Ηλεκτρικές σκούπες και robot

nclpao13

Established Member
18 October 2008
106
Καλημέρα σας. Ανοίγω αυτό το topic γιατί ενδιαφέρομαι να αγοράσω μια σκούπα dyson. Θα ήθελα λοιπόν να ακούσω από κατόχους εντυπώσεις. Οντως αξίζουν τα λεφτά τους; Μήπως να συμφέρει να στραφώ σε συμβατικές και όσο κρατήσουν;

Ειναι δυσαναλογα ακριβες με αυτο που προσφερουν,βεβαια καποια μοντελα τους δηλωνουν υποαλλεργικα, χωρις να μπορω να διασταυρωσω τι ισχυει. Εχουν αυτο το συστημα χωρις σακουλα, το οποιο ειναι αρκετα πρακτικο, αν και ο χωρος μεσα τους δεν ειναι πολυ μεγαλος, οποτε αν σκουπιζεις συχνα θα θελεις συχνα ανοιγμα και αδειασμα. Εχω σκουπα με το ιδιο συστημα, μαρκας noname που κανει τη δουλεια της μια χαρα, χωρις να πληρωσω τα 400 που θελει μια dyson. Μου κοστισε πριν ενα χρονο 70 .

Re: Dyson

Όντως αξίζουν. Θα πάθεις(τε) πλάκα με την απόδοσή της και δεν υπάρχει ίχνος υπερβολής σε αυτό που σου λέω.
Ειδικά αν υπάρχει και ζώο στο σπίτι, η Animal Turbine είναι απολύτως μονόδρομος.

Παρόλο που είναι 1400ρες, βάζουν κάτω κάτι 2000-2500 Watt σκούπες λόγω του τρόπου λειτουργίας.
Ρουφάνε όπως καμία άλλη, είναι φουλ υποαλλεργικές, 5(!) χρόνια εγγύηση, δεν έχουν αναλώσιμα, δεν έχουν σακούλα.
Σκουπίζεις, αδειάζεις κάδο, καθαρίζεις κάδο, τέλειωσες.

Είχα αλλάξει 3 σκούπες μέχρι την Dyson.
Το πρώτο χαλί που έκανα μαζί της, δεν πίστευα αυτό που έβλεπα.
Ξαναβρήκε το χρώμα του. Το ίδιο και τα ριχτάρια στους καναπέδες.

Εμπιστεύσου τη και δεν θα μετανοιώσεις την υψηλή ομολογουμένως τιμή της.

Πόσο κάνει πάνω-κάτω η φθηνότερη με Animal Turbine;

Με δύο μαλλιαρά γατιά στο σπίτι, φαντάζεστε τι γίνεται τώρα την άνοιξη...

Ειναι δυσαναλογα ακριβες με αυτο που προσφερουν,βεβαια καποια μοντελα τους δηλωνουν υποαλλεργικα, χωρις να μπορω να διασταυρωσω τι ισχυει.

Εάν δεν την έχετε δοκιμάσει, κακώς βγάζετε συμπεράσματα.
Εάν την δοκιμάσατε, τότε σέβομαι απόλυτα τη γνώμη σας.

Εγώ πάντως όπως έγραψα παραπάνω, και με κατοικίδιο στο σπίτι, είδα την μέρα με τη νύχτα.
Από σκούπα των 70 εώς και των 200+ που ήταν η τελευταία, καμία δεν είχε την απόδοσή της.

Πόσο κάνει πάνω-κάτω η φθηνότερη με Animal Turbine;

Με δύο μαλλιαρά γατιά στο σπίτι, φαντάζεστε τι γίνεται τώρα την άνοιξη...

Δυστυχώς η Dyson μόνο μια Animal Turbine φέρνει και είναι γύρω στα 550 .
Εγώ πάντως μέχρι να πάω σπίτι και να την ανοίξω να την λειτουργήσω δεν ήξερα αν έπρεπε να είμαι χαρούμενος που την πήρα ή να βρώ κανά τοίχο να κοπανάω το κεφάλι μου. ΔΕΝ είμαι οικονομικά ευκατάστατος οπότε αντιλαμβάνεστε ότι είχα τεράστιο άγχος.

Σήμερα, την συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Tην έχουμε σχεδόν 2 χρόνια και είμαστε κατευχαριστημένοι.Εχουν περάσει ουκ ολίγες απ´το σπίτι, μικρές και μεγάλες, αλλά την ευελιξία, την πρακτικότητα και κυρίως την αποτελεσματικότητά της δεν την είχε καμμιά.Με ένα σετάκι ακροφυσίων αξεσουάρ που βγάζει και είναι εξτρα, για καθάρισμα και χρήση στο αυτοκίνητο, έχω βρεί την υγειά μου ακόμα κι εκεί.Απ´οτι ξέρω, ξεκινά με ένα βασικό μοντέλο και απο κεί και πέρα προσθέτεις οτι αξεσουάρ θέλεις αναλόγως τις ανάγκες σου.Και 5 χρόνια εγγύηση όπως αναφέρεται και παραπάνω και δεν μπλέκεις με σακούλες και είναι και πανεύκολη στο καθάρισμα.Συνίσταται και απο μένα ανεπιφύλακτα.

Με ένα σετάκι ακροφυσίων αξεσουάρ που βγάζει και είναι εξτρα, για καθάρισμα και χρήση στο αυτοκίνητο, έχω βρεί την υγειά μου ακόμα κι εκεί.Απ´οτι ξέρω, ξεκινά με ένα βασικό μοντέλο και απο κεί και πέρα προσθέτεις οτι αξεσουάρ θέλεις αναλόγως τις ανάγκες σου.

Εμείς είδαμε πώς αν παίρναμε την βασική της σκούπα και αγοράζαμε extra τα αξεσουάρ που χρειαζόμασταν για το κατοικίδιο, ερχόταν ίδια τιμή με την animal turbine ούτως ή άλλως.
Δυστυχώς τα αξεσουάρ (ακροφύσια) δεν είναι ιδιαίτερα φθηνά. Βέβαια όπως λέει ο φίλος, αν χρειάζεσαι 1 ή 2 αξεσουαράκια, ίσως να συμφέρει όπως το λέει.

Πάντως να αναφέρω πως μετράει για μένα και η ποιότητα κατασκευής. Πολύ υψηλό επίπεδο.

Δεν εχουμε σκυλο στο σπιτι για να συγκρινω το αν τραβαει καλα ή οχι. Στη μητερα μου που αγορασα μια siemens κλασσικη με σακουλα, το πιο ακριβο μοντελο που εβγαζε περυσι, τραβαει τοσο πολυ που η μητερα μου δεν μπορει να τη λειτουργησει πανω απο το low. Δεν λεω οτι δεν ειναι καλες, αλλα το value for money ειναι κακιστο. Προσφατα ειδα οτι εχει βγαλει και καποιους ανεμιστηρες χωρις πτερυγια, αλλα και εκει το κοστος ειναι υψηλοτατο.

Άν έχω καταλάβει καλά, δεν είναι τόσο η δύναμη απορρόφησης όσο η σχεδίαση της Τουρμπίνας, με τα βουρτσάκια. Ουσιαστικά σηκώνει τη βρωμιά και τις τρίχες για να τα ρουφήξει η σκούπα.

Καλά, τους ανεμιστήρες μόνο η McLaren μπορεί να τους αγοράσει :p

Με 3 παιδιά στο σπίτι θέλαμε 1 σκούπα (τουλάχιστον) το χρόνο, την dyson την έχουμε 2 1/2 ήδη και δουλεύει σαν την πρώτη ημέρα!

Τελικά είναι value for money τουλάχιστον για μένα!

Την ζαχαρωνω χρονια τωρα οπως και το πλυντηριο τους :D

Αλλα περιμενω πρωτα να παραδωσει το πνευμα η electrolux μου. Εχω βαρεθει να αγοραζω σακκουλες...

Απάντηση: Dyson

Ο Κωτσόβολος έχει όλες τις σκούπες αυτή την εβδομάδα -20% Τη φθηνότερη Dyson την έχει 295

Άν έχω καταλάβει καλά, δεν είναι τόσο η δύναμη απορρόφησης όσο η σχεδίαση της Τουρμπίνας, με τα βουρτσάκια. Ουσιαστικά σηκώνει τη βρωμιά και τις τρίχες για να τα ρουφήξει η σκούπα.

Καλά, τους ανεμιστήρες μόνο η McLaren μπορεί να τους αγοράσει :p
Βασικά είναι η σχεδιαστική της φιλοσοφία, απ´οτι έχω καταλάβει.Την έχουν κατασκευάσει έτσι δηλ, που όσο και να έχει γεμίσει ο κάδος της, αυτή συνεχίζει και "ρουφάει" με την ίδια δύναμη, χωρίς να χάνει στο ελάχιστο.Μέχρι να γεμίσει φυσικά.Εγώ την αγόρασα κατόπιν προτροπής της αδερφής μου η οποία εργάζεται σε πολύ γνωστή αλυσίδα ηλεκτρονικών πάνω σε αυτόν τον τομέα.Τώρα για το κομμάτι ανεμιστήρες, δεν γνωρίζω κάτι.

Ρε παιδιά,αφήστε και τίποτα σχετικό με το νοικοκυριό να το αποφασίσουν οι...καθ' ύλην αρμόδιες.:Banane0:

Πάει χάλασε η πιάτσα!:AFADF0:

Last edited:

Η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά !

κάτσε να φτιάξω καμια κατοχική τοματόσουπα με κριθαράκι για αυριο μιας και το θυμήθηκα :flipout::elefant:

Re: Απάντηση: Dyson

Ρε παιδιά,αφήστε και τίποτα σχετικό με το νοικοκυριό να το αποφασίσουν οι...καθ' ύλην αρμόδιες.:Banane0:

Πάει χάλασε η πιάτσα!:AFADF0:

αν ειναι κανεις χαιεντας ειναι και παντου ... και στις σκουπες . το high end παντου υπαρχει ...
εμενα μου προξενησε την περιεργεια ενα αεροθερμο που εσπρωχνε το αερα ( δεν τον ζεσταινε απλως ) χωρις ... ανεμιστηρα !
το ειδα στο mediamarkt και ''κουφαθηκα ''
νομιζα οτι ειναι φαρσα ...

Re: Απάντηση: Dyson

αν ειναι κανεις χαιεντας ειναι και παντου ... και στις σκουπες . το high end παντου υπαρχει ...
εμενα μου προξενησε την περιεργεια ενα αεροθερμο που εσπρωχνε το αερα ( δεν τον ζεσταινε απλως ) χωρις ... ανεμιστηρα !
το ειδα στο mediamarkt και ''κουφαθηκα ''
νομιζα οτι ειναι φαρσα ...

Έκανε δουλειά?