Spyros02
New member
Πολύ θεωρία βρε παιδιά. δεν λέω καλή είναι αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι ολίγον έως πολύ διαφορετικά..
Για πες;...
Πολύ θεωρία βρε παιδιά. δεν λέω καλή είναι αλλά στην πράξη τα πράγματα είναι ολίγον έως πολύ διαφορετικά..
Υπέρ καλυμμένος, αλλά εγώ μίλησα για 160 αντί της 140.
τεσπα δεν γίνεται θέμα τώρα για 20 λιγότερα. μια χαρά θα κάνεις τη δουλειά σου. απλά άμα με τον καιρό θα αυξηθούν οι απαιτήσεις σου ίσως χρειαστείς κάτι καλύτερο, αλλά και πάλι δεν το νομίζω. οπότε ξέχνα το και προχώρα όπως είσαι χωρίς ενδοιασμούς.
Περιμένουμε εντυπώσεις.
Αν τα αποθηκεύσεις θα πάρουν υγρασία.Οπότε για 2mm και 2,5mm τι έχετε να μου προτείνεται...θα πάρω από 1 κουτί το καθένα να υπάρχουν....
Ελπιζω να μην παρεξηγηθηκα![]()
Καλύτερα να πάρεις π.χ. 10 κομμάτια όταν είναι να κάνεις κολλήσεις και να μην αποθηκεύεις.
Κωστή κίτρινα ερλικον σε συσκευασία του 1-2κιλων.
Παιδια μην ψαχνετε ηλεκτροδια 1,6 μμ δεν χρειαζεται, με 2,5 η 3,2 μια χαρα κολλας, αυτο που θελει ειναι πολυ εξάσκηση να σταθεροποιηθει το χερι και να μαθει τις κινησεις και το ματι να κοβει ποτε ζεσταινεται το μεταλλο. Στα λεπτα μεταλλα κολλας με πονταρισιες να μην σηκωσει θερμοκρασια και τρυπησει. Με την εξάσκηση μαθαινεις να κολλας ακομα και με τον ηχο που βγαζει το ηλεκτροδιο.
Ναι και με το τεμάχιο πωλούνται.Πωλούνται με το τεμάχιο;
Εδώ θα διαφωνήσω, είμαι της άποψης ότι οι γνώσεις και η εμπειρία κάνουν το μάστορα, τα εργαλεία τον βοηθάνε.είμαι της άποψης ότι τα εργαλεία κάνουν τον μάστορα.
Ένας εύκολος τρόπος για τα πρώτα βήματα είναι με χοντρό σίδερο π.χ. βρες κομμάτια 10 12 μμ τετράγωνα από κάγκελα συμπαγή και βάλτα δίπλα κατά μήκος και ξεκινά να κολλάς, επειδή δεν πρόκειται να λιώσουν και να τρυπησουν θα καταλάβεις αρκετά πως δουλεύει όλη η φάση. Μετα σιγά σιγά πας σε πιο δύσκολες κολλήσεις. Τσίμπησε τα στις 2 άκρες γιατί καθώς κολλάς θα ανοίξουν από την διαστολή.Επειδή οι βέργες ήταν σκουριασμένες πρώτα τις έτριψα στις άκρες με γωνιακό τροχό. Χρησιμοποίησα erlicon ηλεκτρόδια.
Το λάθος που έκανα ήταν ότι προχωρούσα σε ευθεία γραμμή και όχι με ημικυκλικές κινήσεις. Τέλος διάβασα ότι η ιδανική απόσταση ηλεκτροδίου μετάλλου είναι περίπου 3 mm.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.