ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (budget max 1.800 euro)

Εγώ επιμένω για ηλεκτρικό ποδήλατο. Όχι δίπλωμα, όχι ασφάλεια, όχι ΚΤΕΟ, τουλάχιστον ακόμα. Όχι ρύπανση, όχι θόρυβος.
Απλή βολτούλα, ήπια γυμναστικουλα, ρομαντισμός!!

***Η άβολη σέλα στο δικό μου πισινό σύστημα δεν συνηθίζεται με τίποτα!!!

Πανέμορφο το τελευταίο που ποσταρατε!!! Πολύ θα το ήθελα κι ας κράζω.

Τα χρεώνουν ακριβά γενικά τα ποδήλατα, δικαίωμα τους και καλά κάνουν αφού τα αγοράζει ο κόσμος. Απλά αυτόν τον παπά οτι είναι ακριβά επειδή παίζει πολύ έρευνα δεν τον τρώω γιατί δεν έχει καμία λογική.

Προφανώς οι σοβαροί ποδηλάτες είναι πωρωμένοι όπως και οι μοτοσυκλετιστές στους οποίους οι εταιρίες κάνουν τα ίδια κόλπα με την τιμολόγηση. Σκούτερ 500 κυβικά γιαμαχα πάνω από 10000 κτλ.

Αυτοκίνητο καινούργιο με 1 τόνο παραπάνω υλικά ηχοσυστημα και δερμάτινο σαλόνι αγοράζεις. Δηλαδή στο αυτοκίνητο δεν παίζει έρευνα? Στα κουτουρού το φτιάχνουν?

Μετά έχουμε τον άλλο παπά με το βάρος, τιτάνια και ανθρακο νήματα και δεν συμμαζεύεται. Μα είναι 3 κιλά λιγότερο μου λέει.....ας είναι και απο χάλυβα ρε φίλε...τις καραμέλες να κόψω για μια βδομάδα χάνω 3 κιλά και τελείωσε ...το ανθρακονημα θα με σώσει. 3 φορές+ πάνω η τιμή για 3 κιλά λιγότερο.

Εννοείται ότι παίζει φούσκα υπερχρέωση σαν τα κινητά ένα πράγμα. Δεν θέλει ανάλυση.

Δηλαδή Νάσο , με πρόβλημα στην μέση προτιμάς κούτσουρο ποδήλατο αντί ανάρτηση ; Κόπωση δεν υφίσταται γιατί μιλάμε για ηλεκτρικό. Στην παραμικρή κόπωση αναλαμβάνει η μπαταρία.
Εμένα γιατί δεν μου ακούγεται λογικό;

Θα το γράψω, απλά για να υπάρχει στα πρακτικά :BDBDG54:

Η γνώμη μου όμως είναι ότι είναι πολύ λάθος αγορά το full suspension e-bike για αστική μετακίνηση.

- Η γεωμετρία είναι λάθος, μια και δεν έχει σχεδιαστεί για αυτή τη χρήση.
- Η παρουσία ανάρτησης (ή αναρτήσεων) πολλαπλασιάζει την κόπωση, λόγω της απώλειας ενέργειας. Η ενέργεια που απορροφάται από την ανάρτηση είναι ενέργεια που χάνεται από την κίνηση (και όπως είπαμε, το πετάλι δεν το γλιτώνεις). Όλα τα ποδήλατα για δρόμο είναι rigid.
- Οι ρόδες είναι λάθος, τόσο λόγω ελαστικού, όσο και λόγω φάρδους.
- Τα δισκόφρενα είναι μάλλον περιττά στην πόλη. Αυτό είναι υπό συζήτηση βέβαια, υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά (τα δισκόφρενα εκτός MTB είναι σχετικά νέο φρούτο, εδώ και 2 χρόνια έχει επιτραπεί η χρήση τους και στην αγωνιστική ποδηλασία, ενώ το να γίνουν mainstream είναι το μεγάλο στοίχημα των κατασκευαστών για αναζωπύρωση της αγοράς, γιατί δεν υπάρχει τρόπος αναβάθμισης των υπαρχόντων ποδηλάτων σε δισκοφρενάτων, απαιτείται αλλαγή όλου του ποδηλατου, των τροχών, των ταχυτήτων κλπ).

Είναι χίλιες φορές καλύτερα να πάρει κάποιος ενα σκουτεράκι να κινείται, παρά τέτοιο ποδήλατο για την πόλη.

ΥΓ. Η σέλα συνηθίζεται και τα κιλά πέφτουν αδιανόητα γρήγορα με μια ώρα ποδήλατο τη μέρα και ένα απλό κοντρόλ της διατροφής (ούτε ακρότητες ούτε "δίαιτες").

