IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

ii1964

New member
26 May 2009
4
Καλημερα.
Ειπα να γραπσω αυτο το μυνημμα πριν το δωσω...αν και το εχω σχεδον αποφασισει.

Λετε να το μετανοιωσω ρε παιδες ??
Aυτο εδω ειναι..http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.912627

Υποπσην δεν το εχω παιξει πανω απο 5-10 μερες σε mac.Μετα τουβαλα xp και αυτα εχω τωρα.Θα μου πειτε γιατι το πηρες....Μου τοκαναν δωρο στο γαμο.Υπολογιστη μαματο ζητησα ..το apple μου πηραν....τελος παντον..

Δεν ξερω ...δεν μου πολυαρεσε στο λειτουργικο αυτο.Εχω μαθει στα windows και μουχει σπασει τα νευρα.

Τι λετε.

καλοθελητες να τον παρουν σιγουρα υπαρχουν....
αν και χαζομαρα θα κανεις...δωσε χρονο...γυρισα αναγκαστικα σε windows για ορισμενες εφαρμογες και μου σπαει τα νευρα...

Διάβασε διάφορα threads που υπάρχουν στη mac software και άνοιξε θέματα με τις απορίες σου...

Έχω pc και mac στο σπίτι και με το πρώτο σταμάτησα να ασχολούμαι. Σε 2-3 εβδομάδες θα το 'μάθεις' και θα καταλάβεις γιατί κάποιοι ψαγμένοι το χρησιμοποιούν...

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στην αρχή και δεν θα ξαναγυρίσεις στα απαράδεκτα windows:a0210:

Ετσι ακριβώς το έπαθα κι εγώ. Παιδιά, η συνήθεια είναι ΜΕΓΑΛΟ πράγμα, ειδικά αν τρέχεις περίεργες εφαρμογές που δεν υπάρχουν σε mac.

Για μένα προέχει η ψυχική ηρεμία πάνω απ' όλα. Αν είναι να σου σπάει τα νεύρα ακόμα και ο τρόπος που κάνεις ένα απλό copy-paste , επειδή το κάνει διαφορετικά από τα windows, δεν αξίζει η ταλαιπωρία. Δεν πα να τρέχει με ταχύτητα φωτός το μηχανάκι.

Από την άλλη αν είναι να έχεις apple για να τρέχεις windows, τι να το κάνεις....

Λετε να το μετανοιωσω ρε παιδες ??

Σε λίγο βάθος χρόνου, σίγουρα ναι!

Αυτή τη στιγμή δεν το καταλαβαίνεις γιατί έχεις μπροστά σου κάτι εντελώς νέο. Πρέπει να του αφιερώσεις λίγο χρόνο για να αντιληφθείς το νέο περιβάλλον εργασίας και τη νέα φιλοσοφία του λειτουργικού. Μετά από λίγο χρόνο χρήσης επίσης θα καταλάβεις τις δυνατότητες του "πακέτου" υπολογιστής/λειτουργικό που παρέχει η Apple.

Χρησιμοποιώ τα μηχανήματα της Apple από το 1991 ως προσωπικούς υπολογιστές αλλά και στη δουλειά (μετά την έλευση του Unix-like MacOSX). Δεν θα τα άλλαζα με τίποτα (ειδικά τώρα που έχουν ανοίξει νέοι ορίζοντες με Intel επεξεργαστή). Και στο λέω αυτό όχι γιατί είμαι κάποιος "ψαγμένος" ή computer freak (δεν μου αρέσει κανένας από αυτούς τους όρους που χρησιμοποιούν οι αδαείς για τους mac users) αλλά απλά γιατί με το Macintosh κάνω όλα όσα θέλω χωρίς να με απασχολούν τουλάχιστον τα μισά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες windows. Και αν τέλος πάντων χρειάζεσαι ντε και καλά κάποιες συγκεκριμένες εφαρμογές, με τον iMac σου μπορείς άνετα όπως έχεις ήδη διαπιστώσει να τρέξεις "παράλληλα" ή σε multiboot τα windows.

Κατά τη γνώμη μου, το λειτουργικό σύστημα πρέπει να είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: "Λειτουργικό".
Και σε αυτό τον τομέα, τα windows απλά δε μπορούν να συγκριθούν με το MacOSX.

Δώσε λίγο χρόνο στο μηχάνημά σου. Αυτό είναι το μόνο που σίγουρα δεν θα μετανοιώσεις...

Τώρα αυτή η ερώτηση είναι δύσκολο να απαντηθεί φίλε μου.........

Οι μεν θα πουν έτσι κ οι δε αλλιώς...

Το θέμα είναι κατά πόσο θες να αλλάξεις τις συνήθειές σου...

Γιατί με τα apple θα ξεχάσεις τι σημαίνει κόλλημα, ιός, firewall, antuvirus, spyware κτλ. !

Θα έχεις υπολογιστή χωρίς να του κάνεις format για πολυυυύ καιρό !

Από την άλλη, πρέπει να μάθεις το λειτουργικό. Το να το μάθεις δεν είναι δύσκολο, απλά θέλει ενασχόληση. Δεν είναι δα κ πυρηνική φυσική...

Εγω λεω να το κρατησεις, και να παρεις και ενα Macbook pro.

Eτσι, για να του σπασεις τον τσαμπουκα !

Η άποψή μου είναι να το κρατήσεις.

Πέραν των όσων ειπώθηκαν περί συνήθειας και εξεικοίωσης που είναι θέμα ημερών/εβδομάδων... σκέψου και το εξής..

Έχοντας το iMac ΜΠΟΡΕΙΣ να εκμεταλλευτείς και όσα χρειάζεσαι από ένα PC απλά φορτώνοντας Windows.

Το ανάποδο είναι ΚΑΙ δύσκολο ΚΑΙ αμφίβολο αν θα δουλέψει ολόσωστα.

Άρα με το iMac έχεις ΚΑΙ PC. Ενώ με PC ΔΕΝ έχεις ΚΑΙ iMac.

:grandpa:

Υπάρχει κ η δυνατότητα να τρέξεις windows κατευθείαν μέσα από το λειτουργικό του apple, χωρίς να έχεις 2ο partition !! Αν αυτό σε βολεύει φυσικά κ θεωρείς ότι υπάρχουν εφαρμογές που δεν υπάρχουν αντίστοιχες, αν όχι οι ίδιες, στο apple.

Στην αρχή, όταν έκανα το switch, τρωγόμουν με τα ρούχα μου, γιατί στο pc είχα συνηθίσει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα να ασχολούμαι με defrag, σκαναρίσματα με τα αντιικά, optimizations κ.λπ. Μου πήρε λίγο καιρό να συνηθίσω στην ιδέα ότι το μηχάνημα είναι εκεί για να κάνει τις δουλειές μου, γρήγορα και αποτελεσματικά, και όχι για να του κάνω maintenance και να το νταντεύω. Αυτή η αίσθηση είναι όλα τα λεφτά.

Εάν αρχίσουμε δεν θα τελειώσουμε ποτέ. Το θέμα είναι απλό φίλε ii1964. Εάν θέλεις ένα πανέμορφο μηχάνημα με πολύ καλές επιδόσεις σε ορισμένα πράγματα αλλά και με αρκετές ελλείψεις σε άλλα, μένεις με το Mac σε MAcOS και κάνεις απλά την δουλειά σου. Εάν δεν αντέχεις το MAcOS, βάζεις windows και επανέρχεσαι εκεί που είσουνα (προβλήματα windows, πληθώρα εφαρμογών που ήδη ξέρεις...) αλλά με κάτι πολύ πιο όμορφο.
Εάν γενικά δεν σε βολεύει, το δίνεις αλλά μην πάρεις desktop. Πάρε ένα πολύ καλό laptop με bluray και θα είσαι πρώτος.

Απάντηση: Re: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

Στην αρχή, όταν έκανα το switch, τρωγόμουν με τα ρούχα μου, γιατί στο pc είχα συνηθίσει τουλάχιστον μια φορά τη βδομάδα να ασχολούμαι με defrag, σκαναρίσματα με τα αντιικά, optimizations κ.λπ. Μου πήρε λίγο καιρό να συνηθίσω στην ιδέα ότι το μηχάνημα είναι εκεί για να κάνει τις δουλειές μου, γρήγορα και αποτελεσματικά, και όχι για να του κάνω maintenance και να το νταντεύω. Αυτή η αίσθηση είναι όλα τα λεφτά.

Φίλε tazz, ο μόνος λόγος που τα έκανες όλα αυτά ήταν γιατί πολύ απλά είναι πολύ πιο εύκολο και συνηθησμένο να κάνεις 100 εγκαταστάσεις προγραμμάτων το μήνα σε ένα windows environment παρά σε MacOS. Κανείς δεν κάνει αυτά που λες κάθε εβδομάδα.
Μην τα μπερδεύουμε, τα Mac είναι must για graphic designers, publishers και αυτούς που θέλουν κάτι πανέμορφο για να κοιτάνε email και να γράφουν κάνα γράμμα. Γισα οτιδήποτε άλλο αναγκαστικά θέλεις windows.
Και επίσης μην ξεχνάμε την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των ιών για MacOS πια.

Αν θέλεις έναν υπολογιστή για το σπίτι, για να βλέπεις τα mail σου, να σερφάρεις, να οργανώνεις τις φωτογραφίες σου, τη μουσική σου, να επεξεργάζεσαι τα βιντεάκια από την κάμερα, έχεις μπροστά σου τον απολύτως ιδανικό υπολογιστή.

Αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για δουλειά που δεν έχει να κάνει με design ή ΑV editing, αν θες να το χρησιμοποιήσεις για HTPC, και αν είσαι gamer, πούλησέ το από χθες κιόλας.

Όλα είναι θέμα επιλογών και αναγκών.

Last edited:

Φίλε tazz, ο μόνος λόγος που τα έκανες όλα αυτά ήταν γιατί πολύ απλά είναι πολύ πιο εύκολο και συνηθησμένο να κάνεις 100 εγκαταστάσεις προγραμμάτων το μήνα σε ένα windows environment παρά σε MacOS. Κανείς δεν κάνει αυτά που λες κάθε εβδομάδα.
Μην τα μπερδεύουμε, τα Mac είναι must για graphic designers, publishers και αυτούς που θέλουν κάτι πανέμορφο για να κοιτάνε email και να γράφουν κάνα γράμμα. Γισα οτιδήποτε άλλο αναγκαστικά θέλεις windows.
Και επίσης μην ξεχνάμε την ολοένα και μεγαλύτερη αύξηση των ιών για MacOS πια.
Αυτά που γράφεις, είναι ακριβώς ότι γράφεις κ για το iPhone....δυστυχώς αυτά που γράφεις δεν στέκουν, έτσι απλά !
Ότι θες κάνεις με ένα macosx. :a0210:
Κ για ότι δεν μπορείς να κάνεις, τρέχεις windows, αν τόσο πολύ πια δεν μπορείς να αλλάξεις συνήθειες...το μοναδικό που δεν μπορείς να κάνεις είναι, να βλέπεις bluray δισκάκια, κάτι που θα αλλάξει με το νέο λειτουργικό σε λίγες εβδομάδες.
Από εκεί κ πέρα, δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνεις με apple.
Έτσι απλά κ το λέω κατηγορηματικά, με γνώση του τι λέω, αφού είμαι switcher εδώ κ κάποια χρόνια κ είμαι προγραμματιστής στο επάγγελμα.
Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι ένα : να αλλάξεις τις συνήθειες κάποιου που πολύ απλά δεν θέλει να τις αλλάξει.
-bye-

Αν θέλεις έναν υπολογιστή για το σπίτι, για να βλέπεις τα mail σου, να σερφάρεις, να οργανώνεις τις φωτογραφίες σου, τη μουσική σου, να επεξεργάζεσαι τα βιντεάκια από την κάμερα, έχεις μπροστά σου τον απολύτως ιδανικό υπολογιστή.

Αν χρησιμοποιείς τον υπολογιστή για δουλειά που δεν έχει να κάνει με design ή ΑV editing, αν θες να το χρησιμοποιήσεις για HTPC, και αν είσαι gamer, πούλησέ το από χθες κιόλας.

Όλα είναι θέμα επιλογών και αναγκών.
Εξυπακούεται ότι για παιχνίδια, τρέχεις windows στο Apple κ είσαι μια χαρά ! :a0210:
Το ίδιο κ για htpc, όπου αγοράζεις πχ ένα mac mini με μέγεθος 16*16*5 εκατοστά κ τρέχεις windows.:grinning-smiley-043

Κλείνω εδώ όμως την προσωπική μου υπεράσπιση των apple, αφού είμαι υποκειμενικός πια και όχι αντικειμενικός, λέγοντας ότι τα πάντα είναι θέμα συνηθειών...

Όποιος είναι ευέλικτος και ανοικτός σε νέα πράγματα, ήθη & έθιμα, που λέει ο λόγος, τότε κράτησέ το και δεν θα το μετανιώσεις...

Re: Απάντηση: Re: IMAC 24'αρι Αποφασισα να το πουλησω.Λετε να το μετανοιωσω ?

Αυτά που γράφεις, είναι ακριβώς ότι γράφεις κ για το iPhone....δυστυχώς αυτά που γράφεις δεν στέκουν, έτσι απλά !
Ότι θες κάνεις με ένα macosx. :a0210:
Κ για ότι δεν μπορείς να κάνεις, τρέχεις windows, αν τόσο πολύ πια δεν μπορείς να αλλάξεις συνήθειες...το μοναδικό που δεν μπορείς να κάνεις είναι, να βλέπεις bluray δισκάκια, κάτι που θα αλλάξει με το νέο λειτουργικό σε λίγες εβδομάδες.
Από εκεί κ πέρα, δεν υπάρχει κάτι που δεν κάνεις με apple.
Έτσι απλά κ το λέω κατηγορηματικά, με γνώση του τι λέω, αφού είμαι switcher εδώ κ κάποια χρόνια κ είμαι προγραμματιστής στο επάγγελμα.
Το μόνο που δεν μπορείς να κάνεις είναι ένα : να αλλάξεις τις συνήθειες κάποιου που πολύ απλά δεν θέλει να τις αλλάξει.
-bye-

Mπορειτε να μας πειτε μερικα περισσοτερα πραγματακια σε σχεση με τα bold ??