Χαχα, πρόσεξε μόνο αυτη που θα πάρεις να μετράει και συνεχές στα Αμπέρ, γιατί οι περισσότερες μετρούν μόνο εναλλασσόμενο και δεν μας κάνουν για αυτή τη μέτρηση.Ωραιος, αλλα ζηλεψα και θα αγορασω αμπεροτσιμπιδα να μετρησω την Helix.![]()
Εξαιρετικά ενδιαφέρον!
Να ρωτήσω, ποια ήταν η ένδειξη στο αμπερομετρο όταν το βάζεις στο τέρμα το ποτενσιομετρο?
Ναι το ξερω.Χαχα, πρόσεξε μόνο αυτη που θα πάρεις να μετράει και συνεχές στα Αμπέρ, γιατί οι περισσότερες μετρούν μόνο εναλλασσόμενο και δεν μας κάνουν για αυτή τη μέτρηση.
δεχομαστε οτι η ενδειξη της ρυθμισης ειναι το max των αμπερ.Να μια ενδιαφέρουσα πιστευω μέτρηση που έκανα σήμερα σχετικά με τα πραγματικά Αμπέρ της ηλεκτροκόλλησης Topshak TS-EM2 220V 140A Inverter που νομίζω πως απαντά και σε κάποια ερωτήματα σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετώπισα στο να κολλήσω δυο στραντζαριστά μεταξύ τους.
Για τις μετρήσεις χρησιμοποιήθηκε το (αξιόπιστο νομίζω) Uni-T 200A AC UT210D True RMS
Το όργανο τοποθετήθηκε στο καλώδιο του ηλεκτρόδιου.
Αναλυτικά λοιπόν, βάζοντας το ποντεσιόμετρο:
- Στα 60Α πήρα μια μέτρηση γύρω στα 40Α (με κάποια αστάθεια)
- Στα 70Α πήρα μια μέτρηση γύρω στα 50Α (με αρκετή αστάθεια)
- Στα 80Α πήρα μια μέτρηση γύρω στα 55Α (με αρκετή αστάθεια)
- Στα 90Α πήρα μια μέτρηση γύρω στα 63Α (με κάποια αστάθεια)
- και στα 100Α πήρα μια μέτρηση γύρω στα 70Α (με αρκετή αστάθεια)
Αν δεχθούμε πως το όργανο μετράει σωστά, βλέπουμε πως η ένδειξη LED της Topshak είναι εντελώς παραπλανητική.
Και φυσικά νόμιζα πως κολλάω στα 60 ενώ κόλλαγα στα 40!
Πιστεύω πως το Uni-T μετράει σωστά, γιατί μόνο όταν έβαλα την Topshak 100Α κατάφερα να τρυπήσω το στραντζαριστό! Μου είχε κάνει εντύπωση πως μέχρι τώρα δεν είχε τύχει να κάνω κατα λάθος ούτε μια τρύπα σε ένα στραντζαριστό των 2mm
δεχομαστε οτι η ενδειξη της ρυθμισης ειναι το max των αμπερ.
επειδη λοιπον η αμπεροτσιμπιδα δεν προλαβαινει να μετρησει/απεικονισει τους αποτομος παλμους ρευματος που δημιουργούνται κατα την συγκόλληση... μετράει το rms. αρα χοντρικα λιγοτερα κατά ριζα² ( /1,41)
Στάλθηκε από το SM-A528B μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιατί προσπαθεις να κάνεις γαζί αφού είσαι αρχάριος;
Δοκίμασε με τσιμπήματα
Στην κόχληση στο μέρος που έχεις βάλει τη θλιμενη φατσούλα πρέπει να υπολογίζεις να κανείς κινήσεις περίπου 60% πάνω στη γωνία (που είναι πιο δυνατό κ χοντρό το σίδερο) και 40% στο επίπεδο κομμάτι. Μην ανεβάζεις πολύ τα Α δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι. Προσπάθησε να κανείς το γαζί ΑΡΓΑ. Ακόμα και αν δεν καταφέρεις γαζί με αρκετα τσιμπήματα μια χαρά γερό θα είναι.Καλοί μου συνάδελφοι, έμπειροι ηλεκτροσυγκολλητές, βοηθήστε τον αρχάριο παρακαλώ.
Έχω φτάσει σε καλό επίπεδο κολλήσεων, ΜΟΝΟ όταν τα σίδερα που κολλάω είναι συνεπίπεδα.
Όταν όμως προσπαθώ να κολλήσω κάτι που είναι κάθετο ως προς κάποιο άλλο, τότε, οι μισές+ κολλήσεις δεν πιάνουν, ή πιο σωστά, πιάνουν μόνο στο ένα επίπεδο, σε αυτό που είναι οριζόντιο συνήθως, αλλά και αυτό όχι πάντα.
View attachment 204463
Μια φορά που είχα ανεβάσει πολύ τα αμπέρ, η κόλληση "έτρεχε" προς τα κάτω σαν υγρό. Με κανονικά αμπέρ μοιάζει να κολλάει, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχει δέσει με το σίδερο. Μήπως θέλει κάποια ενδιάμεσα αμπέρ;
Δεν καταλαβαίνω.
Υπάρχει κάποιο κόλπο που θα βοηθούσε;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.