the embedded lithium battery can be recharged when the device is connected to a PC USB port. This is fine, but there will be a day, when the battery will arrive at its end of life and it will have to be replaced.
I wonder if the replacement can be carried out by the user or not. If it can, where can the user find a replacement battery and how can this be done, since there are no instructions how to do it. On the other side, if it cannot be replaced by the user, who has to do it and what will be the cost of the replacement.
Και η απάντησή τους (την επόμενη μεν, αλλά χθες το είδα):
Hello Panagiotis,
Thanks for your enquiry and purchasing the iDSD LE.
With regards to the battery replacement this is done within 5 minutes - its that simple.
Battery will last around 2-3 years as it has protection system so no over charging.
Batteries are purchased through our distributors and handled by them. Price is ~40euro.
Hope this helps!
Thanks.
Best regards,
Owen,
Tech Support
Στα καθ' ημάς, τώρα.
Το Σάββατο συνέδεσα στον υπολογιστή μου, κατέβασα και εγκατέστησα και τους drivers, ώστε να το δει το PC και μετά κατέβασα και εγκατέστησα το τελευταίο foobar (foobar2000 version 1.3.14).
Έβαλα στον οπτικό οδηγό ένα CD, ξεκίνησα τον player του foobar και ενώ έπαιρνα ήχο από την έξοδο HDMI της κάρτας γραφικών προς την οθόνη μου (μια τηλεόραση Pioneer), όσο κι αν έψαξα, δεν μπόρεσα να βρω πως θα κατευθύνω τον ήχο προς το υπόλοιπο ηχητικό σύστημά μου. Χάριν ευκολίας, είχα συνδέσει την στερεοφωνική αναλογική έξοδο του nano απευθείας στον τελικό μου υπολογίζοντας ότι θα μπορώ να ρυθμίζω την ένταση από το ποτενσιόμετρο του ίδιου του nano.
Παρ' όλα αυτά δεν έπαιρνα σήμα από την έξοδο του nano (ή μάλλον δεν έμπαινε σήμα στο nano μέσω της συνδεσης USB).
Εκείνη την ώρα, όσο κι αν έψαξα, δεν έβρισκα κάπου κάποιο interface, από το οποίο να μπορώ να ανακατευθύνω τον ήχο προς την έξοδο USB, πάνω στην οποία είναι συνδεδεμένο το nano.
Αυτά το Σάββατο.
Σήμερα (χθες Κυριακή, δηλαδή) και μετά από πληροφορίες του
δικού μας Γιώργου στην Audio Soul και ενός άλλου φίλου, ξαναμπήκα στον κόπο να το ξαναψάξω. Εννοείται πως κατά την πρώτη (αποτυχημένη) δοκιμή είχα προσπαθήσει μέσω του Control Panel>Hardware and Sound>Sound να βρω το iFi nano, αλλά αρχικά αυτό δεν φαινόταν. Ωστόσο, όταν ξαναέκανα τη δοκιμή, το "είδε". Ίσως το Σάββατο να μην το "έβλεπε", επειδή, όταν ξεκινούσα το PC, το είχα μάλλον "ON" εκ των προτέρων. Εν πάση περιπτώσει, τελικά το είδε. Το επέλεξα ως Default Device και μετά άνοιξα το foobar, πήγα στο Preferences>Playback>Output και επέλεξα το iFi nano iDSD ως τη συσκευή αναπαραγωγής και μετά προχώρησα στη δοκιμή.
Δοκίμασα πάλι ένα CD να παίζει στον οπτικό οδηγό και άνοιξα το foobar να το ακούσω. Είχα διατηρήσει την αρχική σύνδεση (αναλογική έξοδος συνδεδεμένη απευθείας στην είσοδο του τελικού). Αποτέλεσμα: ΜΗΔΕΝ!
Βρε, τι διάολο δεν κάνω καλά;
Φτου κι απ' την αρχή, σβήσιμο του υπολογιστή, αποσύνδεση του nano, επανεκκίνηση, ξανά πάλι σύνδεση και.... Είδα το Φως το Αληθινόν!!! (που λένε κι οι παπάδες).

roud:
Τί δεν έκανα καλά, δεν ξέρω, αλλά μόνο έτσι δούλεψε το σύστημα.
Εδώ πρέπει ακόμα να επισημάνω και κάτι που για πολλούς ίσως δεν είναι γνωστό:
Όταν πρωτοδοκίμασα να λειτουργήσω το iFi nano και δεν τα κατάφερνα, είχα πάρει τηλέφωνο το Γιώργο στην Audio Soul και του ζήτησα κάποιες αρχικές συμβουλές. Στη συζήτησή μας, του επεσήμανα ότι αρχικά είχα δοκιμάσει το PowerDVD 13 της Cyberlink ως βασικό player. Η συμβουλή του ήταν να το αποφύγω και να πάω στο foobar. Τον άκουσα (να είσαι καλά, Γιώργο!) και εγκατέστησα το foobar στο PC, από το οποίο άκουσα μάλιστα με περισσή κατάνυξη το διαχρονικό διαμάντι του μεγάλου Μ. Χατζιδάκι "Το Χαμόγελο της Τζοκόντας".
:music-smiley-004::music-smiley-005::award:
Όμως, όταν - μετά την επανεκκίνηση του PC, που όλα λειτούργησαν κανονικά - έβαλα πάλι το CD του "Χαμόγελου" στον οπτικό οδηγό και άρχισε να το διαβάζει, μου έβγαλε σαν default player το PowerDVD 13 (είναι στις προεπιλογές του PC). Πριν προλάβω να το απενεργοποιήσω, προκειμένου να βάλω το foobar για να ακούσω το CD, αυτό άρχισε να παίζει. Προς έκπληξή μου, η αναπαραγωγή μέσω του nano δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα. Φυσικά δεν έκατσα να το ψάξω και ενδεχομένως να δω τις δυνατότητες παραμετροποίησής του, σε σύγκριση με αυτές του foobar, αλλά το βασικό είναι ότι το nano δεν είχε κανένα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσει ως player, σε αντίθεση με την αρχική συμβουλή του Γιώργου για αποφυγή του.
Στα πρώτα ακούσματα μεταξύ των δύο software players, δεν διέκρινα κάποια διαφορά. Φυσικά, η δοκιμή από ένα απλό CD ίσως δε λέει πολλά, για να δει κάποιος διαφορές, αλλά αυτή ήταν και η πρώτη μου εντύπωση.
Αυτά για την ενημέρωσή σας.