Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Ρώτα σε άλλο κατάστημα.
Και εδώ Κρήτη όπου έχω ρωτήσει τα κόβουν.

Σε ένα μάλιστα τα μεταφέρουν και δωρεάν (μαζί με άλλες παραγγελίες) 30χλμ αλλά βέβαια δεν έχουν και τις χαμηλότερες τιμές.

Γενικά υπάρχουν επιλογές ανάλογα τις ανάγκες.

Re: Απάντηση: Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Σπύρο δεν τους το πρότεινα αυτό που λες, δεν το σκέφτηκα!
Θα το προτείνω, πιστεύω δεν θα αρνηθούν.

Στο Γελαδακη στην 25ης Μαρτίου στον Αγ.Δημητριο πηγές...;
Όλες μου τις κοπες όταν χρειάστηκα εκεί τις έκανα....τα κόβουν όπως θες...
Όταν δε ήταν μεγάλη η παραγγελεια μου την επόμενη ήταν έτοιμη....
Ζήτημα εάν έχω δώσει 10 ευρώ για κοπες σε μεγάλη παραγγελεια...

Όχι, αυτός που τον πήρα τηλέφωνο και ρώτησα ήταν ο Παγωνάς.
Θα τον έχω στα υπόψιν τον Γελαδάκη αν και μου πέφτει κάπως μακριά (είμαι Βριλήσσια).

Στο Γελαδακη στην 25ης Μαρτίου στον Αγ.Δημητριο πηγές...;
Όλες μου τις κοπες όταν χρειάστηκα εκεί τις έκανα....τα κόβουν όπως θες...
Όταν δε ήταν μεγάλη η παραγγελεια μου την επόμενη ήταν έτοιμη....
Ζήτημα εάν έχω δώσει 10 ευρώ για κοπες σε μεγάλη παραγγελεια...

Κώστα, από το στόμα μου το πήρες.
Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και από όσο μπορώ να κρίνω έχει και καλές τιμές.

αν και μου πέφτει κάπως μακριά (είμαι Βριλήσσια).
Μια βόλτα μέχρι την Παιανία ίσως σου είναι πιο βολική...
Εγω από εκεί ψωνίζω και δεν μου έχει πει ποτε όχι σε κόψιμο.
-bye-

Ωραία, σας ευχαριστώ.
Ανακάλυψα κι άλλον ένα, ΠΑΓΩΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, Λεωφόρος Ειρήνης 38Β, Άγιος Παντελεήμονας (Πεύκη Αττικής).

Αποθήκη στην ταράτσα, Β' όροφος, 2m x 2m x 3.5m (μήκος x ύψος x πλάτος) μεταλλική γαλβανιζέ με πάνελ στη σκεπή και γύρω - γύρω.
Κόστος υλικών είναι 350 ευρώ (Χωρίς ΦΠΑ).
Ποια είναι μια λογική τιμή που θα με χρεώσει ο σιδεράς (εργασία και υλικά, σύνολο);
Χωρίς το ΦΠΑ.

Εκανα καποια πειραματα με την κολληση στις διακοπες.
Καπως εχω αρχισει να το καταλαβαινω το πραγμα.
Εδω δοκιμαστικη κολληση δυο κομματιων βαριας (γυρω στα 16mm πρεπει να ηταν) μπετοβεργας. Σε καποια σημεια μου βγηκε πολυ καλη.
Βεβαια, μετα, που την εκοψα για να τσεκαρω, διαπιστωσα οτι δεν ειχε παει μεσα μεσα η κολληση. Και λογω σφαιρικου σχηματος, στο κεντρο ειχε μονο βορακα. Και παλι, αρχιζω να ειμαι πιο ευχαριστημενος, απο το μακελειο που εκανα στην αρχη
Μετα κολλησα κατα μηκος δυο μακρια κομματια και σε τεστ...μονοζυγου, αντεξε μια χαρα καμια 80αρια κιλα να κρεμονται, με τον μοχλο ακριβως πανω στην ενωση. Not bad.

Εκτος απο πειραματα, κολλησα και μια μεγκενουλα που ειχε ανοιξει-σπασει στα δυο και μεχρι στιγμης φαινεται να κραταει.
Τρεμετε μαστορια του Περαματος
4d534bba357f30dc61efc0cc5e201fd2.jpg

Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Pics or it didn't happen? 😁
Ο,τι και να πεις εχεις δικιο. Συνεπαρμενος απο την χαρα της επισκευης δεν εβγαλα ουτε μια.
Και ειχε και λυσιμο της, καθαρισμα της παλαιας, "παιδικης" κολλησης, νεα κολληση, τριψιμο με τροχο, δεσιμο, λαδωμα...
Ειμαι απαραδεκτος 😫
Τουλαχιστον, το τελικο προϊον υπαρχει και δουλευεται απο τον θειο στο χωριο, οποτε οταν ξαναπαω υποσχομαι ρεπορταζ 😀

Να ειστε καλα, παιδια. Εχει πολυυυυ δρομο ακομα το πραγμα. Αλλα, οντως, με επιμονη και υπομονη, βελτιωνεσαι σιγα σιγα. Σε σχεση, τουλαχιστον, με το μπαχαλο που ηταν οι δικες μου αρχικες κολλησεις.
Μακαρι να ειχα χρονο και χωρο για περισσοτερη εξασκηση, αλλα και αυτο το λιγο αποδεικνυει οτι και ο πλεον ατζαμης μπορει να μαθει καποια πραγματα αν προσπαθησει.
(Αρκει να θυμαται να φοραει και κανα ρουχο, γιατι εγω ολες τις διακοπες τις περασα με ενα μαυρισμα σαν να φορουσα το μαγιο του Μπορατ 😛 )

Παρέλαβα άλλο σώμα γείωσης για την η/κ μιας κ το μαμίσιο με δυσκόλευε. Είναι ογκώδες κ γραπώνει γερά.

Sacit OK 6 με άνοιγμα σαγονιών 72 mm.
https://shop.trafimet.com/en/product-detail.php?p=MRS000064
http://www.sacit.com/ground-clamp-for-welding/
Από https://toolnet.gr/proionta/michani...s/exartimata/somageiosisok6600amp058376.html#

Προσοχή: μην αγοράσετε το μαγνητικό σώμα γείωσης γιατί όταν βρίσκεται στον αέρα το καλώδιο τότε το βάρος του καλωδίου τραβάει κάτω το χάλκινο έμβολο με αποτέλεσμα αυτό να πλαγιάζει, δλδ να μην εφάπτεται τέλεια στο σίδερο με τπτ. Το ελατήριο είναι πολύ μαλακό. Εάν ακουμπάει το καλώδιο π.χ. στον πάγκο όπως φαίνεται στο βίντεο του SK τότε οκ. (Αυτό εννοώ.)

uOsI9Ht.jpg

BP6O1e1.jpg

UEzIxyT.jpg