Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Ναι . Κάποιοι που αγόρασαν το model.s.με την 60αρα μπαταρία αναβάθμισαν στην 85 και 110 . Δεν είναι καθόλου φτηνό βέβαια αλλά πιο οικονομικό από το να πουλούσαν το αμάξι και να αγόραζαν νέο Tesla ήδη με.την μεγάλη μπαταρία γιατί τους γίνεται έκπτωση από τις παλιές μπαταρίες . Μιλάμε για κόστος αλλαγής που μπορεί να φτάνει και τις 30.000 ... αλλά.μιλαμε για αυτοκίνητο που κοστίζει τα διπλά και τριπλά .

Για στάσου λίγο .. γιατί μου φαίνεται παίρνεις μια ειδική περίπτωση όπου κάποιοι επέλεξαν να προσθέσουν στην μοντιφιά "performance" και μεγαλύτερη αλλά κυρίως πιο σύγρονη και οπωσδήποτε καινούργια μπαταρία .. απολύτως λογικό (αν σου τρέχουν απο τα μπατζάκια).

Αυτο δεν σημαίνει οτι για αύξηση επιδόσεων χρειάζεται μεγαλύτερη μπαταρία.

Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Για ποια χώρα μιλάμε;

Όταν έρθουν εδώ επίσημα τα Tesla τότε να δούμε τιμούλες....

Για τα 35000 ?? Αμερική όταν ίσχυαν οι επιδοτήσεις (μέχρι τα πρώτα 200.000 κομμάτια ..)

Γερμανία τρέχουσα τιμή 47.500 (νομίζω μετα απο την επιδότηση) .. Ολλανδία 50.000 (ΟΚ ..δεν είναι το απλό αλλά το plus (??).. )

https://ev-database.org/compare/eff...t=0~1500|paging:currentPage=0|paging:number=9

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Για στάσου λίγο .. γιατί μου φαίνεται παίρνεις μια ειδική περίπτωση όπου κάποιοι επέλεξαν να προσθέσουν στην μοντιφιά "performance" και μεγαλύτερη αλλά κυρίως πιο σύγρονη και οπωσδήποτε καινούργια μπαταρία .. απολύτως λογικό (αν σου τρέχουν απο τα μπατζάκια).

Αυτο δεν σημαίνει οτι για αύξηση επιδόσεων χρειάζεται μεγαλύτερη μπαταρία.
Αν θες να έχεις και την ίδια αυτονομία αυτά πηγαίνουν μαζί . Ναι μπορείς και με 30αρα μπαταρία να πιάσεις τα 0-100 σε 3 αν δεν είχαν τους κόφτες αλλά για πόση ώρα και τι αυτονομία ;... Το πακέτο αναβάθμισης περιλαμβάνει και λογισμικό χαρτογράφησης . Δεν είναι μόνο μεγαλύτερη μπαταρία απλά . Αλλάζει και το βάρος του αυτοκινήτου , η τελική , η επιτάχυνση και γενικά είναι άλλο αυτοκίνητο και αυτό το προγραμματίζουν στην Tesla .

Για ποια χώρα μιλάμε;

Όταν έρθουν εδώ επίσημα τα Tesla τότε να δούμε τιμούλες....
Το 35.000 ήταν με την επιδοτηση. Τώρα κάνει 40.000, αλλά θα ισχύει επιδότηση και εδώ όπως για όλα τα ηλεκτρικά .
Με 53.000 θα παίρνεις το dual motor plus με την 85αρα μπαταρία , την αυτονομία των 500 χλμ και το 0-100 σε κάτω από 5....
Αντίστοιχο βενζίνης σε αυτά τα λεφτά και επιδόσεις ;...

Γιατί έχετε κολλήσει με τις επιδόσεις; Αν το ψάξετε, όλοι όσοι έχουν ηλεκτρικά, με την αυτονομία και την μπαταρία ασχολούνται.
Η επιτάχυνση είναι συχνά εντυπωσιακή αλλά αχρειαστη να 'ναι. Κοινώς, υπάρχει εκεί όταν χρειάζεται αλλά δεν είναι ότι θα την χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Εκτός αν θέλετε να πάρετε ηλεκτρικό για να κάνετε 400αρια.

