Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Το Prius δεν ειναι αμιγώς ηλεκτρικό.
Άρα φαντάζομαι ότι δεν καταπονούνται το ίδιο οι μπαταρίες.
Δεν παίζει ρόλο . είτε αμιγώς ηλεκτρικό είτε υβριδικό η μπαταρίες έχουν τον ίδιο κύκλο ζωής .
Τα ηλεκτρικά έχουν μηδαμινά σέρβις αναλογικά με τα συμβατικά αυτοκίνητα γιατί δεν έχουν μπουζί , λάδια , κυλίνδρους κλπ οπότε μόνο από τα σέρβις κάνεις απόσβεση , πέρα από το κόστος καυσίμου . Στα Tesla πχ κοιτάνε μόνο τα ηλεκτρικά,αναρτήσεις και φρένα ... Μοτέρ δεν έχω ακούσει να χαλάει . Είναι και brushless.
Το κόστος μπαταρίας μπορεί να αγγίζει το 1/3 της αρχικής αξίας του αυτοκινήτου ,αλλά μετά από 10 χρόνια μια τέτοια αλλαγή στα ηλεκτρικά είναι αντίστοιχη στο να βαζεις νέα μηχανή σε συμβατικό αυτοκίνητο ότι σημαίνει αυτό για την διάρκεια ζωής του αυτοκινητου .... Στα υβριδικά όπως το Prius το αντίστοιχο κόστος είναι πολύ μικρό ,3.5-5.000 για να σου κρατήσουν αλλά 10 χρόνια ...
Όλα τα ηλεκτρικά είναι τουλάχιστον μία γενιά πίσω από τα Tesla . Αν θες δηλαδή να δεις πως είναι ένα σωστό ηλεκτρονικό δεν κοιτάς Audi και jaguar που είναι ακόμη νήπια για να βγάλεις συμπεράσματα . ειδικά το e pace είναι ένα μετριο προς κακό αυτοκίνητο.

Το δίκτυο ειναι πίσω αυτή τη στιγμή γιατί δεν υπάρχει κίνητρο και αγορά για να δημιουργηθεί . Αυτά πάνε μαζί . Η Tesla από την αρχή δημιούργησε δικούς της σταθμούς για να μην υπάρχει θέμα . Μάλιστα οι πρώτοι κατοχοι φορτιζαν δωρεάν τα αυτοκίνητα τους !

Δυστυχώς ναι θέλει πυλωτες ή γκαράζ αλλά αν αυξηθούν οι σταθμοί με ταχυφορτιση δεν θα είναι ανασταλτικός παράγοντας για αγορά . Αν και το οικιακό ρεύμα θα είναι πάντα πιο φτηνό .

Ακόμη πιστεύω ότι για 5 χρόνια τα υβριδικά είναι μονοδρομος . Όχι τόσο για την αυτονομία όσο για την ωριμότητα που έχουν στην αγορά και είναι πιο προσιτά σε τιμή .

Καλά κ τα υβριδικά δε βλέπω να έχουν και τρελή οικονομία τελικά. Οταν βλέπω κάτι 9αρια εκτός πόλης παθαίνω σοκ. Ειδικά όταν εγώ με κλίμα καλοκαίρι (και με μπαγαζιέρα) με υγραέριο θα πιάσω το 7,8 και με βενζίνη λίγο πάνω από 7.

Επίσης αν πάει κανείς στο site της Toyota και δει απεικόνιση των test drive που έχουν γίνει δε βλέπω κ τρελή χρήση αποκλειστικά του ηλεκτρικού μοτέρ.

Πάντως όλο διαβάζουμε για νέες μπαταρίες και νέες τεχνολογίες και και και και προκοπή δεν βλέπουμε.

Προσωπικά μόνο ένα κριτήριο είναι ικανό για μένα να αγοράσω ηλεκτρικό: όταν κάνω να φορτισω τον ίδιο χρόνο στο βενζινάδικο όπως τώρα που βάζω βενζίνη.

Αν θες να πας μια Θεσ/νίκη και να σκέφτεσαι αν είναι φορτισμένο , αν ξεμεινω που θα το φορτισω αν αν αν αν ΝΑ ΤΑ ΒΡΑΣΩ τα μηδενικά κόστη στα σέρβις. Αυτό αναιρεί την ελευθερία της αυτοκίνησης. Τι λέμε τώρα; Προτιμώ χιλιες φορές λαδακια και μπουζι.

Ε τώρα κ εσύ είσαι υπερβολικός. Δεν είναι δυνατόν να γίνει αυτό με την υπάρχουσα τεχνολογία τουλάχιστον. Προσωπικά θα συμβιβαζόμουν με 30-45 λεπτά το πολύ για τουλάχιστον επαρκή φόρτιση σε ΣΕΑ αφού μία στάση όλοι την κάνουμε λίγο πολύ σε ένα μεγάλο ταξίδι. Το πρόβλημα είναι η επάρκεια μονάδων φόρτισης σε ένα ΣΕΑ η έστω κάπου στην εθνική (στις τουαλέτες πχ) γιατί αν είναι να περιμένεις στην ουρά τότε βράσε όρυζα. Μεγάλο ρόλο παίζει και η τιμή που χρεώνουν. Πρέπει να είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με το καύσιμο.

Πάντως οικολογικά δεν τα λες. Ολο αυτό το ρεύμα που θα χρειαστεί για φόρτιση πως παράγεται;

Πάντως με όσα βλέπω κ διαβάζω για τις μπαταριές των κινητών, το άγχος των χρηστών για το πόσο γρήγορα αδειάζει, τι τρέχει στο παρασκήνιο, battery savers και ένα σωρό placebo θέματα δε μπορώ να φανταστώ αυτούς τους ανθρώπους με αμιγώς ηλεκτρικό να σε τίποτα χωριά ή τραχανοπλαγιές.

Ναι εννοείται έχει να πέσει γέλιο όταν θα ξεμένουν στην άνω ραχούλα....😁😁😁😁

Οικολογικό; χαχαχαχα Είναι η νέα παγκόσμια δικαιολογία για να σπρώξουν την νέα τεχνολογία και να βάζουν φόρους σε ότι δεν είναι οικολογικό....

Και ξέρετε ε; Όταν όλα γίνουν ηλεκτρικά εννοείται ότι η τιμή θα είναι όσο η βενζίνη. Και επειδή δεν θα υπάρχει 100αρα, θα σου λένε θέλετε γρήγορη φόρτιση; Εν τη παλάμη. Και φυσικά θα έχουν κανονικά τέλη κυκλοφορίας και όλα τους ωραίους φόρους.

Τώρα είμαστε ακόμα στην φάση που μας δίνουν το τυράκι για να μπούμε στην φάκα.

Όλα αυτά θα λυθούν τα επόμενα χρόνια και θα έχουμε στους δρόμους ( στους δικούς μας φυσικά λίγο πιο καθυστερημένα) αρκετα σημεία για φόρτιση σε όλο το εθνικό δίκτυο.
Ζω για τις μέρες που θα έχουμε αυτοκίνητο που δεν θα ηχορυπαινει ( ο θόρυβος της πόλης πλέον νιώθω πως μου κόβει χρόνια) που δεν θα βγάζει το ντουμανι που όσο και να το φιλτράρουν παραμένει βλαβερό ( περιμένω την στιγμή που θα έχω τον κλιματισμό με αέρα από έξω και όχι συνεχώς στην ανακύκλωση για να μην αναπνέω την εξατμιση του μπροστινού) και ένα σορό αλλά προτερήματα που όχι μόνο οικολογική κάνει την ηλεκτροκινηση αλλά και απολαυστική σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις της ( ισχύς, ροπή)

Το πρόβλημα σε κάθε νέα μετάβαση είναι να το κάνεις συμβατό στην συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου για να μπορείς μετά να έχεις και τα ανάλογα έσοδα σαν κράτος.

Πώς θα γίνει συμβατό στο 90%+ του κόσμου που τα παρκάρει στους δρόμους;

Υποτίθεται ότι μέσα στο σχέδιο προβλέπεται ότι οι δήμοι θα φτιάξουν φορτιστές στα πεζοδρόμια κάτι ανάλογο όπως έχουν στις μαρίνες για τα σκάφη.

Και πείτε μου εσείς. Πόσους φορτιστές να βάλεις στα Πατήσια και στην Κυψέλη και σε χίλιες δυο παρόμοιες περιοχές; Κάθε 10 μέτρα πρέπει να έχει φορτιστή. Θα πρέπει να σκαφτουν όλα τα πεζοδρόμια.

Άντε και τα σκάβεις και βάζεις στο καθένα και δέκα μπριζες επανω τους. Θα αφήνει ο άλλος όλο το βράδυ το καλώδιο να φορτίζει;χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Το πρωί θα έχουν εξαφανιστεί όλα τα καλώδια.
Εδώ κλέβουν χαλκοσωλήνες του φυσικού αερίου απ' τις πλωτές.....

Στην θεωρία όλα φαίνονται ρόδινα. Στην πράξη προκύπτουν τεράστια προβλήματα.

Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

...........................
Ζω για τις μέρες που θα έχουμε αυτοκίνητο που δεν θα ηχορυπαινει ( ο θόρυβος της πόλης πλέον νιώθω πως μου κόβει χρόνια) που δεν θα βγάζει το ντουμανι που όσο και να το φιλτράρουν παραμένει βλαβερό ( περιμένω την στιγμή που θα έχω τον κλιματισμό με αέρα από έξω και όχι συνεχώς στην ανακύκλωση για να μην αναπνέω την εξατμιση του μπροστινού) και ένα σορό αλλά προτερήματα που όχι μόνο οικολογική κάνει την ηλεκτροκινηση αλλά και απολαυστική σε ότι έχει να κάνει με τις επιδόσεις της ( ισχύς, ροπή)

Αν είσαι έως 40, πιθανό να το ζήσεις.......
Γιά παραπάνω, αισθητά παραπάνω, χλωμό!
(... κι' όταν λέμε να το ζήσεις, εννοούμε να τα οδηγήσεις! )

Για Ελλάδα μιλάμε ή γενικώς;

ΜΕΓΑΛΗ διαφορά.

Μα και τώρα βλέπουμε ωραία πράγματα. Απλά είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ μακριά από την χώρα μας.

Για απολαυστική ισχύς και ροπή πρέπει να έχεις και σοβαρό ηλεκτρικό π.χ. Tesla και όχι τις βασικές εκδόσεις.
Τα Nissan και Peugeot που αναφέρθηκαν σε νορμαλ χρήματα είναι ψοφίμια.
Δεν σημαίνει ότι οτιδήποτε είναι ηλεκτρικό θα έχει και απολαυστικές επιδόσεις.

Το e-208, με ισχύ 136 ίππων , 260 Nm ροπή και 0-100 σε 8,1 δευτερόλεπτα θεωρείται ψοφίμι;
Ποιο αυτοκίνητο πόλης αυτής της κατηγορίας σε βενζίνη ή πετρέλαιο δινει τέτοιες επιδόσεις;
Παρομοίως το Nissan δίνει 150 ίππους , ροπή 320 Nm, ενώ επιταχύνει 0-100 χλμ. σε 7,9 δευτ.
Μακαρι να ειχαμε τετοια ψοφίμια.

Αυτά εννοείς απολαυστική ισχύς/ροπή;

Εννοείται είναι ψοφίμια. Φορτωσε τα 4-5 άτομα, με μπαγάζια, με air-condition κλπ και έλα πες μου τα 8 δευτερόλεπτα πόσο θα γίνουν. Και η αυτονομία μαζί.....

Αυτά εννοείς απολαυστική ισχύς/ροπή;

Εννοείται είναι ψοφίμια. Φορτωσε τα 4-5 άτομα, με μπαγάζια, με air-condition κλπ και έλα πες μου τα 8 δευτερόλεπτα πόσο θα γίνουν. Και η αυτονομία μαζί.....

Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη αγορά ηλεκτρικού οχήματος να αφορά τους γκαζιαριδες. Εάν θες γκάζι και ηλεκτρικό κοιτάς αλλού.

Αντρέα σε αυτό το πάρκινγκ που πηγαίνω στην καρδιά της Αθήνας, έχουν εγκαταστήσει τελευταία έναν φορτιστή.
Κατά καιρούς βλέπω να φορτίζουν ένα Nissan Leaf το έχει εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων.
Μια μέρα πετυχαίνω τον υπεύθυνο της εταιρείας του φορτιστή.
Τον ρωτάω σε πόση ώρα φορτίζει αυτό το αμάξι 0-100 %;
Μου λέει σε πεντεμιση ώρες.

Χαμογέλασα. Χαμογέλασε. Κι έφυγα.

https://maps.app.goo.gl/o3UgvXhZN1G87RPm6

Ξαναλέω . ΜΙΛΑΜΕ για αμάξι. Όχι για κινητό. Πες ότι θες να πας κάπου εσπευσμένα. Να σκέφτεσαι αν σε φτάνουν τα χιλιόμετρα; Να περιμένεις ώρες για να φορτίσει;
Εγώ απλά δεν το δέχομαι. Ας πάει και 3 ευρώ η βενζίνη.

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Δεν νομίζω ότι η συγκεκριμένη αγορά ηλεκτρικού οχήματος να αφορά τους γκαζιαριδες. Εάν θες γκάζι και ηλεκτρικό κοιτάς αλλού.

Μα αυτό έγραψα παραπάνω. Βεβαίως και αφορά . Οι γκαζιαρηδες κοιτανε κάνα Tesla και το καλό μοντέλο, όχι το απλό.
Απλά είναι για αααααααααααααλλες χώρες.