Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Δεν ξερω που δουλευεις ή πως πηγες εγω παντως ταλαιπωρηθηκα αφανταστα και φυσικα εχασα χρηματα.

Με το αυτοκινητο μου, μια χαρα. Μαλλον κατι κανεις λαθος.

Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι για ποιο λογο να ταλαιπωρουμαστε ολοι εμεις που θελουμε να παμε στις υποχρεωσεις μας.Για ποιο λογο πραγματικα? Για να σπασουν, να ρημαξουν, να κανουν μια δηλωση στην τιβι? Γιατι δεν κανουν διαδηλωση και να αποκλεισουν ολα τα αστυνομικα τμηματα? Γιατι δεν κανουν ντου στην βουλη οταν γινονται συνελευσεις για κρισιμα θεματα? Γιατι δεν πολιορκουν τις οικιες των πολιτικων αφου "αυτοι φταινε για ολα"? Αμετρητα γιατι στα οποια εγω προσωπικα δεν βρισκω καποια απαντηση η οποια να δικαιολογει ολο αυτο.

Προφανως και δεν μπορεις να το καταλαβεις φιλε Schumi, εισαι απεναντι. Τωρα οσον αφορα τις προτασεις σου και το τριτο προσωπο που χρησιμοποιεις...
Φανταζομαι οτι δεν εχεις καποιο προβλημα με αυτα που γινονται εδω και καιρο, ετσι; Διαφορετικα δεν βλεπω αλλο λογο να χρησιμοποιει κανεις τριτο προσωπο.

Οσο για "το δολιο πολυκαταστημα που δεν εκανε τζιρο"........ουδεν σχολιο αγαπητε.

Ειλικρινα το αν ενα δόλιο (Επίθετο, δόλιος -α -ο, που έχει πάθει πολλές συμφορές, καημένος, κακομοίρης) δεν κανει μια μερα τζιρο, μονο τον ιδιοκτητη του απασχολει...

Με το αυτοκινητο μου, μια χαρα. Μαλλον κατι κανεις λαθος.

Οπως νομιζεις.

Προφανως και δεν μπορεις να το καταλαβεις φιλε Schumi, εισαι απεναντι. Τωρα οσον αφορα τις προτασεις σου και το τριτο προσωπο που χρησιμοποιεις...
Φανταζομαι οτι δεν εχεις καποιο προβλημα με αυτα που γινονται εδω και καιρο, ετσι; Διαφορετικα δεν βλεπω αλλο λογο να χρησιμοποιει κανεις τριτο προσωπο.

:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Μονο ως χιουμορ μπορω να το εκλαβω.Θα σε παρακαλεσω να επαναφερουμε την κουβεντα σε σοβαρα επιπεδα.

Ειλικρινα το αν ενα δόλιο (Επίθετο, δόλιος -α -ο, που έχει πάθει πολλές συμφορές, καημένος, κακομοίρης) δεν κανει μια μερα τζιρο, μονο τον ιδιοκτητη του απασχολει...

Και προφανως, δεν σε ενδιαφερει.Μην αναρωτιομαστε μετα λοιπον, ποιος παει και ψηφιζει "το κρατος".Εαν αδιαφορουμε για τον διπλανο μας, ε τοτε ναι να τα καψουν ολα για το καλο της χωρας...

Πάντως ας αποφασίσουμε τι νεολαία θέλουμε. Στα 90s τους κατηγορούσαμε ως νεολαία του καναπέ. Σήμερα είναι τα καλόπαιδα που τα σπάνε. Σε κάθε περίπτωση, ας μην υποτιμάμε το ρόλο της βίας στην Ιστορία. Αν δεν είχε γίνει η Γαλλική Επανάσταση όλοι μας θα σπάγαμε πέτρες σε κάποιο φέουδο. Δυστυχώς ή ευτυχώς έτσι προχωράνε τα πράγματα. Δε λέω αν συμφωνώ ή αν διαφωνώ. Λέω ότι απλά έτσι είναι.
Από κει και πέρα, σε κάθε εποχή η εκάστοτε εξουσία διαθέτει εκείνους τους ιδεολογικούς μηχανισμούς όπου όσους αντιδρούν τους παρουσιάζει όπως θέλει. Αν και δεν πρόλαβα τη Χούντα, στοιχηματίζω ότι κάπως έτσι θα "στόλιζαν" τους νεολαίους και τότε. Αλλά τότε θα μου πείτε είχαμε δικτατορία. Τώρα έχουμε μία νομιμοφανή κάλυψη που δυστυχώς ξεγελά πολλούς. Φυσικά όταν αλλάξουν τα πράγματα, οι πρωτοπόροι οι οποίοι κατάφεραν να σύρουν τις εξελίξεις αναγνωρίζονται. Η κοινωνική πραγματικότητα αλλάζει, κάποιοι από αυτούς μένουν πιστοί στις ιδέες τους, κάποιοι άλλοι γίνονται χειρότεροι και από τους πρώην δεσπότες τους. Αυτά όσον αφορά την προϊστορία της ανθρωπότητας όπως έλεγε και μια ψυχή. Όταν ξεκινήσει η πραγματική Ιστορία της ανθρωπότητας, τα πράγματα μπορεί να είναι διαφορετικά...Αυτό παραμένει ακόμα ζητούμενο.

