Ηλεκτροστατικά ηχεία ACOUSTAT

Τα MAGNEPAN που ανέφερα είναι τα MG-12.
Έχει κάποιος τα ηχεία αυτά ή ακόμα και εντυπώσεις του από ακρόαση που έχει κάνει στο παρελθόν.

Είμαι κάτοχος των MG12, εδώ και δύο περίπου χρόνια.Τα οδηγώ με δυο γεφυρωμένους EP1500, Και πιστεύω ότι οι ενισχυτές αυτοί είναι ιδανικοί για την οδήγηση των συγκεκριμένων ηχείων.
Αν τα ταιριάξης και με κατάληλο προ (δυναμικό και ατακάτο) το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Είμαι κάτοχος των MG12, εδώ και δύο περίπου χρόνια.Τα οδηγώ με δυο γεφυρωμένους EP1500, Και πιστεύω ότι οι ενισχυτές αυτοί είναι ιδανικοί για την οδήγηση των συγκεκριμένων ηχείων.
Αν τα ταιριάξης και με κατάληλο προ (δυναμικό και ατακάτο) το αποτέλεσμα είναι καταπληκτικό.

Ευχαριστώ πολύ Απόστολε, οπότε απ' ότι κατάλαβα είσαι απόλυτα ικανοποιημένος από τα MG 12.
Τί εμβαδό έχει ο χώρος σου;

Λοιπόν, έχω νέα...
Έκανα τράμπα του τελικού και πήρα τον μεγάλο του αδελφό, τον VA-60s που έχει τη διπλάσια ισχύ δηλαδή 160 WRMS στα 6Ω και 120 WRMS στα 3 και 8Ω οπότε μπορώ να πω τώρα ότι δεν θα έχω πρόβλημα οδήγησης ακόμα και στις υψηλές στάθμες.
Οπότε, τώρα με το νέο δεδομένο της μεγαλύτερης ισχύος, το ερώτημα είναι AQOUSTAT ή MAGNEPAN;

εχω ακουση τα mmg και το μπασο τους ηταν ανυπαρκτο.

ελπιζω τα mg12 να εχουν λιγο.

Απάντηση: Re: Ηλεκτροστατικά ηχεία ACOUSTAT

εχω ακουση τα mmg και το μπασο τους ηταν ανυπαρκτο.

ελπιζω τα mg12 να εχουν λιγο.

Και τα mmg και τα MG12 έχουν καλό και επαρκές μπάσο για λογικές στάθμες και για τα περισσότερα δωμάτια.

Ιδίως όταν οδηγούνται απο τους "παχείς" μονομπλοκαρισμένους 1500άρηδες.

Αλλά δυστυχώς ως δίπολα το να το ακούσεις από το να μην το ακους καθόλου απέχει μια πολύ ψιλή τρίχα...

Δυστυχώς...

Μα καλά, για να ακούσεις ικανοποιητικό μπάσο από τα MG-12 πρέπει να έχεις 2χ1400 WRMS στα 4Ω !!! ;;;

Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτροστατικά ηχεία ACOUSTAT

Αλλά δυστυχώς ως δίπολα το να το ακούσεις από το να μην το ακους καθόλου απέχει μια πολύ ψιλή τρίχα...

Δυστυχώς...[/QUOTE]

Στέργιε για εξήγησέ το λίγο αυτό αν θές, γιατί νομίζω οτι δεν το κατάλαβα.....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ηλεκτροστατικά ηχεία ACOUSTAT

Δυστυχώς...

Στέργιε για εξήγησέ το λίγο αυτό αν θές, γιατί νομίζω οτι δεν το κατάλαβα.....[/QUOTE]

Για το χαμηλό μιλάω.

ΠΧ έχεις τα magnepan στους 93 πόντους από τον πίσω τοίχο και ακούς ωραίο μπάσο. Ε, στο 1 μέτρο μπορεί να μην το ακους καθόλου.

Τουλάχιστον εγώ το διαπιστώνω στα δικά μου.

(και ακόμη δε μπορώ να πω ότι βρήκα τη σωστότερη θέση :bigcry: )

Στα 24 μου είχα τα SMGa. Πέρασα στα ΙΙ, στα ΙΙΙα και τέλος στα 2.7. Τα οδηγούσα με τα Luxman CO3 - MO3 που έδιναν (μετρημένα) 256 βατ /8 Ω και 480 βατ /4 Ω. Όταν άλλαξαν κάποια πράγματα στην ζωή μου και οι χώροι που ζούσα τα εγκατέλειψα :frown:

Δίνουν υπέροχα πράγματα.

Είναι όμως πολύ πολύ απαιτητικά στα πάντα (οδήγηση, συνοδά, χώρος).

Εάν υπάρχει καλός χώρος και η άδεια της συμβίας να κάνεις ότι γουστάρεις σε αυτόν τον χώρο. τότε προχώρα.
Εάν όχι, θα αναλώσεις κάποια χρόνια σε πειραματισμούς, αυτοπαραμυθιαζόμενος ότι αυτό που μετράει είναι το ταξίδι και όχι η Ιθάκη, κλπ. κλπ.

ΥΓ.: Δυστυχώς τώρα που επιτέλους ξαναέχω τον σωστό χώρο και μπορώ να κάνω ότι γουστάρω, δεν υπάχει ρευστότης ενώ έχουν αλλάξει κατά πολύ και οι προτεραιότητες (δυό υιοί και έρχεται και κόρη .... ).

Last edited:
Έχω μπερδευτεί λίγο...
Από τη μια θέλω πολύ να πάω σε πάνελ, από την άλλη μου παρουσιάζονται τα διάφορα προβλήματα που μάλλον θα έχω...
Έκανα αναβάθμιση στο θέμα του ενισχυτή για να έχω μεγαλύτερη ισχύ.
Τα ηχεία που θέλω είτε τα AQOUSTAT είτε τα MAGNEPAN δεν μπορώ να πάρω τον ενισχυτή μου επ'όμου και να πάω να τα ακούσω.
Μήπως με τα δεδομένα που έχω δηλαδή όσον αφορά το θέμα του χώρου και του ενισχυτή για τον οποίο έχω τερματίσει, προς το παρόν τουλάχιστον, να προβώ στην αγορά κουτιού... (Η/Δ ενοούσα)
Περιμένω απόψεις.

Άσχετο, συγνώμη για το εκτος συζήτησης.

Καλώς να τη δεχθείς, κε Δημοκηδη :-)

Τα ηχεία που θέλω είτε τα AQOUSTAT είτε τα MAGNEPAN δεν μπορώ να πάρω τον ενισχυτή μου επ'όμου και να πάω να τα ακουσω.

Η Lyric δεν είναι αντιπρόσωπος των Magιων;

Δεν δέχονται να πάς με τον ενισχυτή;

Τότε που ψαχνόμουν εγώ για ακρόαση των Magnepan, από την Lyric μου είχαν πει οτι τα έχει στημένα ο Τσακιρίδης και εκεί τα είχα ακούσει. Ξέρω οτι ο Τσακιρίδης δεν έχει πια, νομίζω όμως - μπορεί να κάνω και λάθος, κάνε μιά ερώτηση - οτι υπάρχει ένα ζευγάρι στημένο στην Ηχοέκφραση, και - πάλι νομίζω - έχει κάποια ηλεκτροστατικά η Stepcom, αν θυμάμαι καλά πρόκειται για τα Final.
Ακόμη κι αν δεν είναι Acoustat ή Magnepan, τη "μυρωδιά" και τη "γεύση" της μεμβράνης θα την εισπράξεις σε γερές ποσότητες, και θα πάρεις και μιά ιδέα των δυνατοτήτων του ενισχυτή σου στα πάνελ.

Γιατί όχι;

αστο αυτα βγαζουν και σπιθες:flipout:

συμφωνώ !!!!!!!
Και κάτι άλλο πού σημαντικό τα δίπολα και τα ηλεκτροστατικά σε αυτές τισ κατηγορίες και το λέω αυτό γιατί ποτέ δεν είχα μεγάλο δίπολο
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΑΘΜΕΣ πέρα απο ενισχυτές..
Εγώ με τα magnepan έβγαλα οφ τον suffer