iFi ZEN STREAM Ότι ζητάτε από ένα streamer, προσιτό + plug n’play

Μια ερώτηση….στην προσπάθεια μου να μεταφέρω το όλο σύστημα zen can,zen dac, zen stream σε άλλο χώρο μπέρδεψα τα τροφοδοτικά του zen stream με του zen can (εξωτερικά είναι τα ίδια) και όταν έδωσα ρεύμα στο σύστημα το zen stream άναψε κόκκινα τα 2 λαμπάκια και έκανε έναν οξύ θόρυβο. Ο zen can επίσης ενώ δίνει στιγμιαία ρεύμα μόνο όταν πατάω το κουμπί όταν το αφήνω απλά σβήνει. Μου πήρε ώρα να μου κόψει και να δω ότι τα ipower είμαι 5v και 15v αντίστοιχα.

Το πιο σημαντικό….μπορεί το zen stream να καταστραφεί από το underpowered τροφοδοτικό; Καθώς το 15v είναι του streamer.

και λιγότερο σημαντικό…τον zen can τον κάψαμε; Υπάρχει ελπίδα να μην έχει καεί; Τον δοκίμασα μετά με το power x του dac και πάλι δεν ανάβει κανονικά.

Το κυριότερο είναι ότι δεν μπορώ να δοκιμάσω το streamer αν έπαθε ζημιά…αυτό με καίει γιατί και πιο ακριβό είναι και καινουριο απόκτημα.

Ευχαριστώ προκαταβολικά για την οποία βοήθεια.
Το streamer είναι 9V και δεν έπαθε τίποτα από το μικρότερο τροφοδοτικό.
Το Can είναι 5V και λογικά έκαψε την είσοδο.

Το streamer είναι 9V και δεν έπαθε τίποτα από το μικρότερο τροφοδοτικό.
Το Can είναι 5V και λογικά έκαψε την είσοδο.
Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την απάντηση. Το τροφοδοτικό του streamer λέει 15V παντός…μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;

το can αν το στειλω στην αντιπροσωπεία διορθώνεται η δεν αξίζει και πάμε για αλλά (και καλύτερα);

Ευχαριστώ ιδιαιτέρως για την απάντηση. Το τροφοδοτικό του streamer λέει 15V παντός…μήπως έχει γίνει κάποιο λάθος;

το can αν το στειλω στην αντιπροσωπεία διορθώνεται η δεν αξίζει και πάμε για αλλά (και καλύτερα);
Αν λέει 15V κάτι δεν πάει καλά.
Το stream γράφει από πίσω 9V και το τροφοδοτικό που έχει το δικό μου είναι 9V.
Όσο αφορά το can θεωρητικά η επισκευή θα είναι φθηνή.
Πάρε ένα τηλέφωνο τον Γιώργο.

Σήμερα κάτοχος του Zen Stream αναβάθμισε σε iPower Elite 12V (329€), με άριστα αποτελέσματα.

Στα 5V , δεν ανοίγει καν και δεν γίνεται ζημιά.

@maxpain Για το service καλέστε μας στο 2103839399

Σωστός, το γράφει και από πίσω, δεν το πρόσεξα καλά.
Αυτό που έχω είναι με τροφοδοτικό των 9V.
Συνεπώς ο φίλος μας έβαλε 15V στο ZEN CAN και το τίναξε στον αέρα...

Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις απαντήσεις σας. Όσον αφορά τον zen can θα τηλεφωνήσω για το service για να δούμε τι μπορεί να γίνει...αν δεν μπορεί θα πάμε σε άλλα καλύτερα.

Τώρα το stream άνοιξε με τα 2 κόκκινα λαμπάκια και έναν περίεργο ήχο.

Να πω και κάτι άσχετο που αφορά την ποιότητα zen stream + zen dac sig...τα συνέδεσα με τον ενισχυτή ηχείων που έχω για να δω αν δουλεύουν κανονικά μετά το συμβάν...ευτυχώς δουλεύουν και τα 2...να πω όμως ότι η καθαρότητα και ο χακρακτήρας του ήχου είναι εμφανέστατα ακόμα και μέσα από έναν ενισχυτή μέτριο με τελείως entry level ηχεία. Στις τιμές που είναι και μόνο αυτά τα 2 να αγοράσει κανείς απλά σαν συστηματάκι dac-streamer είναι δυνατός συνδυασμός.

• Like
Reactions: Sonorus
Και άλλο ένα ριβιου στο highend Γερμανικό HiFi Statement

Το συμπέρασμα σε μετάφραση google:

Με το ZEN Stream, η σειρά ZEN έχει φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών. Όλα τα προϊόντα της σειράς που δοκίμασα ήταν απίστευτα συμπαγή και δεν ήταν ικανοποιημένα με τη βαθμολογία «αρχικής συσκευής», αλλά μάλλον προσπάθησαν για περισσότερα. Το ZEN Stream δεν εκπληρώνει αυτήν την τάση: Δεν προσπαθεί για περισσότερα, αλλά είναι το ίδιο το περίφημο «περισσότερο». Προς το παρόν είναι το απόλυτο streamer: ευέλικτο, σταθερό, γρήγορο στη ρύθμιση και με πολύ πειστικές ιδιότητες ήχου - ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε WLAN. Θα ήταν απλώς λάθος να το αποκαλέσουμε ως εισαγωγικό επίπεδο. Είναι επίσης ένας εξαιρετικά κατάλληλος συνεργάτης παιχνιδιού για απαιτητικά στερεοφωνικά συστήματα και πλησιάζει επικίνδυνα σε σημαντικά ακριβότερες λύσεις εδώ και εκεί.

Αν λέει 15V κάτι δεν πάει καλά.
Το stream γράφει από πίσω 9V και το τροφοδοτικό που έχει το δικό μου είναι 9V.
Όσο αφορά το can θεωρητικά η επισκευή θα είναι φθηνή.
Πάρε ένα τηλέφωνο τον Γιώργο.
Input voltageDC 9V/1.8A-15V/0.8A
AC 100 -240V, 50/60Hz

Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση.

Στο νέο τεύχος του περιοδικού HXOS+ , έχει εκτεταμένο ριβιου-δοκιμή για το ZEN STREAM.

Εν κατακλείδι, αναφέρει ότι είναι ότι πιο πλήρες σε χαρακτηριστικά, επιδόσεις και ήχο σε streamer, έως τουλάχιστον έως 1.000 ευρώ.

Καλή ανάγνωση!

Ευχαριστώ πάντως για την επισήμανση.
Και το δικό μου με 15V τροφοδοτικό είναι.

Εδώ και λίγες μέρες το zen streamer μου κρατά συντροφιά.Αντικατέστησε ένα Pi4 με γραμμική τροφοδοσία.
Ήθελα να δω στο δικό μου σύστημα ποιές θα ήταν οι διαφορές ηχητικά.Δεν απογοητέυτηκα.Στα δικά μου
αυτιά ήταν μία κλάση επάνω το zen,με εμφανή διαφορά σε όλα.Αναβάθμηση πηγής λοιπόν,από ένα Pi4 που
ήδη ικανοποιούσε.Θα ξεχώριζα ένα πιό στακάτο και σφιχτό χαμηλό,σίγουρα ποιό άμεσες μεσαίες και πιο
αναλυτικό και εκτεταμένο στα πρίμα.Εν ολίγοις ένα streamer με πολύ καλό λόγο τιμής προς απόδοση,που
πιστεύω θα με βγάλει για αρκετό διάστημα από την διαρκή αναζήτηση καλύτερου front end(να ησυχάσει και η τσέπη μου)

Εδώ και λίγες μέρες το zen streamer μου κρατά συντροφιά.Αντικατέστησε ένα Pi4 με γραμμική τροφοδοσία.
Ήθελα να δω στο δικό μου σύστημα ποιές θα ήταν οι διαφορές ηχητικά.Δεν απογοητέυτηκα.Στα δικά μου
αυτιά ήταν μία κλάση επάνω το zen,με εμφανή διαφορά σε όλα.Αναβάθμηση πηγής λοιπόν,από ένα Pi4 που
ήδη ικανοποιούσε.Θα ξεχώριζα ένα πιό στακάτο και σφιχτό χαμηλό,σίγουρα ποιό άμεσες μεσαίες και πιο
αναλυτικό και εκτεταμένο στα πρίμα.Εν ολίγοις ένα streamer με πολύ καλό λόγο τιμής προς απόδοση,που
πιστεύω θα με βγάλει για αρκετό διάστημα από την διαρκή αναζήτηση καλύτερου front end(να ησυχάσει και η τσέπη μου)

Εξαιρετικά νέα !