Last edited:
Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Τοτε θα παρακαλουσα -κατα το δυνατον, δεχομενος τη δυσκολια του μεσου- να αποφευγονται σχολια επι προσωπικου και να σχολιαζονται μονο οι αποψεις...:a0210:

Δεν έχω αλλάξει γνώμη.Απλά δεν τιθεται θέμα επί προσωπικού.

Οπως νομιζεις.
:flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout::flipout:
Μονο ως χιουμορ μπορω να το εκλαβω.Θα σε παρακαλεσω να επαναφερουμε την κουβεντα σε σοβαρα επιπεδα.

Και προφανως, δεν σε ενδιαφερει.Μην αναρωτιομαστε μετα λοιπον, ποιος παει και ψηφιζει "το κρατος".Εαν αδιαφορουμε για τον διπλανο μας, ε τοτε ναι να τα καψουν ολα για το καλο της χωρας...

Δεν νομιζω, ξερω. Και για αυτο δεν ταλαιπωρηθηκα σημερα.

Τοτε λοιπον γιατι δεν γινεσαι σοβαρος και να σταματησεις να κατηγορεις ανθρωπους που κανουν κατι παραπανω για αυτα που τους απασχολουν και ταλαιπωρουν, απο το να καθονται στο πληκτρολογιο και να κανουν πως δεν καταλαβαινουν γιατι γινονται καποια πραγματα...
Ιδου η Ροδος, μαζευτειτε (ειδες ποση διαφορα εχει το προσωπο; ) λοιπον εσεις οι αγανακτισμενοι και καντε κατι για την ταλαιπωρια σας.

Ο ιδιοκτητης του Αττικα ή του Notos κ.ο.κ. δεν ειναι διπλανος μου... οπως επισης ουτε ο ιδιοκτητης της Μαρφιν και της καθε τετοιας φιλε μου. Οσο για το κρατος... εγω οχι.

ΕΔΙΤ: Και οπως λενε και κατι στιχακια απο παλια... "Ληστεψανε την Τραπεζα και τι με νοιαζει εμενα, δεν ειμαι με κανενα..."

Last edited:
Οχι, οι ελληνες πολιτες που τους πιστεψαν και η εμπιστοσυνη αυτη προδωθηκε... το οτι ησουν ευκολοπιστος ή "χαζος" δε σε καθιστα συνυπευθυνο...

...αν μπορει να αποδειχθει οτι ενηργησες σκοπιμως, τοτε να το δεχθω...

Να δεχθώ οτι είσαι ευκολόπιστος ή "χαζός" μια φορά, δυο φορές, πέντε φορές...αλλα για 40 χρόνια ? Με συγχωρείς αλλα δε μπορώ να το δεχθώ.

Προφανώς το βολεμα άρεσε και στα 2 μέρη...Η ευθύνη λοιπόν μοιράζεται και στα 2 μέρη...

3 πουλάκια κάθονται ως συνήθως από μερικούς. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
Κατά τ άλλα, τέτοια τρομοκρατία δεν έχω ζήσει.
Μου τα έλεγε παλιά ο πατέρας μου και πίστευα ότι δεν θα τα ζήσω.
Η κλασική ερώτηση μπάτσου: Που πας?
Μιλάμε για χούντα και κάποιοι ακόμα νοιάζονται για τους αριθμούς και το πως θα σωθεί η οικονομία της "χώρας".
Το μόνο που με χαροποιεί είναι η μαζικότατες συγκεντρώσεις των μαθητών και ότι στην μνήμη τους ο Αλέξης θα είναι πάντα κοντά τους.

Σήμερα Μήτσο εφαρμόστηκαν νέες τακτικές στίς πορείες..
Fast track και πρόβες γιά τό μέλλον..Τό Pasok τού Γιωργάκη έχει προχωρήσει πολύ μπροστά....
Πριν τήν πορεία τών εκπαιδευτικών και ενώ οι μαθητές είχαν ρίξει νεράτζια(ούτε πέτρες,ούτε οσα πιθανώς νά ακουστούν απο τά διάφορα Mega) ,οι μονάδες δράσης άρχισαν νά ρίχνουν χημικά στό μπλόκ τών εκπαιδευτικών,εντελώς αναίτια μέ σκοπό νά ψιλοδιαλύεται τό μπλόκ και η πορεία νά πηγαίνει (φυσιολογικά)πολύ γρήγορα..
Επίσης στούς γνωρίζοντες ,οσοι έριξαν πέτρες έβγαιναν απο ''συγκεκριμένα αμάξια'' ή απο συγκεκριμένα δρομάκια τής Σταδίου..
Το ιδιο επαναλήφθηκε και στήν συνέχεια..
Σκοπεύουν μέ κάθε τρόπο νά διαλύουν μέσω χημικων τίς πορείες πρίν κάν ξεκινήσουν...

Ειναι σαφές γιά μένα οτι θά τούς ήταν πολύ ευχάριστο νά υπάρξει νεκρός σέ κάποια πορεία ξανά (οπως συνέβη μέ τήν Μαρφίν)γιά νά επικυρώσουν τήν φαιά προπαγάνδα τους..

Υ.Γ.
Εξυπακούεται ότι σέ συνθήκες Χούντας επικροτώ τά νεράτζια(τουλάχιστον) και μακάρι αύριο τήν ώρα πού ο νέος Αδόλφος,Στρός-Κον θά επικυρώνει μέ τήν είσοδό του στήν Βουλή τήν Ηγεμονία του επί τής Αποικίας νά υπάρξουν ακόμα πιό έντονες αντιδράσεις...

Επίσης είναι τουλάχιστον γελοίο νά πετούν ελικόπτερα όλη μέρα πάνω απ´τήν Αθήνα δημιουργώντας ψυχολογικές συνθήκες τρόμου στόν κόσμο..

Last edited:
Προφανώς το βολεμα άρεσε και στα 2 μέρη....

Για αυτο το "αρεσε" δεν ειμαι και τοσο σιγουρος...το οτι η συμπεριφορα συνεβαλλε αρνητικα, ναι, αλλα αν ηταν προιον, αρεσκείας, αδιαφοριας, αδυναμιας, αγνοιας ή οτι αλλο, σηκωνει κουβεντα...

Δηλαδή για να καταλάβω τους έχοντες την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, ποιός ακριβώς τους ψήφισε ? Οι πολίτες της Καμπότζης ?

Μα καλά που ζεις; 41 χρονών είσαι όπως λες! Ποιος ανέβηκε στην εξουσία μετά τον πόλεμο στηριζόμενος σε πραγματική λαϊκή βούληση; Πόσες τέτοιες κυβερνήσεις είχαμε αλήθεια; Του Παπάγου; Της ΕΡΕ; Της ένωσης κέντρου που μόλις πήγε να βγει λίγο έξω από τη γραμμή του παλατιού ο παππούς του GAP, τον έριξε σε μια νύχτα ο Μητσοτάκης; Η Χούντα μήπως στηρίχθηκε και αυτή στη λαϊκή κυριαρχία; Εδώ και μετά την μεταπολίτευση στην ουσία λιγότερο από 10 χρόνια είχαμε μια μικρή επίφαση δημοκρατίας. Από το 1978 που ο Καραμανλής άρχισε να παίρνει μέρος της εξουσίας στα χέρια του, μέχρι το 88 που ο Παπανδρέου υπέκυπτε στην άρχουσα τάξη της χώρας, αφού πρόλαβε πρώτα να διαλύσει όσες δομές είχε ο δημόσιος τομέας, διαβρώνοντάς τον με διορισμούς άχρηστων ανθρώπων που τους πληρώνουμε ακόμα και σήμερα για να σε κοιτάνε σαν χάνοι. Μετά παπαλα δημοκρατία. Μετά υπάρχει μόνο ο ύπνος του δικαίου. Με τα ΜΜΕ να κρατάνε τον πρώτο ρόλο στους υπνωτιστές. Άλλωστε, χωρίς την συμμετοχή του "δήμου" στα κοινά δεν νοείται δημοκρατία.

