ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο)

Υπάρχει μια ένσταση σε αυτό Γιάννη. Οι διαταγές πρέπει να είναι σύννομες με το Σύνταγμα της χώρας. Άλλωστε μην ξεχνάς ότι το Αλβανικό έπος οφείλεται εν πολλοίς στην ανυπακοή του Κατσιμήτρου στις διαταγές του επιτελείου που έλεγαν υποχώρηση στο Μέτσοβο και μέτωπο εκεί. Τους εγραψε στα παπάρια του (φράση που ο ίδιος χρησιμοποιούσε -το ξέρω απ´οτον παππού μου που ήταν γραφέας στο επιτελείο του) και έτσι κρατήσαμε εκεί που κρατήσαμε...

Όπως ο Κατσιμήτρος έγραψε στα παπάρια του τις διαταγές (και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος βεβαίως και όχι εξ αρχής) έτσι και οι πολιτικοί προιστάμενοι έχουν γραμμένο το Σύνταγμα όπως αποδεικνύεται περίτρανα καθημερινά.
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπούμε σε διαδικασία συνολικής αμφισβήτησης των πάντων (το αντίθετο μάλιστα) αλλά δεν νομίζω ότι ο κάθε στρατιωτικός δικαιούται να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του και το όπλο του για να το κάνει, διότι σίγουρα θα θυμάσαι εκτός του ονόματος Κατσιμήτρος και το όνομα Παπαδόπουλος.
Επιμένω λοιπόν πως όποιος ένστολος θεωρεί δικαίωμά του να αμφισβητεί την κάθε διαταγή που του δίνεται, πρώτα ας παραιτηθεί αλλιώς κάτι δεν πάει καλά μάλλον...

ΥΓ. Ομολογώ πάντως ότι οι επιδόσεις ορισμένων συμφορουμιτών είναι αξιοθαύμαστες. Τέσσερα ποστς στο forum, τα τρία για τα Ίμια και μόνο με παράθεση έτοιμων video...Ο ορισμός της "κοινωνίας του θεάματος".

Last edited:
Όπως ο Κατσιμήτρος έγραψε στα παπάρια του τις διαταγές (και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος βεβαίως και όχι εξ αρχής) έτσι και οι πολιτικοί προιστάμενοι έχουν γραμμένο το Σύνταγμα όπως αποδεικνύεται περίτρανα καθημερινά.
Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπούμε σε διαδικασία συνολικής αμφισβήτησης των πάντων (το αντίθετο μάλιστα) αλλά δεν νομίζω ότι ο κάθε στρατιωτικός δικαιούται να χρησιμοποιήσει την ιδιότητά του και το όπλο του για να το κάνει, διότι σίγουρα θα θυμάσαι εκτός του ονόματος Κατσιμήτρος και το όνομα Παπαδόπουλος.
Επιμένω λοιπόν πως όποιος ένστολος θεωρεί δικαίωμά του να αμφισβητεί την κάθε διαταγή που του δίνεται, πρώτα ας παραιτηθεί αλλιώς κάτι δεν πάει καλά μάλλον...

ΥΓ. Ομολογώ πάντως ότι οι επιδόσεις ορισμένων συμφορουμιτών είναι αξιοθαύμαστες. Τέσσερα ποστς στο forum, τα τρία για τα Ίμια και μόνο με παράθεση έτοιμων video...Ο ορισμός της "κοινωνίας του θεάματος".

Μάλλον χόρτασαν απο τις παροτρύνσεις και τα επιχειρήματα...

Εκτός κι αν...δεν θέλουν να απαντήσουν...

Σου επιστρέφω συστημένο τον τρόπο σου και συγχαρητήρια για την διαγωγή σου. Να σε χαίρονται.

