Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Παντως ολη αυτη η τραγικοτητα που γινεται και θα γινεται πλεον καθε χρονο δεν με πειθει σε καμια, μα σε καμια, περιπτωση οτι ειναι για την μνημη του Γρηγοροπουλου........

εχεις δικιο ειναι μια ευκαιρια για.... ξεμουδιασμα... Βλεπεις δεν εχουν ολοι λεφτα για antistress & pilates

Ως ένα σημείο είναι η αφορμή. Είναι σαφές πιστεύω ότι υπάρχουν πολύ βαθύτερες αιτίες.

Το θεμα ειναι αν οι αιτιες αυτες δικαιολογουν αυτο το πανηγυρι....

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Εγω νομίζω ότι βλέπεις αυτά που θέλεις να δεις...Υπάρχει φυσικά και σημαντική διαφορά Αθήνας-επαρχίας.
Στην πόλη μου ειχαμε μαζικές συγκεντρώσεις μαθητών...στις καφετέριες και δεν έγινε καν πορεία! Ο ουσιαστικός σκοπός ήταν να μην γίνει μάθημα, γι αυτό και είπα παραπάνω ότι θα ήταν πιο πειστική η νεολαία στα μάτια μου αν έκανε μιά συγκεντρωση κατά της βίας το απόγευμα, εκτός ωρών μαθημάτων (που φυσικά χάθηκαν και δεν θα αναπληρωθούν, έστω κι αν αυτό δεν θα έσωζε φυσικά τίποτε, αλλά θα έδειχνε πως σταμάτησε η ηθική κατάπτωση της νεολαίας και ότι υπάρχει κάποια ελπίδα για το μέλλον)
Πόσο μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις όμως μαθητών στην Αθήνα; Αν υποθέσω ότι το πρωί δεν λειτούργησε κανένα γυμνάσιο και λύκειο (στην Αθήνα ίσως να έκλεισαν... και τα δημοτικά!) τι ποσοστό όλων αυτών πήγε στις πορείες, ώστε να τις χαρακτηρίζεις μαζικές; (μιλάμε για μαθητές και όχι μαζί με φοιτητές ή αν προσθέσουμε και τους δεύτερους να δούμε το ποσοστό συμμετοχής στο σύνολο μαθητών-φοιτητών).

Στέκομαι λίγο στην ηθική κατάπτωση της νεολαίας που λες.
Είδαμε όλες τις παλιότερες νεολαίες πόσο σκατά τα έκαναν, οπότε προτιμώ την τωρινή.
Στην Αθήνα, με τα μέτρα χούντας που επεκράτησαν ήταν φοβερά δύσκολο να προσεγγίσει το κέντρο κάποιος, το ανέφερε και ο Γιάννης πιο πάνω. Στην επαρχία δεν ξέρω τι έγινε, θα μάθω.
Πάντως η κουβέντα με τα ποσοστά δεν ωφελεί, πιο πολύ για marketing κάνει.

Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Καλά, αν εσύ το θεωρείς πανηγύρι, κάποιοι άλλοι επέτρεψε να έχουν άλλη γνώμη.

Διακαιολογούν πολύ χειρότερα. Και αυτό φοβούνται για αυτό σήμερα κηρύχτηκε άτυπα στρατιωτικός νόμος.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Στέκομαι λίγο στην ηθική κατάπτωση της νεολαίας που λες.
Είδαμε όλες τις παλιότερες νεολαίες πόσο σκατά τα έκαναν, οπότε προτιμώ την τωρινή.
Στην Αθήνα, με τα μέτρα χούντας που επεκράτησαν ήταν φοβερά δύσκολο να προσεγγίσει το κέντρο κάποιος, το ανέφερε και ο Γιάννης πιο πάνω. Στην επαρχία δεν ξέρω τι έγινε, θα μάθω.
Πάντως η κουβέντα με τα ποσοστά δεν ωφελεί, πιο πολύ για marketing κάνει.

Οταν φεύγεις απο το μάθημα στο όνομα της μνήμης ενός δολοφονημένου παιδιού, αλλά πας στην καφετέρια δεν είναι ηθική κατάπτωση;
Και όταν συγκρίνουμε νεολαία με νεολαία πρέπει να τις συγκρίνουμε στην ίδια ηλικία, θυμάμαι για παραδειγμα πολύ μαζικότερες πορείες για το πολυτεχνείο όσο ήμουν φοιτητής, χωρίς όμως καθόλου παρατράγουδα (σπασίματα, πυρπολήσεις κλπ) καθώς υπήρχε φοιτητική περιφρούρηση που απέτρεπε τα έκτροπα. Σαν μαθητής δεν θυμάμαι διαδηλώσεις, δυστυχώς ήταν επι "πραγματικής" χούντας....
Προφανώς δεν ωφελεί ιδιαίτερα να συζητάμε με ποσοστά, αλλά όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε ή όχι κάτι στις εκλογές το κάνουμε με ποσοστά, άρα το "μαζικό" που ανέφερες είναι πολύ σχετικό

Re: Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Καλά, αν εσύ το θεωρείς πανηγύρι, κάποιοι άλλοι επέτρεψε να έχουν άλλη γνώμη.

Αγαπητε μου, μην αρπαζεσαι.Μπορεις να εχεις οποια γνωμη θελεις, δεν απογορευεται απο καποιον ουτε θεωρω οτι η δικη μου θεση ειναι η πιο σωστη ολων.Καποιος ειχε πει "Η ζωη ειναι ενα παραθυρο.Αναλογα με την οπτικη γωνια, εχεις και την αναλογη θέα".

Για να επανελθουμε στο θεμα λοιπον, θελεις να μου εξηγησεις για ποιο λογο να μην μπορω εγω σημερα να παω στη δουλεια μου στο κεντρο?Χανοντας ετσι χρήματα και διακινδυνευοντας τη θεση μου σε μια περιοδο που οι εργασιακες σχεσεις ειναι τοσο ευθραυστες?

Αυτό πιο πολύ φαίνεται να οφείλεται στον στρατιωτικό αποκλεισμό του κέντρου παρά στα όποια επεισόδια.

Σιγουρα.Ο στρατιωτικος αποκλεισμος ομως οφειλεται αφενος στα απαραδεκτα που εγιναν τις προηγουμενες χρονιες και αφετερου στο γεγονος οτι οταν γινεται μια πορεια, κλεινουν καποιοι δρομοι.Ε, δεν μπορεις να αφησεις τα αυτοκινητα να περνανε απο εκει.Φυσικα, οπως και καθε φορα αλλωστε, η αστυνομια περιοριστηκε στο να κλεινει τους δρομους και δεν εδωσε δεκαρα για το κυκλοφοριακο κομφουζιο που προκληθηκε...

Τελος παντων........θεωρω οτι θα επρεπε να βγαινουμε στο δρομο για πολυ σημαντικοτερα πραγματα.

ΠΟΥ ΝΑ βγείς αδελφέ έξω σε πορεία , είμαστε για χαμένα μεροκάματα ...... ???

και δεν μου λές η μετατροπή του κέντρου σε γκετο και πρεζουπολη , η απαξιωση κάθε εμπορικής ένοιας με επιτηδευμένο τρόπο απο το κράτος σου λεει τίποτα ???
εγω την δουλειά μου την έχασα απο το κράτος και τις αποφάσεις του όχι απο 5 πορείες το χρόνο ..

Για να επανελθουμε στο θεμα λοιπον, θελεις να μου εξηγησεις για ποιο λογο να μην μπορω εγω σημερα να παω στη δουλεια μου στο κεντρο?Χανοντας ετσι χρήματα και διακινδυνευοντας τη θεση μου σε μια περιοδο που οι εργασιακες σχεσεις ειναι τοσο ευθραυστες?

Αυτό πιο πολύ φαίνεται να οφείλεται στον στρατιωτικό αποκλεισμό του κέντρου παρά στα όποια επεισόδια.

Πιστευω να σε καλυψε ο φιλος karavan... Επισης εγω μια χαρα πηγα και ηρθα απο τη δουλια μου σημερα. Δουλευω στο κεντρο BTW.

Γενικοτερα τωρα.

Δεν μπορω να καταλαβω το ζορι που τραβατε ορισμενοι επειδη αποφασισε ο κοσμος (μια μεριδα του αν θελετε) να βγει στο δρομο.
Για οτιδηποτε ρε γμτ.
Δηλαδη ειναι καλυτερα η επανασταση απο τον καναπε; Αντι να χαιρεται κανεις που ενεργοποειται ανθρωπινο δυναμικο (εστω και με αυτον τον τροπο) αρχιζετε τα συνηθισμενα:
Οι "ετσι", οι "γιουβετσι", οι "τσογλανοι", τα καθοδηγουμενα, οι καταστροφεις, ο ταλαιπωρος εργαζομενος, η κακομοιρα η βιτρινα της τραπεζας, το δόλιο πολυκαταστημα που δεν εκανε σημερα τζιρο...

Το προβλημα, για μενα, στους καιρους που ζουμε, ειναι με αυτους που επιλεγουν να μεινουν σπιτι τους. Κριτικη αφ' υψηλου και απο πληκτρολογιου ειναι ευκολο για ολους μας (συμπεριλαμβανω και εμενα) να κανουμε.
Ο δρομος ειναι ομως αυτος που θα μας δωσει λυση πλεον...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγο

Οταν φεύγεις απο το μάθημα στο όνομα της μνήμης ενός δολοφονημένου παιδιού, αλλά πας στην καφετέρια δεν είναι ηθική κατάπτωση;
Και όταν συγκρίνουμε νεολαία με νεολαία πρέπει να τις συγκρίνουμε στην ίδια ηλικία, θυμάμαι για παραδειγμα πολύ μαζικότερες πορείες για το πολυτεχνείο όσο ήμουν φοιτητής, χωρίς όμως καθόλου παρατράγουδα (σπασίματα, πυρπολήσεις κλπ) καθώς υπήρχε φοιτητική περιφρούρηση που απέτρεπε τα έκτροπα. Σαν μαθητής δεν θυμάμαι διαδηλώσεις, δυστυχώς ήταν επι "πραγματικής" χούντας....
Προφανώς δεν ωφελεί ιδιαίτερα να συζητάμε με ποσοστά, αλλά όταν αποφασίζουμε να αλλάξουμε ή όχι κάτι στις εκλογές το κάνουμε με ποσοστά, άρα το "μαζικό" που ανέφερες είναι πολύ σχετικό

Η ηθική κατάπτωση αυτών που μας έφτασαν εδώ (και μιλώ για όλες τις περασμένες γενιές, είναι πολύ μεγαλύτερη. Και φυσικά δεν έχω απαίτηση απ όλους τους μαθητές να συμμετέχουν. Πάντα θα υπάρχουν αυτοί που θέλουν να κάνουν κοπάνα, δεν θα κρίνω όμως όλη την νέα γενιά γι αυτό.
Κάνεις το σφάλμα να κρίνεις εκ του ασφαλούς, όπως όλοι όταν διηγούνται τα παλιά - καλά χρόνια, τα δικά μας όπως λέγεται.
Επίσης, έχω ξαναπεί ότι δεν πιστεύω στην αστική δημοκρατία, σε άλλο νήμα, μην το συζητάμε εδώ.

Σιγουρα.Ο στρατιωτικος αποκλεισμος ομως οφειλεται αφενος στα απαραδεκτα που εγιναν τις προηγουμενες χρονιες και αφετερου στο γεγονος οτι οταν γινεται μια πορεια, κλεινουν καποιοι δρομοι.Ε, δεν μπορεις να αφησεις τα αυτοκινητα να περνανε απο εκει.Φυσικα, οπως και καθε φορα αλλωστε, η αστυνομια περιοριστηκε στο να κλεινει τους δρομους και δεν εδωσε δεκαρα για το κυκλοφοριακο κομφουζιο που προκληθηκε...

Τελος παντων........θεωρω οτι θα επρεπε να βγαινουμε στο δρομο για πολυ σημαντικοτερα πραγματα.

Οχι βρε Schumi δεν οφειλεται στα "απαραδεκτα" που εγιναν.

Οφειλεται στο στρατιωτικο καθεστως που εχουμε, μη μιλατε μη κινειστε μη γελατε...
Κινδυνευει η πατρις... και τα @#@$#^%@ spreads βεβαιως βεβαιως...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

Αγαπητε μου, μην αρπαζεσαι.Μπορεις να εχεις οποια γνωμη θελεις, δεν απογορευεται απο καποιον ουτε θεωρω οτι η δικη μου θεση ειναι η πιο σωστη ολων.Καποιος ειχε πει "Η ζωη ειναι ενα παραθυρο.Αναλογα με την οπτικη γωνια, εχεις και την αναλογη θέα".

Δεν αρπάζομαι, απλά θεωρώ πολύ άσχημο να κρίνεις με αυτόν τον χαρακτηρισμό αυτό που γίνεται.
Στο άλλο που λες, μια σου φταίνε οι μαθητές, μια οι καθηγητές, μια οι δημόσιοι, μια οι ιδιωτικοί, μια οι αγρότες, μια οι φορτηγατζήδες, μια οι εργάτες κοκ. Να μην επαναλάβω τι λέει ο Μπρεχτ και γίνομαι κουραστικός.

Πιστευω να σε καλυψε ο φιλος karavan... Επισης εγω μια χαρα πηγα και ηρθα απο τη δουλια μου σημερα. Δουλευω στο κεντρο BTW.

Γενικοτερα τωρα.

Δεν μπορω να καταλαβω το ζορι που τραβατε ορισμενοι επειδη αποφασισε ο κοσμος (μια μεριδα του αν θελετε) να βγει στο δρομο.
Για οτιδηποτε ρε γμτ.
Δηλαδη ειναι καλυτερα η επανασταση απο τον καναπε; Αντι να χαιρεται κανεις που ενεργοποειται ανθρωπινο δυναμικο (εστω και με αυτον τον τροπο) αρχιζετε τα συνηθισμενα:
Οι "ετσι", οι "γιουβετσι", οι "τσογλανοι", τα καθοδηγουμενα, οι καταστροφεις, ο ταλαιπωρος εργαζομενος, η κακομοιρα η βιτρινα της τραπεζας, το δόλιο πολυκαταστημα που δεν εκανε σημερα τζιρο...

Το προβλημα, για μενα, στους καιρους που ζουμε, ειναι με αυτους που επιλεγουν να μεινουν σπιτι τους. Κριτικη αφ' υψηλου και απο πληκτρολογιου ειναι ευκολο για ολους μας (συμπεριλαμβανω και εμενα) να κανουμε.
Ο δρομος ειναι ομως αυτος που θα μας δωσει λυση πλεον...

Δεν ξερω που δουλευεις ή πως πηγες εγω παντως ταλαιπωρηθηκα αφανταστα και φυσικα εχασα χρηματα.Εγω αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι για ποιο λογο να ταλαιπωρουμαστε ολοι εμεις που θελουμε να παμε στις υποχρεωσεις μας.Για ποιο λογο πραγματικα? Για να σπασουν, να ρημαξουν, να κανουν μια δηλωση στην τιβι? Γιατι δεν κανουν διαδηλωση και να αποκλεισουν ολα τα αστυνομικα τμηματα? Γιατι δεν κανουν ντου στην βουλη οταν γινονται συνελευσεις για κρισιμα θεματα? Γιατι δεν πολιορκουν τις οικιες των πολιτικων αφου "αυτοι φταινε για ολα"? Αμετρητα γιατι στα οποια εγω προσωπικα δεν βρισκω καποια απαντηση η οποια να δικαιολογει ολο αυτο.
Οσο για "το δολιο πολυκαταστημα που δεν εκανε τζιρο"........ουδεν σχολιο αγαπητε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Ημέρα μνήμης: δύο χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλ

Δεν αρπάζομαι, απλά θεωρώ πολύ άσχημο να κρίνεις με αυτόν τον χαρακτηρισμό αυτό που γίνεται.
Στο άλλο που λες, μια σου φταίνε οι μαθητές, μια οι καθηγητές, μια οι δημόσιοι, μια οι ιδιωτικοί, μια οι αγρότες, μια οι φορτηγατζήδες, μια οι εργάτες κοκ. Να μην επαναλάβω τι λέει ο Μπρεχτ και γίνομαι κουραστικός.

Συγγνωμη, αλλα που ακριβως το λεω αυτο?

Δηλαδή για να καταλάβω τους έχοντες την πολιτική εξουσία στην Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, ποιός ακριβώς τους ψήφισε ? Οι πολίτες της Καμπότζης ?

Οχι, οι ελληνες πολιτες που τους πιστεψαν και η εμπιστοσυνη αυτη προδωθηκε... το οτι ησουν ευκολοπιστος ή "χαζος" δε σε καθιστα συνυπευθυνο...

...αν μπορει να αποδειχθει οτι ενηργησες σκοπιμως, τοτε να το δεχθω...

ΠΟΥ ΝΑ βγείς αδελφέ έξω σε πορεία , είμαστε για χαμένα μεροκάματα ...... ???

και δεν μου λές η μετατροπή του κέντρου σε γκετο και πρεζουπολη , η απαξιωση κάθε εμπορικής ένοιας με επιτηδευμένο τρόπο απο το κράτος σου λεει τίποτα ???
εγω την δουλειά μου την έχασα απο το κράτος και τις αποφάσεις του όχι απο 5 πορείες το χρόνο ..

Με συγχωρεις, αλλα εγω προσωπικα οχι δεν ειμαι για χαμενα μεροκαματα.Ειδικα αν η πορεια για την οποια μιλαμε δεν εχει αντικρυσμα.Ωραιοι ολοι αυτοι οι χαρακτρισμοι που γραφεις.Για να θυμηθουμε ολοι, ποιοι εκλεγουν "το κρατος" καθε 4 χρονια?