Τοτε λοιπον γιατι δεν γινεσαι σοβαρος και να σταματησεις να κατηγορεις ανθρωπους που κανουν κατι παραπανω για αυτα που τους απασχολουν και ταλαιπωρουν, απο το να καθονται στο πληκτρολογιο και να κανουν πως δεν καταλαβαινουν γιατι γινονται καποια πραγματα...

Καταρχας ειμαι σοβαροτατος.Κατα δευτερον δεν τους κατηγορω.Δεν θεωρω οτι εχουν κανει εγκλημα, απλα πιστευω οτι με τον τροπο αυτο αφενος δεν πετυχαινουν τιποτα, αφετερου δυσκολευουν αφανταστα τους υπολοιπους.

Ιδου η Ροδος, μαζευτειτε (ειδες ποση διαφορα εχει το προσωπο; ) λοιπον εσεις οι αγανακτισμενοι και καντε κατι για την ταλαιπωρια σας.

Το προσωπο το χρησιμοποιησα για την συγκεκριμενη περιπτωση.Το οτι δηλαδη ο κοσμος τιμαει υποτιθεται την μνημη του πιτσιρικα με πορειες που δεν καταληγουν πουθενα, κολλαμε σ αυτο και την γενικοτερη μιζερια μας (ελεω ΔΝΤ και μετρων) και γενικοτερα οτιδηποτε στραβο κυκλοφορει, και το βαζουμε ως αιτια στην πορεια που ειναι -πανω απ ολα- για την μνημη του Αλεξανδρου.Παρεπιμπτοντως, δεν ειδα να οργανωνονται αντιστοιχες πορειες τις ημερες πριν την ψηφιση του μνημονιου.......

Ο ιδιοκτητης του Αττικα ή του Notos κ.ο.κ. δεν ειναι διπλανος μου... οπως επισης ουτε ο ιδιοκτητης της Μαρφιν και της καθε τετοιας φιλε μου. Οσο για το κρατος... εγω οχι.

ΕΔΙΤ: Και οπως λενε και κατι στιχακια απο παλια... "Ληστεψανε την Τραπεζα και τι με νοιαζει εμενα, δεν ειμαι με κανενα..."

Ο ιδιοκτητης του Αττικα σιγουρα δεν ειναι διπλανος σου.Αυτος ομως που δουλευει ως υπαλληλος στο Αττικα? Πιστευω οτι καλο ειναι να κοιταμε το δασος και οχι το δεντρο....

Δεν νομιζω, ξερω. Και για αυτο δεν ταλαιπωρηθηκα σημερα.
Ε πες μας αυτο που ξερεις ωστε του χρονου τον Δεκεμβρη να μην ξανα-αργησουμε...:aetsch:

(Χιουμορ)

Πώς δε διοργανώθηκαν πορείες; Και η 5 Μάη τι ήταν; Και θα έπετο συνέχεια αν δεν παρεμβάλονταν τα προβοκατόρικα λυπηρά γεγονότα.

Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

On topic λοιπόν...

Παρατηρώ τη νέα μέθοδο αποτροπής δήθεν επεισοδίων η οποία φυσικά κρύβει τον φόβο του Κράτους για το πώς μπορεί να εξελιχθεί μια διαμαρτυρία σε αυτό που περιέγραψα πιο πάνω ως γενικευμένη αντίδραση ενάντια στη χούντα.
Έτσι λοιπόν έχουμε τον νέο τύπο χειρισμού που προκαλεί αδυναμία πρόσβασης όπου γίνεται η συγκέντρωση. Το κέντρο έχει μετατραπεί σε μια κλειστή γυάλα σαν μεγάλη αρένα. Το μετρό σε Σύνταγμα και Προπύλαια δεν λειτουργεί, άλλα ΜΜΜ δεν λειτουργούν ενώ στις "εισόδους" του κέντρου υπάρχουν άπειροι ασφαλίτες και ένστολοι που σε μπουζουριάζουν αν φτερνιστείς. Μοιραία, η συγκέντρωση έχει το 1/10 του κόσμου που θα είχε αν η πρόσβαση ήταν ανθρώπινη και όχι για κομάντο.

