ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» στα Ιμια τον Ια

Να βάλουμε και Αστεράκι στην Σημαια με φωτογραφια τού Ομπάμα τοτε.
Τα ιδια έλεγε και ο Πιπινέλης στον Βαν Φλήτ ,μαζι με τον Παναγιωτη τον Κανελλόπουλο κάποτε:Στρατηγέ Ιδού ο Στρατός σου.

Καλά ειναι γεγονός πώς τά Αιτηματα τής Εθνικής Ανεξαρτησίας δέν ειναι γιά Ολους.Ολοι οι Μεταπράτες και οι Βολεμένοι στο Ελληνικό Αεριτζίδικο Κεφάλαιο θέλουν την κοιλιά τους γεμάτη...
Και ως γνωστόν το Κεφάλαιο δεν έχει Πατρίδα.
Γνωστά αυτά .

Και εκείνοι οι ´αθλιοι´πού πήγαν και αντιστάθηκαν στην Κατοχή κατά τών Γερμανών τιποτα ´Καθήκια´πρέπει νάταν...........Επρεπε να βαράνε Προσοχή στον Τσολάκογλου πού είχε και ´Ρεαλιστική Πολιτική Συνεργασιών´..............................

Last edited:
Σπύρο με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Να και εδώ μόλις τόλμησα να χαρακτηρίσω το κείμενο υπερβολικό και οτι κατα την εκτίμησή μου διέκρινα απογοήτευση (εκ των υστέρων και στην αφήγηση 10+ χρόνια μετά) που δεν έγινε ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος να χαρούμε όλοι, αμέσως αναφέρθηκε το 21...

Η λογική αυτή του Πόλεμος ή κ@λος, είναι απο αφελής έως επικίνδυνη. Δεν έχω καμία αμφιβολία οτι οι υποστηρικτές της πρώτης θα κοιτάνε πώς να φύγουν πρώτοι. Στο μυαλό μου κανείς λογικός άνθρωπος δεν λαχταρά έναν πόλεμο και απογοητέυεται όταν αυτός δεν συμβαίνει. Ελπίζω προσωπικά στην ζωή μου να μην τύχει να ζήσω αυτό που ξέρω μόνο απο περιγραφές, βιβλία και ταινίες. Στην τελική όποιος θέλει ας πάει εθελοντής στο Αφγανιστάν, εκεί βιώνουν τα καλά του πολέμου κάθε μέρα.
Ο Πόλεμος είναι μία εξαιρετικά τραυματική εμπειρία για μία χώρα, με κόστος που δεν μπορεί να υπολογιστεί. Η Γιουγκοσλαβία πάνω απο 10 χρόνια μετά τον δικό της ακόμα παραπατάει... Όσοι πέρνουν τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα με τρομάζουν και δεν τους θέλω σε θέσεις ισχύος...
Υπάρχουν διαβαθμίσεις σε αυτά τα πράγματα και πολύ σωστά αναφέρει ο Σπύρος το αποτρεπτικό δόγμα.

Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση....
Μελος πληρώματος ελληνικής φρεγάτας στα γεγονότα των Ιμιων.

Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Σπύρο με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Να και εδώ μόλις τόλμησα να χαρακτηρίσω το κείμενο υπερβολικό και οτι κατα την εκτίμησή μου διέκρινα απογοήτευση (εκ των υστέρων και στην αφήγηση 10+ χρόνια μετά) που δεν έγινε ένας Ελληνοτουρκικός πόλεμος να χαρούμε όλοι, αμέσως αναφέρθηκε το 21...

Η λογική αυτή του Πόλεμος ή κ@λος, είναι απο αφελής έως επικίνδυνη. Δεν έχω καμία αμφιβολία οτι οι υποστηρικτές της πρώτης θα κοιτάνε πώς να φύγουν πρώτοι. Στο μυαλό μου κανείς λογικός άνθρωπος δεν λαχταρά έναν πόλεμο και απογοητέυεται όταν αυτός δεν συμβαίνει. Ελπίζω προσωπικά στην ζωή μου να μην τύχει να ζήσω αυτό που ξέρω μόνο απο περιγραφές, βιβλία και ταινίες. Στην τελική όποιος θέλει ας πάει εθελοντής στο Αφγανιστάν, εκεί βιώνουν τα καλά του πολέμου κάθε μέρα.
Ο Πόλεμος είναι μία εξαιρετικά τραυματική εμπειρία για μία χώρα, με κόστος που δεν μπορεί να υπολογιστεί. Η Γιουγκοσλαβία πάνω απο 10 χρόνια μετά τον δικό της ακόμα παραπατάει... Όσοι πέρνουν τέτοιες αποφάσεις τόσο εύκολα με τρομάζουν και δεν τους θέλω σε θέσεις ισχύος...
Υπάρχουν διαβαθμίσεις σε αυτά τα πράγματα και πολύ σωστά αναφέρει ο Σπύρος το αποτρεπτικό δόγμα.

Αλέξη δυστυχώς όμως στην Κυρίαρχη Πολιτική που επικρατεί βρίσκονται κάποιοι Νεοφιλελευθεροι (σε ολα τα Κομματα)πού χαρακτηρίζουν την Αποτρεπτική Πολιτική ως ´εθνικιστική´...
Μονον τετοια δεν ειναι.
Αλλά βλέπεις οι Μπιζνες μέ το Τουρκικό Κατεστημένο ειναι Πρωτεύουσες στο Ελλάντα απο το αντίστοιχο Μεταπρατικό Κατεστημένο........
Αλλά αυτο προϋποθέτει Ισχυρή Οικονομία,Σοβαρή Εξωτερική Πολιτική και Εκτίμηση τού Διεθνούς Συσχετισμού Δυνάμεων.
Τιποτα απο τά τρια δεν ισχύουν.
Και φυσικά στά Ιμια απεδείχθη η Απολυτη Ανεπάρκειά μας ως Κράτος,οχι φυσικά επειδή δεν κάναμε Πολεμο,αλλά επειδή δεν τηρήσαμε κάν τά προσχήματα.
Το 1897 ειναι πολύ κοντά για οσους γνωριζουν Ιστορία ,οπως και το τι δεινά έφερε στην Χώρα.Ο Πολεμος δεν ειναι Play-Station ουτε ασκήσεις επί Χάρτου γιά να παίζουμε τά Στρατιωτάκια...
Δυστυχώς στα Ιμια δειξαμε πώς δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε δυο γαϊδουριών Αχυρα .
Αυτο ήταν το χειρότερο Μηνυμα πρός τούς Γείτονες,οι οποίοι έχουν και καλύτερη Γεωπολιτική Θέση ,πρός το παρόν και μεγαλύτερη Υποστήριξη έξωθεν..

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού

Δεν με απασχολεί το ποιος υπηρετούσε και το τι τράβηξε, για αυτό κάνουμε παιδιά για να συνεχιστεί η ζωή και χρειαζόμαστε στρατό για να μη μας τον "σφίξουν" κανένα βράδυ στον ύπνο μας οι Τούρκοι.

Πήγα φαντάρος μετά από 2 χρόνια και ήμουν μια ανάσα από τους Τουρκαλάδες και 18 μήνες έτρεχα και δεν αγανακτούσα γιατί ήξερα πως πριν από εμένα και μετά από εμένα κάποιος θα έκανε το ίδιο.
Ποτέ δεν κοιμήθηκα σε σκοπιά γνωρίζοντας ότι μπορούν σε μισή ώρα να είναι δίπλα μου αυτοί οι Τουρκαλάδες!

Γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί και ας το πληρώναμε 2 ζωές. Τώρα δηλαδή που πληρώνουμε το έλλειμα του κράτους γιατί απλά μας το ξεπούλησαν είναι καλύτερα; Τουλάχιστον στην αντίθετη περίπτωση θα το είχαμε ευχαριστηθεί κιόλας !!!!

Άλλο το δαρμένος και άλλο το "και κερατάς & δαρμένος", έχει τεράστια διαφορά !
Μια ερωτηση μονο εχεις παιδια ?
Εαν η μια απο τις δυο ζωες ηταν το παιδι σου ?
Ο πατερας σου ? Εαν δεν γνωριζες ποτε τον πατερα σου γιατι σκοτωθηκε σε ενα επεισοδιο για μια βραχονησιδα ? Για εναν μεγαλο βραχο δηλαδη .

Ο πολεμος ειναι πολυ ομορφος μεσα απο το πανι η μια πενηνταρα pionner και 9.2 ηχεια με τους τελευταιους onkyo οταν ομως τον ζεις ειναι ο εφιαλτης που βλεπουμε στα ντοκυμαντερ με παιδια ορφανα που πεινανε και τις αδερφες καποιων που βιαζωνται. Με ολεθρο και καταστροφη παντου.
Ειμαστε τυχεροι και εμεις και οι Τουρκοι που καποιος εκανε πισω αλλα και ατυχοι που αυτος ο καποιος δεν ηταν Τουρκος

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού

Δεν με απασχολεί το ποιος υπηρετούσε και το τι τράβηξε, για αυτό κάνουμε παιδιά για να συνεχιστεί η ζωή και χρειαζόμαστε στρατό για να μη μας τον "σφίξουν" κανένα βράδυ στον ύπνο μας οι Τούρκοι.

Πήγα φαντάρος μετά από 2 χρόνια και ήμουν μια ανάσα από τους Τουρκαλάδες και 18 μήνες έτρεχα και δεν αγανακτούσα γιατί ήξερα πως πριν από εμένα και μετά από εμένα κάποιος θα έκανε το ίδιο.
Ποτέ δεν κοιμήθηκα σε σκοπιά γνωρίζοντας ότι μπορούν σε μισή ώρα να είναι δίπλα μου αυτοί οι Τουρκαλάδες!

Γνώμη μου είναι πως θα έπρεπε να είχαμε εμπλακεί και ας το πληρώναμε 2 ζωές. Τώρα δηλαδή που πληρώνουμε το έλλειμα του κράτους γιατί απλά μας το ξεπούλησαν είναι καλύτερα; Τουλάχιστον στην αντίθετη περίπτωση θα το είχαμε ευχαριστηθεί κιόλας !!!!

Άλλο το δαρμένος και άλλο το "και κερατάς & δαρμένος", έχει τεράστια διαφορά !
Θα ειχες την καλοσυνη να διευκρινησης ποτε να ειχαμε εμπλακει στα Ιμια η το Χορα?Οσο για το ελλειμα υπαρχει απο γενεσεως του κρατους,αν ακουσα καλα πριν 5 χρονια ξοφλησαμε το δανειο του 1821 του Κολοκοτρωνη
Οσο για την αγανακτηση ειναι γιατι οι ανυποτακτοι κανουν τον ωραιο και μεγαλο.

Εντάξει..ό άνθρωπος τά γράφει έτσι γιατί παλιά είχαμε τό "Υπουργείο Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων"..
Τώρα μέ τό "παιδείας, διά βίου μάθησης & θρησκευμάτων" θά αλλάξουν τά πράματα..

Θά πιέζει άλλωστε καί ό Αντιπρόεδρος τής Κυβέρνησης..
2th.gif

Αν κάτι πρέπει να μας μείνει απο τα Ιμια,είναι η ανικανότητα κι η μικρότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονταν την νύχτα αυτή τις τύχες της χώρας μας.

Είναι γνωστές οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ του τότε ναύαρχου και της κυβέρνησης.Είναι γνωστό ακόμα και το αλλαλούμ που επεκράτησε εκείνη την νύχτα.Μόνο για πόλεμο δεν ήταν ικανοί.

Μ' αυτήν την έννοια,ευτυχώς που δεν έγινε γενικευμένη σύρραξη τότε.Πολύ αμφιβάλω για την έκβασή της.Βλέπετε ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται με γιαταγάνια και καροφίλια...

Αλλά οι έχοντες τόση υπέρμετρη εθνική ευαισθησία,δεν τους ανησυχούν οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις κι οι υπερπτήσεις πάνω απο τα νησιά μας σήμερα;Δεν τους ανησυχεί το γεγονός ότι οι ρώσικοι πύραυλοι παραμένουν αποθηκευμένοι κι άχρηστοι επιχειρησιακά;

Δεν είναι μόνο τα Ιμια...Υπάρχει γενικό πρόβλημα αποτρεπτικής άμυνας κι εξωτερικής πολιτικής.Ετοιμάζονται για την Χάγη,όπου με την βούλα της ΕΕ,θα παραχωρήσουν εθνικά εδάφη κι ύδατα.Ας σταθούμε λοιπόν στο σήμερα κι άς δούμε,μήπως γινόμενοι πιό ενεργοί πολίτες αποτρέψουμε τα πολύ χειρότερα...

Αν κάτι πρέπει να μας μείνει απο τα Ιμια,είναι η ανικανότητα κι η μικρότητα των ανθρώπων που διαχειρίζονταν την νύχτα αυτή τις τύχες της χώρας μας.

Είναι γνωστές οι αλληλοκατηγορίες μεταξύ του τότε ναύαρχου και της κυβέρνησης.Είναι γνωστό ακόμα και το αλλαλούμ που επεκράτησε εκείνη την νύχτα.Μόνο για πόλεμο δεν ήταν ικανοί.

Μ' αυτήν την έννοια,ευτυχώς που δεν έγινε γενικευμένη σύρραξη τότε.Πολύ αμφιβάλω για την έκβασή της.Βλέπετε ο πόλεμος σήμερα δεν γίνεται με γιαταγάνια και καροφίλια...

Αλλά οι έχοντες τόση υπέρμετρη εθνική ευαισθησία,δεν τους ανησυχούν οι συνεχείς τουρκικές παραβιάσεις κι οι υπερπτήσεις πάνω απο τα νησιά μας σήμερα;Δεν τους ανησυχεί το γεγονός ότι οι ρώσικοι πύραυλοι παραμένουν αποθηκευμένοι κι άχρηστοι επιχειρησιακά;

Δεν είναι μόνο τα Ιμια...Υπάρχει γενικό πρόβλημα αποτρεπτικής άμυνας κι εξωτερικής πολιτικής.Ετοιμάζονται για την Χάγη,όπου με την βούλα της ΕΕ,θα παραχωρήσουν εθνικά εδάφη κι ύδατα.Ας σταθούμε λοιπόν στο σήμερα κι άς δούμε,μήπως γινόμενοι πιό ενεργοί πολίτες αποτρέψουμε τα πολύ χειρότερα...
+1000000000.

Αν και προβλέπεται Μεγάλη Ιδεολογική Τρομοκρατία απο τά Μ.Μ.Ε. οπως και επί Σχεδίου Ανάν.
Εχει νά πέσει Λάσπη γιά ´εθνικισμούς´και τά τοιαύτα πού δεν θα τολμά να σηκώσει κανένας Κεφάλι.
Οι Αποφάσεις ειναι ήδη Ειλημένες .
Και οποια Πολιτική Δυναμη αντιδρά θα χαραχτηρίζεται δεόντως.
Γνωστά τά Κολπα και τάχουμε ξαναζήσει.

Εχθές έβλεπα στο Μακεδονία TV,ένα πάνελ με εκπροσώπους κομμάτων.

Η μέν ΝΔ που η τότε υπουργός εξωτερικών της πίεζε ασφυκτικά,για αποδοχή του σχεδίου Ανάν,κατηγορούσε το ΠΑΣΟΚ και τον Παπανδρέου,ότι το αποδέχθηκαν.

Το δε ΠΑΣΟΚ κι ο Συνασπισμός υπερηφανευόντουσαν για την τότε θέση τους και την τρομοκρατία που ασκούσαν στους Κυπρίους,μέχρι του σημείου να περιμένουν την...δικαίωση τους απο την ιστορία στο μέλλον.

Καλά κάνουν αφού τους έφερε,όπου τους έφερε ο "σοφός" λαός με την ψήφο του.

Μετά μου λέτε για Ιμια...

Last edited:
Ειπαμε:To Eλληνικό Μεταπρατικό Κεφάλαιο έχει πολλές Μπιζνες μέ τήν Τουρκία.
Μάλιστα προσφάτως,την Περίοδο τών Πυρκαγιών ,που καιγόταν η Ελλάδα ο βασικός εκπρόσωπος τών Οικολόγων ειχε πάει στην Κύπρο και μιλούσε γιά τήν ´Πράσινη Αμμοχωστο´πού θά ξανακτιστεί ´Οικολογικά´(:flipout::flipout:)...
Kαλά γιά Στρατευματα Κατοχής και γιά Εποικους ούτε Λογος.
Αρκει να πάνε οι Πολυεθνικές να ξανακτίσουν την Πολη-Φάντασμα πού ρήμαξε ο Αττίλας...
Οσο για τίς εδώ Πυρκαγιές ουδείς εξ´αυτών ασχολήθηκε..........-bye--bye-

Μιλάμε για ´Οικολογία´τύπου Γκόρ.-bye-

Μην ανησυχείτε! Τώρα που μάζεψε αρκετές ψήφους και μπήκε ο Ανατολάκης στη Βουλή, θα διορθωθούν όλα!

Δεν το 'πιασες!

Και αν έχεις την εντύπωση ότι είμαι υπέρ του σχεδίου Ανάν, κάνεις λάθος!

Εννοούσα πώς απο τέτοιες ´Προσωπικότητες´πήξαμε σε ολα τά ψηφοδέλτια.
Δυστυχώς η Προβολή στά Μ.Μ.Ε εκλέγει κιολας.
Παλιοτερα ειχε εκλεγεί ο ´Λάμψης´........

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

To Eλληνικό Μεταπρατικό Κεφάλαιο

Κατά τη γνώμη μου αυτές οι παλαιο-κουμουνιστικές περιγραφές δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. (Ούτε ξέρω αν είχαν ποτέ.)

Σήμερα έχουμε ένα μάτσο βουλευτές που κατά το 90% ήταν στις νεολαίες στα πανεπιστήμια ή είναι παιδιά βουλευτών, δεν έχουν κάνει ποτέ τίποτα στη ζωή τους, είναι παντελώς ανίκανοι για οτιδήποτε, δεν έχουν καμιά ουσιαστική άποψη, δεν έχουν καν μόρφωση γιατί όταν ήταν φοιτητές έπαιρναν ένα 5 λόγω κόμματος. Το μόνο που θέλουν είναι να περάσουν καλά στα μπουζούκια. Αυτοί μοιράζουν τα κρατικά λεφτά σε γνωστούς, φίλους ή γλύφτες. Έχουν εξασφάλιση για όλη τους τη ζωή και πλήρη ασυλία για τα πάντα.

Ξέρω ότι δεν έχει μεγάλο βάθος η ανάλυσή μου αλλά δυστυχώς το πρόβλημα σήμερα είναι τόσο απλό!

Εγώ πάλι έχω την εντύπωση οτι διαβάζω ενα κείμενο απο κάποιον που σχεδόν απογοητεύτηκε που δεν έγινε πόλεμος ώστε μαζί με τα παληκάρια του να πάρει την θέση που (σ.σ. πιστέυει οτι) του αξίζει δίπλα στους ήρωες του 21.

Αν μην τι άλλο με ανυσηχεί η ύπαρξη σε αρχηγικές θέσεις ανθρώπων που έχουν αυτήν την τάση. Ειδικά χωρίς να παίρνουν υπόψη τους τις πραγματικές συνέπειες. Το κλάμα το δικό του σημαντικότερο απο την καταστροφή που προκαλεί ένας πόλεμος... Προτιμώ ανθρώπους στρατηγικά ικανούς που θα καταφύγουν πόλεμο όταν δεν θα υπάρχουν άλλες λήψεις απο πολεμοχαρείς τύπους που κοιτάνε την δόξα.

Μπορεί να τα διαβάζω λάθος, δεν ξέρω, αυτήν την εντύπωση που έδωσε όμως. Μιλάω για την εμπειρία του συγκεκριμένου και όχι για το γεγονός των ημερών γενικότερα στο οποίο χάσαν την ζωή τους τα παιδιά.
+1