Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Σαν να θέλεις να μάθεις οδήγηση αυτοκινήτου διαβάζοντας στο ίντερνετ.

Δεν συμφωνω απολυτα με αυτο.
Φυσικα δεν μπορεις να μαθεις να οδηγεις ΜΟΝΟ διαβαζοντας.
Αλλα οι αποψεις και επεξηγησεις των παλαιοτερων και ειδικοτερων, που τις διαβαζεις και μετα (προσπαθεις να) τις εφαρμοζεις στην πραξη, ειναι ανεκτιμητες.
Μιλαω εκ πειρας: Εμαθα να οδηγω...μονος μου, στα 13-14, που αρχισα να παιρνω κρυφα το αμαξι (ενω δεν ηξερα να βαλω 2α). Ταυτοχρονα, ομως, διαβαζα ο,τι περιοδικο αυτοκινητου επεφτε στα χερια μου, ρωτουσα, ακουγα. Και μετα, το βραδυ, προσπαθουσα να τα εφαρμοσω.
Ετσι και για τα μαστορεματα και τα εργαλεια: Η πρακτικη ειναι αναντικαταστατη, αλλα και η θεωρια, οι συμβουλες, σε βοηθουν να αποφυγεις λαθη, να δοκιμασεις πραγματα που δεν θα σου περνουσαν απο το μυαλο, να γνωρισεις εναλλακτικες κ.τ.λ.
Just my 2c, χωρις...πολεμικη διαθεση :)

Προσωπικά δεν τη γνωρίζω. αλλά για τόσο μικρή τιμή εγώ θα ρίσκαρα να την έπαιρνα αν δεν είχα κι ότι βγει.
Αν βέβαια με το budget σου σε παίρνει για κάτι ακριβότερη και καλύτερη δεν το συζητώ. (ακόμα και για περιστασιακή χρήση).

Βασικά ψάχνω κάτι φθηνό μιας και δεν θα κάνω πολλά και βαριά πράγματα, και τα τρία χρόνια εγγύηση είναι ένα δέλεαρ.

Θα το σκεφτώ, ευχαριστώ.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Θέλει πολύ προσοχή, ειδικά σε φθαρμένα καλώδια παροχής ρεύματος ή αποφυγή εργασιών όταν βρέχει.

Δυστυχώς Πάνο υπάρχουν κι άλλες αιτίες.
Τα έγραψε κι ο Κώστας πιο πάνω. φθαρμένα καλώδια, εργασίες σε βρεγμένο έδαφος (το πιο συνήθες και το πιο σοβαρό)

Δυστυχώς Πάνο υπάρχουν κι άλλες αιτίες.
Τα έγραψε κι ο Κώστας πιο πάνω. φθαρμένα καλώδια, εργασίες σε βρεγμένο έδαφος (το πιο συνήθες και το πιο σοβαρό)

Γιώργο όταν υπάρχουν οι απαραίτητες ασφαλιστικές διατάξεις σε σωστή εγκατάσταση τότε ο κίνδυνος σχεδόν εξαλείφεται.

Ισχύει !!

''ασφαλιστικές διατάξεις'' φαντάζομαι εννοείς δικλίδες ασφαλείας έτσι ;
Αν όλοι μας το θέμα προσωπικής ασφάλειας το τηρούμε κατά γράμμα θα ήταν πολύ καλύτερα και ασφαλέστερα. αλλά δεν..
Πιστεύω ότι ο σοβαρότερος κίνδυνος σε ένα μάστορα είναι 1) η έλλειψη συγκέντρωσης στην εργασία που γίνεται (αφηρημάδα - εξωτερικός παράγοντας) και 2) η υπερβολική εξοικίωση του εργαλείου που δουλεύει. Δηλ. ενώ στην αρχή είναι προσεκτικός, όταν μετά από καιρό του πάρει τον αέρα χαλαρώνει τα μέτρα προστασίας και ο κίνδυνος ελοχεύει.
Σε όλους μας Πάνο έχουν τύχει κάποιες τέτοιες στιγμές. σε άλλους ανώδυνες - ήπιες και σε άλλους επώδυνες.
Το θέμα είναι να μαθαίνουμε από τα λάθη μας αλλά και από τα λάθη των άλλων και να μην τα επαναλαμβάνουμε.

Θα συμφωνήσω με τον panoss1, κατα πασα πιθανότητα δεν ειχε ρελε. Ακομα και σε φθαρμενα καλωδια αν παει υγρασια ο ρελες πεφτει, πρεπει δλδ να κανεις κατα τη γνωμη μου προσπαθεια για να σε χτυπήσει το ρευμα ενω εχεις ρελε.

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι συνθήκες εκτός εργαστηρίου, σπιτιού & οργανωμένου συνεργείου είναι τραγικές.
Ρελέ διαφυγής είναι άγνωστη λέξη ακόμα δυστυχώς σε πολύ κόσμο & ειδικά σε εξωτερικές εργασίες στην ύπαιθρο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας.

Πολλα σπιτια ειδικα τα παλια σε χωρια δεν εχουν ρελε. Ακομα και μπαλαντεζα να τραβηξεις απο το σπιτι αν υπάρχει ρελες θα σε γλυτωσει. Οχι οτι δεν ισχύει αυτο που λες, πολλοι επαγγελματικοι ειδικα χωροι να μην εχουν βαλει

Όταν κάποιος δουλεύει έξω,το ρεύμα δεν το βρίσκει έξω αλλά από μέσα.Οταν το μέσα δεν έχει ρελε,δεν έχει ελεγχθεί ο ρελες ότι δουλεύει,δεν έχει ελεγχθεί η γείωση ότι υπάρχει ...δεν έχει μετρηθεί ποτέ η εγκατασταση από σοβαρό ηλεκτρολόγο που έχει επενδύσει σε όργανα μετρησης και γνώσεις,δεν,δεν...τότε τα πράγματα γίνονται επικίνδυνα.
Δεν αναφέρομαι στο συγκεκριμένο δυστύχημα ούτε σε εργασιακούς χώρους που δεν μας αφορούν.
Αναφέρομαι σε επεμβάσεις που γίνονται επειδή δεν μας φτάνει η γραμμή για το εργαλείο και βάζουμε χέρι αλλού...αναφέρομαι που ενώ αγοράζουμε ένα σωρό άχρηστα πράγματα,λυπόμαστε να δώσουμε μερικά ευρώ ώστε να μας ελέγξουν,τουλάχιστον,την ηλεκτρική εγκατάσταση μας και και και...

ΔΕΝ ειμαι ηλεκτρολογος αλλα φανταζομαι θεωρητικά οτι μπορεις να εχεις ενα μικρο εξωτερικο γορητο πινακακι που να βαλεις ενα αυτοματακι και ενα ρελε που να βγαινει μετα σε μια πριζα.
Καλύτερα να εχεις ενα στο σπιτι μεσα..

ερωτηση.... φορητο ρελε στην ακρη του καλωδιου μας δεν γινεται?

Γίνεται και είναι και σωστό,μαζί με μια ασφάλεια δίπλα,ΜΟΝΟ όμως όταν έχουμε καλή γείωση.Χωρίς γειωση δεν πέφτει ο ρελες.

ΔΕΝ ειμαι ηλεκτρολογος αλλα φανταζομαι θεωρητικά οτι μπορεις να εχεις ενα μικρο εξωτερικο γορητο πινακακι που να βαλεις ενα αυτοματακι και ενα ρελε που να βγαινει μετα σε μια πριζα.
Καλύτερα να εχεις ενα στο σπιτι μεσα..

Ακριβώς!