Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Και επειδή ο φίλος παραπάνω μίλησε για "εφευρέσεις" την "ελεύθερη μέρα" των καθηγητών την έχετε ξανακούσει;Ε! Αύριο συγκεκριμένα και στο Γυμνάσιο αλλά και στο ΕΠΑΛ, εδώ στην περιοχή μου δένει το γλυκό με τετραήμερη ξεκούραση.Τώρα πώς εφευρέθηκε άλλη μιά "αργία" ειδικά για τους εκπαιδευτικούς με αποδέκτες τα παιδιά μας, μάλλον θα μείνουμε με την απορία.Εκτός αν είμαι έξω απο κάθε πραγματικότητα ή αυτήν την ημέρα την έλεγαν κάπως αλλιώς και απλά την μετονόμασαν, οπότε ζητώ συγνώμη.

Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει και ελπίζω είναι η σημερινή διαμαρτυρία που είναι ήδη σε εξέλιξη, να μετατραπεί σε συνολική διαμαρτυρία κατά του κατοχικού καθεστώτος, της χούντας με τον οικονομικό μανδύα που υπονομεύει το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων. Άλλωστε δεν σκοτώνουν μόνο οι σφαίρες των κρατικών λειτουργών, σκοτώνουν και οι υπογραφές τους και μάλιστα χιλιάδες.

:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

3 πουλάκια κάθονται ως συνήθως από μερικούς. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
Κατά τ άλλα, τέτοια τρομοκρατία δεν έχω ζήσει.
Μου τα έλεγε παλιά ο πατέρας μου και πίστευα ότι δεν θα τα ζήσω.
Η κλασική ερώτηση μπάτσου: Που πας?
Μιλάμε για χούντα και κάποιοι ακόμα νοιάζονται για τους αριθμούς και το πως θα σωθεί η οικονομία της "χώρας".
Το μόνο που με χαροποιεί είναι η μαζικότατες συγκεντρώσεις των μαθητών και ότι στην μνήμη τους ο Αλέξης θα είναι πάντα κοντά τους.

Παντως απ όσο βλέπω εφευρέθηκε άλλη μία σχολική αργία, όλα τα γυμνάσια και λύκεια της πόλης μου (και υποθέτω και των άλλων πόλεων) σήμερα δεν έκαναν μάθημα και βέβαια οι καφετέριες έκαναν (εκτάκτως) χρυσές δουλειές!
Δεν φαντάζομαι να πήραν και απουσίες; Υποθέτω θα ψήφισαν μιά καταληψούλα που λύνει και αυτό το θεματάκι...Και βέβαια για αναπλήρωση της χαμένης ημέρας μαθημάτων ούτε λόγος!
Πόσο πιο πειστικά θα ήταν τα παιδιά αν έκαναν όντως μία πορεία διαμαρτυρίας αλλά το απόγευμα, εξω απο τις ώρες μαθημάτων! Και αν η πορεία ήταν εναντίον κάθε μορφής βίας (και όχι μόνο της αστυνομικής)!
Δεν είναι μόνο η οικονομία που με κάνει απαισιόδοξο σ αυτή την χώρα....

Εδω λεει έκαναν και σταση 1' ο ΗΣΑΠ, το μετρό κλπ...μόνο τα κανόνια του Λυκαβητού δεν έβαλαν να ρίξουν...Αντε και του χρόνου να γίνει και εθνική εορτή...αίσχος...

Δεν ειναι ακριβως ετσι... ακομα και ο διαχωρισμος ευθυνων σε ποσοστα και αναλογιες, δεν στεκει...

...χοντρικα, οταν σου βαζουν το πιστολι στον κροταφο, δεν μπορει να σε κατηγορησει ως συνυπευθυνο, μετα, κανεις, ποσο μαλλον ο εχων το πιστολι...

Δηλαδή για να καταλάβω τους έχοντες την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, ποιός ακριβώς τους ψήφισε ? Οι πολίτες της Καμπότζης ?

Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Και επειδή ο φίλος παραπάνω μίλησε για "εφευρέσεις" την "ελεύθερη μέρα" των καθηγητών την έχετε ξανακούσει;Ε! Αύριο συγκεκριμένα και στο Γυμνάσιο αλλά και στο ΕΠΑΛ, εδώ στην περιοχή μου δένει το γλυκό με τετραήμερη ξεκούραση.Τώρα πώς εφευρέθηκε άλλη μιά "αργία" ειδικά για τους εκπαιδευτικούς με αποδέκτες τα παιδιά μας, μάλλον θα μείνουμε με την απορία.Εκτός αν είμαι έξω απο κάθε πραγματικότητα ή αυτήν την ημέρα την έλεγαν κάπως αλλιώς και απλά την μετονόμασαν, οπότε ζητώ συγνώμη.

Είμαι εκπαιδευτικός. Αύριο δουλεύουμε κανονικά. Αυτό που λες μπορεί να ισχύει μόνο για το σχολείο της περιοχής σου. Μη γενικεύεις χωρίς να γνωρίζεις. Την Τετάρτη δε δουλεύουμε γιατί είναι οι ετήσιες θεσμοθετημένες εκλογές του κλάδου.

Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Εδω λεει έκαναν και σταση 1' ο ΗΣΑΠ, το μετρό κλπ...μόνο τα κανόνια του Λυκαβητού δεν έβαλαν να ρίξουν...Αντε και του χρόνου να γίνει και εθνική εορτή...αίσχος...

Μπορείς να πας να ανοίξεις ένα νήμα, που να γράψεις για όποια επέτειο θα ήθελες να γίνεται.
Στο συγκεκριμένο, τα αίσχος και τα λοιπά ........ που γράφεις, δεν έχουν θέση.

Re: Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Μπορείς να πας να ανοίξεις ένα νήμα, που να γράψεις για όποια επέτειο θα ήθελες να γίνεται.
Στο συγκεκριμένο, τα αίσχος και τα λοιπά ........ που γράφεις, δεν έχουν θέση.

Ακριβώς...Τρία πουλάκια κάθονταν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Είμαι εκπαιδευτικός. Αύριο δουλεύουμε κανονικά. Αυτό που λες μπορεί να ισχύει μόνο για το σχολείο της περιοχής σου. Μη γενικεύεις χωρίς να γνωρίζεις. Την Τετάρτη δε δουλεύουμε γιατί είναι οι ετήσιες θεσμοθετημένες εκλογές του κλάδου.
1.Διευκρίνησα οτι πρόκειται για την περιοχή μου
2.Μίλησα για αύριο (Τρίτη 7-12-10) και
3.Ζήτησα συγνώμη για την περίπτωση που έκανα λάθος.
Κάτι άλλο;-bye-

καντε ησυχια... αφηστε με στην κοσμαρα μου... εχω εχω πολλες σκοτουρες... canon ή nikon , pioneer ή onkyo, i-phone ή htc , samsung ή panasonic, lcd ή plasma ....παω να τρελαθω ... τι θελουν αυτα τα κωλοπαιδα... ολα μεσα... ουτε το φρεντοτσινο του δεν μπορει να απολαυσει κανεις... Αισχος ντροπη!!!

αραχωβα ή καρπενησι, καιμακτσαλαν ή μπανσκο, αυστρια ή λαπωνια, μα θα σταματησουν αυτες οι σειρηνες και το ελικοπτερο πανω απτο κεφαλι μου? με ζαλιζουν δεν μπορω να αποφασίσω!!!!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

1.Διευκρίνησα οτι πρόκειται για την περιοχή μου
2.Μίλησα για αύριο (Τρίτη 7-12-10) και
3.Ζήτησα συγνώμη για την περίπτωση που έκανα λάθος.
Κάτι άλλο;-bye-
´
Τώρα είσαι σαφέστερος. Απλά επειδή έγραψες για "ελεύθερη μέρα των καθηγητών" που μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί. Φιλικά:tee:

Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

3 πουλάκια κάθονται ως συνήθως από μερικούς. Μαθημένα τα βουνά στα χιόνια.
Κατά τ άλλα, τέτοια τρομοκρατία δεν έχω ζήσει.
Μου τα έλεγε παλιά ο πατέρας μου και πίστευα ότι δεν θα τα ζήσω.
Η κλασική ερώτηση μπάτσου: Που πας?
Μιλάμε για χούντα και κάποιοι ακόμα νοιάζονται για τους αριθμούς και το πως θα σωθεί η οικονομία της "χώρας".
Το μόνο που με χαροποιεί είναι η μαζικότατες συγκεντρώσεις των μαθητών και ότι στην μνήμη τους ο Αλέξης θα είναι πάντα κοντά τους.

Εγω νομίζω ότι βλέπεις αυτά που θέλεις να δεις...Υπάρχει φυσικά και σημαντική διαφορά Αθήνας-επαρχίας.
Στην πόλη μου ειχαμε μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών...στις καφετέριες και δεν έγινε καν πορεία! Ο ουσιαστικός σκοπός ήταν να μην γίνει μάθημα, γι αυτό και είπα παραπάνω ότι θα ήταν πιο πειστική η νεολαία στα μάτια μου αν έκανε μιά συγκεντρωση κατά της βίας το απόγευμα, εκτός ωρών μαθημάτων (που φυσικά χάθηκαν και δεν θα αναπληρωθούν, έστω κι αν αυτό δεν θα έσωζε φυσικά τίποτε, αλλά θα έδειχνε πως σταμάτησε η ηθική κατάπτωση της νεολαίας και ότι υπάρχει κάποια ελπίδα για το μέλλον)
Πόσο μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις όμως μαθητών στην Αθήνα; Αν υποθέσω ότι το πρωί δεν λειτούργησε κανένα γυμνάσιο και λύκειο (στην Αθήνα ίσως να έκλεισαν... και τα δημοτικά!) τι ποσοστό όλων αυτών πήγε στις πορείες, ώστε να τις χαρακτηρίζεις μαζικές; (μιλάμε για μαθητές και όχι μαζί με φοιτητές ή αν προσθέσουμε και τους δεύτερους να δούμε το ποσοστό συμμετοχής στο σύνολο μαθητών-φοιτητών).

καντε ησυχια... αφηστε με στην κοσμαρα μου... εχω εχω πολλες σκοτουρες... canon ή nikon , pioneer ή onkyo, i-phone ή htc , samsung ή panasonic, lcd ή plasma ....παω να τρελαθω ... τι θελουν αυτα τα κωλοπαιδα... ολα μεσα... ουτε το φρεντοτσινο του δεν μπορει να απολαυσει κανεις... Αισχος ντροπη!!!

:grinning-smiley-043

Παντως ολη αυτη η τραγικοτητα που γινεται και θα γινεται πλεον καθε χρονο δεν με πειθει σε καμια, μα σε καμια, περιπτωση οτι ειναι για την μνημη του Γρηγοροπουλου........

Ως ένα σημείο είναι η αφορμή. Είναι σαφές πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ βαθύτερες αιτίες.