gas gas
Senior Member
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δ
[FONT="][/FONT]Ένα από τα πράγματα που κατάφεραν εκείνες οι ημέρες του Δεκέμβρη ήταν να σπρώξουν τους ανθρώπους ξανά στον δημόσιο χώρο, να εμπνεύσουν συναντήσεις έξω και πέρα από την απελπισμένη ιδιωτικότητα στην οποία βουλιάζουμε καθημερινά (από την οποία οι νέοι δεν εξαιρούνται). Δεν έχουμε ασφαλή τρόπο να μετρήσουμε την επαναστατικότητα κανενός. Ειρηνικές πορείες εκτός ωρών μαθημάτων από συνειδητοποιημένους νέους μου φέρνει στο νου (για να μην αναφερθώ στα δικά μας και προσβάλω κανέναν) κάτι αμερικάνικες διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, πενήντα ανθρώπους με πλακάτ ζωσμένους από σαράντα καβαλάρηδες, μια στιγμιαία ασυνταξία στη αυστηρό συντακτικό της πόλης. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ωριμότητα, ούτε τάξη, ούτε συνέπεια. Είναι απλώς νέοι, ευαίσθητοι και απρόβλεπτοι και μέσα σε τρία λεπτά μπορούν να μετατρέψουν την κεντρική καφετέρια μιας πόλης σε γενικό στρατηγείο των επιχειρήσεων.:a0210:
Πράγματι είναι πολύ πιθανό να έχουμε αντιδιαμετρικές απόψεις για το τι ειναι σωστό και τι λάθος, τι ηθικό και τι ανήθικο, και φυσικά προσωπικά πιστευω στην αστική δημοκρατία. Ομως στο συγκεκριμένο θέμα εγω ειδα στην πόλη μου όλα τα γυμνάσια και λύκεια να κλείνουν και να μην γίνεται καμία απολύτως πορεία ή διαδήλωση, παρά ένας...συνωστισμός στις καφετέριες, συνεπώς τα συμπεράσματα που έβγαλα πιστεύω θα τα έβγαζες ενδεχομένως και εσύ και δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν θα σε στεναχωρούσε το γεγονός, έστω και απο διαφορετική οπτική γωνία απο αυτήν που το βλέπω εγώ.
Γι αυτό και ειπα οτι θα τους παραδεχόμουν αν το έκαναν απόγευμα, έξω απο τις ώρες μαθήματος, εκει θα φαινόταν ο βαθμός συνειδητοποίησης των μαθητών, ασχέτως που εγω θα επιθυμούσα να γινόταν γενική διαδήλωση κατα της βίας απο οποιαδήποτε κατεύθυνση και όχι μόνο της αστυνομικής Βεβαια όταν δεν έκαναν τίποτε το πρωί, πέρα απο το να κάνουν κοπάνα απο το μάθημα και να πάνε για καφέ, θα έκαναν το απόγευμα;
[FONT="][/FONT]Ένα από τα πράγματα που κατάφεραν εκείνες οι ημέρες του Δεκέμβρη ήταν να σπρώξουν τους ανθρώπους ξανά στον δημόσιο χώρο, να εμπνεύσουν συναντήσεις έξω και πέρα από την απελπισμένη ιδιωτικότητα στην οποία βουλιάζουμε καθημερινά (από την οποία οι νέοι δεν εξαιρούνται). Δεν έχουμε ασφαλή τρόπο να μετρήσουμε την επαναστατικότητα κανενός. Ειρηνικές πορείες εκτός ωρών μαθημάτων από συνειδητοποιημένους νέους μου φέρνει στο νου (για να μην αναφερθώ στα δικά μας και προσβάλω κανέναν) κάτι αμερικάνικες διαδηλώσεις στο πεζοδρόμιο, πενήντα ανθρώπους με πλακάτ ζωσμένους από σαράντα καβαλάρηδες, μια στιγμιαία ασυνταξία στη αυστηρό συντακτικό της πόλης. Οι νέοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε ωριμότητα, ούτε τάξη, ούτε συνέπεια. Είναι απλώς νέοι, ευαίσθητοι και απρόβλεπτοι και μέσα σε τρία λεπτά μπορούν να μετατρέψουν την κεντρική καφετέρια μιας πόλης σε γενικό στρατηγείο των επιχειρήσεων.:a0210:
Last edited: