Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Μιλάμε για 50φεύγα.....

Βρισκόμαστε σε ένα μετεχμιο τεχνολογίας. Αν γίνει μεθαύριο ένα μπαμ με τις μπαταρίες και ξαφνικά αγοράσουν όλοι ηλεκτρικά πόσο θα το πουλήσεις το volvob και κάθε volvo; Θα πουλιούνται;
Ε είναι premium μάρκα . Δεν ξέρω πόσο θα χάσει την αξία του αλλά το ότι είναι plug in είναι πλεονέκτημα καθώς δεν χρειάζεται αποκλειστικά ο βενζινοκινητήρας για να φορτίζουν οι μπαταρίες .

Εμένα με απασχολεί άλλο στα σύγχρονα αυτοκίνητα που δεν έχει να κάνει τόσο με την ηλεκτροκινηση αν και νομίζω ότι αυτά πηγαίνουν πακέτο , είναι ότι πλέον αρχίζουν να βάζουν ως standard τον ψηφιακό πίνακα οργάνων . Σε 10 χρόνια αν καεί και δεν δείχνει τίποτα θα βρίσκεις ανταλλακτικό ; Θα αρχίσουν τα αυτοκίνητα να είναι αναλώσιμα και παρωχημένα σαν τα κινητά μέσα σε λίγα χρόνια...

Για τα εργοστάσια είναι ότι καλύτερο. Τρελό cost cutting. Με ΕΝΑ , ΤΟ ΙΔΙΟ ανταλλακτικό καλύπτουν όλη την γκάμα και αλλάζουν απλά το software.

Εννοείται θα πηγαίνεις για άλλο ανταλλακτικό. Δεν θα υπάρχουν επισκευές. Όπως με τα φώτα led, τις οθόνες μέσα κλπ

Σαν τώρα το βλέπω σε μερικά χρόνια να αρχίζουν να τρεμοσβήνουν οι οθόνες από καλωδιοταινίες από το τράνταγμα από λακούβες, καμία ψυχρή κόλληση από τις μεγάλες θερμοκρασίες από τα ελληνικά καλοκαιρια ε ρε γλέντια...σιγά μην αντέχουν αυτά τα πράγματα 15 χρόνια που έχει ο Έλληνας το αμάξι......

Φυσικά ούτε εμένα μ' αρέσει μου θυμίζει ότι παίζω PlayStation.....χάνεται η πρωτοτυπία, το design, η ιδιαιτερότητα του κάθε μοντέλου....

Λεπτομέρειες θα πουν οι νεοτεροι. Σωστά. Σε λίγο όλοι εμείς θα θεωρουμαστε οι γραφικοί κάτι αντίστοιχο οπως σήμερα σαν αυτους που ασχολούνται με βινύλια....

Μια διευκρίνιση. Μιλάω για 15 χρόνια πριν που δεν είχαν τα παιδιά ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ 10ιντσα τάμπλετ και 6ιντσα τηλέφωνα.
Επομένως οι οθόνες στο αμάξι φάνταζαν σαν να είχε μεταφερθεί η τηλεόραση του σπιτιού στο αμάξι. Μεγαλεια 😁😁😁 Δεν ακουγόταν κιχ. 😁
Τώρα πια είναι κορεσμός.

Εγώ δεν τους αφήνω να βλεπουν οθόνες στο ταξίδι

Πολύ σωστό αυτό. Τα παιδιά πρέπει, από μικρά να παρακολουθούν τις κυκλοφοριακές συνθήκες και να σχηματίζουν υποσυνείδητα τρόπους αντίδρασης, πράγματα που θα βρούν μπροατά τους όταν κάποτε θα κάτσουν στη θέση του οδηγού! Άσε που το τοπίο είναι πολλές φορές απολαυστικό...
Προσωπικά, από μικρός μέχρι σήμερα δεν μπόρεσα ποτέ να διαβάσω ούτε μιά γραμμή κειμένου μέσα σε αυτοκίνητο ούτε καν ως συνοδηγός σήμερα. Μού' ρχεται ο ουρανός σφοντύλι!

Εγώ δεν τους αφήνω να βλεπουν οθόνες στο ταξίδι
Πολύ σωστό. Γενικά δεν πρέπει να μαθαίνουν οθόνες/tablet/κινητά. Μόνο TV, ελεγχόμενα κ μόνο παιδικά.
Εμένα που είναι 3,5 σε καρεκλάκι πάντα, έχει μάθει κ δεν γκρινιάζει, σε μεγάλες διαδρομές 3+ ώρες κοιμάται κ λίγο. Τους τελευταίους μήνες του μαθαίνω τα φανάρια, πότε παίρναμε ποτέ όχι, το κράνος που φοράνε οι μηχανές κλπ. Μου την λέει κ όλας αν περάσω με...πορτοκάλι (ξεχνιέμαι κ δεν πρέπει).

