newbie
AVClub Addicted Member
Παρέλαβα τα 1,6 και τα 2,0 mm από ΠΑΜ και είναι εμφανής η διαφορά και τον δύο από τα κλασικά 2,5mm που έχω.
είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσω τα 2,0 mm για να κολλήσω κάτι γωνίες στο ως άνω στραντζαριστό και δεν μπορώ να πω ότι μου έκαναν τη ζωή πιο εύκολη από τα 2,5mm.
Στο πλέγμα δεν πρόλαβα να δοκιμάσω και καθώς λόγω καιρού στενεύουν τα περιθώρια, είναι πιθανό η δοκιμή να μείνει για αργότερα.
Αν το στραντζαριστό είναι 2mm, μιά χαρά είναι το 2,5. Νομίζω ότι δεν είχες πρόβλημα όταν έφτιαχνες τα τελάρα. Τα 2/1,6mm μας βοηθάνε σε μικρές διατομές λαμαρίνας, λόγω των λίγων Α που απαιτούν.
Ίσως να χρειάζεται αλλαγή πολικότητας, ίσως η ένδειξη των Α στην μηχανή να μην έχει σχέση με την πραγματικότητα, ίσως η γείωση να απαιτεί άμεση αλλαγή/επισκευή. Πολλά ίσως και δεν είμαι ο πλέον κατάλληλος για τεκμηριωμένες απαντήσεις.
Στην θέση σου, θα έλεγχα πρώτα την γείωση (παίζει σημαντικότατο ρόλο) και μετά θα άλλαζα πολικότητα. Για να μετρήσεις Α χρειάζεσαι DC αμπεροτσιμπίδα. Δυστυχώς έχει χαθεί το παλιό site της erlikon που ανέφερε πολικότητες για τα δικά της μεν ηλεκτρόδια, όμως είχαμε έναν μπούσουλα. Εγώ, σε 2mm λαμαρίνα έχω την τσιμπίδα στο - αλλά έχω δει τους περισσότερους να την έχουν στο + παντού.
Γενικότερα, προσπάθησε το πλέγμα να εφάπτεται στο στράντζο (σημαντικό) και ξεκίνα την κόλληση από το στράντζο προς το πλέγμα με πονταρισματα (πολύ μικρής διάρκεια κόλληση δηλαδή).
Για τις πολικότητες:
και: