Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Εχω μια εφεδρικη μασκα ηλεκτροκολλησης, την οποια ειχα αγορασει ολομαυρη. Ετσι σκεφτηκα να την κανω custom, με οτι σπρευ εχω.
Εφτιαξα και αυτοκολλητα, 2 γραναζια και ενα "punisher" που επεξεργαστικα στο photoshop, προσθετοντας ενα κλειδι, ενα τσεκουρι, ενα σφυρι και μια τσιμπιδα ηλεκτροκολλησης.
Χρησιμοποιησα μαυρο, ανοιχτο γκρι και κοκκινο ... και stencil κλαδακια απο λειλαντ .
Δεν εμεινα ευχαριστημενος απο το αποτελεσμα ... αλλα δε βαριεσαι

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    82.9 KB · Views: 436
  • 2.jpg
    2.jpg
    53.6 KB · Views: 437
  • 3.jpg
    3.jpg
    68.2 KB · Views: 437
  • 4.jpg
    4.jpg
    69.1 KB · Views: 441
Re: Ερωτήσεις για Εργαλεία και Αναλώσιμα.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Εδώ και μία εβδομάδα έχω αγοράσει την ηλεκτροκόλληση.
Παρατήρησα ότι όταν βάζεις την ηλεκτροκόλληση πρώτη φορά σε λειτουργία κάνει ένα στιγμιαίο ανοιγοκλειμα.
Εάν την αφήσεις στο ρεύμα και την δουλέψεις δεν το παρουσιάζει αργότερα όταν την κλείσεις και σε φόρτιση τα ρεύματα τοτε το ξανα εμφανίζει Επίσης και όταν σβήνεις την ηλεκτροκόλληση κρατάει κάποια ρεύματα και αυτό φαίνεται από το λαμπάκι και από την οθόνη της

Μίλησα με κάποιον τεχνικό που ασχολείται με ηλεκτροκολλήσεις και μου είπε ότι αυτό που κάνει οταν την ανοίγεις για πρώτη φορά είναι γιατί έχει διακόπτη με ρελέ και δεν είναι πρόβλημα.Και αυτό που κάνει όταν σβήνει, Δηλαδή ότι αναβοσβήνει το λαμπάκι και η οθόνη είναι γιατί ξεφορτίζει από ρεύματα η ηλεκτροκόλληση.

Θα ήθελα και την δικιά σας γνώμη ευχαριστώ πολύ
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

HELIX POWER - Mini Fit 160A ini Fit 160A Ηλεκτροκόλληση Inverter
Χαρακτηριστικά

IGBT Inverter
Cycle: 60%
Απόδοση: 160A (60%), 124A (100%)
Ισχύς - KVA: 5,4
Βάρος: 3,6kg
Διαστάσεις: 28,5x12x18,5cm
Led Display
Ηλεκτρόδιο: 1,5 - 4,0mm

Όλες οι ηλεκτροκολλήσεις της σειράς mini είναι κατάλληλες για χρήση με γεννήτριες και διαθέτουν λειτουργίες:

Anti Stick
Arc Force
Hot Start

Κατα το κλεισιμο λογικο το βλεπω να καθυστερει καθως εκφορτιζει το κυκλωμα απο το ρευμα.
Στην αρχη ομως?
Κανει καποιον εσωτερικο ελεγχο?
Κατα την λειτουργεια ολα καλα?

Αυτό το παρουσιάζει η ηλεκτροκόλληση μόνο όταν τη βάλεις για πρώτη φορά μπροστά.Ακούγεται λες και παίρνει μπροστά ένας ρελές και κάνει κάποιο τεστ.
Δεν ξέρω δεν μπορώ να καταλάβω, οι άλλες δύο που έχω έχουν εντελώς διαφορετική λειτουργία.
Κατά τη λειτουργία δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα δουλεύει ρολόι.
Εάν την κλείσεις κατά την λειτουργία της και την ξαναβάλεις μπροστά δεν το παρουσιάζει.
Εάν την αφήσεις να αποφορτίσει εντελώς για κανένα πεντάλεπτο και την ξαναβάλεις μπροστά κατά την εκκίνηση ξανακάνει αυτόν το ανοιγοκλειμα.

Ωστόσο όσες φορές κι αν την έχω δοκιμάσει ο τρόπος λειτουργίας της είναι ολόιδιος όπως το βίντεο.

κατα το κλεισιμο μια χαρα δουλευει
στην εναρξη δεν μπορω να καταλαβω τι κανει, εαν ηταν καποιο ρελε θα ανοιγε με καποια καθυστερηση και οχι ανοιξε - κλεισε - ανοιξε

ποια ειναι η προελευση της HELIX, γιατι το ειχα ψαξει στο παρελθον και δεν ειχα βγαλει ακρη. Εχει στο κουτι καποια διευθυνση site ?

