ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» στα Ιμια τον Ια

@Depie

Πέστα!

Υπάρχουν βέβαια ακόμα δύο Τουρκίες. Αυτή των παραλίων του Αιγαίου και η Ανατολική Θράκη που είναι φούλ αντι ισλάμ και η υπόλοιπη. Η Πόλη έχει νησίδες (με τόση εσωτερική μετανάστευση) δυτικού τύπου περιοχές. Σισλί, Νισάντασι, Ετιλέ , παραλία Βοσπόρου γενικώς. Αλλά ακόμα και αυτοί του ισλάμ θέλουν την Ευρώπη. Μη ξεχνάμε οτι η Τουρκία είναι επισήμως σχεδόν ...άθεο κράτος σε αντίθεση με εμάς! Οι γυναίκες ψηφίζουν απο το '30! Η ανάπτυξη τρέχει με ποσοστά πάνω απο 5% ετησίως. Πολύ νεολαία και υπάρχει παντού η αίσθηση οτι όλα θα πάνε καλά (οικονομικώς). Η δε συμπεριφορά του απλού λαού μοιάζει Ελλάδα τη δεκαετία του '60! Είναι πολύ ευγενικοί και φιλικοί. Πέρα απο τα στερεοτυπα , νομίζω οτι μας βλέπουν σαν κάποιο γείτονα που έμεναν μαζί και αυτός πρόκοψε και αυτοί όχι.

Αλλά με το ρυθμό που αναπτύσονται σε 15 με 20 χρόνια θα μας φθάσουν.

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Συμφεροντα γιά να μήν γινει Δορυφόρος μιάς Ισχυρότερης Χωρας οπως ειναι η Τουρκία.............

Γιατί γράφεις με τέτοιο στύλ? Κεφαλαία σε λέξεις (δορυφόρος, ισχυρότερης, χώρας, συμφέροντα)?

Γνωρίζεις οτι αυτός ο τρόπος γραφής είναι των καπιταλιστικών εφημερίδων των ΗΠΑ?

The Devil Wears Jacket

Επίσης για θυμίστε μου ποιος είχε πει πως τους Έλληνες πρέπει να τους περιορίσουμε και με τον δυτικό τρόπο ζωής να τους αποδυναμώσουμε γιατί αν τους αφήσουμε θα κατακτήσουν όλο τον κόσμο.

Για ριξε μια ματια γυρω σου, βλεπεις πολλους που θα ηταν ικανοι να κατακτησουν τον κοσμο?

Επειδη στο μερος που μενουμε, πριν 2500 χρονια, καποιοι αλλοι δημιουργησαν πολιτισμο, εμεις τωρα καμαρωνουμε γι'αυτο, προφανως γιατι δεν εχουμε τιποτα αλλο επιτυχει.

Και ειμαστε Ελληναρες, ολοι οι αλλοι ειναι κουτοφραγκοι που μας εχουν βαλει στο στοχαστρο....

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επε

Γιατί γράφεις με τέτοιο στύλ? Κεφαλαία σε λέξεις (δορυφόρος, ισχυρότερης, χώρας, συμφέροντα)?

Γνωρίζεις οτι αυτός ο τρόπος γραφής είναι των καπιταλιστικών εφημερίδων των ΗΠΑ?

The Devil Wears Jacket

Ετσι μου αρέσει.
Αλλη τετοια Υποδειξη δεν παιζει.
Απαγορευεται να υποδεικνυεις στους αλλους πώς να γράφουν.

Μάλιστα, δηλαδή για κάποιους εδώ μέσα ηταν απλά ένας βράχος το ζήτημα.
Όχι για εμένα τουλάχιστον και πολλούς ακόμα που έτυχε να γνωρίσω δεν ηταν ένα κομμάτι βράχος αλλά ολόκληρο το έθνος.

Αν είναι έτσι να ρίξουμε τα σύνορα μας και όποτε θέλει ο καθένας να έρχεται και να παίρνει ότι γουστάρει.

Δεν με ενδιαφέρει αν το κάνουν με άλλους τρόπους τώρα συζητάμε για τον συγκεκριμένο.

Δεν γουστάρω στην χώρα που υπηρέτησα και ζω και θέλω να ζήσουν ελεύθερα και τα παιδιά μου να έρχεται ο κάθε $#% Τούρκος και να κάνει ότι γουστάρει.
Δεν το ανέχομαι !!!!

Μπορεί να παίξανε πολλά πολιτικά παιχνίδια με το σκηνικό των Ιμίων το θέμα είναι ότι εγώ νιώθω Έλληνας και όχι ελληνάρας όπως αποκάλεσε κάποιος.
Μπορεί να λιώνουμε στις καφετέριες και στα club όταν όμως έρθει ο "ξένος" να πατήσει το πόδι του σε Ελληνικό έδαφος τότε βλέπετε τι ψυχή έχουν οι Έλληνες. Το έχουμε αποδείξει άλλωστε και στον αθλητισμό για τόσο μικρή χώρα το τι ψυχή έχουμε. Άλλο οι σφαίρες βέβαια και άλλο οι μπάλες αλλά η ψυχή φαίνεται στα δύσκολα. Εγώ δεν είδα στα Ίμια να πηγαίνουν όλοι στα χωριά τους και να τους ψάχνει η στρατονομία ούτε το 1999 με το σεισμό που είχαμε ανάκληση αδειών, ειδικά στο πεντάγωνο επέστρεψαν άπαντες! (από αυτούς που έκαναν υπηρεσίες)

Δυστυχώς μας έμαθαν να ζούμε με άλλο τρόπο ζωής πλέον και μας φαίνονται όλα πολύ δύσκολα για να είναι αληθινά.
Δεν πειράζει εγώ τουλάχιστον τα παιδιά μου θα τα μεγαλώσω να μάθουν να υπηρετούν την Ελλάδα, αλλιώς δεν έχει νόημα να ονομάζονται Έλληνες.

Ποιός είπε,ότι απλά είναι μιά βραχονησίδα;

Αν εννοείς πολιτικούς και στρατιωτικούς που τότε διαδραμάτισαν ρόλο μπορεί να ειπώθηκε.Εδώ μέσα πάντως δεν το είπε κανείς.

Το κακόγουστο μελόδραμα και το ύφος εκθέσεων άλλων εποχών δεν άρεσαν.Οι πατριώτες δεν έχουν ανάγκη να αυτοδιαφημίζονται και μάλιστα χωρίς να έχουν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην πατρίδα τους.

Το κειμενο του αποστρατου ειναι ακρως προπαγανδιστικο
Δεν εχει καμια ουσια για τον σκοπο και το αποτελεσμα εκεινης της βραδιας

Μην επηρεαζεστε απο τις τηλεοπτικες εκπομπες που εγιναν για να καλυψουν τα γεγονοτα των Ιμιων, δεν μπορει ο Χ αρχηγος …… να βγει και να αποκαλυψει τι εγινε, απλα αυτα που «αποκαλυπτει» ειναι αυτα που πρεπει να ξερει η μαζα.

Ποιός είπε,ότι απλά είναι μιά βραχονησίδα;

Αν εννοείς πολιτικούς και στρατιωτικούς που τότε διαδραμάτισαν ρόλο μπορεί να ειπώθηκε.Εδώ μέσα πάντως δεν το είπε κανείς.

Το κακόγουστο μελόδραμα και το ύφος εκθέσεων άλλων εποχών δεν άρεσαν.Οι πατριώτες δεν έχουν ανάγκη να αυτοδιαφημίζονται και μάλιστα χωρίς να έχουν προσφέρει κάτι ουσιαστικό στην πατρίδα τους.

Εγω εγραψα οτι ειναι ενας μεγαλος βραχος και πραγματι ειναι ενας μεγαλος βραχος αυτο σημαινει η λεξη βραχονησιδα ενας μεγαλος βραχος μεσα στην θαλασσα .
Μπορει να ειναι Ελληνικος και για μερικους να αξιζει να γινει πολεμος ακομα και για μια σπιθαμη Ελληνου εδαφους καθως εκτος απο το μεγεθος του εδαφους πισω απο μια παραχωρηση υπαρχει και η υπερηφανια ενος ολοκληρου λαου .
Συμφωνω απλα θελω να καταλαβουμε ολοι εμεις που πισω απο την ασφαλεια του σπιτιου μας γραφουμε οτι θα επρεπε να παμε σε πολεμο τι σημαινει πολεμος.
Δεχομαι να πεθανω σε εναν πολεμο που θα γινει για να παραμεινουν τα παιδια μου ελευθερα και οχι σε εναν πολεμο οπου το θεμα ειναι εαν θα υπαρχει η οχι η σημαια μου πανω σε εναν βραχο για μια μερα .
Για τον ιδιο λογο δεν κανουμε πολεμο καθε φορα που εχουμε εναεριες παραβιασεις

ΑKIS 96@
To Mηνυμα σου θα διαγραφεί αναγκαστικά μιάς και τά δυό ποστ τού μέλους Aime πού κάνεις Κουότ διαγράφτηκαν ως προσβλητικά.
Σού ζητώ Συγνώμη, γιατι η απάντηση σου ήταν Εντός Πλαισίων, αλλά δοθηκε σε δυό προσβλητικά Μηνύματα πού ήδη διεγράφησαν.

Last edited:
Στο Νήμα συμμετέχουν Μέλη μέ διαφορετικές Πεποιθήσεις και Διαφορετικά Επαγγέλματα.
Τσουβαλιάσματα γιά Επαγγέλματα και Ειρωνικά Σχόλια και ´Διαγνώσεις´γιά Προσωπικότητες μέσω Γραπτών Κειμένων καλό ειναι να αποφευγονται.

Το θεμα δεν ειναι ο βραχος και οτι αυτο αντιπροσωπευει,το αποτελεσμα μετραει.
Δυστυχως μετα τα Ιμια η Τουρκια σε διπλωματικο και οχι μονο επιπεδο μας ριχνει την μια φαπα μετα την αλλη...
Οσο για εκεινες τις περιεργες μερες δεν θα τις ξεχασω ποτε,κινητοποιηση τρομακτικη για τα ελληνικα δεδομενα,αμεσω αποπλου του συνολου του στολου μας παρα τα προβληματα,και πραγματι την νυχτα της 30-01-1996 μετα την αποβαση των Τουρκων στην βραχονησιδα ειχαμε το τακτικο πλεονεκτημα στο Αιγαιο...

Το θέμα είναι στο κατά πόσον ως Πολιτικός ή Υπευθυνος μιάς Σημαντικής Θέσης καταφέρνεις νά περάσεις στον Πολίτη ακόμα και δύσκολες αποφάσεις .
Οταν λοιπόν μια Πολιτική Ηγεσία θέλει να πετύχει κάποιον συμβιβασμό έστω και δυσάρεστο γιά την Κοινή Γνώμη ,φροντίζει νά μήν αρχίσει τις Υπερβολές ,ούτε βάζει διάφορους Δημοσιογράφους νά επιτίθενται σε οσους διαφωνούσαν μέ την δύσκολη επιλογή.
Την εποχή εκείνη ο Τρόπος μέ τον οποίον δικαιολογήθηκε και η Παράδοση Οτσαλάν αλλά και η Ιστορία τών Ιμίων ήταν Ταπεινωτικός γιά τον Μέσο Ανθρωπο.
Και αυτό οχι φυσικά γιατι ο Μέσος Ανθρωπος ήθελε να πάρει τά όπλα αλλά γιατί οφείλουν οι Κυβερνήσεις μιάς Χώρας να βρισκουν τούς πλέον Κατάλληλους Τρόπους γιά να ´κλείνουν ´κάποια Θέματα.
Και αυτό ακομα ειναι Ζητημα Ικανότητας τής Πολιτικής και τών Πολιτικών.

Αντιθέτως πολλοί απο οσους ζησαμε τα γεγονότα αισθανθήκαμε πώς υπήρξε μιά παντελώς Αλαζονική προσέγγιση πού μάλιστα προσπαθούσε να ενοχοποιήσει την Κοινή Γνώμη γιατί ένοιωθε κυριολεκτικά Χαμένη και Απειλημένη.
Φυσικά και δεν έπρεπε να γινει Πολεμος,αλλά απο τα λιγα που γνωρίζω υπάρχουν μια σειρά Διαβαθμίσεις πριν τον Πολεμο που κινούνται στά Πλαίσια τής Διπλωματίας κ.ο.κ.
Πολλά απο αυτά βγηκαν στην Φόρα ,πιθανώς και διαστρεβλωμένα,και δεν εκαναν καλο στην Χώρα.Υπευθυνοι Πολιτικοί ναναι στα τηλεοπτικά Στουντιο αντι στο Υπουργειο τους...Η Στρατιωτική Ηγεσία και η Πολιτική να μήν μπορούν να συνεννοηθούν...........
Οι Πολίτες ,οταν μια Κυβέρνηση παιρνει μια δύσκολη αποφαση δεν χρειάζεται να νοιώθουν Ταπεινωμένοι,αλλά οι Κυβερνώντες οφειλουν νά προσπαθούν να κερδίσουν την Εμπιστοσύνη τους...
Τα Λαθη Τακτικής ,αλλά και τά Επικοινωνιακά Λάθη ηταν τεράστια ως προς την ενημέρωση τού Κοινού απο Πολιτικούς Παράγοντες.

Βεβαια οσοι θυμόμαστε το ρεζιλικι τής Κυπρου και τού Αττίλα ,μπορούμε να παρηγοριομαστε οτι τά πραγματα δεν έφτασαν σε εκεινο το άθλιο επίπεδο..

Γιατι τοτε ξεχάστηκαν και οι Αγνοούμενοι και λοιδωρήθηκαν και οσοι πολέμησαν στη Κύπρο και σημερα εμφανιζονται σαν Ανύπαρκτα Φαντάσματα μονοι με τις τρομακτικές μνήμες τους..............................

Με κίνδυνο να ολισθήσω εις πολιτική-κομματική συζήτηση που απαγορεύεται, σωστά κατά τη γνώμη μου, σε αυτό το forum έχω να πω οτι στις πρόσφατες εκλογές τέτοιες πολιτικές δυστυχώς επιδοκιμάστηκαν από το 78% του Ελληνικού λαού. Αν το post εμπίπτει σε όσα ανέφερα στην αρχή παρακαλώ τους διαχειριστές να το διαγράψουν χωρίς καμία παρεξήγηση από μέρους μου.

Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Με κίνδυνο να ολισθήσω εις πολιτική-κομματική συζήτηση που απαγορεύεται, σωστά κατά τη γνώμη μου, σε αυτό το forum έχω να πω οτι στις πρόσφατες εκλογές τέτοιες πολιτικές δυστυχώς επιδοκιμάστηκαν από το 78% του Ελληνικού λαού. Αν το post εμπίπτει σε όσα ανέφερα στην αρχή παρακαλώ τους διαχειριστές να το διαγράψουν χωρίς καμία παρεξήγηση από μέρους μου.

Πάνο οι Ανθρωποι,εν γένει,θέλουν Ηρεμία.
Ολα αυτά πού μάς πουλάνε γιά Διαρκείς Ηρωικές Καταστάσεις δεν στεκουν γιά κανεναν Λαό.
Υπάρχουν Ηρωικές Περίοδοι ,ισως,στιγμές ανάτασης ισως,αλλά διαρκής Ηρωισμός δεν υπάρχει πουθενά ..
Ως γενικό σχόλιο δέν προκειται να κατηγορήσω κανεναν για τίς επιλογές του,ειδικά μάλιστα όταν οι λοιπές επιλογές δεν ειναι Αρκούντως Πειστικές.
Το 80% τού Λαού πού ψηφισε οπως ψηφισε θέλει Σταθερότητα ή αισιοδοξεί πώς θα υπάρξει Σταθερότητα και Σχετική Ευμάρεια.
Μην ξεχνάς πώς η Αισιοδοξία ειναι Εμφυτο Βιολογικό Στοιχείο τού Ανθρώπινου Ειδους,απαραιτητο για την Επιβιωση του .
Αλλοιώς ουτε θα εργαζομαστε,ουτε θα καναμε Οικογενειες ,ούτε θαχαμε Χομπυ,ούτε θα σκεφτόμαστε το Αυριο.Και ο Κοσμος ψηφιζει ελπιζοντας πώς το αυριο θαναι καλύτερο ,έστω και εάν διατηρεί τις αμφιβολιες του καί έστω και εάν διαψευδεται...
Αλλοιώς θα πεθαιναμε ολοι απο Κατάθλιψη.:flipout::flipout:
Μην ξεχνάς επισης πώς το ιδιο ισχυει σε ολη την Ευρώπη.
Το μεγαλύτερο ποσοστό τών Πολιτών εκεί ψηφίζουν παρεμφερώς με την Ελλάδα.
Τωρα το γεγονός πώς η Ευρώπη παρουσιάζεται μονίμως ως Παράδεισος ειναι αλλουνού Παπά Ευαγγέλιο και δειχνει εναν Επαρχιώτικο Μιμητισμό.
Και προσωπικά διαφωνώ οταν μιλάμε μονιμως για το χαμηλό επιπεδο τής Ελλάδας σε σχέση με το Εξωτερικό...
Προφανώς μερικοί βλέπουν μονον οσα λάμπουν στην Εσπερία και οχι όσα ειναι Σκοτεινά.
Βαρέθηκα την Καζαντζιδεια μιζέρια πού προβάλλεται για την Ελλάδα όπως και το γενικό τσουβάλιασμα.
Αγαπώ τά φωτεινά κομμάτια τής Ευρώπης,αλλά με απωθούν το ιδιο τά υπόλοιπα πού φυσικά δεν αναφερονται,οσο πρεπει..
Και απο τοτε που ημουν μικρός θυμαμαι κάτι μικροαστούς Θειούς να λένε πώς ´θάπρεπε να γινουμε Σουηδία´..
Τα ιδια ακριβώς ακούω και σημερα .-bye-

Δεν διαφωνώ με αυτά που έγραψες ούτε είμαι φιλοπόλεμος βέβαια. Απλά πιστεύω οτι οι χειρισμοί των κυβερνήσεών μας μας κάνουν πολλές φορές να αισθανόμαστε σαν "Ψωροκώσταινα". Και βέβαια ούτε μακαρίζω τους άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς, ειδικά για το επίπεδό τους, αλλά αναγνωρίζω οτι αρκετοί από αυτούς έχουν καταφέρει να έχουν συντεταγμένες πολιτείες και κάποια στοιχεία από αυτά που έγραψες στην αρχή του προηγούμενου post σου.

Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίου» σ

Την εποχή εκείνη ο Τρόπος μέ τον οποίον δικαιολογήθηκε και η Παράδοση Οτσαλάν αλλά και η Ιστορία τών Ιμίων ήταν Ταπεινωτικός γιά τον Μέσο Ανθρωπο..

Δεν θα ελεγα οτι ηταν ταπεινωτικος. Δεν υπηρχε εκεινη την μερα καποιος νοημων νους, που παρα την τηλεθνοκ@υλ@ του Βερυκιου, πιστευε οτι θα γινοταν πόλεμος, την νυχτα των Ιμιων.

Για οσους ειχαν στοιχειωδες πολιτικο ενστικτο, η αμερικανικη παρεμβαση ηταν απλως θεμα χρονου, αφου οι ανθρωποι δεν θελαν (και δεν θελουν) με τιποτα να καταστραφουν οι εταιρειες-υποκαταστηματα των πολυεθνικων τους, τα βενζιναδικα και οι βασεις που με τοσο κοπο χτισανε επι δεκαετιες και στις δυο χωρες.

Και σε τετοιες στιγμες εντασης και στρες, με την αδρεναλινη να ρεει στο φουλ, η πτωση του ελικοπτερου, ειναι λογικο αλλα και τελειως ρεαλιστικο να θεωρηθει εκατερωθεν στρατιωτικο ατυχημα, οτι και να εγινε.

Το τυπικο "ευχαριστω" του Σημιτη και να μην το ελεγε, ηταν ευκολως εννοουμενο, αφου ιστορικα στην υπεροπλια των Τουρκων, το βασικο που εχουμε να αντιπαραταξουμε ειναι το "στοπ" των ρυθμιστων αμερικανων.

Για τον Οτσαλαν ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα. Βασικα δεν υπαρχουν στοιχεια που δειχνουν οτι παραδοθηκε απο τις Ελληνικες αρχες. Μονο καποιες μαρτυριες για την Κενυα, απο κυπατζηδες και γραφικους εθνικοφρονες της εποχης, με ανεξακριβωτο ρολο στην υποθεση, που περισσοτερο μοιαζαν με αντιπολιτευτικες δηλωσεις παρα με αξιοπιστες καταθεσεις.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επε

Δεν θα ελεγα οτι ηταν ταπεινωτικος. Δεν υπηρχε εκεινη την μερα καποιος νοημων νους, που παρα την τηλεθνοκ@υλ@ του Βερυκιου, πιστευε οτι θα γινοταν πόλεμος, την νυχτα των Ιμιων.

Για οσους ειχαν στοιχειωδες πολιτικο ενστικτο, η αμερικανικη παρεμβαση ηταν απλως θεμα χρονου, αφου οι ανθρωποι δεν θελαν (και δεν θελουν) με τιποτα να καταστραφουν οι εταιρειες-υποκαταστηματα των πολυεθνικων τους, τα βενζιναδικα και οι βασεις που με τοσο κοπο χτισανε επι δεκαετιες και στις δυο χωρες.

Και σε τετοιες στιγμες εντασης και στρες, με την αδρεναλινη να ρεει στο φουλ, η πτωση του ελικοπτερου, ειναι λογικο αλλα και τελειως ρεαλιστικο να θεωρηθει εκατερωθεν στρατιωτικο ατυχημα, οτι και να εγινε.

Το τυπικο "ευχαριστω" του Σημιτη και να μην το ελεγε, ηταν ευκολως εννοουμενο, αφου ιστορικα στην υπεροπλια των Τουρκων, το βασικο που εχουμε να αντιπαραταξουμε ειναι το "στοπ" των ρυθμιστων αμερικανων.

Για τον Οτσαλαν ειναι μια αλλη μεγαλη κουβεντα. Βασικα δεν υπαρχουν στοιχεια που δειχνουν οτι παραδοθηκε απο τις Ελληνικες αρχες. Μονο καποιες μαρτυριες για την Κενυα, απο κυπατζηδες και γραφικους εθνικοφρονες της εποχης, με ανεξακριβωτο ρολο στην υποθεση, που περισσοτερο μοιαζαν με αντιπολιτευτικες δηλωσεις παρα με αξιοπιστες καταθεσεις.

Καμιάν αντίρρηση ,οτι προσωπικά δεν πιστεψα πώς θα γινει Πολεμος.
Και συμφωνώ απολύτως με την δευτερη παράγραφό σου και την ανάλυση πού κάνεις.
Ομως παρά ταυτα(και εκεί δεν πρωτοστάτησε ο ´συμπαθής´-κατ´ευφημισμόν.....-Βερύκιος)μεταδόθηκε στούς Πολίτες μιά αισθηση Αμηχανίας και Ανοργανωσιάς...

Οντως ο Οτσαλάν ειναι αλλη Ιστορία,αρκετά σκοτεινή, και δεν λαμβάνω υπόψιν τίς ´παράπλευρες´πληροφοριες που κυκλοφορησαν και σε Βιβλία μάλλον αναξιόπιστα.
Ομως και πάλι η Αισθηση που δημιουργήθηκε ειναι πώς κατι δέν εγινε καλά.

Καμιά φορά είναι Επικοινωνιακή Ικανότητα να δημιουργείς ως Κυβέρνηση μιάς Χώρας,ένα Κλίμα Σιγουριάς και Σταθερότητας,πέρα απο τά πραγματικά γεγονότα,που οντως δεν τά γνωριζουμε.
Και υπό αυτό το πρίσμα,κατά την γνώμη μου, δεν δημιουργήθηκε τετοιο Κλίμα.

Μια Κυβέρνηση Σοβαρής Χώρας οφειλει και να ξέρει τι πρεπει να πεί .
Στην προκειμένη Περίπτωση ,πάλι κατά την γνώμη μου,κάπου χάθηκε η Μπάλα.
Μιά Κυβέρνηση-αν θέλουμε ναμαστε Ρεαλιστές-δεν γινεται να λέει πάντα την Αλήθεια,αλλά τουλάχιστον οφειλει να λεει κατά Συνθήκην τίς μισές Αλήθειες και τά μισά Ψέμματα γιά να διατηρεί ενα αισθημα σταθερότητας σε μιά Χώρα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΙΜΙΑ : Zώσα προσωπικη βιωματική μαρτυρία περί του «θερμού επεισοδίο

Τωρα το γεγονός πώς η Ευρώπη παρουσιάζεται μονίμως ως Παράδεισος ειναι αλλουνού Παπά Ευαγγέλιο και δειχνει εναν Επαρχιώτικο Μιμητισμό.
Και προσωπικά διαφωνώ οταν μιλάμε μονιμως για το χαμηλό επιπεδο τής Ελλάδας σε σχέση με το Εξωτερικό...
Προφανώς μερικοί βλέπουν μονον οσα λάμπουν στην Εσπερία και οχι όσα ειναι Σκοτεινά.
Βαρέθηκα την Καζαντζιδεια μιζέρια πού προβάλλεται για την Ελλάδα όπως και το γενικό τσουβάλιασμα.
Αγαπώ τά φωτεινά κομμάτια τής Ευρώπης,αλλά με απωθούν το ιδιο τά υπόλοιπα πού φυσικά δεν αναφερονται,οσο πρεπει..

Πόσο δίκιο έχεις, Σπύρο... :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043 :grinning-smiley-043

Χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει πως η λύση, είναι η κατεύθυνση στο άλλο άκρο, αυτό που αποκρύπτει τις δικές μας σκοτεινές πλευρές κάτω από κίβδηλους πατριωτισμούς και εθνικιστικές φενάκες...

Το θεμα δεν ειναι ο βραχος και οτι αυτο αντιπροσωπευει,το αποτελεσμα μετραει.
Δυστυχως μετα τα Ιμια η Τουρκια σε διπλωματικο και οχι μονο επιπεδο μας ριχνει την μια φαπα μετα την αλλη...
Οσο για εκεινες τις περιεργες μερες δεν θα τις ξεχασω ποτε,κινητοποιηση τρομακτικη για τα ελληνικα δεδομενα,αμεσω αποπλου του συνολου του στολου μας παρα τα προβληματα,και πραγματι την νυχτα της 30-01-1996 μετα την αποβαση των Τουρκων στην βραχονησιδα ειχαμε το τακτικο πλεονεκτημα στο Αιγαιο...

Ποιό ήταν το τακτικό πλεονέκτημα ρε παιδιά;

Διαβάζω κάτι πράγματα...Είχαμε κλειδώσει τα πλοία τους...Αν τα είχαμε κλειδώσει εμείς,αυτοί τι έκαναν;Δεν έχουν τα ίδια ηλεκτρονικά συστήματα εντοπισμού και τους ίδιους πυραύλους;Η αεροπορία τους δεν είχε συγκριτικό και ποσοτικό πλεονέκτημα με βάσεις δίπλα στα Ιμια;

Μην ακούτε ανοησίες...

Last edited: