Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV
Πολύ σωστό. Γενικά δεν πρέπει να μαθαίνουν οθόνες/tablet/κινητά. Μόνο TV, ελεγχόμενα κ μόνο παιδικά.
Εμένα που είναι 3,5 σε καρεκλάκι πάντα, έχει μάθει κ δεν γκρινιάζει, σε μεγάλες διαδρομές 3+ ώρες κοιμάται κ λίγο. Τους τελευταίους μήνες του μαθαίνω τα φανάρια, πότε παίρναμε ποτέ όχι, το κράνος που φοράνε οι μηχανές κλπ. Μου την λέει κ όλας αν περάσω με...πορτοκάλι (ξεχνιέμαι κ δεν πρέπει).
Εμένα είναι 4 και έχει μαθει αρκετά από τα tablet και κινητά . Έχει έντονη παρατηρητικότητα και προσέχει στο δρόμο εκτός από ταμπέλες και φανάρια , ακόμη και αφίσες που δεν τις βλέπω εγώ . Και συνεχίζει να ειναι παρατηρητικός ακόμη και αν βλέπει YouTube καμιά φορά στο αμάξι ( συνήθως κοιτάει έξω ή κοιμάται ) .
Νομίζω ότι είναι λίγο περίεργα τα πράγματα σήμερα για το που μπαίνει η κόκκινη γραμμή . Κάποτε μας έβαζαν ώρα για να δούμε τηλεόραση για να μην χαλάσουμε τα μάτια μας.... Θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα παιδί από την σημερινή πραγματικότητα έχοντας γνώμονα προσωπικές εμπειρίες ή καταστάσεις άλλων εποχών .
Εγώ ας πούμε δεν θα μπορούσα να οδηγάω, ειδικά το βράδυ , με τέτοιες οθόνες που βάζουν στα νέα οχήματα αλλά άλλοι νεότεροι το θεωρούν φυσιολογικό και δεν έχουν την ίδια απόσπαση προσοχής .
Κάποιοι οικογενειακοί φίλοι απαγορεύουν τα πάντα γιατί θεωρούν ότι τα παιδιά "αποβλακωνονται " και όντως κάποια μπορεί να τα αφήσεις και να παίζουν 8 ώρες σερί , αλλά αυτό είναι μια κατάσταση που συνήθως ανέχονται οι γονείς για να "ησυχάσει " το κεφάλι τους . Αν όμως κεντριζεις το ενδιαφέρον του παιδιού συνεχώς νομίζω ότι θα βάλει μόνο του όρια . Άνετα ο δικός μου παρατάει tablet για να πάει βόλτα με το ποδήλατο ή για να παίξουμε επιτραπέζια .
Το αγαπημένο του παιχνίδι δε είναι τα Lego . Είμαστε στην φάση που κάνει κατασκευές μόνο με ίδιου χρώματος τουβλάκια.
Αυτή η γενιά δεν μπορεί να απομονωθεί από αυτά που χρησιμοποιούμε και εμείς ως γονείς . Είναι το περιβάλλον τους . Πες σε ένα 10χρονο ότι δεν υπήρχαν πάντα κινητά ή ότι δεν υπήρχε τηλεόραση και ίντερνετ. Δεν θα σε πιστεύει .
ΥΓ σήμερα ο μικρός πάτησε να παίξει ένα παιχνίδι που είχα αφήσει σε pause και αφού έκανε μια περιήγηση όλο το πληκτρολόγιο να δει τι κάνει το κάθε πλήκτρο έκανε συνδιασμό κινήσεων (άλμα , κίνηση επάνω , skill ) χρησιμοποιωντας ξεχωριστά δάκτυλα σαν πιανίστας ... ειδικά η χρήση του αντίχειρα κρατημενου στο space και το τέντωμα του μικρού δακτύλου για να πατήσει το x με ξεπέρασε . Έχω αυτό το θεωρώ δεξιότητα και αντίληψη .