Busoni
Supreme Member
δεν ξέρω τι λέτε...αλλά στο roland τα πλήκτρα είναι ένα και το αυτό με ο,τιδήποτε αληθινό.
δεν ξέρω τι λέτε...αλλά στο roland τα πλήκτρα είναι ένα και το αυτό με ο,τιδήποτε αληθινό.
Όντως τα πράγματα έχουν αλλάξει, τα CLP-330 και 340 έρχονται με αναβαθμισμένα πληκτα Graded Hammer 3 γενιάς (GH3) , τα grαded hammer(GH) πλεον τα εχει η Yamaha και στα entry level YDP-140, όπως είπα τα ψηφιακά πιανα της τελευταίας διετίας έχουν προχωρήσει πολύ στο θέμα των πλήκτρων όλα πλέον έρχονται με βαρυ-κεντρισμένα πλήκτρα και ελεγχόμενη επαναφορά.Έχω ένα Clavinova CLP_840. Το έχω ήδη 9 χρόνια. Τώρα το χρησιμοποιεί και ο μεγάλος μου, που έχει αρχίσει μαθήματα.
Καλή η αίσθηση του κλαβιέ, θυμάμαι πως είχα επιλέξει το συγκεκριμένο (μου είχε κοστίσει μισό εκατομμύριο θυμάμαι) γιατί ήταν το φθηνότερο με κλαβιέ GH (graded hammer effect, τα χαμηλότερα μοντέλα είχαν απλούστερο κλαβιέ ΗΕ ή και εντελώς βασικό δίχως αίσθηση βάρους). Αρκετά καλός ήχος, με ενισχυτή 2x40 και ηχεία από κάτω. Το μόνο μειονέκτημα, λόγω των ηλεκτρονικών της εποχής, η πολυφωνία (μόνο 32 νότες), samples είχε 4 πιάνου και άλλα 6 για τα βασικά.
Το αντίστοιχο μοντέλο σήμερα νομίζω θα ήταν (λόγω ενισχυτή/κλαβιέ) το 340. Καμία σχέση τα ηλεκτρονικά καλούδια βέβαια με ένα μοντέλο 9ετίας.

We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.