- 9 July 2010
- 17
Υπάρχει μια ένσταση σε αυτό Γιάννη. Οι διαταγές πρέπει να είναι σύννομες με το Σύνταγμα της χώρας. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το Αλβανικό έπος οφείλεται εν πολλοίς στην ανυπακοή του Κατσιμήτρου στις διαταγές του επιτελείου που έλεγαν υποχώρηση στο Μέτσοβο και μέτωπο εκεί. Τους εγραψε στα παπάρια του (φράση που ο ίδιος χρησιμοποιούσε -το ξέρω απ´οτον παππού μου που ήταν γραφέας στο επιτελείο του) και έτσι κρατήσαμε εκεί που κρατήσαμε...
Όπως ο Κατσιμήτρος έγραψε στα παπάρια του τις διαταγές (και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος βεβαίως και όχι εξ αρχής) έτσι και οι πολιτικοί προιστάμενοι έχουν γραμμένο το Σύνταγμα όπως αποδεικνύεται περίτρανα καθημερινά.
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπούμε σε διαδικασία συνολικής αμφισβήτησης των πάντων (το αντίθετο μάλιστα) αλλά δεν νομίζω ότι ο κάθε στρατιωτικός δικαιούται να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του και το όπλο του για να το κάνει, διότι σίγουρα θα θυμάσαι εκτός του ονόματος Κατσιμήτρος και το όνομα Παπαδόπουλος.
Επιμένω λοιπόν πως όποιος ένστολος θεωρεί δικαίωμά του να αμφισβητεί την κάθε διαταγή που του δίνεται, πρώτα ας παραιτηθεί αλλιώς κάτι δεν πάει καλά μάλλον...
ΥΓ. Ομολογώ πάντως ότι οι επιδόσεις ορισμένων συμφορουμιτών είναι αξιοθαύμαστες. Τέσσερα ποστς στο forum, τα τρία για τα Ίμια και μόνο με παράθεση έτοιμων video...Ο ορισμός της "κοινωνίας του θεάματος".
Μάλλον χόρτασαν απο τις παροτρύνσεις και τα επιχειρήματα...
Εκτός κι αν...δεν θέλουν να απαντήσουν...
ΕΡΕΥΝΕΣ
ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
Τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στο Ιόνιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό μέσω του αθηναϊκού τύπου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων.Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει ποσότητα πετρελαίου ικανή να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα 20 χρόνια. Τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα» δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κ. Βελόπουλου ( του ΛΑ.Ο.Σ.). Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων και διαβεβαίωσε ότι μέσα από δημόσιο διαγωνισμό και με απόλυτη διαφάνεια θα αναδειχθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν την έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαίου στην περιοχή του Ιονίου.Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ακόμα ότι υπάρχει στη Ανατολική Μεσόγειο φυσικό αέριο το οποίο επαρκεί για να ζεστάνει την Ευρώπη. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.
Ξέρεις γυρίσαμε πίσω στο στρατόπεδο, και όταν μας αντίκρισαν η συνάδελφοι μας είπαν το εξής:
-Καλα την Σημαία μας.....
Και εγώ ντράπηκα την ώρα και την στιγμή που ακολούθησα την διαταγή.
Μετάνιωσα την ώρα που ήμουν πάνω στο νησί, που δεν πάτησα την σκανδάλη.
Σου επιστρέφω συστημένο τον τρόπο σου και συγχαρητήρια για την διαγωγή σου. Να σε χαίρονται.
Όσο για τον Πρίνο, την τότε εξέδρα στην περιοχή της Καβάλας έβλεπα τρία χρόνια από το μπαλκόνι του σπιτιού μου την δεκαετία του 90 και η αναφορά υπάρχει σε σχολικά βιβλία από την δεκαετία του 80... Μήπως ξέρεις και για την ποιότητα του πετρελαίου που αντλείται στην περιοχή;
Δώσε και στους υπόλοιπους έλληνες λίγο από τον πλούτο που διαφημίζεις, μην είσαι τόσο απλόχερος μόνο στο πνεύμα και τους τρόπους...
Συνεχίζεις να μην δίνεις σημασία σε αυτά που παρέθεσα.
Εγώ σου γράφω για το πετρέλαιο που υπάρχει και την ποιότητα που έχει και εσύ μου λες ότι γράφω πως δεν υπάρχει.
Παραμένεις αγενής και με λόγο του δρόμου.
Υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση για την Τουρκική επιθετικότητα.
Αν κοιτάξετε τον χάρτη απλά θα καταλάβετε. Δείτε προσεκτικά πως είναι ο χάρτης αυτή τη στιγμή.
![]()
Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με ελάχιστη θάλασσα (αισθάνεται στριμωγμένη χωρικά και ιστορικά). Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με θαλάσσια σύνορα που εκτείνονται πολύ μακριά από την στεριά της.
Μόνο ένα κράτος με πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις (τύπου Ισραήλ) μπορεί να έχει τύχη απέναντι στην Τουρκία.
Σας το λέει ο prkt odys03.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.