Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δ

Πράγματι είναι πολύ πιθανό να έχουμε αντιδιαμετρικές απόψεις για το τι ειναι σωστό και τι λάθος, τι ηθικό και τι ανήθικο, και φυσικά προσωπικά πιστευω στην αστική δημοκρατία. Ομως στο συγκεκριμένο θέμα εγω ειδα στην πόλη μου όλα τα γυμνάσια και λύκεια να κλείνουν και να μην γίνεται καμία απολύτως πορεία ή διαδήλωση, παρά ένας...συνωστισμός στις καφετέριες, συνεπώς τα συμπεράσματα που έβγαλα πιστεύω θα τα έβγαζες ενδεχομένως και εσύ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα σε στεναχωρούσε το γεγονός, έστω και απο διαφορετική οπτική γωνία απο αυτήν που το βλέπω εγώ.
Γι αυτό και ειπα οτι θα τους παραδεχόμουν αν το έκαναν απόγευμα, έξω απο τις ώρες μαθήματος, εκει θα φαινόταν ο βαθμός συνειδητοποίησης των μαθητών, ασχέτως που εγω θα επιθυμούσα να γινόταν γενική διαδήλωση κατα της βίας απο οποιαδήποτε κατεύθυνση και όχι μόνο της αστυνομικής Βεβαια όταν δεν έκαναν τίποτε το πρωί, πέρα απο το να κάνουν κοπάνα απο το μάθημα και να πάνε για καφέ, θα έκαναν το απόγευμα;

[FONT=&quot][/FONT]Ένα από τα πράγματα που κατάφεραν εκείνες οι ημέρες του Δεκέμβρη ήταν να σπρώξουν τους ανθρώπους ξανά στον δημόσιο χώρο, να εμπνεύσουν συναντήσεις έξω και πέρα από την απελπισμένη ιδιωτικότητα στην οποία βουλιάζουμε καθημερινά (από την οποία οι νέοι δεν εξαιρούνται). Δεν έχουμε ασφαλή τρόπο να μετρήσουμε την επαναστατικότητα κανενός. Ειρηνικές πορείες εκτός ωρών μαθημάτων από συνειδητοποιημένους νέους μου φέρνει στο νου (για να μην αναφερθώ στα δικά μας και προσβάλω κανέναν) κάτι αμερικάνικες διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, πενήντα ανθρώπους με πλακάτ ζωσμένους από σαράντα καβαλάρηδες, μια στιγμιαία ασυνταξία στη αυστηρό συντακτικό της πόλης. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ωριμότητα, ούτε τάξη, ούτε συνέπεια. Είναι απλώς νέοι, ευαίσθητοι και απρόβλεπτοι και μέσα σε τρία λεπτά μπορούν να μετατρέψουν την κεντρική καφετέρια μιας πόλης σε γενικό στρατηγείο των επιχειρήσεων.:a0210:
 
Last edited:
Μα καλά που ζεις; 41 χρονών είσαι όπως λες! Ποιος ανέβηκε στην εξουσία μετά τον πόλεμο στηριζόμενος σε πραγματική λαϊκή βούληση; Πόσες τέτοιες κυβερνήσεις είχαμε αλήθεια; Του Παπάγου; Της ΕΡΕ; Της ένωσης κέντρου που μόλις πήγε να βγει λίγο έξω από τη γραμμή του παλατιού ο παππούς του GAP, τον έριξε σε μια νύχτα ο Μητσοτάκης; Η Χούντα μήπως στηρίχθηκε και αυτή στη λαϊκή κυριαρχία; Εδώ και μετά την μεταπολίτευση στην ουσία λιγότερο από 10 χρόνια είχαμε μια μικρή επίφαση δημοκρατίας. Από το 1978 που ο Καραμανλής άρχισε να παίρνει μέρος της εξουσίας στα χέρια του, μέχρι το 88 που ο Παπανδρέου υπέκυπτε στην άρχουσα τάξη της χώρας, αφού πρόλαβε πρώτα να διαλύσει όσες δομές είχε ο δημόσιος τομέας, διαβρώνοντάς τον με διορισμούς άχρηστων ανθρώπων που τους πληρώνουμε ακόμα και σήμερα για να σε κοιτάνε σαν χάνοι. Μετά παπαλα δημοκρατία. Μετά υπάρχει μόνο ο ύπνος του δικαίου. Με τα ΜΜΕ να κρατάνε τον πρώτο ρόλο στους υπνωτιστές. Άλλωστε, χωρίς την συμμετοχή του "δήμου" στα κοινά δεν νοείται δημοκρατία.


Το ίδιο ακριβώς λέμε...:a0210:
 
Θα είμαι λίγο off topic αλλά νομίζω ότι έχω λόγο...

Όποιος θεωρεί ότι η χθεσινές συγκεντρώσεις ήταν υπερβολικές και άνευ αντικειμένου (για διάφορους λόγους), θα πρέπει κανονικά να συμμετάσχει στις σημερινές συγκεντρώσεις που γίνονται για να οργανωθεί καλύτερα η υποδοχή του ανωτάτου διοικητή της χώρας κ. Στρος-Καν. Εκτός αν δεν βρίσκει νόημα ούτε σε αυτές.

Υπάρχουν αρκετές επιλογές που θεωρητικά καλύπτουν όλα τα γούστα, ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα, πρωτοβάθμια στην Πλ. Κλαυθμώνος, ΑΔΕΔΥ εκεί κοντά. Επίσης όλες οι συγκεντρώσεις είναι απόγευμα ώστε όλοι οι εργατικοί και φιλόπονοι συμπολίτες μας να πάνε κανονικά στη δουλειά τους το πρωί. Καμμία δικαιολογία λοιπόν.
Α, ξέχασα την εναλλακτική λύση. Όποιος θέλει μπορεί να πάει και στο αεροδρόμιο να χειροκροτά καθώς θα προσγειώνεται το αεροπλάνο του "σωτήρα" μας ώστε να αποφύγει και τις κακοτοπιές ρε παιδί μου...:flipout:
 
Το πρωί του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου 2008, σε ένα συμπόσιο ψυχοθεραπευτών για τα προβλήματα της νεολαίας στο κέντρο της Αθήνας το μήνυμα ήταν σαφές: Η κοινωνικοπολιτική πίεση που ασκείται στους νέους ανθρώπους ήταν αναπόφευκτο πως, κάποια στιγμή, θα ξέσπαγε με απρόβλεπτες συνέπειες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο 15χρονος Αλέξης Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός στην περιοχή των Εξαρχείων από τις σφαίρες του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, πυροδοτώντας σχεδόν πρωτόγνωρες βίαιες κοινωνικές αντιδράσεις, σε ολόκληρη της χώρα.

http://www.tvxs.gr/webtv/ντοκιμαντέρ/ρχσ-το-χρονικό-μιας-προαναγγελθείσας-δολοφονίας
 
Η χαμένη γενιά του Μνημονίου
Πηγή: ΕΘΝΟΣ
του Γ. Δελαστίκ

Δεκάδες χρόνια πίσω γυρίζει τον ελληνικό λαό το Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση Παπανδρέου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Θα επιφέρει βίαιη πτώση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων. Για τους μεγαλύτερους, οι οποίοι έχουν ζήσει τη φτώχεια των δεκαετιών του 1950, του 1960 ή του 1970 και τη διαρκή βελτίωση της κατάστασης προς μεγαλύτερη υλική ευμάρεια τις επόμενες δεκαετίες, η οπισθοδρόμηση της εποχής του Γιώργου Παπανδρέου είναι σίγουρα κάτι πολύ δυσάρεστο, το οποίο όμως δεν τους εξεγείρει, όπως αποδεικνύει η ζωή. Ελπίζουν και νομίζουν ότι θα μπορέσουν να προσαρμοστούν στη μιζέρια προηγούμενων δεκαετιών.

Τα πράγματα όμως είναι διαφορετικά με τους νέους. Το αίσθημα της αδικίας εις βάρος τους, τους πνίγει. Ιδίως όσοι βρίσκονται γύρω στα τριάντα, έχουν τελειώσει τις σπουδές τους, έχουν συχνά κάνει και μεταπτυχιακές σπουδές κατά δεκάδες χιλιάδες, χιλιάδες από αυτούς έχουν πάρει και διδακτορικά διπλώματα, κατέχουν μία, δύο ή περισσότερες ξένες γλώσσες και ψάχνουν απεγνωσμένα για δουλειά ανάλογη με τα προσόντα τους χωρίς να μπορούν να βρουν. Καθόλου σπάνια δεν μπορούν να βρουν ούτε υποδεέστερη δουλειά για να βγάζουν έστω χρήματα που θα τους επιτρέψουν να αρχίσουν την αυτόνομη, δική τους ζωή, τη δική τους οικογένεια.

Δεν υπάρχει πιο ειδεχθής εγκληματική πράξη μιας κοινωνίας από το να εμποδίζει τους νέους της να ανοίξουν τα φτερά τους, να διοχετεύσουν δημιουργικά την ορμή και το πάθος τους για έναν καινούργιο κόσμο που θα φέρει τη δική τους σφραγίδα.

Ηταν που ήταν χάλια η κατάσταση τα τελευταία χρόνια, ήρθε τώρα και το Μνημόνιο του ΔΝΤ για να ενταφιάσει οριστικά και αμετάκλητα τα όνειρα της σημερινής νέας γενιάς.

Πέρα από τα ασύστολα ψεύδη και τις ανοησίες σκοπιμότητας, που λένε οι υπουργοί για να συγκαλύψουν το ανοσιούργημα που διαπράττουν, η ουσία είναι πως ο στραγγαλισμός της ελληνικής οικονομίας μέσω των όρων του Μνημονίου θα καταδικάσει στην τραγική υποβάθμιση τους νέους της πατρίδας μας για τα επόμενα τουλάχιστον δεκαπέντε-είκοσι χρόνια.

Λένε τα παιδιά μέσα στην απογοήτευση και την αφέλειά τους ότι θα πάνε να δουλέψουν στο εξωτερικό, ενθαρρυμένα από τρία-πέντε παραδείγματα μορφωμένων Ελλήνων που βρήκαν εύκολα δουλειά. Μακάρι να μπορούσαν να πάνε όλα να χτίσουν έξω τη ζωή τους κι ας τα στερούμασταν εμείς και η χώρα μας που πληρώσαμε για τη μόρφωσή τους!

Η ζοφερή πραγματικότητα όμως είναι ότι ολόκληρη η Ευρώπη υφίσταται βίαιες κοινωνικές αλλαγές προς τα κάτω, σε όλες τις χώρες. Τα ίδια με τα Ελληνόπουλα λένε οι νέοι της Ιρλανδίας, της Ισπανίας, της Πορτογαλίας - σύντομα ίσως και οι νέοι της Ιταλίας ή ακόμη και της... Γαλλίας!

Πού θα πάνε να δουλέψουν οι μορφωμένοι νέοι μας; Πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχει χώρα που να τους περιμένει για να τους απορροφήσει. Και πέρα από αυτό, είναι δυνατόν να επιβιώσει μια Ελλάδα που θα έχει μετατρέψει τους νέους της σε ναυάγια και όπου οι γέροι θα διηγούνται ιστορίες φτώχειας από τις δεκαετίες του 1950 και του 1960 για να παρηγορήσουν τους νέους πόσο συγκριτικά καλύτερη θα είναι η ζωή το 2020;

Το Μνημόνιο φέρνει σκληρές, πολύ σκληρές εποχές. Οι κυβερνήσεις έδωσαν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ για να σώσουν τους τυχοδιώκτες ζάπλουτους τραπεζίτες και τώρα ξεζουμίζουν εκατοντάδες εκατομμύρια Ευρωπαίους πολίτες για να μαζέψουν τα λεφτά που χάρισαν στους τραπεζίτες, καταδικάζοντας ως «παράπλευρη απώλεια» δεκάδες εκατομμύρια νέους της Ευρώπης στην υποαπασχόληση, στην υποβάθμιση, στην ανεργία, στην απραξία.
Οι ηγέτες της ΕΕ, μαζί φυσικά και ο Γ. Παπανδρέου, οδηγούν έτσι σε ένα νέο χάσμα γενεών. Περιθωριοποιώντας τους νέους, αμείβοντάς τους πολύ λιγότερο, με μισθούς που δεν τους επιτρέπουν να ζήσουν, τους ωθούν σε μια κατάσταση μίσους εναντίον της κοινωνίας που δείχνει να μην τους θέλει. Αυτό όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο.

Αλλαγές

Νέοι όροι της πολιτικής πάλης


Αδιαφορούν πλέον οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών για τις ανάγκες και τα αιτήματα των λαών τους. Περιφρονούν τις δημοκρατικές κινητοποιήσεις τους, ακόμη και όταν οι πολίτες κατεβαίνουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά εκατομμύρια, όπως πρόσφατα στη Γαλλία. Προτάσσουν την ευημερία των αριθμών έναντι της δυστυχίας των ανθρώπων και δη των νέων. Αλλάζουν έτσι τους κανόνες λειτουργίας του δημοκρατικού πολιτεύματος, όπως το γνωρίσαμε. Αυτό όμως είναι πολύ πιο επικίνδυνο από όσο φαίνεται, γιατί αυτό αντικειμενικά αλλάζει υποχρεωτικά και τους όρους της πολιτικής πάλης. Οταν οι κυβερνήσεις κωφεύουν στα αιτήματα των πολιτών, σκληραίνουν και οι άνθρωποι και οι συγκρούσεις.
 
Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Α, ξέχασα την εναλλακτική λύση. Όποιος θέλει μπορεί να πάει και στο αεροδρόμιο να χειροκροτά καθώς θα προσγειώνεται το αεροπλάνο του "σωτήρα" μας ώστε να αποφύγει και τις κακοτοπιές ρε παιδί μου...:flipout:

Τό Κρατίδιο πάντα είχε και έχει ταγματασφαλίτες ,δοσίλογους,γλείφτες και υπόδουλους...
Σήμερα ζήσαμε τήν νέα version μέ τήν υποδοχή τού Στρός Κόν..
Βέβαια μήν περιμένεις νά τιμωρηθούν οι ένοχοι..
Τό Κρατίδιο , ειδικά στά μέσα τού 20ού αιώνα, αντί νά στήσει στόν τοίχο τούς προδότες συνεργάτες τών τότε Κατακτητών,τούς επιβράβευσε μέ θώκους ,οφίτσια και αξιώματα..
Η ιστορία σήμερα απλά επαναλήφθηκε.
 
Κατι ομως δεν πρεπει να γινει ρε γμτ; Διαφωνεις σε αυτο; Εσυ τι θα προτεινες; Και ειναι λαθος αυτο που λες "αυτοι και οι υπολοιποι".
Αφου και εγω και εσυ στο ιδιο καζανι βραζουμε. Ελεω :violent-smiley-030:ΔΝΤ

Το αυτοι και οι υπολοιποι το βαζω διοτι εχω βαρεθει να ακουω ολοι στους δρομους, να διαμαρτυρυθουμε για αυτο, το αλλο, το τουτο, το παραπερα και στην τελικη να μην γινεται τιποτα και να δυσχεραινεται η μετακινηση των συμπολιτων μας.Το προβλημα δεν αλλαζει ουτε με πορειες ουτε με τετοια ελαφρα.Ολη την Αθηνα να καταστρεψεις, δεν προκειται να ενοχληθει κανεις.Ασε τι θα πουνε, η πραγματικοτητα ειναι οτι το ιδιο βραδυ θα το χουν ξεχασει.
Για μενα, μια ειναι η λυση πλεον: Ντου στη Βουλη εν ωρα σοβαρης συνεδριασης (να πετυχεις ολα τα τσογλανια μεσα).Αμεση διαλυση ΟΛΩΝ των κομματων και συσταση νεων με νεους ανθρωπους.Καταργηση των τραγικα υψηλων μισθων βουλευτων-βοηθων-παρατρεχαμενων σκυλιων και ενσωματωση τους στο νεο μισθολογιο (χωρις κρυφα επιδοματα 10.000ε).
Αυτονοητη ειναι φυσικα και η συσταση νεας κυβερνησης.
Επειδη ομως αυτα τα πραγματα ΔΕΝ γινονται........τα μαζευεις και εξω.


Αν θυμασαι καλα πριν το εγκλημα στη Marfin ο κοσμος ηταν μαζικα στους δρομους. Μετα απο αυτο πνιγηκαν ολα (τυχαιο... δεν νομιζω...). Καπως πρεπει να "ξεμουδιασει" η συνειδηση του κοσμου. Δεν γινεται να λουφαζει αλλο στο σπιτι του βλεποντας τα παντα απο την TV λες και παιζει video game.

Ε οχι και μαζικα.....Αν δεν βγουν ολοι οι νεοι ανθρωποι στον δρομο (και οχι ολοι οι νεοι συνδικαλιστες και αριστεροι και αναρχικοι και ακροδεξιοι και γω δεν ξερω τι αλλο) δεν θεωρω οτι υπηρχε μαζικη κινητοποιηση.Παντως οπως πολυ σωστα ανεφερε καποιος προηγουμενως, η εντονη αστυνομικη παρουσια σε συνδυασμο με την ακρως εκνευριστικη ερωτηση "Που πας? " (οπου θελω ρε κοπανε.ΚΑΙ γι αυτο πρεπει να παρω αδεια?) ειναι ακομα ενας λογος μη συμμετοχης του κοσμου.


Ελα βρε τωρα, αν μια δυο μερες δεν τζιραρει το συγκεκριμμενο, η δεν κανει 10.000.000 καφεδες το Ζοναρς επηρεαζει εναν υπαλληλο ή θα παθει κατι;
Πιασαμε τα πολυκαταστηματα αλλα δεν αναφερομουν μονο σε αυτα.Αν και (επετρεψε μου) πιστευω οτι και αυτα σε τετοιες καταστασεις τραβανε ζορι τη σημερον ημερα.Ενας απο τους λογους που δεν παω πλεον σε πορειες ειναι οτι τον Δεκεμβρη του 08 ειχα φιλους (και γνωστους) των οποιων τα μικρα καταστηματα ειχαν ζημιες και απωλειες εμπορευματων πολλων χιλιαδων ευρω.Και ολα αυτα επειδη "με την δολοφονια του Αλεξη η κοινωνια ενιωσε να ξεχειλιζει το ποτηρι και εξεφρασε την οργη της με πορειες, διαδηλωσεις και μαζικες καταστροφες σε μεγαλες πολεις".Δεν ηξερα οτι η οργη της κοινωνιας εκφραζεται ετσι.........

Τελος παντων.Για μενα θετικο ειναι το γεγονος οτι ακουω και διαβαζω πολλες και διαφορετικες αποψεις.Και ας διαφωνω με καποιες.Δειχνει οτι πλεον ο κοσμος σκεφτεται....
 
Παντως απ όσο βλέπω εφευρέθηκε άλλη μία σχολική αργία, όλα τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μου (και υποθέτω και των άλλων πόλεων) σήμερα δεν έκαναν μάθημα και βέβαια οι καφετέριες έκαναν (εκτάκτως) χρυσές δουλειές!
Δεν φαντάζομαι να πήραν και απουσίες; Υποθέτω θα ψήφισαν μιά καταληψούλα που λύνει και αυτό το θεματάκι...Και βέβαια για αναπλήρωση της χαμένης ημέρας μαθημάτων ούτε λόγος!
Πόσο πιο πειστικά θα ήταν τα παιδιά αν έκαναν όντως μία πορεία διαμαρτυρίας αλλά το απόγευμα, εξω απο τις ώρες μαθημάτων! Και αν η πορεία ήταν εναντίον κάθε μορφής βίας (και όχι μόνο της αστυνομικής)!
Δεν είναι μόνο η οικονομία που με κάνει απαισιόδοξο σ αυτή την χώρα....

Τι να πρωτοσχολιασει κανεις σ αυτο το ποστ.. :argue:

Με καλυπτει ο Δημητρης

3 πουλάκια κάθονται ως συνήθως από μερικούς. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
Κατά τ άλλα, τέτοια τρομοκρατία δεν έχω ζήσει.
Μου τα έλεγε παλιά ο πατέρας μου και πίστευα ότι δεν θα τα ζήσω.
Η κλασική ερώτηση μπάτσου: Που πας?
Μιλάμε για χούντα και κάποιοι ακόμα νοιάζονται για τους αριθμούς και το πως θα σωθεί η οικονομία της "χώρας".
Το μόνο που με χαροποιεί είναι η μαζικότατες συγκεντρώσεις των μαθητών και ότι στην μνήμη τους ο Αλέξης θα είναι πάντα κοντά τους.
 
Κρινουμε λοιπον τους μαθητες που δεν διαδηλωσαν απογευμα, ωστε να μη χασουν το σχολειο και τα σημαντικα τους μαθηματα. Ειδικα δε, αν εχουν και μακρια μαλλια, αν φοραν σκισμενα τζιν και σκουλαρικι..

Κρινουμε τους ανθρωπους που επελεξαν να διαδηλωσουν κατα της αστυνομικης βιας και οχι "κατα της βιας γενικοτερα", υπερ των ταυτοτητων, της Μπουμπουλινας, του Θρυλου ή της ΠΕΚ. Γιατι βεβαια το θεμα δεν ειναι σοβαρο και δεν αξιζει δικη του διαδηλωση..

Κρινουμε οσους τιμουν τη μνημη του Αλεξανδρου και αρνουνται να τον προσφωνήσουν με το επωνυμο του, "ο Γρηγοροπουλος", οπως λετε πολλοι εδω μεσα.

Κρινουμε ισως τον Αλεξανδρο που βρεθηκε στην πορεια της σφαιρας, πιστευοντας ενδομυχα πως "κατι θα εκανε και αυτος, δε μπορει.."

Κρινουμε τους ανθρωπους που δεν εχουν στον ηλιο μοιρα, και βλεπουν τη συγκεκριμενη διαδηλωση ως τη μοναδικη ευκαιρια που χουν να φωναξουν πως "υπαρχουμε και μεις, θελουμε να ζησουμε". "Οχι δεν υπαρχετε, μην κανετε οικογενεια, μην διασκεδαζετε, και στο κατω κατω, μην τρωτε μην πινετε και μην αναπνεετε." Εβλεπα χτες και δεν πιστευα στα ματια μου, στο Αλτερ οπου διαφοροι κυριοι του καλλιτεχνικου χωρου μοιραζαν αφειδως τις συμβουλες τους.. "μαζευτειτε σπιτια, να πινετε φθηνο κρασι, παιξτε κανα επιτραπεζιο, μην βγαινετε εξω, μαγειρεψτε σπιτι, μην ψωνιζετε, γινετε παραγωγικοι και δημιουργικοι, στηριχτειτε στον γειτονα οπως στα μετακατοχικα χρονια, και κυριως ΜΗ ΣΗΚΩΝΕΤΕ ΚΕΦΑΛΙ, εσεις φταιτε για την κατασταση της Ελλαδος" (μιλαω απολυτως σοβαρα, αυτα ακουστηκαν αυτολεξει, και δε ντραπηκαν καθολου οι κυριοι..)


Καληνυχτα σας
 
Κρινουμε λοιπον τους μαθητες που δεν διαδηλωσαν απογευμα, ωστε να μη χασουν το σχολειο και τα σημαντικα τους μαθηματα. Ειδικα δε, αν εχουν και μακρια μαλλια, αν φοραν σκισμενα τζιν και σκουλαρικι..

Επειδή σ αυτό αναφέρεσαι σε μένα (έχεις και παράθεση στα όσα έγραψα), μπορείς να μου πεις ένα σοβαρό λόγο για να μην κρίνω με τον τρόπο που έκρινα; (Εκτός απο τα μακριά μαλλιά τα σκισμένα τζιν και το σκουλαρίκι που τα πρόσθεσες εσύ για να εντυπωσιάσεις...)
Το ξαναβαζω και σχολίασε αναλυτικά που κρίνω λαθος με βάση τα γεγονότα που παρέθεσα, που είναι αυτά που είδα
Παντως απ όσο βλέπω εφευρέθηκε άλλη μία σχολική αργία, όλα τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μου (και υποθέτω και των άλλων πόλεων) σήμερα δεν έκαναν μάθημα και βέβαια οι καφετέριες έκαναν (εκτάκτως) χρυσές δουλειές!
Δεν φαντάζομαι να πήραν και απουσίες; Υποθέτω θα ψήφισαν μιά καταληψούλα που λύνει και αυτό το θεματάκι...Και βέβαια για αναπλήρωση της χαμένης ημέρας μαθημάτων ούτε λόγος!
Πόσο πιο πειστικά θα ήταν τα παιδιά αν έκαναν όντως μία πορεία διαμαρτυρίας αλλά το απόγευμα, εξω απο τις ώρες μαθημάτων! Και αν η πορεία ήταν εναντίον κάθε μορφής βίας (και όχι μόνο της αστυνομικής)!
Δεν είναι μόνο η οικονομία που με κάνει απαισιόδοξο σ αυτή την χώρα....


Για να δούμε τα πιθανά λάθη:
1.Οι μαθητές μπορούν όποτε θέλουν να αποφασίζουν ότι μία μέρα είναι αργία (και άρα δεν παίρνουν απουσίες) κάνοντας μία κατάληψη. Εγω λεω λάθος, υποθέτω πως λες σωστό με βάση την αόριστη κριτική σου...
2.Φεύγοντας απο το σχολείο για πολύ συγκεκριμένο λόγο (στην μνήμη δολοφονημένου παιδιού) δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν αντι για κάποια πορεια ή διαδήλωση πάνε στις καφετέριες. Εγω λέω πάλι λάθος, εσύ;
3.Οι μέρες που χάνονται στο σχολείο για οποιονδήποτε λόγο δεν αναπληρώνονται. Και πάλι λάθος για μένα, υποθέτω σωστό για σένα;
4.Εγω λεω να κάνεις την πορεία το απόγευμα, έξω απο τις ώρες μαθήματος, πολύ απλά γιατι έτσι εισαι πιο πειστικός ότι δεν το κάνεις απλά και μόνο για να χάσεις μάθημα. Που ειναι το λάθος;
5.Θα ήθελα η πορεία/διαδήλωση/διαμαρτυρία να είναι εναντίον όλων των μορφών βίας και όχι μόνο της αστυνομικής. Και πάλι ρωτώ που είναι το λάθος;
Αυτό φυσικά ειναι προσωπική άποψη
Περιμένω αναλυτική και τεκμηριωμένη απόρριψη στα 5 σημεία...Μέχρι τώρα το μόνο που είπες ειναι "τι να σχολιάσω τώρα..."
 



Άλλη μια μήνυση πρόκειται να κατατεθεί κατά των ΜΑΤ και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με αφορμή τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων στην πορεία για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Τα δύο παιδιά της οικογένειας Βαφειάδη, μαζί με τη μητέρα τους, περιέγραψαν στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία πώς κατέληξαν στο νοσοκομείο μετά τη διαδήλωση της 6ης Δεκεμβρίου.
Ο 25χρονος Μιχάλης Βαφειάδης, φοιτητής αρχιτεκτονικής, βγήκε χθες «άρον άρον γιατί δεν άντεχε» από το ΚΑΤ, με επτά ράμματα στο κεφάλι και θλάση στον εγκέφαλο, σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας. Στις 6 Δεκεμβρίου είχε κατέβει στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο μαζί με την αδελφή του, Νάγια. Όντας περιφρουρημένοι στο φοιτητικό μπλοκ της Νομικής «στάθηκαν στη Βουλή, φώναξαν συνθήματα κι επέστρεψαν στα Προπύλαια συγκροτημένα, γιατί επικρατούσε κλίμα τρομοκρατίας» όπως δηλώνει ο νεαρός ενώ σημειώνει ότι σε όλη τη διαδρομή τα ΜΑΤ τους πήγαιναν «προκλητικά "καροτσάκι"».
Η 20χρονη αδελφή του περιγράφει τα χημικά και τις χειροβομβίδες κρότου λάμψης που έπεσαν επάνω τους φτάνοντας στα Προπύλαια: «Μας περικύκλωσαν οι διμοιρίες σαν μέγκενη. Τα παιδιά έπεφταν στην άσφαλτο. Δεν μπορούσα να τρέξω. Προσπάθησα να κρατηθώ, να μη συλληφθώ. Πιάστηκα από μια ασπίδα. Είδα έναν πυροσβεστήρα, ένιωθα τα χτυπήματα στην πλάτη». Ο Μιχάλης έτρεξε να συγκρατήσει τη Νάγια: «Τη σήκωσα και βρέθηκα αντιμέτωπος με ΜΑΤατζή. Με χτυπούσε με το κλομπ στα χέρια, τα πόδια, τα πλευρά. Τράβαγα τη Νάγια. Με χτύπησε στο κεφάλι».
«Πριν από δύο χρόνια δολοφόνησαν ένα παιδί. Σήμερα δολοφονούν το μέλλον μας, εμάς τους ίδιους. Θα οργανώσουμε μαζικά, φοιτητικά μπλοκ» δηλώνει ο νεαρός, που το αριστερό του χέρι εμφανίζει παράλυση μετά το χτύπημα στο κεφάλι. «Κυκλοφορούν κι άλλοι σαν τον Κορκονέα», προσθέτει.
Όπως ανέφερε στην εφημερίδα η μητέρα του Μιχάλη, Αντωνία Αθανασοπούλου, τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ταξί στο νοσοκομείο «Λαϊκό» που εφημέρευε. «Έφεραν άλλα 15 παιδιά τραυματισμένα από κλομπ, με ανοιγμένα κεφάλια. Άλλος πήγε να σώσει την κοπέλα του, κι άλλος επέστρεφε στο σπίτι απ' τη δουλειά». Από το «Λαϊκό» τους έστειλαν στο νοσοκομείο ΚΑΤ για να εξετασθούν από νευροχειρουργό.
«Ακτινογραφίες τραυματισμένων κρανίων, τοποθετημένες στη σειρά, γέμιζαν το φωτεινό πίνακα του ακτινολογικού του νοσοκομείου ΚΑΤ. Με εξογκώματα και βαθουλώματα. Μετά τα μεσάνυχτα, ανάμεσα στους γιατρούς που έραβαν και χειρουργούσαν τα παιδιά, χώθηκαν οι ασφαλίτες. Υπέβαλαν ερωτήσεις σε αιμόφυρτους νέους, χτυπημένους απ' τα ΜΑΤ. Για να τους φορτώσουν κατηγορίες...» δηλώνει η κ. Αντωνία.
Τότε, θυμάται ο Μιχάλης, «ήρθαν από την Ασφάλεια κι άρχισαν τις ερωτήσεις. Η μάνα φώναζε στους αστυνομικούς ότι αυτοί πρέπει ν' απολογηθούν. Να μη μετατρέψουν τα θύματα σε θύτες. Οι γιατροί δεν προλάβαιναν να εξετάζουν. Δύο νευροχειρουργοί, οι Κ. Βλάχος και Χρ. Παπαζαχαρίας, θυμωμένοι έδιωχναν τους ασφαλίτες».
Ο ίδιος πιστεύει πως «η πολιτική αυτή στηρίζεται στη βία. Αντί να μας δώσει απαντήσεις τι θα γίνει με την ανεργία και το μέλλον μας, ανοίγει κεφάλια για να μας τρομοκρατήσει. Μας έριχναν κάτω, πεσμένους μας κλοτσούσαν και μας χτυπούσαν. Και μετά, τη στιγμή της αγωνίας, έστειλαν ασφαλίτες να μας μετατρέψουν σε κατηγορούμενους. Κατασκευάζονται Κορκονέες. Κατάλαβα πόσο λίγο απέχει να είσαι νεκρός».

http://www.tvxs.gr/news/ελλάδα/ένα-...ικό»-από-την-πορεία-μνήμης-της-6ης-δεκεμβρίου
 
Εγώ έχω μια απλή ερώτηση: τι θα γίνει όταν σε κάποια φάση απαντήσουμε? Γιατί θα απαντήσουμε. Η ιδέα της οπλοφορίας σε διαδήλωση κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος. Έχω βαρεθεί πλέον τη λογική "πάμε ειρηνικά", δεν με ενδιαφέρει να πάω ειρηνικά. Δεν με ενδιαφέρει να απαντήσω ειρηνικά και χωρίς προκλήσεις στον ολοένα αυξανόμενο φασισμό του καθεστώτος και του αστυνομικού βραχίονά του. Θέλω να απαντήσω δυναμικά και όπως τους ταιριάζει. Με όλα αυτά, τα φαινόμενα τυφλών χτυπημάτων κατά των αστυνομικών θα πολλαπλασιαστούν και να πω την αλήθεια δε με ενοχλούν καθόλου, το αντίθετο θα έλεγα.
Υ.Γ. Ακόμη και το ισχύον αστικό σύνταγμα, στην τελευταία του διάταξη, γράφει ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να αντισταθώ με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία. Και το κρατούν κοινωνικό καθεστώς το καταλύει καθημερινά πλέον, βίαια και μη.
Υ.Γ2 Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον!
 
Last edited:
Ο τρομονόμος δοκιμάστηκε στην πλάτη των μαθητών της Λάρισας

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 12:15

H Αρετή Σκουνάκη, δικηγόρος και συνήγορος υπεράσπισης μίας ανήλικης μαθήτριας που ήταν μεταξύ των εννιά από τους έντεκα μαθητές, οι οποίοι δικάστηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2010 από το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων Λάρισας - και αθωώθηκαν για τα γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου 2008 - με επιστολή της προς τα τοπικά και τα πανελλαδικά Μ.Μ.Ε. εξηγεί ότι:

«Η δίωξη και παραπομπή σε δίκη των 11 ανήλικων μαθητών της Λάρισας (διαδηλωτών και μη), που κατηγορήθηκαν (μεταξύ άλλων κακουργημάτων και πλημμελημάτων) και για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, κατά τα γεγονότα της 8ης Δεκεμβρίου 2008 στη Λάρισα, υπήρξε η σοβαρότερη θεσμική εκτροπή των τελευταίων χρόνων.

Επιβεβαίωσε με τον πιο δραματικό τρόπο τους φόβους όλων εκείνων που αντέδρασαν και αντιδρούν στην ψήφιση των τρομονόμων. Απέδειξε ότι στόχοι της αντι-τρομοκρατικής νομοθεσίας δεν είναι οι δήθεν ένοπλες ομάδες, αλλά κάθε μαζικό, μαχητικό, κοινωνικό κίνημα και άρα κάθε αγωνιζόμενος που κατεβαίνει στο δρόμο, αντιδρά, διαμαρτύρεται, διεκδικεί και αμφισβητεί.

Πριν απ' όλα όμως, κατέδειξε ότι δίπλα στον κρατικό αυταρχισμό αναπτύσσεται κι ένας ιδιόμορφος ρατσισμός απέναντι στη νεολαία και το κίνημά της, για τα οποία φαίνεται να καθιερώνεται πλέον ένα μόνιμο τεκμήριο υποψίας, ενώ οι ποινικές δίκες μετατρέπονται σε αιχμηρότατο πολιτικό εργαλείο.

Η απόφαση του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων Λάρισας, με την πλήρη απαλλαγή των 9 από τους 11 κατηγορουμένους ανηλίκους από κάθε κατηγορία, υπήρξε μια - εν μέρει - γενναία απόφαση. Ο εφιάλτης όμως που έζησαν τα παιδιά αυτά, βρισκόμενα σε δικαστική ομηρία για δύο ολόκληρα χρόνια, ασφαλώς σημάδεψε την ψυχοσύνθεσή τους σε μια πολύ ευαίσθητη ηλικία, γεγονός που θέλω να πιστεύω ότι δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για την ομαλή εξέλιξη της πολιτικής και κοινωνικής τους συνειδητοποίησης.

Είναι, άλλωστε, χαρακτηριστικό ότι τα δύο ανήλικα παιδιά, που σύμφωνα με την απόφαση ''τέλεσαν τα αδικήματα της έκρηξης και των διακεκριμένων φθορών (ο ένας εξ αυτών κατ' εξακολούθηση)'', υπήρξαν οι πιο αδύναμοι κρίκοι αυτής της αλυσίδας, αφού είχαν το “μειονέκτημα” ο μεν ένας να είναι αλβανικής καταγωγής, ο δε άλλος να έχει ιδιαίτερα υψηλό ανάστημα...!

Κι από την άλλη πλευρά, η πόρτα των τρομονόμων παραμένει μισάνοιχτη. Είναι προφανές ότι κινούμαστε με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς έναν διοικητικό ολοκληρωτισμό, που κυριαρχείται από το δόγμα της ''μηδενικής ανοχής'', την άμεση και εντατική ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και κάθε διαμαρτυρίας και τη θεαματική αύξηση των αυθαίρετων και τυχαίων συλλήψεων.

Ευθύνη όλων μας να υπερασπιστούμε σταθερά και επίμονα τα κοινωνικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες και να αντισταθούμε με κάθε τρόπο στην πολιτική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα, που όπως φαίνεται συμβαδίζουν απόλυτα με τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιφυλάσσουν».

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010, 13:09
zougla.gr