Όσο για τον Πρίνο, την τότε εξέδρα στην περιοχή της Καβάλας έβλεπα τρία χρόνια από το μπαλκόνι του σπιτιού μου την δεκαετία του 90 και η αναφορά υπάρχει σε σχολικά βιβλία από την δεκαετία του 80... Μήπως ξέρεις και για την ποιότητα του πετρελαίου που αντλείται στην περιοχή;

Δώσε και στους υπόλοιπους έλληνες λίγο από τον πλούτο που διαφημίζεις, μην είσαι τόσο απλόχερος μόνο στο πνεύμα και τους τρόπους...

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ 1996 (Αυτά που δεν είπαν ποτέ στον κόσμο)

ΕΡΕΥΝΕΣ
ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ
ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Τα κοιτάσματα πετρελαίου που υπάρχουν στο Ιόνιο έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς τις τελευταίες ημέρες έγινε γνωστό μέσω του αθηναϊκού τύπου ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής θα καταθέσει πολύ σύντομα στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων.Σύμφωνα πάντα με τα ίδια δημοσιεύματα στη Δυτική Ελλάδα υπάρχει ποσότητα πετρελαίου ικανή να καλύψει τις ανάγκες της χώρας μας για τα επόμενα 20 χρόνια. Τα μηνύματα είναι αρκετά αισιόδοξα ότι μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα» δήλωσε πρόσφατα στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Μανιάτης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Κ. Βελόπουλου ( του ΛΑ.Ο.Σ.). Ο υφυπουργός ανακοίνωσε πως σύντομα θα κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τη σύσταση Εθνικού Φορέα Υδρογονανθράκων και διαβεβαίωσε ότι μέσα από δημόσιο διαγωνισμό και με απόλυτη διαφάνεια θα αναδειχθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν την έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαίου στην περιοχή του Ιονίου.Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ακόμα ότι υπάρχει στη Ανατολική Μεσόγειο φυσικό αέριο το οποίο επαρκεί για να ζεστάνει την Ευρώπη. Ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών και το επόμενο διάστημα αναμένονται εξελίξεις.

Αν όντως είναι αλήθεια όλα αυτά, πιστεύετε οτι η Τουρκία θα μας αφήσει να το εκμεταλλευτούμε? Αυτοί κάνουν τη δουλεία τους, εμείς δεν έχουμε τα κότσια....

Υ.Γ. Αρε Πρέκας που τους χρειάζεται.... Εχει χάσει 6 φορές τη ζωή του (στις ταινίες) για την Ελλάδα. Αυτός είναι ήρωας.....

Καλά οσο εμεις το συζητάμε (οχι εδω...με τη Τουρκία εννοω)
οι Κύπριοι ετοιμάζουν την πρωτη τους πλατφόρμα.

Ξεχνάμε κατι σημαντικό
ούτε στον μαϊμου προϋπολογισμό μας (κατα τα λεγόμενα βουλευτών) δεν χωράει τέτοια επένδυση από την στιγμή που είναι άγνωστη η ποσότητα των αποθεμάτων ανα περιοχή.
Χωρίς βοήθειες δεν μπορούμε
+ ειμαστε ικανοί μέχρι ''μεσα'' να μπουμε με βαση την προϊστορία μας σε επενδύσεις:BDGBGDB55:

Ξέρεις γυρίσαμε πίσω στο στρατόπεδο, και όταν μας αντίκρισαν η συνάδελφοι μας είπαν το εξής:
-Καλα την Σημαία μας.....
Και εγώ ντράπηκα την ώρα και την στιγμή που ακολούθησα την διαταγή.
Μετάνιωσα την ώρα που ήμουν πάνω στο νησί, που δεν πάτησα την σκανδάλη.

Μιλάς σαν να ήσουν πάνω στο νησί....
Επείδη έχω γνωστούς στρατιωτικούς που λένε τα ιδια πράγματα, από την μια μπορείς να τα δεις σαν δικαιολογία της αλληγορίας των ειδικών δυνάμεων από την αλλη μονο σαν προδοσία των κυβερνώντων.
Γιατι σαν Ελληνας, αν και πιτσιρικάς τότε, αισθανθηκα ρόμπα.

Σου επιστρέφω συστημένο τον τρόπο σου και συγχαρητήρια για την διαγωγή σου. Να σε χαίρονται.

Όσο για τον Πρίνο, την τότε εξέδρα στην περιοχή της Καβάλας έβλεπα τρία χρόνια από το μπαλκόνι του σπιτιού μου την δεκαετία του 90 και η αναφορά υπάρχει σε σχολικά βιβλία από την δεκαετία του 80... Μήπως ξέρεις και για την ποιότητα του πετρελαίου που αντλείται στην περιοχή;

Δώσε και στους υπόλοιπους έλληνες λίγο από τον πλούτο που διαφημίζεις, μην είσαι τόσο απλόχερος μόνο στο πνεύμα και τους τρόπους...

Και επειδή εσύ έβλεπες τον Πρίνο από το μπαλκόνι σου κανένας δεν πρέπει να αγοράσει μετοχές στο Λονδίνο είναι μούφα δεν έχει πετρέλαιο εκεί :flipout:
Επίσης οι Τούρκοι μας πουλάνε τσαμπουκά και ζητούν το μισό Αιγαίο γιατί θέλουν να ψαρεύουν περισσότερες σαρδέλες :flipout:
Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε που λέει και η παροιμία...

Μάλλον νομίζεις ότι έκανες κάποια πολύ μεγάλη ανακάλυψη, δεν εξηγείται διαφορετικά ότι το διασκεδάζεις κιόλας, όσο σε αφήνουν βεβαίως βεβαίως οι τρόποι σου...

Υπενθυμίζεται ότι από το 1980 ως το 1992 ο Πρίνος είχε «δώσει» περίπου 11 εκατομμύρια τόνους αργού πετρελαίου μάλλον κακής ποιότητας. Την εποχή εκείνη όμως, ύστερα από δύο βαθύτατες πετρελαϊκές κρίσεις (1973, 1979) και με την τιμή του αργού στα ύψη, η εκμετάλλευση ήταν σχετικώς συμφέρουσα. Ως σήμερα η παραγωγή από τα πεδία Πρίνος και Βόρειος Πρίνος είχε περιοριστεί σε 4.000 βαρέλια την ημέρα, ενώ η παλαιά ποσότητα των δύο κοιτασμάτων που ανερχόταν σε 11 εκατ. βαρέλια, για έξι χρόνια εκμετάλλευσης, είχε μέτρια οικονομικά αποτελέσματα λόγω κακής ποιότητας του αργού που είχε αντληθεί.

http://drillinglab.mred.tuc.gr/oilgreece/htmlArticles/koitasma_kavalas_vima.htm

Και επίσης το πολύ καλής ποιότητας πετρέλαιο που βρίσκεται σε μια επαρκώς εκμεταλλεύσιμη περιοχή όπως το ελάχιστα σεισμογενές Αιγαίο...

Το Αιγαίο δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μία λίμνη πετρελαίου, διότι η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα με πολλά ρήγματα.

Ο τεκτονισμός και η ηφαιστειότητα απαγορεύουν την ύπαρξη μεγάλων κοιτασμάτων πετρελαίου με την έννοια μιας μεγάλης πετρελαϊκής λεκάνης, τύπου κοιτάσματος Ghawar της Σαουδικής Αραβίας, μήκους 150 χιλιομέτρων και πλάτους 15 χιλιομέτρων που παράγει 5 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Έχουμε όμως μικρότερες λεκάνες ή, όπως λέμε, μικρότερους ταμιευτήρες πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Από τα βεβαιωμένα αποθέματα ένα ποσοστό, περίπου το 40%, είναι εκμεταλλεύσιμο, ενώ το υπόλοιπο μένει στον ταμιευτήρα, όμως με τις νέες τεχνικές μπορούμε να αυξήσουμε την αποληψιμότητα στο 55%-60%.

....

Ο Βόρειος Πρίνος έχει άλλα περίπου 3 εκατομ. βαρέλια πετρέλαιο και η περιοχή Έψιλον περίπου άλλα 15 εκατομ. βαρέλια. Το κοίτασμα του Βορείου Πρίνου είναι ανεκμετάλλευτο λόγω της ποιότητάς του, επειδή το πετρέλαιο είναι βαρύ. Όμως εδώ και τρία χρόνια στην πολιτεία της Αλμπέρτας του Καναδά εφαρμόζεται η μέθοδος SAC-D (Steam Assisted Gravity Drive), η οποία δίνει τη δυνατότητα να γίνουν εκμεταλλεύσιμα κοιτάσματα πετρελαίου με παρεμφερή ποιότητα όπως αυτή που έχουμε στον Βόρειο Πρίνο.

http://www.makthes.gr/news/opinions/55777/

Φυσικά υπάρχει αρκετό πετρέλαιο, το κόστος άντλησης όμως είναι πολύ μεγάλο και αν δεν αντληθεί άμεσα (που δεν γίνεται λόγω του θέματος της υφαλοκρηπίδας με την Τουρκία), στο μέλλον μπορεί και να μην έχει καμμία αξία. Σε προκαλώ να αγοράσεις μετοχές στο επόμενο ταξίδι σου στο Λονδίνο.

Last edited:
Εγώ σου παραθέτω ένα link ενός καλού καθηγητή του Πολυτεχνείου και εσύ μου παραθέτεις ένα link με ευχολόγια ενός πολιτικάντη.

Ας τελειώσει εδώ.

Ευτυχισμένα Χριστούγεννα σε όλους

Υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση για την Τουρκική επιθετικότητα.
Αν κοιτάξετε τον χάρτη απλά θα καταλάβετε. Δείτε προσεκτικά πως είναι ο χάρτης αυτή τη στιγμή.
%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70007.jpg

Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με ελάχιστη θάλασσα (αισθάνεται στριμωγμένη χωρικά και ιστορικά). Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με θαλάσσια σύνορα που εκτείνονται πολύ μακριά από την στεριά της.
Μόνο ένα κράτος με πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις (τύπου Ισραήλ) μπορεί να έχει τύχη απέναντι στην Τουρκία.
Σας το λέει ο prkt odys03.

Ο πολιτικάντης δεν είναι τυχαίος και μην μασάμε τις διπλωματικές πουστιές που κάνει ότι δήθεν είναι προσωπική του άποψη.
Βάζει στο τραπέζι τις πραγματικές απαιτήσεις της Τουρκίας αλλά για να μην απολογείται η Τουρκία για αυτές λέει ότι είναι προσωπικές του.
Και γιατί τότε έστησε όλο τον τσαμπουκά στα Ίμια η Τουρκία αν δεν υπήρχε από κάτω "ψητό"για τα κατσίκια ή τα ψάρια.
Αφού δεν διάβασες τι πραγματικά λέει ο πολιτικάντης δεν θα καταλάβεις ποτέ σου...

Συνεχίζεις να μην δίνεις σημασία σε αυτά που παρέθεσα.
Εγώ σου γράφω για το πετρέλαιο που υπάρχει και την ποιότητα που έχει και εσύ μου λες ότι γράφω πως δεν υπάρχει.
Παραμένεις αγενής και με λόγο του δρόμου.

Συνεχίζεις να μην δίνεις σημασία σε αυτά που παρέθεσα.
Εγώ σου γράφω για το πετρέλαιο που υπάρχει και την ποιότητα που έχει και εσύ μου λες ότι γράφω πως δεν υπάρχει.
Παραμένεις αγενής και με λόγο του δρόμου.

Άρχισες πάλι καί επικαλείσαι καθηγητές σε περιοχές που δεν έχουν γίνει γεωτρήσεις βάθους σου είπα και για άλλες περιοχές (Μπαμπουρας,Λαδοξέρα) και εσύ πάλι το βιολί σου.
Σου λέω τι θέλει η αλεπού στο παζάρι (Τουρκία) και εσύ μας μοστράρεις πάλι το λινκ που δίνει ψεύτικο άλλοθι στους δειλούς απέναντι στη Τουρκία.

Last edited by a moderator:
Όσο βγάζουμε τα ματια μεταξύ μας οι άλλοι θα τρίβουν τα χέρια τους γύρω μας, όχι μόνο η Τουρκία αλλά και οι άλλοι γείτονες μας. Βλέπεις έχουμε καλή γεωγραφική θέση....

Μου ηρθε mail

''Ξέρει κανείς άραγε την Σύμβαση Cooper;

Υπάρχει μια σύμβαση η οποία λήγει φέτος. Σύμβαση αρκούντως σοβαρή που δείχνει ότι αυτή η χώρα από την δουλεία δεν έφυγε ποτέ! Γιατί μα γιατί λείπουν οι Έλληνες πολιτικοί. Και πρωτίστως δούλοι αυτής της σύμβασης είναι ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της χώρας, που σιωπηλά αποδέχτηκαν να ΜΗΝ εξυπηρετούν τα συμφέροντα της χώρας μας, την οποία υποτίθεται πως υπηρετούσαν!!!
Η σύμβαση αυτή λέγεται COOPER!
Ο μακαρίτης ο Μπάτσης στο βιβλίο που είχε γράψει το 1947 με τίτλο "Η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα", αποκάλυψε την ύπαρξη της λεγόμενης "Σύμβασης Cooper"(υπεγράφη το 1940 και λήγει την 31/12/2010 και είμαι περίεργος να δω αν οι πολιτικάντηδες θα την ανανεώσουν!
Υπάρχει στο υπουργείο Βιομηχανίας και παραδίδεται -σαν "ιερό κείμενο"- από υπουργό σε υπουργό!), βάσει της οποίας τα λεγόμενα "στρατηγικά ορυκτά" της Ελλάδας καθώς και ο υδάτινός μας πλούτος, τίθενται υπό την αιγίδα ενός Αμερικανικού consortium εταιρειών!
Το αποτέλεσμα αυτής της αποκάλυψης ήταν να τουφεκιστεί ο Μπάτσης μαζί με τον Μπελογιάννη το 1952! Από τους 12 που ήταν για "ντουφέκι", επέλεξαν μόνον 3, ένας εκ των οποίων ήταν και ο Μπάτσης!
Kαταλάβατε γιατί κανένας πολιτικός δεν αποτολμά να ακουμπήσει τα παρθένα κοιτάσματα ορυκτού πλούτου που βρίσκονται στην Ελλάδα. Είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη με σιδερο-χρώμιο και νικέλιο και δεν παράγουμε ούτε γραμμάριο ανοξείδωτου χάλυβα.

Υ.Γ. Γι αυτό δεν βγάζουμε τίποτε; Επειδή πρέπει να τα δώσουν (ή να τα ξαναδώσουν) στους ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ;''

Tώρα δεν ξέρω αν πρεπει να γελάσουμε
Αμερικάνοι το 40???
με 70 χρόνια βλέψεις...

Υπάρχει μια πολύ απλή εξήγηση για την Τουρκική επιθετικότητα.
Αν κοιτάξετε τον χάρτη απλά θα καταλάβετε. Δείτε προσεκτικά πως είναι ο χάρτης αυτή τη στιγμή.
%CF%83%CE%AC%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B70007.jpg

Η Τουρκία είναι ένα μεγάλο κράτος με ελάχιστη θάλασσα (αισθάνεται στριμωγμένη χωρικά και ιστορικά). Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα με θαλάσσια σύνορα που εκτείνονται πολύ μακριά από την στεριά της.
Μόνο ένα κράτος με πολύ ισχυρές ένοπλες δυνάμεις (τύπου Ισραήλ) μπορεί να έχει τύχη απέναντι στην Τουρκία.
Σας το λέει ο prkt odys03.

Ντάξ, βουτάμε και λίγο τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσουμε.......