Τώρα τό ειδα..
Αρα έχουμε ακριβώς τήν ιδια γνώμη περί τής νέας μεθόδου αποτροπής..:a0210:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Ναι, θα γίνετε και οι δύο κομμάντο!!!:flipout:

Προηγείται λόγω νεότητος,προηγούμαι λόγω ''προτέρου εντίμου βίου''..:flipout::flipout:
Οι φόνοι τών Κουμή και Κανελλοπούλου καί τό τί συνέβη εκείνη τήν μέρα στήν γωνία Αμαλίας και Οθωνος και πιό κάτω στήν Σταδίου αλλά καί στην Πανεπιστημίου δέν θα διαγραφεί ποτέ απ´τήν μνήμη μου...Καί μόνον τά παπούτσια (χωρίς κάτοχο)πού ειχαν γεμίσει τήν Πανεπιστημίου ,ως εικόνα ήταν ανατριχιαστική...
Βέβαια τά τότε ΜΑΤ μπούκαραν στά ισα και σέ γραφεία Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ...
Τό θέμα είναι πώς 30 χρόνια μετά τά πράγματα οχι μονον έχουν ''εκλεπτυσθεί'' αλλά η βία πέρα απο σωματική έχει γίνει και πολύ πιό ''εγκεφαλική''.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλ

Τό θέμα είναι πώς 30 χρόνια μετά τά πράγματα οχι μονον έχουν ''εκλεπτυσθεί'' αλλά η βία πέρα απο σωματική έχει γίνει και πολύ πιό ''εγκεφαλική''.

Παλια καιγαν βιβλια, τωρα καινε μυαλα, οπως γραφει και ενας τοιχος....

Καταρχας ειμαι σοβαροτατος.Κατα δευτερον δεν τους κατηγορω.Δεν θεωρω οτι εχουν κανει εγκλημα, απλα πιστευω οτι με τον τροπο αυτο αφενος δεν πετυχαινουν τιποτα, αφετερου δυσκολευουν αφανταστα τους υπολοιπους.

Κατι ομως δεν πρεπει να γινει ρε γμτ; Διαφωνεις σε αυτο; Εσυ τι θα προτεινες; Και ειναι λαθος αυτο που λες "αυτοι και οι υπολοιποι".
Αφου και εγω και εσυ στο ιδιο καζανι βραζουμε. Ελεω :violent-smiley-030:ΔΝΤ

Το προσωπο το χρησιμοποιησα για την συγκεκριμενη περιπτωση.Το οτι δηλαδη ο κοσμος τιμαει υποτιθεται την μνημη του πιτσιρικα με πορειες που δεν καταληγουν πουθενα, κολλαμε σ αυτο και την γενικοτερη μιζερια μας (ελεω ΔΝΤ και μετρων) και γενικοτερα οτιδηποτε στραβο κυκλοφορει, και το βαζουμε ως αιτια στην πορεια που ειναι -πανω απ ολα- για την μνημη του Αλεξανδρου.Παρεπιμπτοντως, δεν ειδα να οργανωνονται αντιστοιχες πορειες τις ημερες πριν την ψηφιση του μνημονιου.......

Αν θυμασαι καλα πριν το εγκλημα στη Marfin ο κοσμος ηταν μαζικα στους δρομους. Μετα απο αυτο πνιγηκαν ολα (τυχαιο... δεν νομιζω...). Καπως πρεπει να "ξεμουδιασει" η συνειδηση του κοσμου. Δεν γινεται να λουφαζει αλλο στο σπιτι του βλεποντας τα παντα απο την TV λες και παιζει video game.

Ο ιδιοκτητης του Αττικα σιγουρα δεν ειναι διπλανος σου.Αυτος ομως που δουλευει ως υπαλληλος στο Αττικα? Πιστευω οτι καλο ειναι να κοιταμε το δασος και οχι το δεντρο....

Ελα βρε τωρα, αν μια δυο μερες δεν τζιραρει το συγκεκριμμενο, η δεν κανει 10.000.000 καφεδες το Ζοναρς επηρεαζει εναν υπαλληλο ή θα παθει κατι;

Ε πες μας αυτο που ξερεις ωστε του χρονου τον Δεκεμβρη να μην ξανα-αργησουμε...:aetsch:

(Χιουμορ)

Μην ανησυχεις, δεν προσβαλομαι ευκολα. :AFADF0:
Πηγαινεις νωριτερα :grandpa: :firstprize: