Aν θελετε Νικο/Μπαμπη να φτιαξετε μια εσεις, τον βαζω στην ακρη τον ασηκωτο μετασχηματιστη για να τον παραλαβετε οποτε οι συνθηκες το επιτρεψουν!
Ο πρωθυπουργος???
Γτ από εμένα μη περιμενεις να κάνω κάτι τέτοιο με 220volt....
Για να κολλάει σωστά η κίτρινη helix πρέπει να ανεβάσεις τα αμπέρ στα 90 και πάνω για το 2.5 το 3.25 στα 110 αμπέρ και το 4.0 στα 130 αμπέρ με πολικότητα της τσιμπίδας στο -Λοιπόν ασχολήθηκα για λίγο, προχθές και σήμερα με την εξοικείωση της ηλεκτροσυγκόλλησης, αλλά το αποτέλεσμα δεν με ικανοποιεί. Ενώ ξεκινάω ωραία, με λίγο που ξύνω το ηλεκτρόδιο, παίρνει αμέσως, η κόλληση μου αφήνει κενά και πολλά γρουμπούλια.
ο κουμπάρος μου που με είδε λέει ότι βιάζομαι κλπ. Ένας φίλος μου αλουμινάς, μου είπε για δύο βδομάδες να κάνω μόνο πόντες.. Τα γαζιά να τα αφήσω για αργότερα. Το πρόβλημά μου σαν πρώτη φορά, είναι να καταλάβω πόση ώρα πρέπει να επιμείνω σε κάθε σημείο, τι κινήσεις πρέπει να κάνω, μέχρι να πιάσω το νόημα.
..
Εχω κάψει τα χέρια μου, τον πάγκο, την πρώτη μέρα πάω να πιάσω για να ξυσω το σίδερο, και κάηκα, το πετάω πάνω στον πάγκο, φεύγουν μπουκάλι και το ποτήρι με το τσίπουρο και έσπασε... στραβαδι εντελώς, αλλά πού θα μου πάει! Θα τα καταφέρω. Τα σίδερα κολλάνε, αλλά το γαζί μου αφήνει κενά και μου φεύγει πολλές φορές δεξιά ή αριστερά. Σαν να μην βλέπω τι κάνω !!!
![]()
![]()
![]()
Η ηλεκτροκόλληση επειδή την έχω σε επαγγελματικό επίπεδο (μηχανουργός) είναι πολύ σταθερή αλλά με την αστάθεια που προ είπα στο 2.5αρι αλλά εκτός αυτού είναι πολύ δυνατή μιλώντας και με την αντιπροσωπεία το γνωρίζουν αυτό (of the record)η απάντηση τους αυτή την έχω πιέσει αρκετά και δείχνει ότι και ο κύκλος εργασιών είναι πραγματικός 20ηλεκτροδια 4.0αρια συνεχόμενα χωρίς να ζεσταθεί κάν εγώ βέβαια της έχω αλλάξει και καλώδια 25αρια γιατί αυτά είναι με πυρήνα αλουμινίου και όχι πραγματικός χαλκόςΈχει σημασία πάντως και το πάχος της λαμαρίνας που κολλάει κάποιος. Με τα ίδια αμπέρ, άλλα αποτελέσματα θα έχει κανείς αν κολλάει λαμαρίνες πχ 2 χιλ., και άλλα αν κολλάει 4 ή 5 χιλιοστά (με το ίδιο πάντα μέγεθος ηλεκτροδίου, πχ 2,5 χιλ.).
Την κίτρινη Helix του Διαμαντή δεν την γνωρίζω σαν απόδοση/εμπειρία χρήσης, αλλά αν όντως θέλει 90 αμπέρ ρύθμιση για να κολλήσει σωστά με ηλεκτρόδιο 2,5 χιλ. σε "λογικού" πάχους λαμαρίνα (2 - 3 χιλ.), τότε κατ' εμέ, αυτό πιθανότατα σημαίνει, είτε ότι οι ενδείξεις αμπέρ της μηχανής δεν είναι σωστές (η ένδειξη στο display) είτε ότι, μερικώς τουλάχιστον, τα αμπέρ που διατείνεται ότι βγάζει είναι "πέτσινα".
Εκτός από τα belinox που είναι 30εκ. όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια (35εκ)Να ρωτήσω, ξέρω ότι τα ηλεκτρόδια 2,5 με τα 3,25 έχουν διαφορά στο πάχος της πάστας. Στο μήκος έχουν διαφορά; τα 2,5 είναι 35εκ.,τα έχω και τα ξέρω. Από 3,2 και πάνω έχουν διαφορά στο μήκος;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.