Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Re: Ηλεκτροκοληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Εγώ απ´οτι κατάλαβα οι inverter είναι ένα σκαλοπάτι πιο πάνω...αλλά για ώρα ανάγκης πρέπει να έχεις στην άκρη και μια χαλκού γιατί την inverter την παρουσιάζετε ευαίσθητη και μπορεί κάποια σπάνια στιγμή όταν την χρειαστείς να μην δουλέψει.... ηλεκτρονικά έχει μέσα και ως γνωστόν που και που χαλάνε.
Άρα (γνώμη μου) ξεκινάμε από το βασικό φτηνότερο και αθάνατο εργαλείο που είναι η χαλκού και ανάλογα με τις ανάγκες συνεχίζουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για τις πολύτιμες συμβουλές σας.Θα ήθελα να σας ρωτήσω και κάτι ακόμη σχετικά με την αποθήκευση των Η/Κ. Επειδή η χρήση που σκοπεύω να κάνω θα είναι μόνο το Πάσχα / Καλοκαίρι στο εξοχικό (ΛΕΣΒΟΣ) και η Η/Κ θα παραμείνει εκεί στο υπόγειο το οποίο είναι χώρος με σχετική υγρασία, μήπως υπάρξει κάποιο πρόβλημα? (διάβασα ότι οι inverter είναι σχετικά ευπαθείς)

Απλά θα ήθελα να γράψω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το ηλεκτρόδιο στις κολλήσεις. Κανονικά θα πρέπει να είναι σφραγισμένα σε αεροστεγή συσκευασία αλλά συνήθως για εμάς τους ερασιτέχνες δεν είναι έτσι....Τα ηλεκτρόδια έχουν την τάση να προσροφούν υγρασία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανάβουν δυσκολότερα τόξο, να πιτσιλάνε περισσότερο και γενικώς να ρίχνουν την ποιότητα της κόλλησης. Αν έχετε παλιά ηλεκτρόδια χύμα, δοκιμάστε να τα "φουρνίσετε" για 15-20 λεπτά στους 120 βαθμούς πριν τα χρησιμοποιήσετε, θα δείτε διαφορά!!

Απάντηση: Re: Ηλεκτροκοληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Απλά θα ήθελα να γράψω ότι παίζει πολύ μεγάλο ρόλο και το ηλεκτρόδιο στις κολλήσεις. Κανονικά θα πρέπει να είναι σφραγισμένα σε αεροστεγή συσκευασία αλλά συνήθως για εμάς τους ερασιτέχνες δεν είναι έτσι....Τα ηλεκτρόδια έχουν την τάση να προσροφούν υγρασία και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να ανάβουν δυσκολότερα τόξο, να πιτσιλάνε περισσότερο και γενικώς να ρίχνουν την ποιότητα της κόλλησης. Αν έχετε παλιά ηλεκτρόδια χύμα, δοκιμάστε να τα "φουρνίσετε" για 15-20 λεπτά στους 120 βαθμούς πριν τα χρησιμοποιήσετε, θα δείτε διαφορά!!

Και αποθήκευση πάντα σε ξηρό μέρος, μακρυά από υγρασία με το πιο ιδανικό να είναι ο λέβητας πετρελαίου των σωμάτων καλοριφέρ. :a0210:

Απάντηση: Ηλεκτροκοληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Έπειτα από δύο τρεις τσιμπιες θερμαίνονται αρκετά. Δεν αρκεί για να φύγει η υγρασία τους ;

Στάλθηκε από το IdeaTab S6000-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήπως παθαίνουν μόνιμη ζημιά με την υγρασία ;

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκοληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Έπειτα από δύο τρεις τσιμπιες θερμαίνονται αρκετά. Δεν αρκεί για να φύγει η υγρασία τους ;

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μήπως παθαίνουν μόνιμη ζημιά με την υγρασία ;

Δεν μπορώ να σου απαντήσω με σιγουριά, πάντως έχω διαπιστώσει διαφορά από ανοικτό πακέτο ηλεκτροδίων με σφραγισμένο σε ότι περιγράφω.

Καλησπέρα σε όλη την παρέα. Θα ήθελα την γνώμη των εμπειροτέρων σχετικά με την αγορά μια ηλεκτροσυγκόλλησης ΜΜΑ ηλεκτροδίου inverter για καθαρά εραασιτεχνική χρήση. Κατέληξα στην Telwin Force 145 και μάλιστα μέσω ebay από Ιταλία την βρίσκω 50 ευρώ φθηνότερα (178 με τα μεταφορικά εν συγκρίσει με 228 ευρώ από Ελλάδα). Τι λέτε ?? Υπάρχει περίπτωση να έχω κανένα πρόβλημα ??

Νομίζω ότι είναι κοντά στα 25α της γενέθλια
20160529_201127_zpsexnvff03.jpg
[/URL][/IMG]

Τελικά πήγαν όλα καλά και σήμερα παρέλαβα την νέα ΜΜΑ inverter ηλεκτροσυγκόλλησή μου (Telwin Force 145) από Ιταλία στα 188 ευρώ συμπεριλαμβανομένων και των μεταφορικών. Περισσότερες λεπτομέρειες όταν την δοκιμάσω μόλις βρω λίγο χρόνο το Σ/Κ. Η πρώτη κατασκευή που προγραμματίζω είναι πάγκος εργασίας.

Φίλε arspi η ζημιά που προκαλείτε απο την υγρασία (παρατεταμένα) είναι μόνιμη και πρέπει να αλλάξεις ηλεκτρόδιο. Αν τυχόν είναι μιας μέρας, πρέπει να τα ψήσεις, κατα προτίμηση 300 βαθμούς.
Δυστυχώς η υγρασία καταστρέφει πολύ γρήγορα την τηκτική επικάλυψη.

Σήμερα βρέθηκε λίγος χρόνος το απόγευμα και είπα να συγκολλήσω τον σκελετό του πάγκου εργασίας και όπως υποσχέθηκα ιδού το αποτέλεσμα :
IMG_20160605_204410.jpg

και μια λεπτομέρεια από τις επιμέρους συγκολλήσεις :
IMG_20160605_204450.jpg

Περιμένω σχόλια και κριτικές από τους παλιότερους στο "σπορ" για να βελτιωθούμε όλοι οι αρχάριοι ...

Ηλεκτροκολληση

Μαστορες καλησπερα,
Θελω να αγορασω ηλεκτροκολληση inverter για ερασιτεχνικη χρηση. Μετα απο ψαξιμο κατεληξα οτι οσες μπορουν να κολλανε μεχρι 3,25 ηλεκτροδιο συνεχομενα μου κανουν. Τα χρηματα που θα διαθεσω ειναι περιπου στο 300αρι. Θα ηθελα γνωμες για μαρκες αλλα και ποια εταιρια θεωρειτε οτι εχει φθηνα ανταλλακτικα και καλο service στην περιπτωση που χρειαστει.
Ευχαριστω.

Καλημερα και καλως ηρθες στην παρεα μας.
Με τα χρηματα που θελεις να διαθεσεις μπορεις να αποκτησεις πλεον αξιολογο μηχανημα οπως τα παρακατω.

https://www.skroutz.gr/s/6046411/Imperia-Pro-ARC-201.html

https://www.skroutz.gr/s/6046818/Telwin-Force-195.html

Προσωπικα εχω μια Imperia Mega 200 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος.

Βεβαια εκει που ειδα διαφορα ειναι με μια MIG Telwin αλλα εκει ξεφευγουμε.

Ως αρχαριος θα προτιμησω μια ηλεκτροδιου. Η imperia ειναι της unimac αν δεν κανω λαθος. Τι λενε αυτοι απο after sales? Δεν ακουω και τα καλυτερα αλλα μπορει και να μην ισχυει. Πολυ καλα λογια εχω ακουσει για solter - και για μηχανημα και για μασκα ηλεκτρονικη που με ενδιαφερει. Ευχαριστω για την απαντηση.

Σίγουρα για ερασιτεχνική χρήση δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Εμένα όμως δεν μου κάθεται καλά αυτό "Αποδόσεις σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 60974-10 (35%@40˚C)".
Εγώ προτίμησα την Telwin Force 145 με 60% στα 130 A με αγορά από Ιταλία (ebay) με μεταφορικά μου βγήκε 188 ευρώ.