spcav
AVClub Fanatic
- 18 August 2006
- 17,691
Αυτό ακριβώς είναι κατά τη γνώμη μου το "ζουμί" και αυτό θέλησε να κάνει ο σκηνοθέτης: δεν τον ενδιέφερε καθόλου μιά βιογραφία. διάλεξε εικαστική προσέγγιση, ακρως ποιητική και γεμάτη μύθους, αλληγορίες και συμβολισμούς. 6 ηθοποιοί δίνουν 6 απόψεις του προτραίτου του Ντύλαν που αντιμετωπίζεται σαν καλλιτέχνης περίπου πολυεδρικός και με πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης. Αυτό που θέλει να πεί ο τίτλος, κατά τη γνώμη μου, είναι πως ο Ντύλαν, ακριβώς, Δεν Έίναι Πουθενά: είναι αδύνατον να τον κατηγοριοποιήσεις και να του βάλεις ταμπέλα.
Ολοι εμείς που είχαμε την τύχη να μεγαλώσουμε μαζί του, το γνωρίζουμε αυτό πολύ καλά: ο Ντύλαν ήταν φευγαλέος, σαν όραμα και ποτέ δεν ήταν εκεί που νόμιζες πως θα τον βρείς. Οταν όλοι τον είπαν τροβαδούρο και σημαιοφόρο της γενιάς του, το γύρισε στο πάνκ - μετά, όταν όλοι πήγαν στο πάνκ, αυτός πέρασε απέναντι και το γύρισε στο Χριστιανισμό. Πέτρα που κυλάει χορτάρι δεν πιάνει: ο Ντύλαν αυτό το κάνει συνέχεια, από τότε που τον θυμάμαι. Πάνω απ όλα όμως ο Ντύλαν ήταν και είναι Ποιητής. Δεν θα μπορούσε ποτέ, νομίζω, να χωρέσει μέσα σε μιά συνηθισμένη βιογραφική ταινία. Και αυτόν ακριβώς τον σκόπελο πιστεύω πως απέφυγε πολύ έξυπνα ο σκηνοθέτης.
Η Μπλάνσετ μο-να-δι-κή.
Κάνει παπάδες..
Η γυναίκα παίζει ότι γουστάρει.
δεν παιζει τον Ντυλαν απλως τον μιμηται
αποτελεσμα ενας Ντυλαν θυληπρεπης ......
![]()
Mήπως έβλεπες τήν Queen Elisabeth και μπερδεύτηκες??:BDGBGDB55::BDGBGDB55:
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.