Όπως τα λες είναι ακριβώς. Έχω φίλο Ουκρανο που κάνει downhill σε επαγγελματικό επίπεδο και Δανό που έχει έρθει δυο φορές στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη από την Κοπενχαγη με ποδήλατο (δεν κάνω πλάκα) και μου είπαν οτι στα δρομίσια τους όλοι v brake προτίμησαν έναντι δισκόφρενου. Ο άλλος με το downhill μου είπε όμως οτι το v brake sto downhill φθείρεται τόσο γρήγορα που δεν θα συνέφερε.

Πανέμορφο το τελευταίο που ποσταρατε!!! Πολύ θα το ήθελα κι ας κράζω.

Τα χρεώνουν ακριβά γενικά τα ποδήλατα, δικαίωμα τους και καλά κάνουν αφού τα αγοράζει ο κόσμος. Απλά αυτόν τον παπά οτι είναι ακριβά επειδή παίζει πολύ έρευνα δεν τον τρώω γιατί δεν έχει καμία λογική.

Προφανώς οι σοβαροί ποδηλάτες είναι πωρωμένοι όπως και οι μοτοσυκλετιστές στους οποίους οι εταιρίες κάνουν τα ίδια κόλπα με την τιμολόγηση. Σκούτερ 500 κυβικά γιαμαχα πάνω από 10000 κτλ.

Αυτοκίνητο καινούργιο με 1 τόνο παραπάνω υλικά ηχοσυστημα και δερμάτινο σαλόνι αγοράζεις. Δηλαδή στο αυτοκίνητο δεν παίζει έρευνα? Στα κουτουρού το φτιάχνουν?

Μετά έχουμε τον άλλο παπά με το βάρος, τιτάνια και ανθρακο νήματα και δεν συμμαζεύεται. Μα είναι 3 κιλά λιγότερο μου λέει.....ας είναι και απο χάλυβα ρε φίλε...τις καραμέλες να κόψω για μια βδομάδα χάνω 3 κιλά και τελείωσε ...το ανθρακονημα θα με σώσει. 3 φορές+ πάνω η τιμή για 3 κιλά λιγότερο.

Μα τα ποδήλατα για αστική μετακίνηση δεν έχουν τέτοιες τιμές. Τι συγκρίνουμε; ποιο ποδήλατο έχει 10000 ; το flagship μοντέλο των τοπ κατασκευαστών, με state of the art περιφερειακά το οποίο προορίζεται για αγωνιστική χρήση (και το οποίο ίσως να μη συναντήσεις ούτε στο World Tour). Θα πω το εξής, και ελπίζω να μη διαβάζει κανένας φίλος αγωνιάρης: 99 στους 100 ποδηλάτες (για να μην πω 100%) που κάνουν αγωνιστική ποδηλασία στην Ελλάδα, καβαλάνε ποδήλατα πολύ πάνω από τις δυνατότητές τους, δηλαδή δεν πρόκειται ποτέ να το φτάσουν στα άκρα).
Απλά το ποδήλατο έχει κι αυτό το κοινό του, το οποίο το αντιμετωπίζει ως φετίχ και τα σκάει (όπως στο high end audio, στο ξύρισμα, στις καφετιέρες και σε χίλια δυο άλλα πράγματα).

Με ένα αλουμινάκι 10ετίας είσαι κύριος (ή κυρία) μέσα στην πόλη, και δεν πολυκινδυνεύεις να στο ψειρίσουν κιόλας!

Re: Απάντηση: ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ (budget max 1.800 euro)

Εννοείται ότι παίζει φούσκα υπερχρέωση σαν τα κινητά ένα πράγμα. Δεν θέλει ανάλυση.

Δηλαδή Νάσο , με πρόβλημα στην μέση προτιμάς κούτσουρο ποδήλατο αντί ανάρτηση ; Κόπωση δεν υφίσταται γιατί μιλάμε για ηλεκτρικό. Στην παραμικρή κόπωση αναλαμβάνει η μπαταρία.
Εμένα γιατί δεν μου ακούγεται λογικό;

Με πρόβλημα στην μέση, μιλάς καλύτερα με γιατρό Τάσο. Εγώ έχω σπονδυλοδεσία στον Ο5 από το 2004, με μόνιμη ενόχληση από τότε μέχρι σήμερα. Η μόνη περίοδος που ήμουν καλά ήταν όταν έκανα ποδηλατάκι (2013-2014, χομπίστικα, μη φανταστεις καμιά καριέρα) γιατί δυνάμωσαν οι μυες της περιοχής.

Κι αν τόσα χιλιάρικα δεν σου αρέσει δεν σου κάνει στο σώμα σου στην τελική, τι κάνεις; Τους το στελνεις πίσω;

You will receive a full refund for products returned in new, unused condition and store credit (issued in the form of credits applied to your account) for the return of a used product in good condition as described above.

Μετριέσαι (θα σου πουν τι μετρήσεις θέλουν) και θα σου πουν ποιο είναι το μέγεθός σου. Από κει και πέρα, μπορείς να πάρεις μόνο το πλαίσιο από εκεί και τα περιφερειακά από εδώ, από κατάστημα που έχει bike fitting service. Λαιμό, σέλα, τιμόνι, δισκοβραχίονα στα μέτρα σου.

Από οτι καταλαβαίνω και διορθώστε με αν κάνω λάθος......1000ε είναι υπερ αρκετά για καλό ποδήλατο χωρίς αναρτήσεις, 1000-1500 για με σοβαρή μπροστά ανάρτηση, 2500-3500 για downhill kai 2500 - 4000 για καλό ηλεκτρικο με pedelec.

μια ακομα εταιρεια για γνωστες ειναι η IBIS.

Υπηρχε αντιπροσωπεια στην ελλαδα, αλλα δε ξερω τωρα τι γινεται.

Δες κι εδω επισης, θεωρουνται ισως τα καλυτερα του ειδους.

Ειναι καπου στο φαληρο...

https://www.lifecycles.gr/ibis-cycles

ΥΓ.... τα ποδηλατα που ψαχνουμε εμεις , ανηκουν στη κατηγοραια XC, Cross country.

Από οτι καταλαβαίνω και διορθώστε με αν κάνω λάθος......1000ε είναι υπερ αρκετά για καλό ποδήλατο χωρίς αναρτήσεις, 1000-1500 για με σοβαρή μπροστά ανάρτηση, 2500-3500 για downhill kai 2500 - 4000 για καλό ηλεκτρικο με pedelec.

Ναι, κάπως έτσι παίζουν οι τιμές. Υπάρχουν όμως και πολύ καλές ευκαιρίες στα μεταχειρισμένα.
Και με 600 παίρνεις αξιόλογο ποδήλατο πόλης πάντως..

Όπως τα λες είναι ακριβώς. Έχω φίλο Ουκρανο που κάνει downhill σε επαγγελματικό επίπεδο και Δανό που έχει έρθει δυο φορές στο σπίτι μου στην Θεσσαλονίκη από την Κοπενχαγη με ποδήλατο (δεν κάνω πλάκα) και μου είπαν οτι στα δρομίσια τους όλοι v brake προτίμησαν έναντι δισκόφρενου. Ο άλλος με το downhill μου είπε όμως οτι το v brake sto downhill φθείρεται τόσο γρήγορα που δεν θα συνέφερε.

vbrake σε downhill?Τι στα κομμάτια, τάσεις αυτοκτονίας έχει ο φίλος σου?:flipout:

Το άλλο με τα κιλά που είπες δεν είναι ακριβώς έτσι. Αλλο πράγμα 3 κιλά βάρος ποδηλάτου και άλλο 3 κιλά από πάνω σου. Θα σου λυθούν οι απορίες αν κάνεις βόλτα ένα mountain και μετά το αντίστοιχο του σε κάρμπον...θα πάθεις..

Ακριβό σπορ....αν θες τέτοιου είδους ποδήλατο.
Το πιο καλό είναι αν μπορέσεις να δοκιμάσεις κάτι, πολλά μαγαζιά δίνουν αυτή τη δυνατότητα.

Πρώτα να δεις αν θες hard tail ή dual suspension.

,Εγώ τα δοκίμασα για πολύ καιρό και τα 2.

Μετά βλέπεις αν υπάρχει επίσημα αυτό που θες, κάτι με χειρογκαζο δηλ. Και αν όχι τότε κάνεις μετατροπή.

vbrake σε downhill?Τι στα κομμάτια, τάσεις αυτοκτονίας έχει ο φίλος σου?:flipout:

Το άλλο με τα κιλά που είπες δεν είναι ακριβώς έτσι. Αλλο πράγμα 3 κιλά βάρος ποδηλάτου και άλλο 3 κιλά από πάνω σου. Θα σου λυθούν οι απορίες αν κάνεις βόλτα ένα mountain και μετά το αντίστοιχο του σε κάρμπον...θα πάθεις..

v brake είπε θα έκανε για downhill γιατί θα φθειρόταν αμέσως...για πόλης όμως δεν χρειάζεται δισκόφρενο είπαν.

Αυτό ομολογώ δεν το καταλαβαίνω. Τι διαφορά έχει και συγκεκριμένα για την πόλη? Τα κιλά ειναι κιλά και θέλουν Χ προσπάθεια για να τα σπρώξω...τι σχέση έχει από που προέρχονται? Αφού το σωμα μου με το ποδήλατο γίνεται ενα πραμα. Αν θυμάμαι καλά την φυσική του γυμνασίου μου.

Για να το λες κατι θα ξερεις....απλα με την λογική δεν το καταλαβαίνω.