Τα παιδιά πρέπει, από μικρά να παρακολουθούν τις κυκλοφοριακές συνθήκες και να σχηματίζουν υποσυνείδητα τρόπους αντίδρασης, πράγματα που θα βρούν μπροατά τους όταν κάποτε θα κάτσουν στη θέση του οδηγού!
Στο Γυμνάσιο είχα διαβάσει το "Οδηγώντας" του Καββαθα και στα ταξίδια προσπαθούσα να διαβάζω τον δρόμο όπως έλεγε το βιβλίο. Και μέτραγα αρνητικούς βαθμούς για ότι δεν έπιανα σωστά!

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Πολύ σωστό. Γενικά δεν πρέπει να μαθαίνουν οθόνες/tablet/κινητά. Μόνο TV, ελεγχόμενα κ μόνο παιδικά.
Εμένα που είναι 3,5 σε καρεκλάκι πάντα, έχει μάθει κ δεν γκρινιάζει, σε μεγάλες διαδρομές 3+ ώρες κοιμάται κ λίγο. Τους τελευταίους μήνες του μαθαίνω τα φανάρια, πότε παίρναμε ποτέ όχι, το κράνος που φοράνε οι μηχανές κλπ. Μου την λέει κ όλας αν περάσω με...πορτοκάλι (ξεχνιέμαι κ δεν πρέπει).
Εμένα είναι 4 και έχει μαθει αρκετά από τα tablet και κινητά . Έχει έντονη παρατηρητικότητα και προσέχει στο δρόμο εκτός από ταμπέλες και φανάρια , ακόμη και αφίσες που δεν τις βλέπω εγώ . Και συνεχίζει να ειναι παρατηρητικός ακόμη και αν βλέπει YouTube καμιά φορά στο αμάξι ( συνήθως κοιτάει έξω ή κοιμάται ) .

Νομίζω ότι είναι λίγο περίεργα τα πράγματα σήμερα για το που μπαίνει η κόκκινη γραμμή . Κάποτε μας έβαζαν ώρα για να δούμε τηλεόραση για να μην χαλάσουμε τα μάτια μας.... Θέλω να πω ότι δεν μπορούμε να απομονώσουμε ένα παιδί από την σημερινή πραγματικότητα έχοντας γνώμονα προσωπικές εμπειρίες ή καταστάσεις άλλων εποχών .
Εγώ ας πούμε δεν θα μπορούσα να οδηγάω, ειδικά το βράδυ , με τέτοιες οθόνες που βάζουν στα νέα οχήματα αλλά άλλοι νεότεροι το θεωρούν φυσιολογικό και δεν έχουν την ίδια απόσπαση προσοχής .

Κάποιοι οικογενειακοί φίλοι απαγορεύουν τα πάντα γιατί θεωρούν ότι τα παιδιά "αποβλακωνονται " και όντως κάποια μπορεί να τα αφήσεις και να παίζουν 8 ώρες σερί , αλλά αυτό είναι μια κατάσταση που συνήθως ανέχονται οι γονείς για να "ησυχάσει " το κεφάλι τους . Αν όμως κεντριζεις το ενδιαφέρον του παιδιού συνεχώς νομίζω ότι θα βάλει μόνο του όρια . Άνετα ο δικός μου παρατάει tablet για να πάει βόλτα με το ποδήλατο ή για να παίξουμε επιτραπέζια .
Το αγαπημένο του παιχνίδι δε είναι τα Lego . Είμαστε στην φάση που κάνει κατασκευές μόνο με ίδιου χρώματος τουβλάκια.
Αυτή η γενιά δεν μπορεί να απομονωθεί από αυτά που χρησιμοποιούμε και εμείς ως γονείς . Είναι το περιβάλλον τους . Πες σε ένα 10χρονο ότι δεν υπήρχαν πάντα κινητά ή ότι δεν υπήρχε τηλεόραση και ίντερνετ. Δεν θα σε πιστεύει .

ΥΓ σήμερα ο μικρός πάτησε να παίξει ένα παιχνίδι που είχα αφήσει σε pause και αφού έκανε μια περιήγηση όλο το πληκτρολόγιο να δει τι κάνει το κάθε πλήκτρο έκανε συνδιασμό κινήσεων (άλμα , κίνηση επάνω , skill ) χρησιμοποιωντας ξεχωριστά δάκτυλα σαν πιανίστας ... ειδικά η χρήση του αντίχειρα κρατημενου στο space και το τέντωμα του μικρού δακτύλου για να πατήσει το x με ξεπέρασε . Έχω αυτό το θεωρώ δεξιότητα και αντίληψη .

Στο Γυμνάσιο είχα διαβάσει το "Οδηγώντας" του Καββαθα και στα ταξίδια προσπαθούσα να διαβάζω τον δρόμο όπως έλεγε το βιβλίο. Και μέτραγα αρνητικούς βαθμούς για ότι δεν έπιανα σωστά!

Κάπου το έχω καταχωνιασμένο στο πατρικό μου ακόμα αυτό. Πολύτιμο βιβλίο ιδίως όταν διαπιστώνεις πόσοι άσχετοι "οδηγοί" κυκλοφορούν στούς δρόμους αγνοώντας βασικούς κανόνες της οδήγησης του δρόμου της γεωμετρίας κλπ κλπ...

Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Νέα plug in πρόταση με τον Τ5 για το xc40. Δεν είναι κακό . Μέχρι τώρα συνδιάζει τα μοντέλα αυτά με τους διλιτρους Τ6 και Τ8. Δεν τον είχα προσέξει . Μακάρι να μπει και στο νέο v40 όταν βγει .

PLUGIN μαλιστα. Πριζουλα και μια χαρα μεσω ειδικου μετασχηματιστη φορτιζει απο παντου.

Εχετε αναρωτηθει τι εμβελεια βγαζει ο ηλεκτροκινητηρας ? Χωρις να εμπλακει ο θερμικος κινητηρας ?

Και ποσο καιει μετα την εμπλοκη του σε βενζινη ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

PLUGIN μαλιστα. Πριζουλα και μια χαρα μεσω ειδικου μετασχηματιστη φορτιζει απο παντου.

Εχετε αναρωτηθει τι εμβελεια βγαζει ο ηλεκτροκινητηρας ? Χωρις να εμπλακει ο θερμικος κινητηρας ?

Και ποσο καιει μετα την εμπλοκη του σε βενζινη ?
Διαβάζω για 40 χιλιόμετρα αυτονομία γιατί είναι μικρή η μπαταρία . Κάπου 10.7 kw και αποδίδει 80 άλογα . Το αμάξι ζυγίζει 1.8 τόνους . Μετά μπαίνει ο βενζινοκινητήρας ο οποίος εμπλέκεται όταν χρειαστεί μεγαλύτερη ροπή και ιπποδύναμη ανεξάρτητα αν έχει ρεύμα η μπαταρία . Σε μετατροπη που έκανα τα mpg που έλεγαν στα review μιλάνε για μέση κατανάλωση 7.8 lt. σε πραγματικές συνθήκες , το οποίο το βρίσκω αρκετά καλό για αμάξι τέτοιου βάρους και όγκου αλλά αν ήταν η απλή έκδοση t5 πιστεύω θα έκαιγε λιγότερο ...

Όλα τα phev έχουν μικρές μπαταρίες. Είναι φτιαγμένα για να επιτρέπουν μια διαδρομή μέρας εντός πόλης και φόρτιση κάθε βράδυ.
Επίσης είναι χαζα τα νούμερα κατανάλωσης που δίνουν. Δεν είναι ψευδή αλλά είναι παραπλανητικά. Λένε κάτι για 2.5-3.5l/100km αλλά αυτό ισχύει για τα ΠΡΏΤΑ 100km με γεμάτη μπαταρία. Όταν αδειάσει η μπαταρία, συμπεριφέρεται ως υβριδικό, οπότε έχει μεν χαμηλότερη κατανάλωση από κλασσικό βενζινοκινητήρα, αλλα πχ 60-70% της κατανάλωσης του αντίστοιχου παραδοσιακού μοντέλου

Η Lidl Ελλάς επενδύει στην ηλεκτροκίνηση με σταθμούς πράσινης φόρτισης στα καταστήματά της

https://corporate.lidl-hellas.gr/media-center/pressreleases/ev-charging-station

"Η πρόσβαση στον σταθμό φόρτισης είναι ελεύθερη για όλους, πελάτες και μη, οι οποίοι θα μπορούν να φορτίζουν δωρεάν το όχημά τους κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος. Η ισχύς του συγκεκριμένου σταθμού (22kW) επιτρέπει την φόρτιση ενός μόνο οχήματος τη φορά"

Λετε να δουμε καβγαδες ; :p

Απάντηση: Re: Ηλεκτρικά Αυτοκίνητα - BEV

Μην βαζετε ρε σεις μαυρα fonts , εμεις με σκουρο desktop δεν μπορουμε να τα διαβασουμε.
Τώρα το είδα στο PC ότι είναι μαύρα . Και εγώ σκούρο έχω . Τα έκανα copy paste από τη σελίδα στο Tapatalk και έδειχναν φυσιολογικά ...
4f29d284ecc4b67b30e919af4a833c66.jpg