Δεν ξέρω βρε παιδιά...
Σημερινό περιστατικό...
Πάμε βάρκιζα κ πίνουμε καφέ στην καφετέρια με 'φάτσα' τον μώλο...δύο ζεστοί νεσκαφέ...3.6 ο καθένας(όχι ότι είναι φτηνός αλλά καλύτερη τιμή λίγο)...αυτός τώρα πληρώνει λίγοτερο από τον άλλο στην βούλα;;; δεν ξέρω...ο τύπος στο Γαλαξίδι που έχει το πρωί/απόγευμα καφετέρια κ το βράδυ μπαρ, που έχει πάντα κόσμο όλο το έτος, αφού κάθε σκ γεμίζει από κόσμο από την Ιτέα τουλάχιστον, που έχει χαμηλές τιμές, είναι χαμένος;;; δεν νομίζω... φίλοι μου που είναι μόνιμοι κάτοικοι εκεί λένε ότι το πσκ πάντα κάποια μαγαζιά εκεί γεμίζουν...όλοι κερδίζουν λοιπόν...
Αλήθεια, τα 4 ευρώ είναι περίπου 1400 δραχμές. Αν ήταν δραχμές θα πληρώναμε ποτέ τόσα χρήματα; Θα ντρέπονταν να το γράψουν στον κατάλογο!
κύριοι, στην Ελλάδα ότι ανεβαίνει δεν κατεβαίνει.
τελεία και παύλα.
Σύμφωνα η ΕΥΔΑΠ είναι απαράδεκτη,όπως κι άλλα, μήπως όμως τα είδη της πρώτης ανάγκης τα ρυθμίζουμε εμείς;Δηλαδή άλλα τα είδη πρώτης ανάγκης για μένα,τον πατέρα μου, τη θεία μου κλπ.Σίγουρα έχουν ακριβύνει τα πάντα.Η κατανάλωση έχει μειωθεί;Γιατί αν συνεχίζουν οι άνθρωποι ν´αγοράζουν τα πάντα με την ίδια ένταση,γιατί να μην βγάλει λεφτά ο Χ επιχειρηματίας που βλέπει τη ζήτηση να μένει η ίδια ή και ν´αυξάνει για οτιδήποτε;Φιλικό μου ζευγάρι δεν κάνει κάτω από 250 ευρώ στο Super market κάθε 15 μέρες περίπου.Δεν τους τρέχουν από τα μπατζάκια,αλλά όταν ανοίγουν το ψυγείο τους, είναι υπερθέαμα...πως λοιπόν να δεχτώ τα παράπονά τους για ακρίβεια;Λευτέρη εγώ μιλάω για ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ,SUPER MARKET κλπ
π.χ θυμάσαι όταν το 1991-92 που λόγο ανομβρίας δεν είχαμε νερό
και είχαν κάνει μια "γενναία" αύξηση στην ευδαπ ?
από τότε έχουμε "πνιγεί" στις βροχές και όλες οι λίμνες είναι "τίγκα"
έχεις δει καμιά μείωση στην ευδαπ ?
Δηλαδή μιλάω για τα είδη πρώτης ανάγκης ρε Λευτέρη.
φίλε μου όταν λέω είδη πρώτης ανάγκης μιλάω για φως,νερό,τηλέφωνο,είδη ένδυσης και διατροφής.Τώρα για το παράδειγμα που μου έφερες , ε οι υπερβολές
πάντα θα υπάρχουν....[/quoteΦίλε μου!Οπωσδήποτε έχεις δίκιο,η ΔΕΗ ο ΟΤΕ και οι λοιπές ΔΕΚΟ,είναι απαράδεκτες !!!Το γεγονός όμως ότι τα Χριστούγεννα υπήρχαν σπίτια-υπερπαραγωγές (και δε μιλάω για υπερβολές),είναι ίσως ενδεικτικό το πόσο μετράμε (είμαστε και large άτομα) την κατανάλωση.Ακούω ανθρώπους να παραπονιούνται για την τιμή της ντομάτας τον Φεβρουάριο!!Και εντάξει!Γιατί να παραπονιόμαστε για την τιμή του πετρελαίου όταν μέσα σ´ένα μήνα πωλήθηκαν 112(4 τροχοί δεν θυμάμαι πρόσφατο μήνα) Cayenne!!Τα μποζούκια είναι γεμάτα κάθε βράδι!!!Η πιό φτωχή χώρα με τους πιό πλούσιους κατοίκους.Για να προλάβω τα σχόλια:Οι υπερβολές υπάρχουν, συμφωνώ μαζί σου, όμως ίσως μιά λιγότερο ξέφρενη σπατάλη,ορθολογιστική ίσως, μας οδηγήσει σε διφορετικά μονοπάτ:chinscratch:ια από το 5 και 6 ευρώ ο καφές!Πες μου αν συμφωνείς,please
:BDGBGDB55:Συμφωνώ με χίλια (μαζί γράφαμε)kokar, ελπίζω να μην αρπάζεσαι. Εγώ απλώς σχολίασα το "ό,τι". Επιπλέον, αυτά που αναφέρεις εσύ ως είδη πρώτης ανάγκης, δεν είναι απαραίτητα τα ίδια με αυτά που θεωρώ εγώ. Όταν οι συνδέσεις κινητής τηλεφωνίας ξεπερνούν τον πληθυσμό ή όταν μία μέση οικογένεια έχει τουλάχιστον δύο αυτοκίνητα, κάτι σημαίνει. Και στον ΟΤΕ, που αναφέρεις και εσύ, η γιαγιά μου μέχρι εχθές πλήρωνε 150 το μήνα. Σήμερα μπορεί να κάνει δουλειά με 35 .
Εν πάση περιπτώσει, τα είδη πρώτης ανάγκης δίνουν μία εικόνα του προβλήματος, αλλά όχι ολοκληρωμένη. Πρέπει να δούμε που πάει γενικότερα ο προϋπολογισμός ενός σπιτιού. Δεν αλλάζει λίγο η εικόνα, αν παρατηρήσουμε ότι σε πολλά σπίτια οι δαπάνες για τσιγάρα και τζόγο πιάνουν κάποια κατοστάρικα το μήνα;
Δεν μας λέει κάτι όταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τηλεοράσεων αυξάνουν με θεαματικούς ρυθμούς; Δεν αναρωτιόμαστε πώς γίνεται οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί να έχουν 100% πληρότητα - κλεισμένη από το Νοέμβριο;
Σύμφωνα η ΕΥΔΑΠ είναι απαράδεκτη,όπως κι άλλα, μήπως όμως τα είδη της πρώτης ανάγκης τα ρυθμίζουμε εμείς;Δηλαδή άλλα τα είδη πρώτης ανάγκης για μένα,τον πατέρα μου, τη θεία μου κλπ.Σίγουρα έχουν ακριβύνει τα πάντα.Η κατανάλωση έχει μειωθεί;Γιατί αν συνεχίζουν οι άνθρωποι ν´αγοράζουν τα πάντα με την ίδια ένταση,γιατί να μην βγάλει λεφτά ο Χ επιχειρηματίας που βλέπει τη ζήτηση να μένει η ίδια ή και ν´αυξάνει για οτιδήποτε;Φιλικό μου ζευγάρι δεν κάνει κάτω από 250 ευρώ στο Super market κάθε 15 μέρες περίπου.Δεν τους τρέχουν από τα μπατζάκια,αλλά όταν ανοίγουν το ψυγείο τους, είναι υπερθέαμα...πως λοιπόν να δεχτώ τα παράπονά τους για ακρίβεια;![]()
:2thumb22sup:Παιδί έχουν (ξέχασα να το πω) ο μισθός του άντρα είναι στα 800 η γυναίκα προσλεχει το παιδί, που είναι όμως τριών...Ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα δύσκολα...Έστω τα πολύ δύσκολα...Συμφωνώ πάρα πολύ με την γνώμη ότι αυτά που σου δίνουν ευχαρίστηση δεν είναι οπωσδήποτε αναγκαία...Άλλωστε στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το SM500 ευρα το μηνα ειναι πολλα;;;;
18 ευρω την ημερα για πληρη καλυψη των αναγκων του σπιτιου απο S\M
ειναι πιστευω μια κανονικη δαπανη.
Καλυπτουν διατροφη, απορυπαντικα, ειδη προσωπικα.
Αν σκεφτεις οτι ειναι και ΧΩΡΙΣ παιδι οποτε μια σαχλαμαριτσα πρεπει να την παρουν, μια χαρα ειναι.
Επισης αν η τροφοδοσια τους ειναι καθε 15 μερες περιπου, λογικο ειναι να υπαρχει στους αναλογους χωρους το σχετικο αποθεμα.
Αν δεν παρουν αυτοι 50 αρωματικα κερια να κανουν ανηθικες νυχτες ποιος θα τα παρει; Εγω;
Εξαλου αυτο που θα σου δωσει χαρα δεν ειναι το αναγκαιο.
Αν ηταν ετσι θα ειχαμε ολοι απο μια γυναικα και θα οι υπολοιπες θα περίσσευαν.
Φαντασου το προβλημα, αυτο σου λεω μονο, φαντασου........
Όσο για το πρόβλημα...θα είχε πολύ γέλιο...:2thumb22sup:Παιδί έχουν (ξέχασα να το πω) ο μισθός του άντρα είναι στα 800 η γυναίκα προσέχει το παιδί, που είναι όμως τριών...Ακόμα δεν έχουν αρχίσει τα δύσκολα...Έστω τα πολύ δύσκολα...Συμφωνώ πάρα πολύ με την γνώμη ότι αυτά που σου δίνουν ευχαρίστηση δεν είναι οπωσδήποτε αναγκαία...Άλλωστε στη ζωή δεν υπάρχει μόνο το SM
Μωρε, ας μην ειχαν οι περισσοτεροι τους γονεις να δινουν οτι μπορουν και θα βλεπαμε.
Πως δηλαδη παει καποιο ζευγαρι με συνολικο εισοδημα 25-30 χιλαρικα και αγοραζει σπιτι απο 200 χιλιαρικα.
Και μην πει καποιος με δανειο γιατι στο δανειο δεν θα δωσει 200.
Θεωρουμε δεδομενο οτι καποιος εχει σπιτι η καποιους να βοηθουν.
Δεν ειναι ετσι. Γιατι αυτη η βοηθεια δεν θα ειναι για παντα.
Και ποσο σωστο ειναι να υπαρχουν ανθρωποι που μεχρι να πεθανουν να δινουν συνεχεια.
30αρηδες και 40αρηδες που προσθετουν το εισοδημα των γονιων στο δικο τους...
Ενας βασικος λογος που υπαρχει καποια ποιοτητα στην ζωη μου να ειναι οτι
με ταιζει καποιος αλλος;
Δηλαδη να εξαρτωμαι απο οσους περισοτερους μπορω;
Απο τον εργοδοτη, απο την οικογένειά μου, απο καποιο "μεσον" που εχω;
Καλλιο στην Κοντρα Φορσα για bungee jumping χωρις σκοινι.
Φίλε μου!Οπωσδήποτε έχεις δίκιο,η ΔΕΗ ο ΟΤΕ και οι λοιπές ΔΕΚΟ,είναι απαράδεκτες !!!Το γεγονός όμως ότι τα Χριστούγεννα υπήρχαν σπίτια-υπερπαραγωγές (και δε μιλάω για υπερβολές),είναι ίσως ενδεικτικό το πόσο μετράμε (είμαστε και large άτομα) την κατανάλωση.Ακούω ανθρώπους να παραπονιούνται για την τιμή της ντομάτας τον Φεβρουάριο!!Και εντάξει!Γιατί να παραπονιόμαστε για την τιμή του πετρελαίου όταν μέσα σ´ένα μήνα πωλήθηκαν 112(4 τροχοί δεν θυμάμαι πρόσφατο μήνα) Cayenne!!Τα μποζούκια είναι γεμάτα κάθε βράδι!!!Η πιό φτωχή χώρα με τους πιό πλούσιους κατοίκους.Για να προλάβω τα σχόλια:Οι υπερβολές υπάρχουν, συμφωνώ μαζί σου, όμως ίσως μιά λιγότερο ξέφρενη σπατάλη,ορθολογιστική ίσως, μας οδηγήσει σε διφορετικά μονοπάτ:chinscratch:ια από το 5 και 6 ευρώ ο καφές!Πες μου αν συμφωνείς,please
Ας είναι καλά(?) τά ευαγή ιδρύματα όπως EUROBANK,ALPHA BANK καί άλλα BANK..Δεν μας λέει κάτι όταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων και τηλεοράσεων αυξάνουν με θεαματικούς ρυθμούς; Δεν αναρωτιόμαστε πώς γίνεται οι χριστουγεννιάτικοι προορισμοί να έχουν 100% πληρότητα - κλεισμένη από το Νοέμβριο;
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.