Ηλεκτροκολληση, εργαλεια, τεχνικες και συμβουλες.

Όπως έγραψα και νωρίτερα, το θέμα μου δεν είναι αν κάποιος εξασκεί και εμπορική δραστηριότητα (σαφώς και δεν είναι μεμπτό αυτό) ή αν κάποια προϊόντα παρέχονται από κάποιες εταιρείες για παρουσιάσεις οπότε και δεν γίνεται 100% αμερόληπτη κριτική (κατανοητό).
Το ζήτημα προσωπικά για μένα ξεκινά, όταν (συνδυαστικά αυτά τα 2): α) κάποιος παρουσιάζει από το κανάλι του αποκλειστικά προϊόντα από 1-2 συγκεκριμένους εισαγωγείς εργαλείων, χωρίς ποτέ στην εισαγωγή των παρουσιάσεων (εξ όσων θυμάμαι) να αναφέρει κάτι σχετικά, και β) όταν ο ίδιος ανοίγει μετά από λίγο καιρό εμπορική επιχείρηση όπου εμπορεύεται επίσης αποκλειστικά προϊόντα από τους ίδιους εισαγωγείς εργαλείων.
Ε, τότε, στο δικό μου μυαλό τουλάχιστον, ο συγκεκριμένος χάνει τα εχέγγυα αξιοπιστίας και αμεροληψίας, που εγώ προσωπικά επιθυμώ από κάποιον που παρουσιάζει προϊόντα, σε ότι αφορά τις αντίστοιχες παρουσιάσεις του.
Τώρα που το σκέφτομαι περισσότερο, ακόμα και το φυσικό κατάστημα το οποίο ανέφερε κάποιες φορές στις παρουσιάσεις του, παροτρύνοντας το κοινό να αγοράζει από εκεί τα προϊόντα που παρουσίαζε (θεμιτό), δεν εμπορεύεται προϊόντα αποκλειστικά 1-2 εισαγωγέων (εκείνων που ο ίδιος έχει στο κατάστημά του).
Τα παραπάνω τονίζω αποτελούν καθαρά προσωπικές μου απόψεις, και προφανώς δεν είναι απαραίτητα μομφή για τον συγκεκριμένο, απλά στο δικό μου μυαλό έχουν τους συμβολισμούς τους.

H MIG του που παρουσιάζει, σε λίγο καιρό θα είναι σε όλα τα ραφια των φθηνομάγαζων. Ακόμα και το Lidl έχει αντίστοιχο προϊόν στα €200

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mig χωρις μπουκαλα γινεται; Ειναι κανονικη mig, ή απλως δουλευει και ως mma χωρις μπουκαλα;

Αυτές οι μηχανές προφανώς και δεν είναι καθαρόαιμες MIG και φυσικά δεν πετυχαίνουν στις περισσότερες εφαρμογές εφάμιλλο αποτέλεσμα με των MIG. Χρησιμοποιούν σύρμα flux το οποίο έχει μια ουσία που δημιουργεί (μέσες - άκρες) το προστατευτικό για τη συγκόλληση περιβάλλον που πετυχαίνει η MIG με τη χρήση του αδρανούς αερίου.
Ουσιαστικά αποτελούν έναν έντιμο (ας πούμε) συμβιβασμό για τον ερασιτέχνη που δε θέλει ή δεν μπορεί να μπει στη διαδικασία αγοράς και κατοχής μηχανής MIG με μπουκάλα, και ως τέτοιες θα πρέπει να αντιμετωπίζονται.
Κάποιος ερασιτέχνης που θέλει να δοκιμάσει κάτι πέρα από την κλασική ΜΜΑ χωρίς να δώσει πολλά χρήματα και να έχει το βραχνά χώρου/κόστους της μπουκάλας, μπορεί να πειραματιστεί με μια μηχανή σύρματος, αλλά μέχρι εκεί.

Αρχιζει να γινεται της μοδας οι μηχανες Mig χωρις μπουκαλες αεριου. Αγοραζεις καρουλι συρμα (ονόματι flux) το οποιο περιεχει προστατευτικη επικαλυψη και προσπαθει να προσομοιασει τη λειτουργια των Mig με αεριο. Το συρμα ειναι πανακριβο για την ωρα αλλα αν αυξηθει η ζητηση θα πεσει σε νορμαλ επιπεδα. Αυτες οι μηχανες ειναι κατωτερες απο της mig gas αλλα ανωτερες απο τις ΜΜΑ και πιθανο στο μελλον να τις εκτοπίσουν με τη βελτιωση των τσιπ. Επισης μεταφερονται ευκολα παντου για να κανεις μια γρηγορη κολληση mig. Παιζει ρολο η ποιοτικη κατασκευη και ο επεξεργαστης τσιπ που θα φοραει. Αυτη που ποσταρε ο skmetal ειναι ισπανικη και καλη κατασκευη πιστευω, ομως λιγα αμπερ (125).
Συρμα flux

• Like
Reactions: panoss1
Δηλαδη, εχει το συρμα επικαλυψη με "βορακα"/flux, οπως το κλασικο της mma, αλλα πιο λεπτη;
Απο το link βλεπω παχος 0,8mm. Τοσο λεπτο ειναι (ξεκιναει, εστω) και της κανονικης mig;
Φανταζομαι θα κανει πολυ λεπτο κορδονακι αυτο (καλο, γενικα), αλλα για "γεμισμα" και οπου θελεις γερη και παχια κολληση, τι γινεται; Βασιζεσαι στο λιωσιμο του υποστρωματος μονο;

Edit: Μιλαμε, μηπως, για αυτο:

• Like
Reactions: nickmanak
Το λινκ σου ειναι το σωστο, για αυτη την κατηγορια συζηταμε. Μπορεις να δεις βιντεο χρηστων για αυτες τις μηχανες και για τα γεμισματα που ρωτησες δεν χρειαζεται κατι εξτρα, το κανεις με το ιδιο συρμα. Το μονο αρνητικο ειναι η τιμη στο καλο συρμα flux που κοστιζει 20-25 ανα kg. (Στο σκρουτζ εχει και 3κιλο στα 37). Ενω στις ΜΜΑ αγοραζεις με 13€ 4kg Fincord-M 2.5mm.
Οπως εγραψα και πριν, αυτες οι μηχανες ειναι το μελλον για τον χομπιστα ερασιτεχνη συγκολλητη, οι τιμες τους εχουν γινει αρκετα προσιτες και μας δινουν την ευκαιρια για σωστες και δυσκολες κολλησεις (πχ ψιλη λαμαρινα).

H MIG του που παρουσιάζει, σε λίγο καιρό θα είναι σε όλα τα ραφια των φθηνομάγαζων. Ακόμα και το Lidl έχει αντίστοιχο προϊόν στα €200

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Mig χωρίς μπουκάλα ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ.... Επαγγελματίας του χώρου με χρόνια & χρόνια εμπειρίας που γνωρίζω προσωπικά που μπήκε στον πειρασμό να αγοράσει αντίστοιχο εργαλείο επώνυμο στον χώρο εταιρίας όταν πρωτολανσαρίστηκε πριν από 7-8 χρόνια αν δεν με απατά η μνήμη μου για λόγους φορητότητας -αφού όπως προανέφερα είναι επαγγελματίας- απογοητεύτηκε εντελώς, από την ποιότητά του κολλήματος η οποία σε καμία περίπτωση δεν πλησίαζε ούτε καν της MIG με μπουκάλα.

• Like
Reactions: lazarefa
Έτσι ακριβώς όπως τα λέει ο φίλος ΚΤΜ950 πιο πάνω. Μην μπαίνετε σε συγκρίσεις με τις κανονικές MIG, δεν υπάρχει σύγκριση. Μόνο σαν καλός συμβιβασμός για ερασιτέχνες που θέλουν να πλησιάσουν στον κόσμο της MIG χωρίς τα έξοδα, τις απαιτήσεις χώρου και τη διαδικασία με τις φιάλες της MIG θα πρέπει να αντιμετωπίζονται οι μηχανές με σύρμα flux.

• Like
Reactions: KOSSTV
Kαλησπέρα σε όλο το φόρουμ , παιδιά θέλω να αγοράσω μία καλή ηλεκτροσυγκόλληση για χοντρές και για πιο ψιλές δουλειές ποια από τις δύο να προτιμήσω Telwin Linear 410-S Ηλεκτροκόλληση 350A (max) Ηλεκτροδίου (MMA) η την IMPERIA Ηλεκτροκόλληση INVERTER MIG 350 και γιατί? Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Attachments

• Telwin Linear 410-S Ηλεκτροκόλληση 350A (max) Ηλεκτροδίου (MMA).jpeg
    Telwin Linear 410-S Ηλεκτροκόλληση 350A (max) Ηλεκτροδίου (MMA).jpeg
    31.2 KB · Views: 31
  • IMPERIA ΗΛΕΚΤΡΣΗ INVERTER MIG 350.jpg
    IMPERIA ΗΛΕΚΤΡΣΗ INVERTER MIG 350.jpg
    189 KB · Views: 29
Γεια σου φιλε,
Γιατι θες τριφασικη?
Εγω ψηφιζω IMPERIA για πολλους και διαφορους λογους, και επιπλεον η συγκεκριμενη ειναι για ολες τις δουλειες ... ΜΜΑ, MIG
Εαν ειναι να πας στα κυβικα της συγκεκριμενης TELWIN, καλυτερα να αγορασεις μια μεταχειρισμενη παλια περιστροφικη στα μισα χρηματα και ιδιο βαρος

Γεια σου φιλε,
Γιατι θες τριφασικη?
Εγω ψηφιζω IMPERIA για πολλους και διαφορους λογους, και επιπλεον η συγκεκριμενη ειναι για ολες τις δουλειες ... ΜΜΑ, MIG
Εαν ειναι να πας στα κυβικα της συγκεκριμενης TELWIN, καλυτερα να αγορασεις μια μεταχειρισμενη παλια περιστροφικη στα μισα χρηματα και ιδιο βαρος

Γεια σου φιλε,
Γιατι θες τριφασικη?
Είμαι πολύ μπερδεμένος με όλες αυτές τις καινούργιες είμαι γνώστης των παλαιών από τα καράβια αυτή η Imperia τι ζημιές μπορεί να βγάλει οι inverter τι ζημιές βγάζουν? εχουν ηλεκτρονικά μέσα και τέτοια και η αντιπροσωπεία και τα service που ειναι ? Aγ.Ιωαννης Ρέντης η Μεσόγεια? Ούτε ρεύμα γραφουν πως δουλευει DC η AC? ούτε ηλεκτρόδιο από πόσο μεχρι πόσο mm.

H IMPERIA ειναι ηλεκτρονικη (DC)- σε περιπτωση σοβαρης βλαβης μονο αντιπροσωπεια (UNIMAC -Κορωπι) - καιει μεχρι 5mm ηλεκτροδιο και μεχρι 1,2mm συρμα
Η TELWIN ειναι και αυτη DC αλλά με αυτη ραβεις και καραβι (που λεει ο λογος) μεχρι 6mm ηλεκτροδιο - ειναι πολυ βαρια (100κιλα), αλλα πιο απλη κατασκευη για service
Σου επαναλαβανω και οι 2 μηχανες ειναι τριφασικες!

H IMPERIA ειναι ηλεκτρονικη (DC)- σε περιπτωση σοβαρης βλαβης μονο αντιπροσωπεια (UNIMAC -Κορωπι) - καιει μεχρι 5mm ηλεκτροδιο και μεχρι 1,2mm συρμα
Η TELWIN ειναι και αυτη DC αλλά με αυτη ραβεις και καραβι (που λεει ο λογος) μεχρι 6mm ηλεκτροδιο - ειναι πολυ βαρια (100κιλα), αλλα πιο απλη κατασκευη για service
Σου επαναλαβανω και οι 2 μηχανες ειναι τριφασικες!
Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες που μου έδωσες θέλω μια απο τις δύο για κατασκευές σε κτήμα και επισκευές σε αγροτικά μηχανήματα φρέζες καρότσες στραβές κόψε μοντάρισε ράψε ...

Είμαι πολύ μπερδεμένος με όλες αυτές τις καινούργιες είμαι γνώστης των παλαιών από τα καράβια αυτή η Imperia τι ζημιές μπορεί να βγάλει οι inverter τι ζημιές βγάζουν? εχουν ηλεκτρονικά μέσα και τέτοια και η αντιπροσωπεία και τα service που ειναι ? Aγ.Ιωαννης Ρέντης η Μεσόγεια? Ούτε ρεύμα γραφουν πως δουλευει DC η AC? ούτε ηλεκτρόδιο από πόσο μεχρι πόσο mm.
Δεν υπάρχει συγκριση μεταξυ MiG και ηλεκτρόδιο.
Η πρωτη κερδίζει κατά κράτος.
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ ...
Γεια σου φιλε,
Γιατι θες τριφασικη?
Θέλω τριφασική για πιο πολύ σταθερότητα καλύτερες κολλήσεις και υπάρχει και η παροχή τριφασικού ρεύματος...

μασκα αυτοματη.
Θελω να αγορασω μια αυτοματη μασκα. Ειδα διαφορες στο δικτυο και διαβασα κρητικες. Θα επελεγα οποιαδηποτε στα 30Ε αλλα θα ηθελα νομιζω, να μπορει να αλλαχθει η μπαταριας της ευκολα γιατι η χρηση της δεν θα ειναι συχνη.

Συνηθως το κριτηριο για καλη μασκα ειναι να εχει οσο περισσοτερους αισθητηρες για την ανιχνευση των ακτινοβολιων και οσο πιο γρηγορη εναυση της σκιασης σε ms για να μην προλαβει η ακτινοβολια και βομβαρδισει το ματι.

Συνηθως το κριτηριο για καλη μασκα ειναι να εχει οσο περισσοτερους αισθητηρες για την ανιχνευση των ακτινοβολιων και οσο πιο γρηγορη εναυση της σκιασης σε ms για να μην προλαβει η ακτινοβολια και βομβαρδισει το ματι.
Από την ακτινοβολία και χωρίς μπαταρία έχεις απόλυτη προστασια. Το μόνο που κάνει η μπαταρία είναι να εμποδίζει το ορατό φως. Σίγουρα είναι βλαπτικό το έντονο φως αλλά δεν είναι ίδια βλάβη όπως να φας ακτινοβολία

• Like
Reactions: nickmanak