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Γιατί έχετε κολλήσει με τις επιδόσεις; Αν το ψάξετε, όλοι όσοι έχουν ηλεκτρικά, με την αυτονομία και την μπαταρία ασχολούνται.
Η επιτάχυνση είναι συχνά εντυπωσιακή αλλά αχρειαστη να 'ναι. Κοινώς, υπάρχει εκεί όταν χρειάζεται αλλά δεν είναι ότι θα την χρησιμοποιείτε κάθε μέρα. Εκτός αν θέλετε να πάρετε ηλεκτρικό για να κάνετε 400αρια.
Όταν κοιτάς τις τιμές το συγκρίνεις με αντίστοιχης τιμής βενζίνης στα πάντα . Δεν είναι πρωτεύον αλλά δεν θα πάρεις και χειρότερο αυτοκίνητο από αυτό που έχεις μόνο για να έχεις ηλεκτρικό . Εγώ παραλίγο να αγόραζα.με 18.000 το colt ralliart. 1.5 , 150 ιππους, 210 ροπή, κατανάλωση σε νορμάλ.οδηγηση 7-7,5 και 0-100 σε 7.4. Δεν θα έδινα σήμερα 30.000 για το 208...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Για τα 35000 ?? Αμερική όταν ίσχυαν οι επιδοτήσεις (μέχρι τα πρώτα 200.000 κομμάτια ..)

Γερμανία τρέχουσα τιμή 47.500 (νομίζω μετα απο την επιδότηση) .. Ολλανδία 50.000 (ΟΚ ..δεν είναι το απλό αλλά το plus (??).. )

https://ev-database.org/compare/eff...t=0~1500|paging:currentPage=0|paging:number=9
Παιδιά να οργανωθούμε λίγο.

Για ελληνικές τιμές μιλάω. Τι συγκρίνουμε τώρα;; Αμερικες και Γερμανίες;;;

Όταν πάω να ζήσω στην Αμερική τότε ναι θα Μ ενδιαφέρει πόσο θα κάνει στην Αμερική.

Και μην βάλουμε και στην εξίσωση την αξία χρήματος γιατί θα πέσει πιο πολύ κλάμα ακόμα με τις ελληνικές τιμές.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Παιδιά να οργανωθούμε λίγο.

Για ελληνικές τιμές μιλάω. Τι συγκρίνουμε τώρα;; Αμερικες και Γερμανίες;;;

Όταν πάω να ζήσω στην Αμερική τότε ναι θα Μ ενδιαφέρει πόσο θα κάνει στην Αμερική.

Και μην βάλουμε και στην εξίσωση την αξία χρήματος γιατί θα πέσει πιο πολύ κλάμα ακόμα με τις ελληνικές τιμές.

σου εξηγησαν οτι τα 35000 δολλαρια ηταν πολυ ειδικη τιμη και μονο για την αμερικη. Στις αλλες ευρωπαϊκες χωρες, η τιμη παει προς τα 50χιλιαρικα. Στην ελλαδα πιθανοτατα θα φαει ενα καπελο, αλλα θεωρητικα δεν θα ειναι πολυ μεγαλο, διοτι ο βραχνας του ελληνικου αυτοκινητου, το τελος ταξινομησης, δεν υφισταται για αμιγως ηλεκτροκινητα αυτοκινητα.
Ολα αυτα βεβαιως οταν ερθουν επισημα τα τεσλα στη ελλαδα.

Πάντως λόγω μη χρέωσης τέλους ταξινόμησης, οι τιμές δεν ήταν τόσο υψηλές όσο περίμενα.
Πχ ζήτησα μια προσφορά για το Audi E-tron και έβγαινε στα 67Κ λίγο πάνω από ένα αντίστοιχα εξοπλισμένο Q5.
By the way το οδήγησα και ήταν εξαιρετικά πολιτισμένο στον δρόμο σε σύγκριση με ένα Tesla S που είχα οδηγήσει και μου προκαλούσε ναυτία με την απότομη επιτάχυνση/επιβράδυνση του. Στα δε σαλόνια/ ποιότητα κατασκευής οι διάφορες ήταν χαοτικές υπέρ του Γερμανού.

Κάτι που έμαθα τυχαία σήμερα είναι πως υπάρχει ήδη ψηφισμενος νόμος στην χώρα μας που επιτρέπει σε συνεργεία και κτεο την τοποθέτηση φορτιστων στους χώρους τους.

Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Κάτι που έμαθα τυχαία σήμερα είναι πως υπάρχει ήδη ψηφισμενος νόμος στην χώρα μας που επιτρέπει σε συνεργεία και κτεο την τοποθέτηση φορτιστων στους χώρους τους.
Αν ψάξεις σε χάρτες με φορτιστές, θα δεις ότι όντως αρκετοί στην Ελλάδα, βρίσκονται ήδη σε ΚΤΕΟ. Άλλοι είναι σε ξενοδοχεία και ελάχιστοι βρίσκονται στο εθνικό δίκτυο.

Δεν ξέρω πόσο γρήγορα μπορούν να κινηθούν τα πράγματα στην Ελλάδα αλλά σίγουρα απέχουμε πολλά χρόνια από το να γίνουμε Νορβηγία.

Για αυτόν τον λόγο επιμένω ότι άμεσο όφελος μπορεί να έχει κανείς μόνο με αμάξια πόλης. Ωραία τα Tesla και τα e-tron, αλλά τα e-up, τα ηλεκτρικά mini cooper και τα ηλεκτρικά smart θα πουλήσουν

Για αυτόν τον λόγο επιμένω ότι άμεσο όφελος μπορεί να έχει κανείς μόνο με αμάξια πόλης. Ωραία τα Tesla και τα e-tron, αλλά τα e-up, τα ηλεκτρικά mini cooper και τα ηλεκτρικά smart θα πουλήσουν
Είμαι ακριβώς της ίδιας άποψης και νομίζω πως από αυτά που έχω γράψει ως τώρα είναι φανερό ότι υποστηρίζω σε πρώτη φάση αυτόν τον τρόπο χρήσης.
Έτσι θα γίνει η αρχή
Ανάποδα δεν μπορεί να γίνει

Πάντως λόγω μη χρέωσης τέλους ταξινόμησης, οι τιμές δεν ήταν τόσο υψηλές όσο περίμενα.
Πχ ζήτησα μια προσφορά για το Audi E-tron και έβγαινε στα 67Κ λίγο πάνω από ένα αντίστοιχα εξοπλισμένο Q5.
By the way το οδήγησα και ήταν εξαιρετικά πολιτισμένο στον δρόμο σε σύγκριση με ένα Tesla S που είχα οδηγήσει και μου προκαλούσε ναυτία με την απότομη επιτάχυνση/επιβράδυνση του. Στα δε σαλόνια/ ποιότητα κατασκευής οι διάφορες ήταν χαοτικές υπέρ του Γερμανού.
Αν και ο αμεσος αντίπαλος του e tron είναι το model x και το s είναι "παλιό" σε σχέση με το etron , δεν έχεις άδικο για την ποιότητα στο εσωτερικό και γενικά για την κατασκευή των Tesla . Αν είχες δει ένα ντοκυμαντέρ που κατασκευαστές στο Ντιτρόιτ διέλυσαν ένα και σχολίαζαν την κατασκευή του θα έβλεπες ότι ήταν πολύπλοκα χωρίς λόγο και με περιττές βίδες . Πχ το εσωτερικό του φτερού αντί να ήταν ένας ενιαίος θόλος είχε τουλάχιστον 4 κομμάτια . Αυτό όμως που έμειναν εντυπωσιασμένοι είναι αυτό που κάνει την διαφορά με τον ανταγωνισμό . Το μοτέρ ηταν ανωτερο από ότι είχαν δει και ακόμη που το έκαναν κομμάτια μόνο υποθέσεις έκαναν για το πώς πετυχαίνει τις επιδόσεις του και για το λογισμικό που δέχεται συνέχεια αναβαθμίσεις ΟΤΑ.

Τώρα αν πας να δώσεις 70 και 80 χιλιάρικα και κοιτάς τα δέρματα alcadara και τις σπορ ραφές αντί για αυτό που είναι η καρδιά ενός αυτοκινήτου είναι άλλο θέμα . Πάντως σε δοκιμές το εσωτερικό του etron το χαρακτήρισαν "οπισθοδρομικό" αφού είχαν μπει πρώτα στο Tesla και ως πολύ κακη πινελιά νεωτερισμού τους κακούς καθρέπτες κάμερα στις πόρτες .Πάντως το model.x ειναι καλύτερο από το Audi σε αυτονομία, τελική και χώρους . Οδηγικά θα έλεγα ότι κερδίζει η Audi αν οδηγήσεις στα άκρα . Σε νορμάλ συνθήκες δεν θα καταλάβεις διαφορά .

Αυτός που είναι διατεθειμένος να δώσει αυτά τα χρήματα, κατά πάσα πιθανότητα θέλει να απολαμβάνει και κάποιες ανέσεις. Επομένως λογικό να ενδιαφέρεται για την ποιότητα του σαλονιού και όχι μόνο.

Αν και ο αμεσος αντίπαλος του e tron είναι το model x και το s είναι "παλιό" σε σχέση με το etron , δεν έχεις άδικο για την ποιότητα στο εσωτερικό και γενικά για την κατασκευή των Tesla . Αν είχες δει ένα ντοκυμαντέρ που κατασκευαστές στο Ντιτρόιτ διέλυσαν ένα και σχολίαζαν την κατασκευή του θα έβλεπες ότι ήταν πολύπλοκα χωρίς λόγο και με περιττές βίδες . Πχ το εσωτερικό του φτερού αντί να ήταν ένας ενιαίος θόλος είχε τουλάχιστον 4 κομμάτια . Αυτό όμως που έμειναν εντυπωσιασμένοι είναι αυτό που κάνει την διαφορά με τον ανταγωνισμό . Το μοτέρ ηταν ανωτερο από ότι είχαν δει και ακόμη που το έκαναν κομμάτια μόνο υποθέσεις έκαναν για το πώς πετυχαίνει τις επιδόσεις του και για το λογισμικό που δέχεται συνέχεια αναβαθμίσεις ΟΤΑ.

Τώρα αν πας να δώσεις 70 και 80 χιλιάρικα και κοιτάς τα δέρματα alcadara και τις σπορ ραφές αντί για αυτό που είναι η καρδιά ενός αυτοκινήτου είναι άλλο θέμα . Πάντως σε δοκιμές το εσωτερικό του etron το χαρακτήρισαν "οπισθοδρομικό" αφού είχαν μπει πρώτα στο Tesla και ως πολύ κακη πινελιά νεωτερισμού τους κακούς καθρέπτες κάμερα στις πόρτες .Πάντως το model.x ειναι καλύτερο από το Audi σε αυτονομία, τελική και χώρους . Οδηγικά θα έλεγα ότι κερδίζει η Audi αν οδηγήσεις στα άκρα . Σε νορμάλ συνθήκες δεν θα καταλάβεις διαφορά .

Κοιτα, αν δώσεις 70/80K, όλα πρέπει να τα κοιτάς. Συμφωνώ πάντως για τους καθρέπτες/κάμερες, δεν μου άρεσαν ούτε τους βρήκα εργονομικους. Αυτό που μου άρεσε ήταν πως οδηγούσες ένα όμορφο πολυτελές SUV με καλη οδηγική συμπεριφορά, που δεν καταλάβαινες ότι είναι ηλεκτροκίνητο εκτός από τον ψαρωτικο ήχο του μοτέρ. Αν αυτό χαρακτηρίζεται «οπισθοδρομικό», I guess I am
old fashioned.

Και εγώ αυτό πιστεύω, μόνο αυτοκίνητα πόλης για την ώρα.

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Αυτός που είναι διατεθειμένος να δώσει αυτά τα χρήματα, κατά πάσα πιθανότητα θέλει να απολαμβάνει και κάποιες ανέσεις. Επομένως λογικό να ενδιαφέρεται για την ποιότητα του σαλονιού και όχι μόνο.
Ε εντάξει δεν είναι και Lada το Tesla αλλά ναι δεν ειναι ποιότητας Audi και λίγο ξενίζει κάποιους το σπαρτιατικό εσωτερικό του σε σχεση με τα πολυσύνθετα γερμανικά που μπορεί να έχουν και τέσσερις οθόνες και καμιά 20αρια κουμπιά για αυτά που κάνει το tesla με μια οθόνη χωρίς να υστερεί σε ανέσεις και μπλιμπλικια .