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.
Μίλησα με την αντιπροσωπεία και μου είπαν να καλέσω τη Δευτέρα στο τεχνικό τους που γνωρίζει την ηλεκτροκόλληση.

http://ergohelix.gr/

Καλημέρα σε όλη την παρέα.Να ενημερώσω για την εξέλιξη της ηλεκτροκόλλησης.
Εν τέλει η ηλεκτροκόλληση δεν έχει πρόβλημα έτσι είναι ο τρόπος λειτουργίας της μιας και είδαμε μία ολοκαίνουργια και ένα άλλο δείγμα.
Έκαψα απανωτά περίπου στα 7 ηλεκτρόδια δεν έδειχνε να ιδρώνει το αυτί της, σκυλί δεν μάσαγε.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ειλικρινά είναι ο τεχνικός της αντιπροσωπείας http://ergohelix.gr/ ο κύριος Κ…. ένας πραγματικά ευγενέστατος άνθρωπος και πρόθυμος να βοηθήσει στο οτιδήποτε συμβαίνει στην ηλεκτροκόλληση.
Επίσης το καλό στην όλη υπόθεση είναι ότι η ηλεκτροκόλληση έχει ανταλλακτικά.

Άψογα !!!
Έχω γράψει στο παρόν νήμα από δοκιμή που έκανα σε Hellix φίλου μου ότι είναι καταπληκτική.
Το μόνο που με χάλαγε ήταν η τσιμπίδα και προπαντός η δαγκάνα της γείωσης. καθόλου στιβαρά. απλά τα πετάς και παίρνεις άλλα.
Κατά τ άλλα είναι αστέρι. Δεν γνωρίζω πως θα συμπεριφερθεί σε βάθος χρόνου, αλλά για ένα ερασιτέχνη είναι μια χαρά εργαλείο.

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Εν τέλει η ηλεκτροκόλληση δεν έχει πρόβλημα έτσι είναι ο τρόπος λειτουργίας της μιας και είδαμε μία ολοκαίνουργια και ένα άλλο δείγμα.
Έκαψα απανωτά περίπου στα 7 ηλεκτρόδια δεν έδειχνε να ιδρώνει το αυτί της, σκυλί δεν μάσαγε.
Αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση ειλικρινά είναι ο τεχνικός της αντιπροσωπείας http://ergohelix.gr/ ο κύριος Κ…. ένας πραγματικά ευγενέστατος άνθρωπος και πρόθυμος να βοηθήσει στο οτιδήποτε συμβαίνει στην ηλεκτροκόλληση.

ολα καλα λοιπον

πολυ σημαντικες οι επισημανσεις σου για καποιον που ψαχνει μια ηλεκτροκολληση στα 100 ευρω

ευχαριστουμε για τις πληροφοριες

φαινεται οτι ειναι best value...προσεξα οτι εχει κυκλο εργασειων 60%...αυτο φαινεται πολυ καλο για εναν ερασιτεχνη

Μπραβο χαιρομαι που ολα πηγαν καλα τελικα.

Να'σαι καλα για την ενημερωση, αυτες ειναι πολυ χρησιμες αναρτησεις με σχετικες παρατηρησεις και πληροφοριες.

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Καλημέρα. Σ' ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Αισθάνομαι τυχερός που υπάρχει ο κύριος Κ... στην αντιπροσωπεία, γιατί πριν 10 ημέρες την αγόρασα και 'γω.

Παιδιά ειλικρινά σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
Όσον αφορά τώρα την helix την ηλεκτροκόλληση το τακ τακ που ακούγεται είναι το display.

Έχω σταμπάρει και τη μικρή και την είχα παραγγείλει τότε που έδινε και -25% το Leroy για τα μέλης της είναι περίπου 50 ευρώ και κατι.
Ωστόσο έχω ένα πρόβλημα με τη γυναίκα μου μιας και την έχω φέρει στα όριά της με τα εργαλεία και θα πρέπει να ψάχνω σπίτι.

Τώρα όσον αφορά τις ηλεκτροκολλήσεις μπορώ να σας πω την ερασιτεχνική μου γνώμη πάνω σε ερασιτεχνικές ηλεκτροκολλήσεις που έχω παρκαρισμένες στο εργαστήριο μου.

έχω την Arcmax 160 , Bormann 160 , Helix 160 , Bormann (Mig Είναι αυτή που είναι αργκόν χωρίς αέριο)

Arcmax 160
Ωραία ποιότητα κατασκευής λίγο τα πλαστικά με χάλασαν με ένα χρόνο εγγύηση μικρή σε μέγεθος και χωράει σε πλαστική απλή βαλίτσα των 5 ευρώ. Το δυομισάρι το ηλεκτρόδιο στα 75 Με 80 αμπέρ το πηγαίνει μαρούλι χωρίς κολλήματα χωρίς τίποτα.
Η απόδοση της VOLT: 220-1 A: 25-162 , A (%): 160(25%) , ΗΛΕΚΤΡΟΔΙΟ: 2.5-4
Η εν λόγω ηλεκτροκόλληση δουλεύει και σαν tig
Στα μείον της κοντά καλώδια και αρκετά θορυβώδης ο ανεμιστήρας της.
Και εδώ η ηλεκτροκόλληση καλύπτεται από Ελληνική αντιπροσωπεία και αυτή έχει ανταλλακτικά αλλά δεν θυμάμαι το όνομα.

Bormann 160
Όταν την πρώτο βλέπεις αναρωτιέσαι τη φτηνό κινέζο κατασκευή είναι αυτή.Δεν ξέρω αν το έχουνε αλλάξει, αλλά όταν έρχεται η ηλεκτροκόλληση από το εργοστάσιο έρχεται λάθος με τοποθετημένα τα πλαστικά στους αντάπτορες στα καλώδια.Μιας και έχουνε βάλει το κόκκινο στη γείωση και το μαύρο στην τσιμπίδα.Αυτό Είναι λάθος μιας και το κόκκινο τοποθετείται στην τσιμπίδα.Τώρα όσον αφορά το κόλλημα της πραγματικά σε αφήνει έκπληκτο με αυτά που κάνει.Κάνει πολύ ωραίο γαζί και δεν κολλάει πουθενά μέχρι που μπορείς να κολλήσεις σε χαμηλά αμπέρ με ηλεκτρόδιο 2,0 και ψηλή λαμαρίνα.
Και εδώ συναντάμε κοντά καλώδια ωστόσο η ηλεκτροκόλληση έρχεται με ένα χρόνο εγγύηση για επαγγελματίες και δύο για ερασιτέχνες.
Κλίμακα λειτουργίας ρεύματος 10 ~ 160A
Κύκλος εργασίας 60% ~ 160A
Κύκλος εργασίας 100% ~ 139,4A
Βάρος 3.8kg
Και εδώ πάλι συναντάμε Ελληνική αντιπροσωπεία από πίσω της που την καλύπτει σε ανταλλακτικά είναι ο Νικολάου.

Bormann BIW1100
Τι να πω για αυτή είναι πραγματικά η αγαπημένη μου είναι η λεγόμενη νέου τύπου argon που κολλάνε χωρίς αέριο.
Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι κάπως έτσι, χρησιμοποιούν ένα ειδικό σύρμα που την πάστα την έχει στο κέντρο για αυτό και δεν χρησιμοποιεί αέριο (Διορθώστε με εάν κάνω κάπου λάθος}.Πολύ καλή κατασκευή στιβαρή κατασκευή ποιοτική κατασκευή κολλάει 0,5 χιλιοστά λαμαρίνα με τη συγκεκριμένη έφτιαχνα κλουβιά για καναρίνια από ψηλό κουνελόσυρμα.
Εδώ αξίζει να συμπληρώσω ότι εάν αλλάξεις το σύρμα που έχει η ηλεκτροκόλληση και βάλεις το σύρμα της telwin πραγματικά είναι κανόνι.
Και η συγκεκριμένη έρχεται με 2 χρόνια εγγύηση.

Τώρα τις τιμές που έχω αγοράσει τις ηλεκτροκολλήσεις είναι
HELIX 160:67 ΕΥΡΩ
ARCMAΧ 160:83 ΕΥΡΩ
BORMANN MIG ΚΑΙ BORMANN INVERTER 160 :Πέρυσι στο Black Friday 130 ευρώ και τις δύο.
Αυτά από μένα εάν μπορώ να βοηθήσω κάτι είμαι στη διάθεσή σας.

IMG_20200219_141210_1.jpg

IMG_20200219_141234.jpg

IMG_20200219_141242_1.jpg

Last edited by a moderator:
Να προσθέσω και εγώ για την arcmax που είναι η μεσαία στην φώτο του φίλου, το κουμπί ρύθμισης έντασης προεξέχει αρκετά και γυρίζει με ελάχιστη δύναμη, αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν την έχω κρεμασμένη στον ώμο, ακουμπώντας εστω λίγο, να αλλάζει η ρύθμιση...

Στάλθηκε από το FIG-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk