Γιατί ρέιιιιι;Να κόψεις παρεες με τον αλουμινα.
Το νου σου τα μάτια σου επειδή δε θα βλέπεις ουτε τσίχλα τον Οκτώβριο.
Ετσι πιστευω και εγω..αντε να κανω και την προσθηκη 16mm καλωδιων και θα ειμαι οκ....Και κάτι ακόμα Κώστα. Από τα λεγόμενά σου και τις φωτό που ανέβασες ενδεικτικά, δεν νομίζω ότι θα χρειαστείς κάτι πολύ καλύτερο/ακριβότερο από τη μικρή Helix που ήδη αγόρασες. Οι κολλήσεις που εικάζω ότι θα κάνεις καλύπτονται θα έλεγα με χρήση κοινών ηλεκτροδίων 6013, κατά 70% 2,5 χιλ. και κατά 30% με ηλεκτρόδια 3,2 χιλ. με ότι αυτό συνεπάγεται για τα ρεύματα που θα χρειαστείς από τη μηχανή.
Αν αργότερα, έχοντας εξοικειωθεί με τη συγκεκριμένη μηχανή θελήσεις ενδεχομένως να επενδύσεις σε μια πιο "επαγγελματική" μηχανή κινούμενος ωστόσο σε λογικό για την ενασχόλησή σου κόστος, θα πρότεινα κάτι σαν την παρακάτω:
https://www.skroutz.gr/s/16291806/S...-Inverter-160A-max-Ηλεκτροδίου-MMA.html#specs
:worshippy::worshippy:Το γραφω αρχικα για τον Κωστη, που πηραμε τετοια προσφατα, αλλα και για οποιον αλλο ενδιαφερεται:
Σε ασχετη κουβεντα, με (υποτιθεται, τουλαχιστον) σχετικο στο αντικειμενο, μου ειπαν οτι οι ορειχαλκινες τσιμπιδες γειωσης, ενω ειναι πολυ καλες, τεινουν να ειναι προβληματικες. Επειδη, λεει, ειναι μαλακο το μεταλλο και συνηθως ισχυρο το ελατηριο, αν δεν προσεξεις, μπορει σε μια αποτομη κινηση να σπασουν οι σιαγωνες.
Οποιος θελει το ακουει, με επιφυλαξη
Το γραφω αρχικα για τον Κωστη, που πηραμε τετοια προσφατα, αλλα και για οποιον αλλο ενδιαφερεται:
Σε ασχετη κουβεντα, με (υποτιθεται, τουλαχιστον) σχετικο στο αντικειμενο, μου ειπαν οτι οι ορειχαλκινες τσιμπιδες γειωσης, ενω ειναι πολυ καλες, τεινουν να ειναι προβληματικες. Επειδη, λεει, ειναι μαλακο το μεταλλο και συνηθως ισχυρο το ελατηριο, αν δεν προσεξεις, μπορει σε μια αποτομη κινηση να σπασουν οι σιαγωνες.
Οποιος θελει το ακουει, με επιφυλαξη
Όταν μιλάμε για ορειχάλκινες τσιμπίδες γείωσης εννοούμε κάτι τέτοιο:
https://www.e-toolshop.gr/product/t...ZfrsWs5tWKRB-v8-aRsNbwVPKasGuausaAl6mEALw_wcB
κι όχι κάτι τέτοιο:
https://xrisimopolio.gr/product/tsibida-geiosis-ilektrokollisis-atlas-100a-200a-300a/
Το αναφέρω αυτό γιατί 2-3 παιδιά από όσο θυμάμαι, αγοράσατε τον δεύτερο τύπο τσιμπίδας.
Επειδή από όσο θυμάμαι, εγώ είχα ανοίξει αυτή την κουβέντα με αφορμή την αγορά μηχανής των 200 ευρώ από το Διαμαντή με τσιμπίδα σώματος του 1 ευρώ (έναντι 3,5 που κόστιζε η καλύτερη που τελικά έβαλε) αισθάνομαι την ανάγκη να πω το εξής: Κι εγώ έχω δει σε μηχανουργείο να έχουν κάνει σώμα ένα χοντρό σύρμα τύπου S (σαν αγκίστρι χονδρικά) το οποίο ήταν συγκολλημένο με τήγμα (λογικά όχι καλάι) με 70άρι καλώδιο πολλών μέτρων το οποίο τροφοδοτούνταν από μια μεγάλη τριφασική μηχανή Lincoln Electric των 370Α... Φυσικά ο εν λόγω τεχνίτης νόμιζε ότι με τη σημειακή επαφή σύρματος S που είχε για σώμα γείωσης κρεμασμένο σαν τσιγγέλι σε κάποιο σημείο του μεταλλικού τραπεζιού όπου κόλλαγε, ότι έκανε "μαγκιά" και είχε το πρέπον αποτέλεσμα *για τα αμπέρ που έβαζε). Όταν του εξήγησα όσο πιο απλά μπορούσα περί τίνος επρόκειτο, κούναγε καταφατικά το κεφάλι και μου ψέλλισε ότι, "έτσι το βρήκε από τους παλιούς" και ότι θα το αλλάξει άμεσα με ορειχάλκινο σώμα....Χτες σε ένα μερεμέτι, με μια παλιά ηλεκτροκολληση, είχε την ορειχαλκινη, σπασμένη, και απλά την ακουμπούσαμε να κάνει σώμα και μια χαρά κόλλαγε πάντως..
Το λέω επειδή το ψειρισαμε τις προηγούμενες μέρες για επιφάνεια γείωσης κλπ κλπ..
Γενικά σε πολλά πράγματα σ' αυτή τη ζωή, υπάρχει ο ορθός τρόπος και ο "πρακτικός", ενίοτε και "συνήθης" τρόπος. Πολλοί έμαθαν να δουλεύουν με τον δεύτερο, θεωρώντας ότι είναι ο μοναδικός, ή ο ενδεδειγμένος, είτε επειδή δεν τους εξήγησε ποτέ κανείς που γνωρίζει πέντε πράγματα, είτε επειδή έτσι το βρήκαν από τους παλιότερους, είτε από νεοελληνική "μαγκιά" (αντίστοιχη του να δουλεύουν χωρίς ούτε τα απλούστερα μέτρα ατομικής προστασίας).
Ο καθένας προφανώς επιλέγει πως θα δουλέψει. Ωστόσο πιστεύω ότι καλό είναι να γνωρίζει την σωστή ή έστω τη σωστότερη αντιμετώπιση μιας κατάστασης (πολύ περισσότερο όταν αυτή δεν είναι κοστοβόρα ή μη ρεαλιστική για τον απλό χρήστη).
Αυτό άλλωστε νομίζω ότι είναι και το νόημα ενός (υπό)φόρουμ εργαλείων. Αλλιώς ρωτάμε τον Χ σιδερά της γειτονιάς (αν είναι γνώστης έχει καλώς, αν όχι, κλάφτα), ούτε γράφουμε σε φόρουμ ούτε τίποτα, και είμαστε άρχοντες...
Το άγκιστρο που έβλεπα εγώ στους παλιούς σιδεράδες ήταν φτιαγμένο από πλακέ λάμα τουλάχιστον 2 εκατοστών ...δηλαδή η επιφάνεια επαφής ήταν περίπου όσο και της τσιμπίδας γειώσεως ίσως και περισσότερο αν αυτό λέει κάτι.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.